moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

ΠΑΕ Ολυμπιακος:Ενισχυση των συσσιτιων της Μητρόπολης Πειραιώς (video)


ΠΑΕ Ολυμπιακος:Ενισχυση των συσσιτιων της Μητρόπολης Πειραιώς (video)

Ο κ. Μαρινάκης είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Πειραιά και προσέφερε 10.000€, καθώς και φαγητό, για τους απόρους που φροντίζει η Ιερά Μητρόπολη.


Ο Ολυμπιακός μας συνεχίζει αδιάκοπα το κοινωνικό του έργο. Όλο τον χρόνο, αλλά και αυτές τις Άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.
Το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, κ. Μαρινάκης, επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πειραιά, όπου και είχε εγκάρδια συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιά, κ.κ. Σεραφείμ.

Προσέφερε μία επιταγή 10.000€ για το Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης και παράλληλα έκανε δώρισε τα αμνοερίφια που θα προσφέρει η εκκλησία για τους απόρους, για τους οποίους η Μητρόπολη φροντίζει, αλλά και για όσους έχουν ανάγκη.
Στο πλευρό του ήταν και ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης.
Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ο Ολυμπιακός δεν σταματά ποτέ να προσφέρει, ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού επεσήμανε:
 «Έχει τεράστια σημασία, ειδικά αυτές τις ημέρες, κατά τις οποίες η χώρα μας δοκιμάζεται, τα σύμβολα της πατρίδας, να είναι πάρα πολύ ισχυρά. 
Είναι πολύ σημαντικό η εκκλησία και ειδικά στον Πειραιά, να είναι όσο πιο δυνατή γίνεται, για να μπορεί να προσφέρει στους συμπολίτες. 
Και όχι μόνο να προσφέρει, αλλά να δίνει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, που όλοι χρειαζόμαστε. Αυτό ισχύει και για τον Ολυμπιακό, που όπως έχω πει επανειλημμένες φορές, είναι κάτι περισσότερο από μία ποδοσφαιρική ομάδα. 
Και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι εκτός από τις νίκες μέσα στο γήπεδο, τα πρωταθλήματα, τα κύπελλα και τις διεθνείς διακρίσεις, να μπορούμε να παράγουμε ένα μεγάλο κοινωνικό έργο, για τον Πειραιά και την πατρίδα μας. 
Και είμαστε εκεί, για να το πράξουμε. Όχι στα λόγια, αλλά με έργα. 
 Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι και για τον Ολυμπιακό, αλλά και τον Δήμο Πειραιά, είναι σημαντικό αυτό που έχουμε κάνει έως τώρα να το συνεχίσουμε. 
Και πιστεύω ότι όλοι μαζί, από τη στιγμή που δουλεύουμε καθημερινά, όσο πιο σκληρά γίνεται, μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα στον Πειραιώτη και περισσότερα στα χρόνια που έρχονται. 
Για άλλη μια φορά θέλω να ευχηθώ σε όλους να έχουμε καλό Πάσχα και να έχουμε υγεία».



Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς, κ.κ. Σεραφείμ, από την πλευρά του, εξήρε την προσφορά του Προέδρου του Ολυμπιακού και του συλλόγου και, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Το μήνυμα της Μεγάλης Εβδομάδος, είναι ένα μήνυμα θυσίας, αγάπης και προσφοράς. 
Αυτό ακριβώς, το υπέρτατο μήνυμα ζωής, χάρισε σε όλο τον κόσμο ο Κύριος. 
Όχι για να το θαυμάζουμε, αλλά για να το μιμούμαστε στην καθημερινότητά μας. 
Είναι λοιπόν, όχι απλώς καθήκον, αλλά ακόλουθος συνέπεια, η υποχρέωσή μας να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους του πόνου, της ανέχειας, της οδύνης, τους ανθρώπους που μαστίζονται από την πολυειδή ηθική και οικονομική κρίση. 
Όταν αυτό το κάνουμε, τότε και μόνο τότε πραγματικά λατρεύουμε, τιμούμε, αλλά και ουσιωδώς αποδεχόμεθα την αγαπητική θυσία του Θεού για εμάς. Σε αυτή την προοπτική είναι πλήρως εντεταγμένος ο αγαπημένος αθλητικός σύλλογος αυτής της πόλης. 
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, που είναι σύμφυτη έννοια με την έννοια του Πειραιά. Δημιουργήθηκε από πρόσωπα γενναιόδωρα, ηρωικά. Και αποτελεί για όλους μας μία υπερήφανη παρουσία στη ζωή μας. 
Σε αυτή την προσπάθεια, ο Πρόεδρος κ. Μαρινάκης, έχει καταθέσει την ψυχή του. Γνωρίζετε ότι η επιχειρηματική του δραστηριότητα είναι εκτός της χώρας αυτής. 
Και αυτό που προσφέρει, δεν το προσφέρει από κάποια ιδιοτελή κίνητρα, αλλά από τα βάθη της καρδιάς του. 
Και από την ψυχή του η οποία πυρώθηκε από την λαμπρή, από τη φιλόπονη, από την πραγματικά ελληνική οικογένειά του, με τον υπεροχικό εκείνο άνθρωπο, τον πατέρα του Μιλιτάδη. Και βέβαια τη σεμνή του μητέρα. 
Είμαστε λοιπόν υπόχρεοι. 
Διότι αναφέροντας τη δωρεά της ΠΑΕ Ολυμπιακού, δια του Προέδρου κ. Μαρινάκη, δεν το κάνουμε για να κολακεύσουμε τον άνθρωπο. Αλλά μόνο και μόνο για λόγους δικαιοσύνης.
 Υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι οι οποίοι προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και σε κάθε πονεμένο συνάνθρωπό μας. 
 Διαχρονικά η ΠΑΕ Ολυμπιακός βοηθάει τους συνανθρώπους και όχι μόνο εδώ στη Μητρόπολη Πειραιώς, αλλά και στη Μητρόπολη Νικαίας και αλλού.
 Σιτίζει μέσα από τα συσσίτια των Ιερών Μητροπόλεων, προσφέρει οικονομική στήριξη στη νέα γενιά. Δίνει τη δυνατότητα στον άνθρωπο της καθημερινής βιοπάλης, να σταθεί όρθιος. 
Θέλω λοιπόν να εκφράσω δημόσια την ευγνωμοσύνη της τοπικής μας εκκλησίας και της εκκλησίας γενικότερα, προς τον αγαπητό Πρόεδρο κ. Μαρινάκη, προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός, προς όλους εσάς, οι οποίοι στηρίζετε αυτή την πνευματική, αλλά και βαθιά κοινωνική προσφορά της εκκλησίας».



Ο Μητροπολίτης Πειραιά προσέφερε στον Πρόεδρο του Ολυμπιακού μία εικόνα της Ανατάσεως και ο κ. Μαρινάκης τον ευχαρίστησε θερμά, τονίζοντας ξανά ότι θα είναι στο πλευρό της Μητρόπολης, σε αυτό το δύσκολο έργο που πραγματοποιεί, με τόσο μεγάλη επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: