moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Η αναλυση της κληρωσης της Euroleague

Η αναλυση της κληρωσης της Euroleague
 

Με μια πολύξεχωριστή ανάλυση, ο Javier Gancendo δίνει το σύνθημα για τη νέα Eυρωλίγκα

Η νέα σεζόν της Ευρωλίγκα ξεκίνησε με την κλήρωση.
Το γεγονός πως πλέον δεν υπάρχουν προκριματικά οδήγησε την κλήρωση της Ευρωλίγκα και του Eurocup να δίνουν η μία μετά την άλλη και το Mediapro Auditori ήταν γεμάτο από τζένεραλ μάνατζερ, sports directors και προέδρους ομάδων.

 Είμαι βέβαιος πως πολλές αποφάσεις -όσον αφορά συναλλαγές- πάρθηκαν αυτές τις δύο έντονες μέρες στην Βαρκελώνη.
Ορισμένοι από τους πιο διάσημους ατζέντηδες ήταν επίσης εκεί. Βέβαια εδώ θα αναφερθώ στην κλήρωση της Ευρωλίγκα και τι μπορούμε να περιμένουμε εντός παρκέ όταν ξεκινήσει η διοργάνωση στις 15 Οκτωβρίου. Ακόμα πρέπει να περιμένουμε περίπου τρεις μήνες αλλά είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι από εσάς θα θέλατε να ξεκινήσει εδώ και τώρα!
Α’ Ομιλος
Δύο ομάδες από το Φάιναλ Φορ της περασμένης σεζόν, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Φενέρμπαχτσε βρίσκονται σε αυτόν τον όμιλο. Η πρωταθλήτρια του Eurocup Χίμκι, ο Ερυθρός Αστέρας και η Στρασμπούρ.
 Οι δύο τελευταίοι μάλιστα κέρδισαν περισσότερους από έναν τίτλο την περασμένη σεζόν. Η Μπάγερν Μονάχου είναι ένας μεγάλος σύλλογος σε ανοδική πορεία και ξέρει πως το Φάιναλ Φορ θα γίνει στην Γερμανία.
Περιμένουμε εξαιρετική ατμόσφαιρα όταν η Μπάγερν παίξει στο Βελιγράδι, καθώς ο Σβέτισλαβ Πέσιτς θα γίνει δεκτός σαν «βασιλιάς» των «ερυθρολεύκων».
Θα είναι επίσης ενδιαφέρον να δούμε πως θα υποδεχτούν στο Βελιγράδι τον θρύλο της Παρτιζάν Ζέλικο Ομπράντοβιτς –έχει πιθανότατα καταφέρει περισσότερα από κάθε άλλον Σέρβο τα τελευταία 20 χρόνια, οπότε μάλλον δεν θα είναι πολύ άσχημα-.
Η Ρεάλ και η Φενέρ θα συναντηθούν ξανά μετά τα περσινά ημιτελικά. Πολύ ενδιαφέρον θα είναι και η συνάντηση της Ρεάλ με την Χίμκι, που στα ηνία της βρίσκεται ο Ρίμας Κουρτινάιτις και ηγέτης της είναι ο Ταϊρίς Ράις, ο οποίος οδήγησε την Μακάμπι στην κορυφή το 2014 ενώ είχε αναδειχθεί και MVP στον τελικό κόντρα στη Μαδρίτη.
Στρασμπούρ και Λιμόζ θα έχουν την ευκαιρία τους να γίνουν μία από τις γαλλικές ομάδες που θα φτάσουν στο Τοπ-16 μετά το 2007.
 Η τελευταία γερμανική ομάδα που νίκησε τη Ρεάλ στην ισπανική πρωτεύουσα ήταν… καμιά! Η Ρεάλ μετρά 17-0 στην έδρα της κόντρα σε γερμανικές ομάδες αλλά έχει χάσει τρία από τα 6 ματς με γαλλικές ομάδες στην έδρα της.

real-madrid-despego-contra-fenerbahce-segundo-cuarto-memorable-1431720244153

Β’ Ομιλος
Στον Β’ Ομιλο βρίσκουμε τέσσερις παραδοσιακές δυνάμεις της Ευρωλίγκα. Τον Ολυμπιακό, Την Αναντολού Εφές, την Λαμποράλ Κούτσα και την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο. Μία πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης που ξεκινά να κάνει και πάλι… θόρυβο, την Λιμόζ και μια ανερχόμενη δύναμη, που θα ενισχυθεί τη νέα σεζόν και με ξένους ξανά, την Τσεντεβίτα.
Ο Ολυμπιακός και η Εφές έχουν συναντηθεί 11 φορές τις περασμένες τρεις σεζόν και αρκετοί παίκτες θα παίξουν κόντρα σε πρώην ομάδα τους, όπως ο Μπράιαντ Ντάνστον που προστέθηκε στην λίστα με τους Ολιβερ Λαφαγιέτ, Στράτο Περπέρογλου, Τζαμόν Γκόρντον, Σκούνι Πεν, Νίκολα Βούισιτς και Κώστα Βασιλειάδη μεταξύ άλλων.
 Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πως ο Ντούσαν Ιβκοβιτς ήταν προπονητής του Ολυμπιακού σε δύο από τους τρεις ευρωπαϊκούς του τίτλους.
 Και οι δύο ομάδες θα αντιμετωπίσουν η μία την άλλη για 30η και 31η φορά και ξαφνικά αυτό το ζευγάρι έγινε από τα… κλασικά.
Η Εφές πάντα χαίρεται να ταξιδεύει στο Μιλάνο, εκεί όπου το 1996 πήρε το Κύπελλο Κόρατς στο Mediolanum Forum και μετράει πέντε στα πέντε κόντρα στην ιταλική ομάδα εκτός έδρας.
Η Λαμποράλ και ο Ολυμπιακός έχουν συναντηθεί σε όλες τις τέσσερις τελευταίες σεζόν. Η Εφές δεν έχει χάσει ποτέ στη Βιτόρια, έχει τρία στα τρία.
 Η Λιμόζ και η Τσεντεβίτα ήταν στον ίδιο όμιλο και την περασμένη σεζόν και θα πρέπει να κρατήσουν την έδρα τους για να κερδίσουν μια θέση στο Τοπ-16, αλλά αυτό το ξέρατε ήδη, σωστά; Είναι πια κλισέ.

efes_olympiacos

Γ’ Ομιλος
Φυσικά η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί του ομίλου, ειδικά αν θυμηθείτε τις regular seasons των περασμένων ετών.
Η Μπαρτσελόνα θα παίξει κόντρα σε ομάδες που.. α) φοράνε πράσινα, β) έχουν δυνατές έδρες. Ο Παναθηναϊκός, η Καρσίγιακα, η Ζαλγκίρις, η Ζιελόνα Γκόρα και η Λοκομοτίβ Κουμπάν.
 Ειδικά στην Σμύρνη η ατμόσφαιρα κάνει δύσκολη τη «ζωή» οποιουδήποτε αντιπάλου.
Η Μπαρτσελόνα ωστόσο νιώθει… άνετα να παίζει επί τουρκικού εδάφους καθώς έχει κερδίσει τα 12 από τα 13 παιχνίδια που έχει παίξει εκεί (εκτός Φάιναλ Φορ).
Από τότε που η regular season μειώθηκε σε 10 ματς το 2008/09, η Μπαρτσελόνα είναι ασταμάτητη σε αυτή την φάση. 60 νίκες σε 70 αγώνες!
Ο Παναθηναϊκός είναι αήττητος στην έδρα του κόντρα στην Ζαλγκίρις, 9 στα 9. Δεν έχει παίξει ποτέ κόντρα στην Ζιελόνα Γκόρα ή την Καρσίγιακα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έχει παίξει μόνο μια φορά με την Λοκομοτίβ, η οποία είχε κερδίσει με 69-72 στο ΟΑΚΑ.
Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο θα είναι ευτυχής να επισκεφτεί το Κάουνας, εκεί όπου είχε κάνει ρεκόρ καριέρας με 32 πόντους κόντρα στην Ζαλγκίρις.
 Είχε πετύχει 31 πόντους μερικούς μήνες νωρίτερα όταν έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του στο Ευρωμπάσκετ του 2011 στην Zalgirio Arena, σκοράροντας από κάθε πιθανό σημείο.
 Τα έβαζε απ’όπου ήθελε, το εννοώ! Ηταν απίστευτο.

868107

Δ’ Ομιλος
Η ΤΣΣΚΑ, η Μακάμπι και η Μάλαγα είναι τρεις ομάδες που μοιάζουν να είναι «φτιαγμένες» η μία για την άλλη.
 Ηταν στον ίδιο όμιλο και την περασμένη σεζόν.
Η ΤΣΣΚΑ και η Μάλαγα έχουν συναντηθεί 21 φορές από τότε που ξεκίνησε η νέα Ευρωλίγκα αλλά φέτος, ο πρώην σούπερ σταρ της Μάλαγα Τζόελ Φρίλαντ θα παίζει στην ΤΣΣΚΑ.
 Η Μακάμπι και η Μάλαγα έχουν συναντηθεί 16 φορές.
Η Μακάμπι μετράει 10 έναντι 6 νικών της ισπανικής ομάδας. Βέβαια η ΤΣΣΚΑ και η Μακάμπι έχουν συναντηθεί περισσότερες από 30 φορές.
 Η ΤΣΣΚΑ έχει κερδίσει τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα ματς κόντρα στην Μακάμπι, αλλά έχασε στα ημιτελικά της Ευρωλίγκα στο Μιλάνο με κλέψιμο και λέι απ του Ταϊρίς Ράις.
Ο υπόλοιπος όμιλος;
 Η Νταρουσάφακα θα παίξει για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα μετά το 1962/63.
Την προηγούμενη φορά η τουρκική ομάδα έφτασε ως τα προημιτελικά (1962) όπου έχασε τελικά από την νικήτρια αργότερα της διοργάνωσης Ντιναμό Τίμπλισι, που παρεμπιπτόντως, ακόμα υπάρχει ως ομάδα.
Η Μπάμπεργκ θα αγωνιστεί για 7η φορά στην ιστορία της στην Ευρωλίγκα και φαίνεται να μπορεί να φτάσει ως το Τοπ-16 για 3η φορά.
 Αν τα καταφέρουν δεν θα είναι πολύ δύσκολο να βελτιώσουν το προηγούμενο ρεκόρ τους, Η Μπάμπεργκ έχει το απίστευτο 0-20 στο Τοπ-16!
Οσο για την Σάσαρι, θα έχουμε ακόμη μία ευκαιρία να δούμε το ευχάριστο, δυναμικό επιθετικό της παιχνίδι.
Ο προπονητής της Ρόμεο Σακέτι ήταν διάσημος για την σκληρή του άμυνα ως παίκτης αλλά ως προπονητής, στην ομάδα του εφαρμόζει το αντίθετο.

hqdefault
Περιμένουμε μια συναρπαστική σεζόν φέτος στην Ευρωλίγκα. Θα είναι ένα «μακρύ» καλοκαίρι αλλά θα επιστρέψουμε καλύτεροι από ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: