moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Συνδυασμος γιορτης και νικης (video)

Συνδυασμος γιορτης και νικης (video)

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μάλαγα (27/02, 21:45) και συμπληρώνει 500 ματς στην Ευρώπη




Εκτός από δύσκολη, η αναμέτρηση απέναντι στην Μάλαγα (27/02, 21:45), έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και ιστορική σημασία για τον Ολυμπιακό, καθώς σηματοδοτεί τα 500 ματς των «ερυθρόλευκων» στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μάλαγα για την 8η αγωνιστική του Τοπ-16 και το μόνο που θέλει είναι να ξεκινήσει τον δεύτερο γύρο με νίκη ώστε να παραμείνει στην κορυφή του ομίλου του και παράλληλα να κάνει ακόμη ένα βήμα προς το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Οι Πειραιώτες θέλουν το 500ο ματς στην ιστορία τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση να είναι νικηφόρο, έτσι ώστε η ιστορική στιγμή της Παρασκευής να συνδυαστεί και με το θετικό αποτέλεσμα. Τα προβλήματα δεν λείπουν από το «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο. Ο Γιώργος Πρίντεζης την Τετάρτη (25/02) εισήχθη στο νοσοκομείο με γαστρεντερίτιδα, αλλά ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού προπονήθηκε την Πέμπτη (26/02), όμως είναι αρκετά ταλαιπωρημένος. Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης δεν αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του απέναντι στην Μάλαγα, καθώς δύσκολα θα βρεθεί στην 12άδα μιας και ακόμη δεν έχει προσαρμοστεί πλήρως στα δεδομένα του Ολυμπιακού, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη.
Εκτός από την συμπλήρωση των 500 ευρωπαϊκών ματς, η αναμέτρηση θα είναι ιδιαίτερη και για τον Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού απέχει επτά ασίστ, από την τρίτη θέση της σχετικής λίστας της Ευρωλίγκα για να πιάσει τον Πάμπλο Πριτζιόνι που έχει 798 τελικές πάσες.

Σφαιρόπουλος: «Προσοχή στην άμυνα» (video)

Τον κόσμο στο πλευρό της ομάδας, ενόψει Μάλαγα, ζήτησε ο Έλληνας τεχνικός
Κάλεσμα στον κόσμο του Ολυμπιακού, απεύθυνε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ενόψει της αναμέτρησης της Παρασκευής απέναντι στην Μάλαγα. Ο τεχνικός του Θρύλου, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου παραμονές ευρωπαϊκού αγώνα, τόνισε πως η ομάδα θα πρέπει να δείξει προσοχή στα αμυντικά της καθήκοντα, για να μην βρεθεί προ εκπλήξεως.
Αναλυτικά:
«Eίμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τον δεύτερο γύρο του Τop 16. Σίγουρα δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει η διακοπή και να μην χάσουμε τον ρυθμό μας. Θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και μοτίβο. Το ματς με τη Μάλαγα είναι πολύ δύσκολο. Είναι μια σκληρή ομάδα, με μεγάλο ρόστερ που παλεύει όλα τα ματς και είναι πολύ μαχητική. Θa έχουμε δύσκολο έργο. Το παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με εκείνο του πρώτου γύρου. Είναι διαφορετικές οι συνθήκες. Πρέπει να εφαρμόσουμε στο γήπεδο, όσα δουλέψαμε στις προπονήσεις. Το έργο μας σίγουρα θα είναι δύσκολο και θέλουμε τον κόσμο κοντά μας τώρα που μπαίνουμε στη τελική ευθεία του Τοp 16».
«Σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, θα αγωνιστεί ο Μάρκοβιτς, ο οποίος μπορεί να προσφέρει τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Εχουν πάρει τον Χερμάν, η Μάλαγα έχει βάθος  και είναι μία γεμάτη ομάδα. Το παιχνίδι της δεν έχει αλλάξει, οι συνθήκες  έχουν αλλάξει. Είναι μία ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ και είναι πρώτη στο ισπανικό πρωτάθλημα».
«Ο Πρίντεζης έχει βγει από το νοσοκομείο. Θα δούμε σε τι κατάσταση είναι. Θα προπονηθεί ελαφρά και αύριο θα πάρουμε την τελική μας απόφαση. Ο Τσαϊρέλης είχε και αυτός μία ίωση,  δεν έχει μπει ακόμα 100% στην ομάδα. Θα δούμε».
«Η μεταγραφή του Κιριλένκο σε μία ομάδα που θεωρείται φαβορί, της ενισχύει ακόμη περισσότερο τον τίτλο του φαβορί. Εμείς κοιτάμε την δική μας δουλειά. Θέλουμε να παίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε και κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Σίγουρα θα υπάρχουν παιχνίδια που δεν θα είμαστε καλοί. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε μέσα από τα παιχνίδια και να είμαστε έτοιμοι, όταν έρθουν οι κρίσιμοι αγώνες και οι τελικοί…. Η ομάδα βελτιώνεται σε κάθε παιχνίδι. Η ομάδα στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού δείχνει τον χαρακτήρα της. Σε αυτό το σημείο εμείς βελτιωνόμαστε συνεχώς».
«Οι 500 αγώνες στην Ευρωλίγκα δείχνουν μια διάρκεια και την εμβέλεια της ομάδας. Οταν παίζεις 500 αγώνες και συνεχίζεις την ιστορία στην Ευρώπη, είναι κάτι που προκαλεί δέος».
«Εμείς θέλουμε να ξεκινάμε τα παιχνίδια από την άμυνα. Η άμυνα είναι το κομμάτι του παιχνιδιού από το οποίο παίρνεις τις νίκες. Θέλουμε να παίξουμε γρήγορα. Θέλουμε να τρέχουμε στον αιφνιδιασμό και στο ανοιχτό γήπεδο. Εκείνο που κάνει την διαφορά είναι η άμυνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: