moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Super League:Τα αποτελεσματα της 29ης αγωνιστικής (pics&videos)

 Super League:Τα αποτελεσματα της 29ης αγωνιστικής (pics&videos)


Με προβληματα ανοιξε η αυλαια της 29ης αγωνιστικής της Super League οπου κυριαρχησε η σοφη Ελληνικη παροιμια ..στραβο το κλιμα το εφαγε κι ο γαιδαρος...και αστα να πανε.
Η 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας αρχίσε σήμερα με τρία ματς στο πρόγραμμά της εκ των οποίων τα δύο ηταν πιθανό να μην γίνουν!
Το ενα εξ αυτων δεν εγινε καν λογω της αποχωρησης εδω και καιρο της Νικης Βολου απο την Super League και στο κατοπιν ειχαμε και την αποχωρηση του ΟΦΗ  απο την διοργανωση λόγω των τρομερών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, οικονομικών και μη.
Με ενδεχομενο να μην γίνει και εκείνο του ΠΑΟΚ με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. το οποιο ξεκινησε εν τελει Στο γήπεδο της Κομοτηνής έγινε αλλαγή χλοοτάπητα αλλά ακόμη η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δεν ηταν αυτη που θα έπρεπε για τη διεξαγωγή του αγώνα.
Αυτο τουλάχιστον αυτό υποστηρίζαν οι υπεύθυνοι του «Δικεφάλου του Βορρά» οι οποίοι ζητήσαν επίσημα από την Λίγκα να αναβάλει την σέντρα.

Μια ακόμα αποκαρδιωτική εκτός έδρας εμφάνιση του ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε από τον Πανθρακικό, που πήρε σπουδαία νίκη 3-1 στη μάχη που δίνει για την παραμονή!
Ο «μεταμορφωμένος» Λεβαδειακός πέρασε και απ’ το Αγρίνιο!
 Με τον Σίλβα Κλέιτον να πετυχαίνει ένα πολύ όμορφο τέρμα στο 49ο λεπτό, η Ξάνθη νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο στα "Πηγάδια" και έφτασε τους 46 βαθμούς, κάνοντας άλμα πεντάδας και συμμετοχής στα πλέι οφ.
Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-0 την Κέρκυρα στον Πειραιά, χάρη στα γκολ των Ντομίνγκες (9'), Μποτία (26') και Χάρα (48'), παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Γεμάτη εμφάνιση από την ομάδα που οδηγεί την κούρσα της Super League με τέρμα το γκάζι, φτάνοντας ακόμη πιο κοντά στη κατάκτηση του 42ου Πρωταθλήματος της ιστορίας του.
 Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε, εντός έδρας, με 2-1 τον Εργοτέλη για την 29η αγωνιστική της Super League και πλησίασε στους τρεις βαθμούς τον τρίτο ΠΑΟΚ. Ακόμη πιο κοντά στον υποβιβασμό οι Κρητικοί.
Η Βέροια όντας καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο οποίος ήταν τραγικός σε όλο το ματς και επικράτησε με 1-0 παίρνοντας ένα χρυσό τρίποντο. Όταν ξύπνησε το τριφύλλι στο τελευταίο 10λεπτό όλα είχαν χαθεί.
 Το πρόγραμμα
Σαββατο
Νίκη Βόλου – Πανιώνιος 0-3 (α.α.)
ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα
Παναιτωλικός – Λεβαδειακός
 Πανθρακικός – ΠΑΟΚ
 Κυριακή
 SKODA Ξάνθη – Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης – Εργοτέλης
Ολυμπιακός – Κέρκυρα
 Βέροια – Παναθηναϊκός
 Δευτέρα
Πλατανιάς – Καλλονή


Δακρυσμενο αντιο απο τον ΟΦΗ

Το παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΟΦΗ δεν διεξήχθη, ωστόσο οι παίκτες των Κρητικών βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να αποχαιρετήσουν τον κόσμο της ομάδας.

Στιγμές γεμάτες συγκίνηση εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο γήπεδο του ΟΦΗ.
Μετά την ανακοίνωση από το Νίκο Μαχλά για αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα, που είχε ως αποτέλεσμα και την αναβολή του προγραμματισμένου αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, παίκτες και προπονητές βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να αποχαιρετήσουν τους φίλους των Κρητικών που βρέθηκαν στις εξέδρες. Τα δάκρυα δεν έλειψαν αφού ήταν μια στιγμή έντονης φόρτισης.
Οι οπαδοί χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν παρά τα σημαντικά προβλήματα, με τους τελευταίους να ανταποδίδουν το χειροκρότημα ευχαριστώντας τους.
«Δεν έχει σημασία να συνεχίσουμε…
Μία μεγάλη ομάδα, δυστυχώς, τελειώνει με αυτόν τον τρόπο. Δεν υπάρχει λόγος να αποδώσουμε ευθύνες. Μπράβο στον κόσμο, μπράβο στα παιδιά για την προσπάθεια», τόνισε ο Βασίλης Κουτσιανικούλής, ενώ στο «αντίο» του από την ομάδα ο Ζέλικο Κάλαϊτζιτς δήλωσε εμφανώς συγκινημένος:
«Δεν φανταζόμουν ότι θα τερμάτιζα την καριέρα μου με αυτόν τον τρόπο», σχολίασε ο 36χρονος μέσος και συνέχισε: «Ήταν μια κοροϊδία από κάθε μεριά. Δεν υπήρχε λόγος να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.
 Έπρεπε να γίνει όσο δυσάρεστο κι αν ήταν
Ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα περισσότερο.
Ο κόσμος με περιέβαλλε με εμπιστοσύνη και αγάπη».

Δειτε το βιντεο με τον συγκινητικο αποχαιρετισμο απο τους οπαδους του ΟΦΗ


Παναιτωλικος-Λεβαδειακος 0-1

Ο «μεταμορφωμένος» Λεβαδειακός πέρασε και απ’ το Αγρίνιο! Οι Βοιωτοί «ξέραναν» τον Παναιτωλικό (1-0) κι όχι μόνο του έφραξαν το δρόμο προς τα πλέι οφ, αλλά με το 4x4 «αγκαλιάζουν» την παραμονή τους.

Με... σπασμένα φρένα!

Ο Λεβαδειακός «χτύπησε» στο ψαχνό τον Παναιτωλικό (κακός στο δεύτερο μέρος) και φεύγοντας με το διπλό (1-0), όχι μόνο διεύρυνε το σερί νικών τους στους τέσσερις αγώνες, αλλά ξέφυγε και έξι βαθμούς απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού.

Και την ώρα που ο Μιλοσάβλιεφ πετύχαινε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης (72’) -πιάνοντας στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα- τα «καναρίνια» παρέμεναν σε… κρίση, αγνοώντας το τρίποντο για πέμπτο σερί ματς και χάνοντας εκ νέου έδαφος για την υπέρβαση των πλέι οφ (στο -1 πλέον απ’ την πεντάδα).

Το ματς


Σε γνώριμα λημέρια έπαιζε ο Παναιτωλικός. Αυτός ήταν που στο γήπεδό του θα έκανε «παιχνίδι». Όπως κι έγινε έχοντας μια ελαφριά υπεροχή στα πρώτα λεπτά, δίχως βέβαια ο Σηφάκης να νιώθει… κίνδυνο στην εστία του. Κάθε άλλο, ο Ράφαελ ήταν αυτός που χρειάστηκε να επέμβει για πρώτη φορά, μην επιτρέποντας στον Πουλίδο να χριστεί (ξανά) σκόρερ. Όσο ο χρόνος κυλούσε, όλο και περισσότερο ο Λεβαδειακός ανέβαινε. Και ισορροπούσε τον αγώνα. Και δημιούργησε προβληματισμό στους φίλους των καναρινιών.

inner

Λίγο μετά το 20’, όμως, ξεκίνησε ο επιθετικός μονόλογος της ομάδας του Μάκη Χάβου. Ανέλαβε πλήρως τα ηνία του ματς, έκλεισε στα καρέ τους, τους Βοιωτούς και από καθαρή… ατυχία (ή ανικανότητα;) δεν προηγήθηκε. Διότι η εξ’ επαφής προβολή -με το καλάμι- του Μορένο δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια (μετά από εξαιρετική ενέργεια του Μαρτίνες) για το πώς εν τέλει χάθηκε. Το «σφυροκόπημα» συνεχίστηκε από πλευράς γηπεδούχων. Αλλά και ο Σηφάκης μεταμορφώθηκε σε «κέρβερο» στις δύο περιπτώσεις που χρειάστηκε. Αρχικά στο πλάγιο τετ-α-τετ με τον Ρουσκουγέδα και στη συνέχεια στο ευθύβολο σουτ του Θεοδωρίδη. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια δίχως τέρματα, αλλά εμφανώς τον Παναιτωλικό να δείχνει τις διαθέσεις του, ακόμα κι αν δεν βρήκε δίχτυα.

Το τελευταίο 20λεπτο του πρώτου μέρους έδειχνε πως μας περιμένει… κάτι καλό στην επανάληψη. Αμ δε όμως… Η απόδοση των δύο ομάδων έπεσε, αναλώθηκαν σε μονομαχίες και σκληρά μαρκαρίσματα στο κέντρο και ως εκ τούτου φάσεις όχι με σταγονόμετρο δεν «φτιάχνονταν», αλλά δεν υπήρχαν καν. Και η «σούπα» του Αγρινίου στο δεύτερο μέρος συνεχιζόταν με γοργούς ρυθμούς.

inner

Κι εκεί που δεν έβλεπες… κάτι να αλλάζει, ξαφνικά ήρθαν τα πάνω-κάτω! Η «κοιμισμένη» άμυνα του Παναιτωλικού (με πρώτο απ’ όλους τον Λάζαρ), η οξυδέρκεια του Σηφάκη να κάνει γρήγορα το βολέ, η ενέργεια του Γιακουμάκη να… διασύρει πανέμορφα τον Κουτρομάνο (παίρνοντας την μπάλα από πάνω του) και η ασίστ του στον Μιλοσάβλιεφ (που σκόραρε προ κενής εστίας), έφεραν το 0-1 στο 72’ και… πάγωσε τους Αγρινιωτές. Η κακή εικόνα τους δεν άλλαξε ούτε όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Παρά το ότι υπήρχε αρκετός χρόνος για την ανατροπή, οι παίκτες του Μάντζιου είχαν «κλειδώσει» πίσω και ουσιαστικά δεν δέχθηκαν καν πίεση, φεύγοντας πιο άνετα κι απ’ όσο θα περίμεναν με το διπλό απ' το Αγρίνιο.

 Παναιτωλικός: Ράφαελ, Κουτρομάνος, Κούσας, Μπεχαράνο, Ρουσκουγιέδα (66’ Λαζάρ), Θεοδωρίδης (56’ Μύγας), Μαλεζάς, Μορένο, Σκαραμοτσίνο, Μαρτίνες, Φωτάκης (76’ Άλβες)
 Στον πάγκο των Αγρινιωτών: Στεφανάκος, Κέβιν, Ετζενγκέλε, Βασιλείου

Λεβαδειακός: Σηφάκης, Τόμας, Πίντερ (54’ Ζίτο), Μάντζιος, Κώτσιος, Πελέ, Γιακουμάκης (91’ Κατίδης), Στάθης, Μιλοσάβλιεφ (79’ Τριποτσέρης), Μιλιάζες, Πουλίδο
Στον πάγκο των Βοιωτών: Στρατηλάτης, Μάγκας, Μουσταμάντε, Μρντάκοβιτς

Το γκολ και τα highlights της αναμετρησης


Πανθρακικος-ΠΑΟΚ 3-1
Μια ακόμα αποκαρδιωτική εκτός έδρας εμφάνιση του ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε από τον Πανθρακικό, που πήρε σπουδαία νίκη 3-1 στη μάχη που δίνει για την παραμονή!

Βαριά κι ασήκωτη…

Το ματς:

Ματς σαν κι αυτό, που η μια ομάδα -στην προκειμένη περίπτωση ο Πανθρακικός- έχει κλειστεί πίσω, και περιμένει τον αντίπαλο μοιάζουν να έχουν προδιαγεγραμμένη μοίρα.
 Όμως ο ΠΑΟΚ όπως αποδείχθηκε αδυνατούσε να ορίσει ακόμα και τύχη ενός τέτοιου αγώνα.
 Η φλύαρη κατοχή της μπάλας δεν είχε να του προσφέρει τίποτα από τη στιγμή που δεν μπορούσε να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη επιθετική προσπάθεια, καθώς και ευάλωτος στα μετόπισθεν.
Ο Ντιγκινί βρέθηκε ανενόχλητος στην περιοχή και με ένα άπιαστο σουτ νίκησε τον Ιτάνζ που ελάχιστα μπορούσε να κάνει για ν’ αποσοβήσει το 1-0. Ένα τέρμα που αντί να πεισμώσει τον «Δικέφαλο», τον αποδιοργάνωσε…
Οι προσπάθειές του ήταν είτε ημιτελείς, είτε ακίνδυνες με τον Πανθρακικό να κρατάει άνετα το προβάδισμα και μόλις στην τρίτη του προσπάθεια να τον «τιμωρεί» εκ νέου! Ο Τζάνης έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και με υποδειγματικό πλασέ έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με το 2-0.
Επιστρέφοντας από ‘κει στερήθηκε τον Τζάνη (στη θέση του ο Ίγκορ), όχι όμως και την θέλησή του για να διασφαλίσει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στην μάχη της σωτηρίας.
 Ο Γεωργιάδης από την μεριά του έριξε νωρίς Τζαβέλλα και Περέιρα με τον τελευταίο να κάνει αισθητή την παρουσία του.
Με κεφαλιά πάρε-βάλε τροφοδότησε τον Παπαδόπουλο (ήταν σε θέση οφσάιντ) που με δυνατό γυριστό σουτ μείωσε για τον ΠΑΟΚ σε 2-1 αναπτερώνοντας τις ελπίδες των "ασπρόμαυρων". Ο ίδιος όμως λίγα λεπτά αργότερα τις εξανέμισε. Ανέτρεψε τον Ηλιάδη στην μεγάλη περιοχή και ο Ιγκόρ από την άσπρη βούλα δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το τελικό 3-1 χαρίζοντας μια σπουδαία νίκη στον Πανθρακικό!

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Πανθρακικός (Μάνουλ Ρόκα):
Αθανασιάδης,Eμπόου, Μελίσσης, Ποτουρίδης, Μεχία, Ρομέου, Τσουμάνης, Κάσες (66' Ηλιάδης), Μπαϊκαρά, Ντιγκινί (90' Χασομέρης), Τζανής (46' λ. τρ. Ίγκορ).

ΠΑΟΚ (ΓΧ Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Παπαγιαννόπουλος (46' Τζαβέλλας), Βίτορ, Κωνσταντινίδης, Σκόνδρας, Τζιόλης, Νομπόα, Μακ (81' Κουλούρης), Γκολάσα (46' Περέιρα), Παπαδόπουλος, Αθανασιάδης.

Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)
Βοηθοί: Κουρομπύλια, Απτόσογλου
Γήπεδο: ΔΑΚ Κομοτηνής

Συνθήματα εναντίον των παικτών στο ημίχρονο


Ο ΠΑΟΚ στο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-0, γεγονός που πυροδότησε συνθήματα των φίλων του "Δικεφάλου" εναντίον των ποδοσφαιριστών της ομάδας.
Η δυσαρέσκεια των φίλων του ΠΑΟΚ για όσα αγωνιστικά και μη συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην ομάδα τους, είναι δεδομένη και το πρώτο μήνυμα εστάλη στα εντός έδρας παιχνίδια όπου η Τούμπα ήταν άδεια.
Μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ του Πανθρακικού από τον Τζάνη (οι γηπεδούχοι στο ημίχρονο ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0), οι λιγοστοί φίλοι του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στην Κομοτηνή άρχισαν να φωνάζουν το... γνωστό σύνθημα:
"Βαριά, βαριά, του ΠΑΟΚ η φανέλα...", εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους για την εικόνα της ομάδας τους. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της ανάπαυλας αρκετοί από αυτούς "κατέβηκαν" χαμηλά στην θύρα που τους φιλοξενεί και συνομίλησαν με τον Αστέριο Γιακουμή για μερικά λεπτά.

Δείτε βίντεο με όσα συνέβησαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Πανθρακικό:


 Το γκολ και τα highlights της αναμετρησης


Skoda Ξάνθη - Ατρόμητος 1-0


Με τον Σίλβα Κλέιτον να πετυχαίνει ένα πολύ όμορφο τέρμα στο 49ο λεπτό, η Ξάνθη νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο στα "Πηγάδια" και έφτασε τους 46 βαθμούς, κάνοντας άλμα πεντάδας και συμμετοχής στα πλέι οφ.

H ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Skoda Ξάνθη Arena"
Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας
Βοηθοί: Γεώργιος Σταυρουλάκης, Νικόλαος Φαντόπουλος

SKODA ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Λουσέρο, Παπάζογλου, Ομπόντο, Παπαστεριανός (85' Φλίσκας), Κλέιτον, Γούτας, Σολτανί (87' Ρούντι), Καπετάνος (94' Ράνος)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κοντοές, Νάστος, Μαρσελίνιο (76' Μπρίτο), Δημούτσος (73' Καράσκο), Ουμπίδες (95' Παπάζογλου), Πίτου Γκαρσία, Ναπολεόνι

Γκολ: 49' Κλέιτον
Κάρτες: 37' Σολτάνι, 76' Νάστος, 83' Καπετάνος

Ήταν από εκείνα τα ματς που η Ξάνθη έπρεπε να νικήσει, αν ήθελε να ελπίζει για τα καλά σε παρουσία στα πλέι οφ που οδηγούν στην Ευρώπη την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου ανταποκρίθηκαν για τα καλά στις απαιτήσεις του ντέρμπι με τον Ατρόμητο, επικρατώντας 1-0 στα "Πηγάδια" και φτάνοντας τους 46 βαθμούς, κάνοντας άλμα πεντάδας.
Δήμιος για τους Περιστεριώτες ήταν ο Σίλβα Κλέιτον, ο οποίος στο 49' πέτυχε ένα πολύ όμορφο τέρμα, το οποίο έφτανε και περίσσευε στους Ακρίτες για να πάρουν τους τρεις βαθμούς, αφήνοντας πίσω με τρεις πόντους τον Ατρόμητο, ο οποίος όμως έχει ματς λιγότερο, αυτό με τον ΟΦΗ, το οποίο πάντως θα το πάρει στα χαρτιά με 3-0. Εν ολίγοις, το θρίλερ συνεχίζεται και η μάχη θα κρατήσει μέχρι τέλους.
Πολύ καλύτερη η Ξάνθη στο δεύτερο ημίχρονο, έφτασε δίκαια στη νίκη και συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις, την ώρα που η ομάδα του Νίκου Νιόπλια δεν έπιασε καλή απόδοση και δεν εδικαιούτο κάτι απ' αυτό το παιχνίδι. Την επόμενη αγωνιστική, ο Ατρόμητος υποδέχεται την Κέρκυρα (6/4), ενώ η Ξάνθη παίζει στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ (5/4).

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Ατρόμητος μπήκε πιο ορεξάτος στα πρώτα λεπτά του αγώνα, αλλά η Ξάνθη ήταν αυτή που απείλησε για πρώτη φορά με τον Σολτάνι (5'), δοκιμάζοντας τα αντανακλαστικά του Γκορμπούνοφ. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 10' με τον Κατσουράνη, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά προ του Κυριακίδη, αλλά ο Ομπόντο πάνω στην γραμμή κατάφερε να απομακρύνει, κρατώντας ανέπαφη την εστία της ομάδας του.
Οι παίκτες του Λουτσέσκου πήραν μέτρα στο χορτάρι στα επόμενα λεπτά, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως οι Περιστεριώτες είχαν κλείσει καλά τους χώρους. Ο ρυθμός έπεσε στην συνέχεια και μέχρι το μισάωρο δεν είχε γίνει άλλη φάση στο ματς. Στο 32', η εκτέλεση φάουλ του Φυτανίδη δεν βρήκε στόχο, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Σολτάνι έπιασε κεφαλιά και ο Κοντοές για καλό και για κακό έδιωξε σε κόρνερ. Λίγα πράγματα ως το τέλος του ημιχρόνου, με το 0-0 να φαντάζει εν πολλοίς φυσιολογικό και δίκαιο.
Με τον πλέον ονειρεμένο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για την Ξάνθη, η οποία μόλις στο 49' μπήκε σε θέση οδηγού. Δήμιος για τους φιλοξενούμενους ο Κλέιτον, ο οποίος με μια ωραία ενέργεια κατάφερε να ντριμπλάρει Δημούτσο και Λαζαρίδη, σκοράροντας με διαγώνιο σουτ, το οποίο δεν μπορούσε να εξουδετερώσει ο Γκορμπούνοφ. Ιδανικό σενάριο για τους γηπεδούχους, εμπόδια από νωρίς για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια που έπρεπε να αντιδράσει.
Στο 63', ο βοηθός Σταυρουλάκης έδωσε την θέση του στον Αμπάρκιολη λόγω ενοχλήσεων στο πόδι, ενώ δυο λεπτά μετά λίγο έλειψε να γίνει το λάθος από Κατσουράνη και Φυτανίδη, με τον Ουσέρο να μπαίνει μπει στη φάση, όμως η άμυνα του Ατρομήτου διόρθωσε το λάθος της. Από 'κει και πέρα, ο γκολκίπερ του Ατρομήτου είχε αρκετή δουλειά, αφού στο 67' και στο 71' νίκησε τον Κλέιτον και ειδικά στην δεύτερη φάση απέκρουσε κοντινό πλασέ του Βραζιλιάνου έπειτα από εξαιρετική πάσα του Ομπόντο.
Στο ενδιάμεσο (69'), το σουτ του Καπετάνου κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 84' ο Κλέιτον εκτέλεσε φάουλ ο Σολτάνι έπιασε κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων αντέδρασε αποτελεσματικά. Στα λεπτά που απέμεναν, ο Ατρόμητος πίεσε, προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά δεν κατάφερε κάτι, γνωρίζοντας (δίκαια) την ήττα στα "Πηγάδια" από έναν ανώτερο -στο συγκεκριμένο ματς- αντίπαλο.

 Το γκολ της αναμετρησης 


Ολυμπιακός - Κέρκυρα 3-0 (pics&video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-0 την Κέρκυρα στον Πειραιά, χάρη στα γκολ των Ντομίνγκες (9'), Μποτία (26') και Χάρα (48'), παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Γεμάτη εμφάνιση από την ομάδα που οδηγεί την κούρσα της Super League με τέρμα το γκάζι, φτάνοντας ακόμη πιο κοντά στη κατάκτηση του 42ου Πρωταθλήματος της ιστορίας του.

Η ταυτότητα της αναμέτρησης:

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Χωρητικότητα: 33.334 θέσεις
Γκολ: 8' Ντομίνγκες, 26' Μποτία, 48' Χάρα (Ολυμπιακός)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Μποτία (46' Αφελάι), Μιλιβόγιεβιτς, Εντινγκά, Ντομίνγκες (62' Μπενίτες), Χάρα, Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Φορτούνης, Μαζουακού, Ντοσεβί (55' Μήτρογλου).
Αναπληρωματικοί: Γιαννιώτης, Αφελάι, Μήτρογλου, Κασάμι, Αυλωνίτης, Μπενίτες, Σαλίνο.

Α.Ο.Κ. (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Μανωλάς, Βενέτης, Γκόμες, Καρντόζο (79' Μεντής),
 Μαρκόβσκι, Κρητικός, Κόντος, Σιόντης, Φάμπιο (46' Γεωργακόπουλος), Λεάλ (71' Καϊκούτ).
Αναπληρωματικοί: Σέτκους, Παρασκευαΐδης, Καϊκούτ, Χαβίτο, Μεντής, Μακρίδης, Γεωργακόπουλος.
Διαιτητής: Μιχαήλ Κουκουλάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου)
Βοηθοί διαιτητές: Εμμανουήλ Βλάσσης (ΕΠΣ Λασιθίου), Κωνσταντίνος Ποντίκης (ΕΠΣ Πρέβεζας)
Τέταρτος διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (ΕΠΣ Ηλείας)
Παρατηρητής διαιτησίας: Γεώργιος Γιαννόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)
Κίτρινες κάρτες: - (Ολυμπιακός), - (Α.Ο.Κ.)
Κόκκινες κάρτες: -

Για την 29η αγωνιστική της Super League, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-0 την Κέρκυρα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", χάρη στα γκολ των Ντομίνγκες (9'), Μποτία (26') και Χάρα (48'). Εξαιρετική εμφάνιση από τους Πειραιώτες, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και με αυτό τον τρόπο έκαναν ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του 42ου Πρωταθλήματος Ελλάδας της ιστορίας τους.


 Πριν την έναρξη της αναμέτρησης με την Κέρκυρα ο Ολυμπιακός πέρασε ακόμα ένα κοινωνικό μήνυμα. Έχει αποδείξει η ομάδα του Πειραιά ότι δεν επικεντρώνεται μόνο στο ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιριστές του Θρύλου λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα με τους Επτανήσιους κράτησαν ένα πανό το οποίο έγραφε: «Όχι στην ενδοσχολική βία, όχι στο ρατσισμό», ενώ ανάλογο μήνυμα ακούστηκε και από τα μεγάφωνα του «Γ. Καραϊσκάκης».


Έτσι ξεκίνησαν:

O Βίτορ Περέιρα παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1 και τρεις αλλαγές στην αρχική εντεκάδα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι Πρωταθλήματος της ομάδας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (19/3, 02-0). Οι Ελαμπντελαουί, Εντινγκά και Φορτούνης μπήκαν στο αρχικό σχήμα αντί των Σαλίνο, Κασάμι και Αφελάι. Την εστία υπερασπίστηκε ο Ρομπέρτο. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού. Οι Μιλιβόγιεβιτς και Εντινγκά αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων, με τον Ντοσεβί να καλύπτει τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Φορτούνη την αριστερή. Ο Ντομίνγκες ήταν ο συνδετικός κρίκος της μεσαίας γραμμής με την επίθεση, με τον Χάρα να αγωνίζεται ως μοναδικός προωθημένος.

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε την ομάδα της Κέρκυρας με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Κουτζαβασίλης. Ο Γκόμες κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Μανωλάς το αριστερό. Οι Σιόντης και Βενέτης αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Καρντόζο και Κρητικός ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ, με τον Λεάλ σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Ο Κόντος αγωνίστηκε ως δεξιός εξτρέμ, ο Φάμπιο ως αριστερός, με τον Μαρκόβσκι στην κορυφή της επίθεσης.

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Στο 5ο λεπτό ο Κουτζαβασίλης δεν έπιασε το βολέ όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στον Ντομίνγκες. Ο Αργεντινός επιχείρησε ένα δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας να διορθώνει το λάθος του και να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ. Στο 7' ο Ομάρ έδωσε στον Ντοσεβί μέσα στην περιοχή, αυτός δεν σούταρε καλά, απέκρουσε η άμυνα της Κέρκυρας, επέμεινε ο Τογκολέζος και επιχείρησε νέα προσπάθεια, αλλά μπήκε κόντρα και η μπάλα κατέληξε πλάγιο.

Το 1-0 ήρθε πολύ γρήγορα στο ματς, μόλις στο 8! Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Ντομίνγκες από τα αριστερά, με το δεξί πόδι, και η μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Ολυμπιακού. Ο γκολκίπερ της Κέρκυρας αιφνιδιάστηκε, διότι μπήκε στην φάση ο Σιόβας, δεν ακούμπησε την μπάλα και αυτή κατέληξε στην αριστερή γωνία της εστίας. Ο "Τσόρι" σκόραρε για τρίτη σερί αγωνιστική και έφτασε τα 11 γκολ στο φετινό Πρωτάθλημα!

Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και το παιχνίδι ήταν ένας ερυθρόλευκος επιθετικός μονόλογος. Στο 13' ο Ντομίνγκες εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Εντινγκά πήρε τη γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Χάρα από το ύψος της μικρής περιοχής και προς το δεύτερο δοκάρι δεν κατάφερε να στείλει από πλεονεκτική θέση την μπάλα στα δίχτυα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Χάρα έκανε το γύρισμα από τα δεξιά της περιοχής και ο Ελαμπντελαουί κινήθηκε σε ρόλο κρυφού κυνηγού, πιάνοντας την κεφαλιά-ψαράκι εντός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Στο 19' ο Φορτούνης ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και σούταρε με το δεξί από το ημικύκλιο της περιοχής, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Είχαν διάθεση και όρεξη οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα, κάτι που αποτυπωνόταν ξεκάθαρα εντός αγωνιστικού χώρου. Στο 22' ο Ντομίνγκες με έξοχη κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας προσπάθησε να τροφοδοτήσει τον Ελαμπντελαουί, αλλά ο Ομάρ έκανε ανοιχτό κοντρόλ και ο Κουτζαβασίλης βγήκε γρήγορα από την εστία του και μπλόκαρε την μπάλα.

Η ερυθρόλευκη υπεροχή ήταν εμφανέστατη και στο 26' ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 2-0! Ο Ντομίνγκες εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Σιόβας σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά, ο Μποτία με ψύχραιμη προβολή με το δεξί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από το ύψος της μικρής περιοχής. Εύκολο γκολ για τους γηπεδούχους, που έβαλαν από νωρίς τις βάσεις για την επικράτηση.

Στο 34' ο Μαζουακού έβγαλε μία επικίνδυνη σέντρα από τα αριστερά και ο Βενέτης κατάφερε να διώξει την μπάλα σε κόρνερ προ του Ντοσεβί. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τα δεξιά, ο Μαζουακού δοκίμασε το αριστερό του πόδι από μακρινή απόσταση και ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας με διπλή προσπάθεια κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα.

Στο 36' οι ερυθρόλευκοι έφυγαν στην αντεπίθεση. Οι Ντομίνγκες, Χάρα και Φορτούνης συνεργάστηκαν, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός σούταρε με το δεξί μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα χτύπησε στον Μανωλά και κατέληξε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτα κυρίαρχος της αναμέτρησης και δημιουργούσε διαρκώς φάσεις μπροστά από την εστία. Στο 39' δεν μέτρησε λανθασμένα γκολ του Ντομίνγκες. Ο Ντοσεβί με εκπληκτική μπάλια έβγαλε τον "Τσόρι" σε θέση τετ α τετ. Ο Αργεντινός τελείωσε τη φάση με έξοχο αριστερό πλασέ, αλλά δεύτερος βοηθός υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον παίκτη του Ολυμπιακού. Ο Ντομίνγκες καλυπτόταν από την αντίπαλη άμυνα...

Στο 39' ο "Τσόρι" τροφοδότησε τον Φορτούνη σε θέση μέσα αριστερά. Ο τελευταίος έκανε το γύρισμα προς την περιοχή και ο Χάρα σε κενή εστία πλάσαρε άστοχα με το δεξί, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους. Στο 43' η Κέρκυρα απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Ρομπέρτο. Ο Λεάλ εκτέλεσε φάουλ εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ισπανού τερματοφύλακα. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται μόνο με 2-0, αλλά να έχει μία γεμάτη και χορταστική εμφάνιση πάνω στο χορτάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Αφελάι πέρασε στη θέση του Μποτία, ο οποίος αντικαταστάθηκε προφανώς για προληπτικούς λόγους. Ο Μιλιβόγιεβιτς μετατοπίστηκε στο κέντρο της άμυνας, με τον Φορτούνη να... γυρίζει σε ρόλο "οκταριού" και τον Αφελάι να περνάει σε θέση αριστερού εξτρέμ. Και στο 48' οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 3-0, με το πρώτο γκολ του Χάρα στο ελληνικό Πρωτάθλημα! Ο Ντομίνγκες εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Αργεντινός επιθετικός με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής "νίκησε" τον Σιόντη στο προσωπικό μαρκάρισμα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Το άξιζε αυτό το γκολ ο Φράνκο Χάρα.

Το παιχνίδι ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να παίξει ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και σε ένα μεγάλο βαθμό έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης. Στο 55' ο Μήτρογλου έκανε την επανεμφάνισή του στα γήπεδα ύστερα από τρεις αγώνες, αντικαθιστώντας τον Ντοσεβί. Ο Χάρα μετατοπίστηκε σε θέση δεξιού εξτρέμ. Στο 62' η μπάλα στρώθηκε στον Εντινγκά στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Κονγκολέζο μέσο να σουτάρει δυνατά με το δεξί και την μπάλα να καταλήγει άουτ. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μπενίτες αντικατέστησε τον Ντομίνγκες, ο οποίος πήρε πολύτιμες ανάσες, καθώς το ματς είχε πια κριθεί. Με 4-4-2, πλέον, οι ερυθρόλευκοι στον αγωνιστικό χώρο και τους Μπενίτες-Μήτρογλου στη γραμμή κρούσης.

Ο ρυθμός του Ολυμπιακού είχε πέσει κάπως σε αυτό το διάστημα, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν "καθαρίσει" από νωρίς την... μπουγάδα. Στο 71' ο Καϊκούτ αντικατέστησε τον Λεάλ. Στο 73' ο Γεωργακόπουλος σούταρε εντός περιοχής με το δεξί, ύστερα από αντεπίθεση, με το χτύπημα να είναι αδύναμο και να αποτελεί εύκολη λεία για τον Ρομπέρτο, ο οποίος μπλόκαρε σταθερά την μπάλα. Στο 75' ο Μήτρογλου τροφοδότησε τον Μπενίτες, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και έμεινε όρθιος, σουτάροντας με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Αυτή ήταν η 23η τελική προσπάθεια του Ολυμπιακού στο ματς.

Στο 79' ο Μεντής πήρε τη θέση του Καρντόζο, με την Κέρκυρα να ολοκληρώνει τις τρεις αλλαγές της. "Άντε γεια, άντε γεια, πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά" φώναζαν με ενθουσιασμό οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού κι ενώ στο 83' ο Ελαμπντελαοτί σούταρε δυνατά με το δεξί εντός περιοχής, για να μπλοκάρει ο Κουτζαβασίλης. Το τελικό αποτέλεσμα περιμέναμε πια όλοι στο Φάληρο. Στο 85' ο Ρομπέρτο μπλόκαρε προ του Καϊκούτ την κεφαλιά του Μαρκόβσκι από το ύψος της μικρής περιοχής ύστερα από εκτέλεση φάουλ των φιλοξενούμενων. Στο 90' ο Μπενίτες έκανε την ατομική ενέργεια από τα δεξιά και γύρισε την μπάλα προς τον Αφελάι. Ο Ολλανδός σούταρε με το δεξί στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 91' ο Γκόμες εξαπέλυσε ένα δυνατό δεξί σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ρομπέρτο. Κάπως έτσι τελείωσε το ματς για την 29η αγωνιστική της Super League. Ο Ολυμπιακός έφτασε τους 67 βαθμούς σε 28 αγώνες, μετρώντας τρεις σερί νίκες στο Πρωτάθλημα. Ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου έγινε με ωραίο τρόπο στο Καραϊσκάκης!

Η φάση που σημάδεψε το ματς:

Το παιχνίδι κύλησε πολύ εύκολα για τον Ολυμπιακό. Το πρώτο γκολ μπήκε νωρίς και απλούστευσε τα πράγματα. Ως φάση του αγώνα καταγράφουμε την απίστευτη ευκαιρία του Χάρα στο 39ο λεπτό. Ο Αργεντινός δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά σε ουσιαστικά άδεια εστία, κυρίως γιατί δεν τοποθέτησε καλά το σώμα του, στο εξαιρετικό γύρισμα του Φορτούνη από τα αριστερά της περιοχής.

Ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα: Κώστας Φορτούνης

Ο Ντομίνγκες είναι "καυτός" στα τελευταία τρία ματς Πρωταθλήματος, όλα στο Καραϊσκάκης, στα οποία μέτρησε τρία γκολ. Η επιρροή του "Τσόρι" είναι εμφανής στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, αλλά κόντρα στην Κέρκυρα ο Κώστας Φορτούνης ήταν αυτός που διέπρεψε είτε ως αριστερός χαφ είτε ως κεντρικός μέσος. Έχει όλο το μέλλον μπροστά αυτό το παλικάρι για να ηγηθεί των Πειραιωτών τα επόμενα χρόνια. Έχει πολλή μπάλα μέσα του και εκπληκτική σχέση μαζί της!

Τι κρατάμε:

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία από τις γεμάτες εμφανίσεις του τη φετινή σεζόν. Με γρήγορη κυκλοφορία μπάλας και διαδοχικές ευκαιρίες για γκολ, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα, για τέταρτο διαδοχικό ματς, τρία για το Πρωτάθλημα και ένα για το Κύπελλο, οι ερυθρόλευκοι κράτησαν το μηδέν στην άμυνα.

Τι δεν κρατάμε:

Η βροχή που έπεφτε στο Φάληρο περίπου τρεις ώρες πριν από την προγραμματισμένη σέντρα της αναμέτρησης, ίσως να επηρέασε αρνητικά πολύ κόσμο που ήθελε να βρεθεί αυτό το απόγευμα Κυριακής στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Μακάρι να είχε περισσότερους φιλάθλους το φαληρικό γήπεδο, από τους περίπου δεκαπέντε χιλιάδες φίλους του Ολυμπιακού που έδωσαν το "παρών" στην αναμέτρηση.
Το βίντεο με τα γκολ:

Αστέρας Τρίπολης - Εργοτέλης 2-1

Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε, εντός έδρας, με 2-1 τον Εργοτέλη για την 29η αγωνιστική της Super League και πλησίασε στους τρεις βαθμούς τον τρίτο ΠΑΟΚ. Ακόμη πιο κοντά στον υποβιβασμό οι Κρητικοί.


Με τη διαφορά να αποτυπώνεται πλήρως στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" της Τρίπολης, ο Αστέρας δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάμψει με 2-1 την αντίσταση του Εργοτέλη.
Οι "Αρκάδες" άνοιξαν νωρίς το σκορ, στο 9ο λεπτό με τον Κουρμπέλη ενώ ο Μπαράλες 36 λεπτά αργότερα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, διαμόρφωσε το 2-0. Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε στο 90ό λεπτό, μετά από αυτογκόλ του Ζησόπουλου.
Με αυτή τη νίκη, ο Αστέρας Τρίπολης είναι σταθερά στην τέταρτη θέση και πλησίασε στους τρεις βαθμούς τον τρίτο στην κατάταξη της Super League, ΠΑΟΚ.
Ο Εργοτέλης από την άλλη, μόνο με ένα θαύμα θα μπορεί να είναι και την επόμενη σεζόν, στην πρώτη τη τάξει κατηγορία.
Στη 16η θέση υπολείπεται εννιά βαθμών, των Λεβαδειακού και Πανθρακικού. Την επόμενη, 30ή αγωνιστική, ο μεν Λεβαδειακός αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, ο δε Πανθρακικός επισκέπτεται το Ηράκλειο για να αγωνιστεί στην κόντρα στον Εργοτέλη. Τελικός για τους Κρητικούς, μόνο με θαύμα θα γλιτώσουν τον υποβιβασμό.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης
Βοηθοί: Νικόλαος Γεωργαράκος, Γεώργιος Γεωργιάδης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Γκοϊάν (42' Ζησόπουλος), Παντελιάδης, Μουνάφο (69' Τίε Μπι), Κουρμπέλης, Μάσα (76' Λομπάτο), Ρόλε, Μπαντιμπανγκά, Μπαράλες
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Ταουσιάνης): Καβουσάκης, Τζανακάκης, Λουβιόν, Γκοργκς, Λυκογιάννης, Κοζορώνης (64' Καζναφέρης), Μποέ, Ουλά (64'Χαλκιαδάκης), Ολαϊτάν, Κάλε, Σολάρι (73' Τζίλας)

Γκολ: 9' Κουρμπέλης, 45' πεν. Μπαράλες / 90' αυτ. Ζησόπουλος
Κάρτες: 82' Κουρμπέλης, 84' Τίε Μπι / 15' Κοζορώνης, 17' Τζανακάκης, 44' Λυκογιάννης, 56' Λουβιόν, 81' Μποέ

Γκολ με το "καλημέρα"

Η πίεση του Αστέρα Τρίπολης ξεκίνησε με την έναρξη της αναμέτρησης, υπό τη μορφή σεντρών που είχαν ως στόχο είτε τον Μάσα, είτε τον Μπαντιμπανγκά.
Και αυτή η πίεση, δεν άργησε να επιβραβεύσει τις προσπάθειες των γηπεδούχων που άνοιξαν το σκορ, μόλις στο ένατο λεπτό.
Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρόλε, ο Κουρμπέλης πήδηξε μόνος του και αμαρκάριστος στο κέντρο της άμυνας του Εργοτέλη και με καρφωτή κεφαλιά, άνοιξε το σκορ για τους "Αρκάδες".


  Με το τρίγωνο τον Ρόλε, Μάσα και Μπαράλες να προσπαθεί να χορέψει τάνγκο στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", ο Αστέρας Τρίπολης ενέτεινε την πίεσή του και μετά το γκολ, ωστόσο η φλυαρία στην τελική προσπάθεια δεν έφερνε αποτέλεσμα.

Επιθετική μονοτονία

Η επιθετική μονοτονία των γηπεδούχων διακόπηκε στο 24ο λεπτό, με τον Καλέ να κάνει το σουτ - μετά από ατομική προσπάθεια - αλλά την μπάλα να περνά άουτ, στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία της ομάδας του Ηρακλείου.
Ίδια η κατάληξη στο σουτ του Κοζορώνη, δύο λεπτά αργότερα ενώ στο 28ο λεπτό η έμπνευση του σκόρερ, Κουρμπέλη, να σουτάρει από μακριά δεν κρίθηκε εύστοχη, βάσει αποτελέσματος.
Στο 34ο λεπτό, ο Μπαντιμπανγκά σέντραρε από τα δεξιά αλλά ο Χερόνιμο Μπαράλες έκανε σε λάθος χρόνο την προβολή και δεν μπόρεσε να δώσει την απαιτούμενη ώθηση στην μπάλα, προς τα δίχτυα.
Έξι λεπτά αργότερα, στο 40ό, ο Μπαράλες υποδέχθηκε την μπάλα μετά από σέντρα του Παντελιάδη, ζύγισε το σουτ, ωστόσο δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη, Ζαχαρία Καβουσάκη.

Το "κλείδωσε" ο Μπαράλες

Στο 44ο λεπτό οι όποιες πιθανότητες του Εργοτέλη για να μη φύγει με άδεια τα χέρια από την Τρίπολη, εξανεμίστηκαν καθώς ο Λυκογιάννης υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Χερόνιμο Μπαράλες.
Ο Αργεντινός φορ των "Αρκάδων", ανέλαβε εύστοχα την εκτέλεση και διαμόρφωσε το 2-0 υπέρ της γηπεδούχου ομάδας, φτάνοντας τα 14 γκολ στη φετινή σεζόν της Super League. Με αυτό το γκολ, ξεπέρασε τον Κώστα Μήτρογλου και βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.
Υποτονικά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τον Εργοτέλη να βγαίνει μπροστά διστακτικά, αλλά τους ποδοσφαιριστές του, να μην πιστεύουν πολύ στα πόδια τους.
Στο 57' ο Μπαράλες έπιασε κεφαλιά ψαράκι μετά από σέντρα του Ρόλε, αλλά αστόχησε. Από τα πόδια του δεύτερου θα προέλθει ένα σουτ στο αμέσως επόμενο λεπτό με την μπάλα να σταματά την πορεία της προς τα δίχτυα του Εργοτέλη, στο οριζόντιο δοκάρι.
Μπαράλες και Μπαντιμπανγκά έχασαν κι άλλες ευκαιρίες, στο 66' και στο 76' αντίστοιχα, αλλά δεν μπόρεσαν να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ.

 

Ξύπνησε στο τέλος, αλλά αργά

Στις καθυστερήσεις ο Ζησόπουλος σημάδεψε την εστία της δικής του ομάδας και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 και ενώ προηγουμένως ο Χαλκιαδάκης είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.
Ο Εργοτέλης είχε μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (δευτερόλεπτα μετά το αυτογκόλ του Ζησόπουλου), αλλά η κεφαλιά του Λουβιόν σταμάτησε στο δοκάρι.

Τα γκολ και τα highlights της αναμετρησης

 



Βέροια-Παναθηναϊκός 1-0


Η Βέροια όντας καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο οποίος ήταν τραγικός σε όλο το ματς και επικράτησε με 1-0 παίρνοντας ένα χρυσό τρίποντο. Όταν ξύπνησε το τριφύλλι στο τελευταίο 10λεπτό όλα είχαν χαθεί.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας
Διαιτητής: Α. Αρετόπουλος
Βοηθοί: Χ. Ακρίβος, Π. Σταθόπουλος

Βέροια (Γαϊτάνος): Καντιμοίρης, Μαλόν, Όστοιτς, Μαραγκός, Αμαραντίδης, Βεργώνης, Μπαλάφας, Μπαργκάν (45' Νουμίτρου), Μπεν, Γεωργιάδης (64' Τάτος), Κάμπορα (76' Νέτο).

Παναθηναϊκός (Ανατασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες (46' Λαγός), Νίνης (58' Ατζαγκούν), Πράνιτς, Μαυρίας, Καρέλης (69' Κλωναρίδης), Πέτριτς.

Γκολ: 36' Μπεν
Κίτρινες: 66' Αμαραντίδης, 90+ Καντιμοίρης/11' Ταυλαρίδης, 14' Σίλντενφελντ, 90+ Λαγός
Κόκκινες:

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τον Παναθηναϊκό που έχασε και από την Βέροια με 1-0 εκτός έδρας αλλά αυτό που πρέπει να προβληματίσει το τριφύλλι ήταν η τραγική του εικόνα για 80' περίπου λεπτά. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πράσινοι έτρεξαν, πίεσαν και έπαιξαν καλύτερα από τον αντίπαλο τους μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο και αυτό δεν έφτανε.
Θα ήταν βέβαια άδικο και για την Βέροια που ήταν ανώτερη στα 80' του αγώνα και είχε πολλές και κλασικές ευκαιρίες να χάσει έστω και έναν βαθμό από τον Παναθηναϊκό. Αντίθετα με το τρίποντο που πήρε η ομάδα του Στέφανου Γαϊτάνου έκανε ένα τεράστιο βήμα όσον αφορά την παραμονή της στην Super League και για τη νέα σεζόν


Βέροια πανηγυρική

Ανώτερη σε όλο το 90' η Βέροια
Η Βέροια απείλησε για πρώτη φορά στο 5' με τον κύριο εκφραστή των επιθετικών της ενεργειών στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μπαργκάν πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και έκανε το συρτό σουτ με τον Στιλ να πέφτει στην αριστερή του δεξιά γωνία και να πιάνει εύκολα την μπάλα.
Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το επιθετικό τους τρανζίσιον στο 20' και βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση με τον Γεωργιάδη να είναι στον Μπεν. Ο επιθετικός της Βέροιας μπήκε στην περιοχή έκανε το πλασέ αλλά ο Στιλ με το πόδι έδιωξε την μπάλα και έσωσε την εστία του.


  Το τριφύλλι προσπάθησε να γίνει απειλητικό για πρώτη φορά στο 22' με τον Νάνο να κάνει την σέντρα τον Πέτριτς να μην μπορεί να πάρει την κεφαλιά και τον επερχόμενο Μαυρία παρά την προβολή που επιχείρησε να μην βρίσκει στην μπάλα.

Λάθος ο "Τριάντα", γκολ ο Μπεν
Η Βέροια με τον Μπαργκάν και πάλι στο 27' απείλησε αλλά το σουτ του επιθετικού των γηπεδούχων το μπλόκαρε εύκολα ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τριφύλλι μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχε ούτε μια τελική την ώρα που η Βέροια είχε οκτώ σουτ προς την εστία των πράσινων.
Η ομάδα της Ημαθίας εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή της μετά από ένα λάθος της άμυνας του Παναθηναϊκού και συγκεκριμένα του Τριανταφυλλόπουλου. Ο αμυντικός των πράσινων έγινε κάτοχος της μπάλας στο δεξί άκρο της άμυνας, πήγε να περάσει τον Μπεν ο οποίος έκοψε την μπάλα και αυτή πήγε στον Κάμπορα μέσα στην περιοχή. Ο επιθετικός της Βέροιας είδε την κίνηση του Μπεν ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλας και πάλι, πέρασε τον "Τριάντα" και με ωραίο διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ.

Μπήκε δυνατά και πάλι η Βέροια
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και το δεύτερο ημίχρονο και είχαν δυο καλές στιγμές στο 47' και στο 50' αλλά τα σουτ του Μπεν από πλάγια αριστερά έφυγαν πάνω από την εστία του Στιλ.
Το πρώτο σουτ προς την εστία του Καντιμοίρη στο οποίο χρειάστηκε να επέμβει ο γκολκίπερ των γηπεδούχων ήρθε στο 57' όταν ο Πέτριτς προσπάθησε να δώσει στον Μαυρία η μπάλα έφτασε στον Καρέλη πέρασε έναν αντίπαλο του και μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Βέροιας.
Οι παίκτες της Βέροιας είχαν τον έλεγχο του αγώνα και προσπαθούσαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις για να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ και να μην μείνει το ρευστό 1-0. Στο 70' ο Μπεν έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και γύρισε την μπάλα η οποία κόντραρε στον Ταυλαρίδη και έφυγε κόρνερ.
71' Από τα αριστερά η εκτέλεση του κόρνερ ο Βεργώνης πήρε την κεφαλιά με τον Στιλ να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να διώχνει.
88' Ο Πράνιτς εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά ο Καντιμοίρης προσπάθησε να διώξει με την μπάλα να βρίσκει στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Το γκολ της αναμετρησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: