moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Η Εθνική Εφήβων είναι στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου

Η Εθνική Εφήβων είναι στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου

Η Ελλάδα που μπορεί!
Σε μέρες που η εθνική αξιοπρέπεια δοκιμάζεται, μια παρέα εφήβων κρατά ψηλά τη σημαία. Η Εθνική δεν αρκείται στην πρόκριση στην τετράδα του Παγκόσμιου U19 και στοχεύει απόψε στην υπέρβαση με τις ΗΠΑ.
Την ώρα που μια ολόκληρη χώρα ζει δύσκολες στιγμές, κάποια παιδιά δίνουν όχι απλώς λίγες στιγμές εφήμερης χαράς, αλλά υπενθυμίζουν σε όλους τους συμπατριώτες τους πως η Ελλάδα… όλα τα μπορεί και πως οι άνθρωποι του τόπου αυτού, αν συνδυάσουν τις δεδομένες αρετές τους με την εργατικότητα και έναν κοινό σκοπό, μπορούν να μεγαλουργήσουν.
Η Εθνική Εφήβων είναι στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου.
 Παιδιά που δεν έχουν καν ενηλικιωθεί δείχνουν σε όλους μας, μικρούς αλλά κυρίως μεγάλους, πως ο Έλληνας είναι για όλα ικανός. Αφού λοιπόν ξεπέρασε χαμηλά (Κορέα, Δομινικανή Δημοκρατία) και υψηλά εμπόδια (Σερβία, Ισπανία), είναι αποφασισμένη για τη μεγάλη υπέρβαση.

Αντίπαλος της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου είναι απόψε οι ΗΠΑ (20:30, ΕΡΤ 2, ΣΠΟΡ FM 94,6). Πρόκειται για την ισχυρότερη ομάδα του τουρνουά, που νικά τους αντιπάλους της με μέση διαφορά τους 30 πόντους, συνδυάζει την ουσία με πλούσιο θέαμα, κάνει τους αντιπάλους της να ασφυκτιούν από την πίεσή της σε όλο το γήπεδο και μέχρι στιγμής δεν έχει προβληματιστεί καν από κάποιο άλλο συγκρότημα.
Εξαίρεση αποτελεί ΜΟΝΟ η Ελλάδα, που στο φιλικό της περασμένης Τρίτης έχασε με 90-82, αν και μέχρι οκτώ λεπτά πριν το τέλος ήταν πίσω στο σκορ.

Η Εθνική Εφήβων καλείται να κάνει την υπέρβαση. Και οι παίκτες το πιστεύουν πως αν μη τι άλλο θα είναι ανταγωνιστικοί και θα εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους, έστω κι αν είναι λίγες, για να εκθρονίσουν την παγκόσμια πρωταθλήτρια.
 Και γιατί να μην το πιστεύουν, δηλαδή; Με απόδοση σαν κι αυτή του δευτέρου μέρους απέναντι στην Ισπανία, ή της τέταρτης περιόδου κόντρα στη Σερβία, με το βάθος που παρουσιάζει και τις λύσεις που έρχονται από τον πάγκο, με τον Χαραλαμπόπουλο πλέον απολύτως έτοιμο και δυνατό ξανά, με τον κόσμο που θα «ξεχειλίσει» το κλειστό του Ηρακλείου, αλλά και την ευχή όλων των Ελλήνων, κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει σε αυτή την ομάδα να ονειρεύεται.

Αν τα καταφέρει, θα εξασφαλίσει το τέταρτο μετάλλιο στην πέμπτη συμμετοχή της στη διοργάνωση. Αν όχι, θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία, στον μικρό τελικό της Κυριακής απέναντι στον ηττημένο του Τουρκία-Κροατία. Ό,τι κι αν γίνει, ωστόσο, τα παιδιά αυτά θα είναι πρώτα στις καρδιές μας για ό,τι ήδη έχουν καταφέρει.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββάτου:

ΚΓ Ηρακλείου (Δύο Αοράκια)
Θέσεις 1-4

18.15 Κροατία-Τουρκία
20.30 ΗΠΑ-Ελλάδα

Θέσεις 5-8
13.45 Καναδάς-Αυστραλία
16.00 Ιταλία-Ισπανία

ΚΓ Πανεπιστημίου
Θέσεις 9-12

15.30 Αργεντινή-Αίγυπτος
17.45 Κορέα-Σερβία

Θέσεις 13-16
11.00 Δομινικανή Δημοκρατία-Τυνησία
13.15 Κίνα-Ιράν

Δεν υπάρχουν σχόλια: