moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

«Κατακτήσαμε 17 τίτλους, του χρόνου ακόμα καλύτερα»

«Κατακτήσαμε 17 τίτλους, του χρόνου ακόμα καλύτερα»

«Κατακτήσαμε 17 τίτλους, του χρόνου ακόμα καλύτερα»
Στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1» μίλησε η Γενική Διευθύντρια και Ειδική Γραμματέας του Ολυμπιακού ΣΦΠ, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η οποία αναφέρθηκε στη δημιουργία του τμήματος μπάσκετ γυναικών, στα όσα συνέβησαν φέτος σε κάθε ομάδα του Θρύλου, αλλά και για τον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν, δίνοντας το σύνθημα πως φέτος κατακτήθηκαν 17 τίτλοι και πως του χρόνου δεν θα ξεφύγει κανείς.
Αναλυτικά όσα είπε:

Για το νέο τμήμα γυναικείου μπάσκετ:

«Tη Δευτέρα έχουμε τη Γενική Συνέλευση, όπου θα υλοποιηθεί η συγχώνευση με το Ελληνικό, την πρωταθλήτρια ομάδα της Α1 την τελευταία διετία. Θα αποκτήσουμε, έτσι, ομάδα στην Α1 και ξεκινούν κι εκεί οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού. Η απόφαση λήφθηκε διότι ο πρόεδρός μας, ο κ. Κουντούρης, κοιτάζει συνεχώς προς την ανάπτυξη και αυτό είναι κάτι που το συζητούσε αρκετό καιρό. Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και με δεδομένη την καλή σχέση που έχουμε με το Ελληνικό, θα πατήσουμε κι αυτό το τερέν απ’ τον προσεχή Σεπτέμβριο, οπότε κι αρχίζει το πρωτάθλημα».

Για την φετινή συγκομιδή τίτλων του ερασιτέχνη Ολυμπιακού:

«Νομίζω ότι καλά τα καταφέραμε και φέτος. Κατακτήσαμε 17 τίτλους και ευελπιστούμε τη νέα χρονιά να πάμε ακόμα καλύτερα και να πάρουμε και αυτούς που μας ξέφυγαν. Σίγουρα είναι μεγάλη επιτυχία, η οποία έρχεται μέσα από μεγάλη προσπάθεια. Ξεκινώντας την χρονιά πρέπει να βάλεις στο καλεντάρι σου όλα αυτά τα αθλήματα, να κάνεις ξεχωριστό προγραμματισμό και μιλάμε κυρίως για τα τέσσερα τμήματα, βόλεϊ ανδρών-γυναικών και πόλο ανδρών-γυναικών, που έχουν συνεχείς υποχρεώσεις και ευρωπαϊκά παιχνίδια. Πάντα τέτοια εποχή ξεκινάμε και δουλεύουμε για την επόμενη χρονιά και πάντα ξεκινάμε με έναν και μοναδικό στόχο: την κατάκτηση της κορυφής σε όλα τα τμήματα. Έχω πει πολλές φορές ότι είναι καταδικασμένος ο Ολυμπιακός να πρωταγωνιστεί, όχι γιατί απλά πρέπει, αλλά γιατί μπορεί κιόλας, αφού έχει την τύχη να διαθέτει πολύ ισχυρές και ανταγωνιστικές ομάδες σε όλα τα τμήματα».

Για το πώς έφτασε ο Ολυμπιακός στο σημείο να διεκδικεί και να κατακτά τίτλους σε όλα τα τμήματα:

«Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε περάσει τα δύσκολα, αλλά έχει μεγάλη σημασία να τονίσω, πως τα προβλήματα δεν είναι όλα λυμένα, γιατί ο κόσμος βλέπει αυτή τη μεγάλη συγκομιδή τίτλων και πιστεύει πως όλα είναι τέλεια. Δεν είναι ακριβώς έτσι εύκολα τα πράγματα, αλλά η αλήθεια είναι ότι κοιτάζοντας πίσω, μπορούμε να θυμηθούμε ότι τη στιγμή που ξεκίνησε αυτήν την προσπάθεια ο κ. Κουντούρης, είναι γεγονός πως το καράβι είχε  βουλιάξει, βρισκόταν στον πάτο. Η διοίκηση του κ. Κουντούρη ανέλαβε ένα ακατόρθωτο εγχείρημα, υπήρχαν τεράστια χρέη και το να μιλάμε τώρα και να λέμε ότι είμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο, σίγουρα πρόκειται για ένα τεράστιο επίτευγμα. Αυτό που έγινε θα μπορούσε να το πάρει οποιοσδήποτε υπουργός Οικονομικών σαν παράδειγμα και σίγουρα θα τα κατάφερνε καλύτερα! Σε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο κόσμος με τη βοήθεια που έδωσε μέσω της κάρτας φιλάθλου, η οποία με την συγκατάθεση της ΠΑΕ συνδέθηκε με τα εισιτήρια και έδωσε πολύ μεγάλη πνοή. Επίσης καθοριστικό ρόλο έπαιξε γενικότερα η ΠΑΕ με την συνεισφορά της, αλλά κυρίως η μεγάλη βοήθεια από τον ίδιο τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος πραγματικά αν δεν βοηθούσε σε όλη αυτή την διαδρομή και οικονομικά και ηθικά το όλο εγχείρημα, αυτή τη στιγμή δεν θα μιλούσαμε για ερασιτεχνικό αθλητισμό. Είναι μεγάλο πράγμα που η συνεργασία μας είναι αδιάκοπη και καθημερινή. Ο Ολυμπιακός είναι ένας. Και αυτό το μοντέλο πρέπει να είναι παράδειγμα γενικότερα για  να σώσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Εννοείται, βεβαίως, πως υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που παίζουν το ρόλο τους στον αθλητισμό, αλλά εμείς πορευόμαστε με σωστό προγραμματισμό, όπως έγινε και με την γυναικεία ομάδα πόλο, που κατάκτησε την κορυφή της Ευρώπης και με την οποία τώρα στοχεύουμε στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ».

Για το αν το Σούπερ Καπ θα διεξαχθεί στην Ελλάδα:

«Έχετε σωστή πληροφόρηση, υπό την έννοια ότι υπάρχουν βάσιμες πιθανότητες να γίνει. Αυτή είναι η βούληση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και θα σας αποκαλύψω ότι όταν βρέθηκα πριν λίγο καιρό στη Βαρκελώνη έγιναν συζητήσεις επ’ αυτού και με την ηγεσία της LEN και το εξετάζουμε σοβαρά πλέον αυτό το ενδεχόμενο. Λίαν συντόμως θα έχουμε απαντήσεις για το αν θα αναλάβουμε τη διοργάνωση».

 Για το αν υπάρχει βοήθεια από την πολιτεία:

«Όχι, δεν υπάρχει βοήθεια. Όλοι περιμένουν από τον Ολυμπιακό για τη συντήρηση του κολυμβητηρίου, αλλά αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο. Εντάξει όλοι αναγνωρίζουμε ότι βιώνουμε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, όμως ο αθλητισμός είναι ένα βασικό κομμάτι της νεολαίας, μαζί με την παιδεία και τον πολιτισμό είναι τομείς που πρέπει να προσεχθούν και να στηριχθούν, ανεξάρτητα από την κατάσταση που επικρατεί».

Για το προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς, πρώτα στο πόλο γυναικών:


«Η ομάδα στο γυναικείο πόλο έχει ένα πολύ καλό κορμό. Δεν θα αλλάξει. Θα γίνουν προσθήκες όπως έγιναν και πέρυσι. Γίνεται πολύ καλή δουλειά γενικότερα και στα φυτώρια μας. Οι ομάδες των νεανίδων και των κορασίδων ήταν πρωταθλήτριες στις αντίστοιχες κατηγορίες φέτος και θα αξιοποιηθούν. Αυτή τη στιγμή στο Μπακού, η Εθνική ομάδα που πήρε μετάλλιο έχει μέσα πολλές δικές μας αθλήτριες, οπότε δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε πολλά πράγματα, αφού αυτή τη στιγμή η αφρόκρεμα του γυναικείου πόλο ανήκει στο σύλλογό μας. Και αυτό το πράγμα συνεχίζεται, αφού ο αντίκτυπος της επιτυχίας έχει δημιουργήσει μεγάλο ενδιαφέρον σε γονείς και παιδιά που θέλουν να έρθουν στο σύλλογο και θα το ξαναπώ: μακάρι να είχαμε ένα ακόμα κολυμβητήριο για να τα φιλοξενήσουμε όλα. Αλλά είμαστε στη δυσάρεστη θέση, λόγω έλλειψης εγκαταστάσεων, να μην μπορούμε, όχι μόνο εμείς, αλλά και τα υπόλοιπα σωματεία του Πειραιά. Και μη γελιόμαστε, δεν μπορούν τα ερασιτεχνικά σωματεία να φτιάξουν ένα κολυμβητήριο μια τόσο μεγάλη εγκατάσταση. Παντού στην Ευρώπη, όπου μιλάω με άλλα σωματεία, υπάρξει σύμπραξη με την πολιτεία. Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική βοήθεια από την πολιτεία και να δημιουργηθεί, ένα μεγάλο κολυμβητήριο και ένα γήπεδο βόλεϊ, αντάξιο του Πειραιά…».

Για το ανδρικό πόλο:

«Ο Ολυμπιακός στο ανδρικό πόλο είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να έχει άλλον στόχο, λοιπόν, απ’ την κατάκτηση του Champions League. Θα γίνουν οι απαραίτητες προσθήκες στο ρόστερ, ο προπονητής μας, ο Θοδωρής Βλάχος, βρίσκεται σε πυρετό προετοιμασίας και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται».

Για το πώς αντιμετωπίζεται αυτή η πορεία των «ερυθρόλευκων» τμημάτων στο εξωτερικό:
«Ο Ολυμπιακός έχει αναγνωρισιμότητα στην Ευρώπη. Μας ρωτούν συχνά «πώς τα καταφέρνετε;», λόγω της κρίσης, αλλά τα επιτεύγματα του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ έχουν γιγαντώσει τη φήμη του συλλόγου στην Ευρώπη. Κατανοούν οι ξένοι την τιτάνια προσπάθεια που κάνουμε, παρά τις δυσκολίες…».

Για την κούπα που ευχαριστήθηκε περισσότερο φέτος:

«Την κατάκτηση του ευρωπαϊκού απ’ το γυναικείο πόλο. Όχι για το τρόπαιο αυτό καθ’ αυτό, αλλά διότι αποτελείται από παιδιά. Όταν πέρσι κατέκτησαν το Len Trophy, ο μέσος όρος ηλικίας τους ήταν 17,5 χρόνων! Αυτή την ομάδα σίγουρα την αισθάνεσαι παιδί σου…».

Για το βόλεϊ ανδρών:


«Έκλεισε ένας κύκλος. Ο Δημήτρης Καζάζης, τρομερός ως άνθρωπος κι ως προπονητής, προσέφερε πάρα πολλά, αλλά έπρεπε να γίνει μία ριζική αλλαγή. Ο κ. Πιάτσα είναι πολύ μεγάλος προπονητής, έχει φιλοσοφία που ταιριάζει στην ομάδα μας και εκείνος ήθελε ο κορμός του Ολυμπιακού να απαρτίζεται από Έλληνες. Αυτή τη στιγμή έχουμε επτά Έλληνες παίκτες. Θα υπάρξουν κι άλλες προσθήκες, με στόχο και την Ευρώπη. Το γεγονός ότι χάθηκε ένα τρόπαιο, δεν λέει κάτι. Στον αθλητισμό μετράει πολύ το timing και στους τελικούς παρουσιάστηκε σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση ο ΠΑΟΚ… Το πράγμα δυστυχώς στράβωσε απ’ την αρχή, με τον τραυματισμό του Γιορντάνοφ, ενός σταθμικού παίκτη για οποιαδήποτε ομάδα. Ήταν τεράστιο πλήγμα για την ομάδα εκείνη τη στιγμή. Πρέπει ν’ αναζητήσουμε τέτοιον παίκτη, που θα μπορεί να διαχειριστεί την πίεση της φανέλας, του κόσμου και της κατάκτησης των τίτλων. Ο Ρομπέρτο Πιάτσα νομίζω ότι είναι σε καλό δρόμο και πραγματοποιούνται συζητήσεις… Είναι καλή η συγκυρία της συμμετοχής στο CEV Cup, σε μία φάση που ο Ολυμπιακός αναδιοργανώνεται».

Για την επιλογή ξένου τεχνικού και στο γυναικείο βόλεϊ:


«Έκαναν κάποιοι άνθρωποι τον κύκλο τους και ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από προπονητή, που θα μπορέσει να δώσει το κάτι παραπάνω. Ο κ. Νικολάκης κατέκτησε το νταμπλ και η αλλαγή έγκειται στο ότι αναζητείς κάτι παραπάνω. Ειδάλλως δεν έχεις λόγο να προβείς σε μία τέτοια κίνηση… ».

Για την καθημερινή αγωνία:

«Η οικονομική διασφάλιση του συλλόγου. Να πάνε καλά οι Κάρτες Φιλάθλου, τα διαρκείας… Αν μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τα οικονομικά μας, νομίζω ότι σε αγωνιστικό επίπεδο τα καταφέρνουμε μια χαρά».

Για τη μεγαλύτερη ικανοποίηση:


«Δεν είναι δουλειά αυτό που κάνουμε. Είναι λειτούργημα. Η δουλειά θα τελείωνε κάποια στιγμή το απόγευμα. Όλα αυτά που κάνουμε άπαντες, όλες τις ημέρες και ώρες της ημέρας, είναι επειδή αυτά τα παιδιά που αγωνίζονται μας γεννούν τεράστια συναισθήματα».

Για τους χορηγούς του ερασιτέχνη:


«Οι μεγάλοι χορηγοί ενδιαφέρονται για την ανταγωνιστικότητα του σωματείου και για την κατάκτηση του τροπαίου. Οι περισσότεροι, όμως, είναι και φιλο-Ολυμπιακοί! Συζητάμε για τα εμπορικά, αλλά ενδιαφέρονται για τους αγώνες, τις μεταγραφές και όλα τα συναφή».

Για τη βοήθεια του κόσμου:


«Ο κόσμος του Ολυμπιακού και η Θύρα 7 δεν έχουν βοηθήσει μονάχα οικονομικά, που το κάνουν ανελλιπώς αυτό. Στηρίζουν μέσα στο γήπεδο τα τμήματα του συλλόγου, τα υποστηρίζουν όπως πρέπει, δίχως να δίνουν το δικαίωμα σε κανέναν να τα προσβάλει. Γι’ αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Για τα νέα διαρκείας και την Κάρτα Φιλάθλου:

«Θα προβάλουμε νέους τρόπους, με την οποία μπορεί κάθε φίλαθλος να προμηθεύεται την Κάρτα Φιλάθλου, για να μην ταλαιπωρείται. Υπάρχει και κόσμος απ’ το εξωτερικό ή την επαρχία, που θέλει με δέκα ευρώ να αποκτήσει μία Κάρτα Φιλάθλου, για να μας βοηθήσει και να έχει μία Ολυμπιακή ταυτότητα στο πορτοφόλι του… Θα βγάλουμε και φέτος το εισιτήριο διαρκείας του ερασιτέχνη, με το οποίο ο κάθε φίλαθλος μπορεί να παρακολουθεί όλα τα τμήματά μας».

Για το μεγάλο, μακροπρόθεσμο όνειρο:


«Να έχει ο Ολυμπιακός 2.000 παιδιά στις Ακαδημίες του και ιδιόκτητα γήπεδο βόλεϊ και κολυμβητήριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: