moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Ολυμπιακός - Κέρκυρα 3-0 (pics&video)

Ολυμπιακός - Κέρκυρα 3-0 (pics&video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-0 την Κέρκυρα στον Πειραιά, χάρη στα γκολ των Ντομίνγκες (9'), Μποτία (26') και Χάρα (48'), παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Γεμάτη εμφάνιση από την ομάδα που οδηγεί την κούρσα της Super League με τέρμα το γκάζι, φτάνοντας ακόμη πιο κοντά στη κατάκτηση του 42ου Πρωταθλήματος της ιστορίας του.

Η ταυτότητα της αναμέτρησης:

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Χωρητικότητα: 33.334 θέσεις
Γκολ: 8' Ντομίνγκες, 26' Μποτία, 48' Χάρα (Ολυμπιακός)


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Μποτία (46' Αφελάι), Μιλιβόγιεβιτς, Εντινγκά, Ντομίνγκες (62' Μπενίτες), Χάρα, Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Φορτούνης, Μαζουακού, Ντοσεβί (55' Μήτρογλου).
Αναπληρωματικοί: Γιαννιώτης, Αφελάι, Μήτρογλου, Κασάμι, Αυλωνίτης, Μπενίτες, Σαλίνο.

Α.Ο.Κ. (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Μανωλάς, Βενέτης, Γκόμες, Καρντόζο (79' Μεντής),
 Μαρκόβσκι, Κρητικός, Κόντος, Σιόντης, Φάμπιο (46' Γεωργακόπουλος), Λεάλ (71' Καϊκούτ).
Αναπληρωματικοί: Σέτκους, Παρασκευαΐδης, Καϊκούτ, Χαβίτο, Μεντής, Μακρίδης, Γεωργακόπουλος.
Διαιτητής: Μιχαήλ Κουκουλάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου)
Βοηθοί διαιτητές: Εμμανουήλ Βλάσσης (ΕΠΣ Λασιθίου), Κωνσταντίνος Ποντίκης (ΕΠΣ Πρέβεζας)
Τέταρτος διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (ΕΠΣ Ηλείας)
Παρατηρητής διαιτησίας: Γεώργιος Γιαννόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)
Κίτρινες κάρτες: - (Ολυμπιακός), - (Α.Ο.Κ.)
Κόκκινες κάρτες: -

Για την 29η αγωνιστική της Super League, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-0 την Κέρκυρα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", χάρη στα γκολ των Ντομίνγκες (9'), Μποτία (26') και Χάρα (48'). Εξαιρετική εμφάνιση από τους Πειραιώτες, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και με αυτό τον τρόπο έκαναν ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του 42ου Πρωταθλήματος Ελλάδας της ιστορίας τους.


 Πριν την έναρξη της αναμέτρησης με την Κέρκυρα ο Ολυμπιακός πέρασε ακόμα ένα κοινωνικό μήνυμα. Έχει αποδείξει η ομάδα του Πειραιά ότι δεν επικεντρώνεται μόνο στο ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιριστές του Θρύλου λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα με τους Επτανήσιους κράτησαν ένα πανό το οποίο έγραφε: «Όχι στην ενδοσχολική βία, όχι στο ρατσισμό», ενώ ανάλογο μήνυμα ακούστηκε και από τα μεγάφωνα του «Γ. Καραϊσκάκης».


Έτσι ξεκίνησαν:

O Βίτορ Περέιρα παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1 και τρεις αλλαγές στην αρχική εντεκάδα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι Πρωταθλήματος της ομάδας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (19/3, 02-0). Οι Ελαμπντελαουί, Εντινγκά και Φορτούνης μπήκαν στο αρχικό σχήμα αντί των Σαλίνο, Κασάμι και Αφελάι. Την εστία υπερασπίστηκε ο Ρομπέρτο. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού. Οι Μιλιβόγιεβιτς και Εντινγκά αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων, με τον Ντοσεβί να καλύπτει τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Φορτούνη την αριστερή. Ο Ντομίνγκες ήταν ο συνδετικός κρίκος της μεσαίας γραμμής με την επίθεση, με τον Χάρα να αγωνίζεται ως μοναδικός προωθημένος.

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε την ομάδα της Κέρκυρας με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Κουτζαβασίλης. Ο Γκόμες κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Μανωλάς το αριστερό. Οι Σιόντης και Βενέτης αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Καρντόζο και Κρητικός ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ, με τον Λεάλ σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Ο Κόντος αγωνίστηκε ως δεξιός εξτρέμ, ο Φάμπιο ως αριστερός, με τον Μαρκόβσκι στην κορυφή της επίθεσης.

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Στο 5ο λεπτό ο Κουτζαβασίλης δεν έπιασε το βολέ όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στον Ντομίνγκες. Ο Αργεντινός επιχείρησε ένα δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας να διορθώνει το λάθος του και να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ. Στο 7' ο Ομάρ έδωσε στον Ντοσεβί μέσα στην περιοχή, αυτός δεν σούταρε καλά, απέκρουσε η άμυνα της Κέρκυρας, επέμεινε ο Τογκολέζος και επιχείρησε νέα προσπάθεια, αλλά μπήκε κόντρα και η μπάλα κατέληξε πλάγιο.

Το 1-0 ήρθε πολύ γρήγορα στο ματς, μόλις στο 8! Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Ντομίνγκες από τα αριστερά, με το δεξί πόδι, και η μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Ολυμπιακού. Ο γκολκίπερ της Κέρκυρας αιφνιδιάστηκε, διότι μπήκε στην φάση ο Σιόβας, δεν ακούμπησε την μπάλα και αυτή κατέληξε στην αριστερή γωνία της εστίας. Ο "Τσόρι" σκόραρε για τρίτη σερί αγωνιστική και έφτασε τα 11 γκολ στο φετινό Πρωτάθλημα!

Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και το παιχνίδι ήταν ένας ερυθρόλευκος επιθετικός μονόλογος. Στο 13' ο Ντομίνγκες εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Εντινγκά πήρε τη γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Χάρα από το ύψος της μικρής περιοχής και προς το δεύτερο δοκάρι δεν κατάφερε να στείλει από πλεονεκτική θέση την μπάλα στα δίχτυα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Χάρα έκανε το γύρισμα από τα δεξιά της περιοχής και ο Ελαμπντελαουί κινήθηκε σε ρόλο κρυφού κυνηγού, πιάνοντας την κεφαλιά-ψαράκι εντός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Στο 19' ο Φορτούνης ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και σούταρε με το δεξί από το ημικύκλιο της περιοχής, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Είχαν διάθεση και όρεξη οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα, κάτι που αποτυπωνόταν ξεκάθαρα εντός αγωνιστικού χώρου. Στο 22' ο Ντομίνγκες με έξοχη κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας προσπάθησε να τροφοδοτήσει τον Ελαμπντελαουί, αλλά ο Ομάρ έκανε ανοιχτό κοντρόλ και ο Κουτζαβασίλης βγήκε γρήγορα από την εστία του και μπλόκαρε την μπάλα.

Η ερυθρόλευκη υπεροχή ήταν εμφανέστατη και στο 26' ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 2-0! Ο Ντομίνγκες εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Σιόβας σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά, ο Μποτία με ψύχραιμη προβολή με το δεξί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από το ύψος της μικρής περιοχής. Εύκολο γκολ για τους γηπεδούχους, που έβαλαν από νωρίς τις βάσεις για την επικράτηση.

Στο 34' ο Μαζουακού έβγαλε μία επικίνδυνη σέντρα από τα αριστερά και ο Βενέτης κατάφερε να διώξει την μπάλα σε κόρνερ προ του Ντοσεβί. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τα δεξιά, ο Μαζουακού δοκίμασε το αριστερό του πόδι από μακρινή απόσταση και ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας με διπλή προσπάθεια κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα.

Στο 36' οι ερυθρόλευκοι έφυγαν στην αντεπίθεση. Οι Ντομίνγκες, Χάρα και Φορτούνης συνεργάστηκαν, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός σούταρε με το δεξί μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα χτύπησε στον Μανωλά και κατέληξε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτα κυρίαρχος της αναμέτρησης και δημιουργούσε διαρκώς φάσεις μπροστά από την εστία. Στο 39' δεν μέτρησε λανθασμένα γκολ του Ντομίνγκες. Ο Ντοσεβί με εκπληκτική μπάλια έβγαλε τον "Τσόρι" σε θέση τετ α τετ. Ο Αργεντινός τελείωσε τη φάση με έξοχο αριστερό πλασέ, αλλά δεύτερος βοηθός υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον παίκτη του Ολυμπιακού. Ο Ντομίνγκες καλυπτόταν από την αντίπαλη άμυνα...

Στο 39' ο "Τσόρι" τροφοδότησε τον Φορτούνη σε θέση μέσα αριστερά. Ο τελευταίος έκανε το γύρισμα προς την περιοχή και ο Χάρα σε κενή εστία πλάσαρε άστοχα με το δεξί, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους. Στο 43' η Κέρκυρα απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Ρομπέρτο. Ο Λεάλ εκτέλεσε φάουλ εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ισπανού τερματοφύλακα. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται μόνο με 2-0, αλλά να έχει μία γεμάτη και χορταστική εμφάνιση πάνω στο χορτάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Αφελάι πέρασε στη θέση του Μποτία, ο οποίος αντικαταστάθηκε προφανώς για προληπτικούς λόγους. Ο Μιλιβόγιεβιτς μετατοπίστηκε στο κέντρο της άμυνας, με τον Φορτούνη να... γυρίζει σε ρόλο "οκταριού" και τον Αφελάι να περνάει σε θέση αριστερού εξτρέμ. Και στο 48' οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 3-0, με το πρώτο γκολ του Χάρα στο ελληνικό Πρωτάθλημα! Ο Ντομίνγκες εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Αργεντινός επιθετικός με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής "νίκησε" τον Σιόντη στο προσωπικό μαρκάρισμα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Το άξιζε αυτό το γκολ ο Φράνκο Χάρα.

Το παιχνίδι ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να παίξει ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και σε ένα μεγάλο βαθμό έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης. Στο 55' ο Μήτρογλου έκανε την επανεμφάνισή του στα γήπεδα ύστερα από τρεις αγώνες, αντικαθιστώντας τον Ντοσεβί. Ο Χάρα μετατοπίστηκε σε θέση δεξιού εξτρέμ. Στο 62' η μπάλα στρώθηκε στον Εντινγκά στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Κονγκολέζο μέσο να σουτάρει δυνατά με το δεξί και την μπάλα να καταλήγει άουτ. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μπενίτες αντικατέστησε τον Ντομίνγκες, ο οποίος πήρε πολύτιμες ανάσες, καθώς το ματς είχε πια κριθεί. Με 4-4-2, πλέον, οι ερυθρόλευκοι στον αγωνιστικό χώρο και τους Μπενίτες-Μήτρογλου στη γραμμή κρούσης.

Ο ρυθμός του Ολυμπιακού είχε πέσει κάπως σε αυτό το διάστημα, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν "καθαρίσει" από νωρίς την... μπουγάδα. Στο 71' ο Καϊκούτ αντικατέστησε τον Λεάλ. Στο 73' ο Γεωργακόπουλος σούταρε εντός περιοχής με το δεξί, ύστερα από αντεπίθεση, με το χτύπημα να είναι αδύναμο και να αποτελεί εύκολη λεία για τον Ρομπέρτο, ο οποίος μπλόκαρε σταθερά την μπάλα. Στο 75' ο Μήτρογλου τροφοδότησε τον Μπενίτες, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και έμεινε όρθιος, σουτάροντας με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Αυτή ήταν η 23η τελική προσπάθεια του Ολυμπιακού στο ματς.

Στο 79' ο Μεντής πήρε τη θέση του Καρντόζο, με την Κέρκυρα να ολοκληρώνει τις τρεις αλλαγές της. "Άντε γεια, άντε γεια, πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά" φώναζαν με ενθουσιασμό οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού κι ενώ στο 83' ο Ελαμπντελαοτί σούταρε δυνατά με το δεξί εντός περιοχής, για να μπλοκάρει ο Κουτζαβασίλης. Το τελικό αποτέλεσμα περιμέναμε πια όλοι στο Φάληρο. Στο 85' ο Ρομπέρτο μπλόκαρε προ του Καϊκούτ την κεφαλιά του Μαρκόβσκι από το ύψος της μικρής περιοχής ύστερα από εκτέλεση φάουλ των φιλοξενούμενων. Στο 90' ο Μπενίτες έκανε την ατομική ενέργεια από τα δεξιά και γύρισε την μπάλα προς τον Αφελάι. Ο Ολλανδός σούταρε με το δεξί στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 91' ο Γκόμες εξαπέλυσε ένα δυνατό δεξί σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ρομπέρτο. Κάπως έτσι τελείωσε το ματς για την 29η αγωνιστική της Super League. Ο Ολυμπιακός έφτασε τους 67 βαθμούς σε 28 αγώνες, μετρώντας τρεις σερί νίκες στο Πρωτάθλημα. Ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου έγινε με ωραίο τρόπο στο Καραϊσκάκης!

Η φάση που σημάδεψε το ματς:

Το παιχνίδι κύλησε πολύ εύκολα για τον Ολυμπιακό. Το πρώτο γκολ μπήκε νωρίς και απλούστευσε τα πράγματα. Ως φάση του αγώνα καταγράφουμε την απίστευτη ευκαιρία του Χάρα στο 39ο λεπτό. Ο Αργεντινός δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά σε ουσιαστικά άδεια εστία, κυρίως γιατί δεν τοποθέτησε καλά το σώμα του, στο εξαιρετικό γύρισμα του Φορτούνη από τα αριστερά της περιοχής.

Ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα: Κώστας Φορτούνης

Ο Ντομίνγκες είναι "καυτός" στα τελευταία τρία ματς Πρωταθλήματος, όλα στο Καραϊσκάκης, στα οποία μέτρησε τρία γκολ. Η επιρροή του "Τσόρι" είναι εμφανής στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, αλλά κόντρα στην Κέρκυρα ο Κώστας Φορτούνης ήταν αυτός που διέπρεψε είτε ως αριστερός χαφ είτε ως κεντρικός μέσος. Έχει όλο το μέλλον μπροστά αυτό το παλικάρι για να ηγηθεί των Πειραιωτών τα επόμενα χρόνια. Έχει πολλή μπάλα μέσα του και εκπληκτική σχέση μαζί της!

Τι κρατάμε:

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία από τις γεμάτες εμφανίσεις του τη φετινή σεζόν. Με γρήγορη κυκλοφορία μπάλας και διαδοχικές ευκαιρίες για γκολ, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα, για τέταρτο διαδοχικό ματς, τρία για το Πρωτάθλημα και ένα για το Κύπελλο, οι ερυθρόλευκοι κράτησαν το μηδέν στην άμυνα.

Τι δεν κρατάμε:

Η βροχή που έπεφτε στο Φάληρο περίπου τρεις ώρες πριν από την προγραμματισμένη σέντρα της αναμέτρησης, ίσως να επηρέασε αρνητικά πολύ κόσμο που ήθελε να βρεθεί αυτό το απόγευμα Κυριακής στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Μακάρι να είχε περισσότερους φιλάθλους το φαληρικό γήπεδο, από τους περίπου δεκαπέντε χιλιάδες φίλους του Ολυμπιακού που έδωσαν το "παρών" στην αναμέτρηση.
Το βίντεο με τα γκολ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: