moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Eσκασε η μπομπα... Στο Μεγαλο Λιμάνι ο Πάρντο με 4,5 εκατ. ευρώ (videos)

Eσκασε η μπομπα... Στο Μεγαλο Λιμάνι ο Πάρντο με 4,5 εκατ. ευρώ (videos)

Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Φελίπε Πάρντο
Οι ερυθρόλευκοι δίνουν 4,5 εκατ. ευρώ στην Μπράγκα και τον φέρνουν στο λιμάνι (απομένουν ουσιαστικά τα τυπικά)
Ο Μάρκο Σίλβα -που γνωρίζει την πορτογαλική αγορά- εισηγήθηκε την απόκτηση του Κολομβιανού άσου ο οποίος παίζει και στα δύο «φτερά» (αν και δεξιοπόδαρος), έχει την... μπούκα και η διοίκηση άκουσε πιστά τα «θέλω» του Ίβηρα προπονητή.
Την τελευταία διετία με την φανέλα της Μπράγκα έκανε... παπάδες, μετρώντας συνολικά 75 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με 19 γκολ και 14 ασίστ! Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε είχε 10 τέρματα και 9 ασίστ, επιβεβαιώνοντας την σχέση του με τα δίχτυα, αλλά και το... τάισμα των συμπαικτών του. Πρόκειται για Κολομβιανό, που τον άλλο μήνα γίνεται 25 ετών. Παίζει επί μία διετία στην Σπόρτινγκ Μπράγκα, που τον κοστολογεί 6 εκ. Ευρώ, αφού ήδη έχει 75 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με 19 γκολ και 14 ασίστ!

Πέρσι ο Πάρντο είχε 9 γκολ (7 στο πρωτάθλημα, ένα στο Κύπελλο κι ένα στο Λιγκ καπ) σε 41 παιχνίδια, εκ των οποίων τα 30 στο πρωτάθλημα (23 βασικός).
Φέτος είχε είχε άλλα 10 γκολ σε 35 παιχνίδια, εκ των οποίων τα 25 στο πρωτάθλημα (τα 21 βασικός). Φέτος είχε 5 ασίστ και φέτος άλλες 9! Φέτος έπαιξε κάπως λιγότερο λόγω ενός όχι πάντως ιδιαίτερα σοβαρού τραυματισμού.

 Η επιτυχημένη παρουσία του στην Πορτογαλία έχει προκαλέσει ενδιαφέρον συλλόγων από την Μπουντεσλίγκα και την Ιταλία (ακούστηκε η Μπολόνια).
Το συμβόλαιό του λήγει σε δύο χρόνια κι η χρηματιστηριακή αξία του κατά το transfermarkt φτάνει τα 7,5 εκ. Ευρώ.

 Παρότι δεξιοπόδαρος ο Πάρντο (1μ78), παίζει το ίδιο συχνά κι από αριστερά, συγκλίνοντας προς τα μέσα για να σουτάρει.
Με την Μπράγκα έφτασε φέτος στον τελικό του Κυπέλλου, όπου έχασε από την Σπόρτινγκ του Μάρκο Σίλβα.

 Στην Κολομβία έκανε όνομα με ένα από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας, την Ιντεπεντιέντε του Μεντεγίν, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2009.
Συνολικά μαζί της είχε 149 εμφανίσεις (κάποιες και στο Κόπα Λιμπερταδόρες), με 19 γκολ και 12 ασίστ.
 Προηγουμένως είχε παίξει λίγο και στην άλλη μεγάλη ομάδα της Κολομβίας, την Ντεπορτίβο Κάλι (17 εμφανίσεις και 2 γκολ). Διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας του.

O Ολυμπιακός τον είχε κλείσει τέλη Γενάρη και στο τσακ είχε χαλάσει η μεταγραφή του.
Ο Ολυμπιακός έκανε πάλι επαφές εσχάτως για την απόκτησή του και ήταν κοντά στη μεταγραφή. Μόλις χθες υπέστη θλάση ο Μποτία κι η κίνηση ήταν άμεση.

·Ό,τι δεν έγινε 31 Γενάρη εγινε 16 Ιουλίου.






Υπενθυμίζεται πως παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να λογίζεται και ο Δημήτρης Γούτας, ενώ στη συνέχεια οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα προχωρήσουν τους άλλους μεταγραφικούς τους στόχους.
 Και η επιβεβαίωση της μεταγραφής του Γούτα: ο πανύψηλος νεαρός στόπερ ειδοποιήθηκε πριν μία ώρα από τον Πανόπουλο να αναχωρήσει το απόγευμα από το αθλητικό κέντρο όπου προετοιμάζεται η Ξάνθη στη γειτονική χώρα και να έρθει στην Αθήνα για να υπογράψει στον Ολυμπιακό.

Νέτο και ένας ακόμη εξτρέμ

Στις προτεραιότητες του Ολυμπιακού είναι να αποκτηθεί ένας ακόμη στόπερ. Με τον Λουίς Νέτο να παραμένει ψηλά στην λίστα των "ερυθρολεύκων" και τον Μάρκο Σίλβα φυσικά να έχει απόλυτη γνώση των ικανοτήτων του συμπατριώτη του κεντρικού αμυντικού και όσων μπορεί να προσφέρει στην ενδεκάδα των Πειραιωτών. Πιθανότερο σενάριο να επιχειρήσει ο Ολυμπιακός την απόκτηση του Νέτο με την μορφή δανεισμού για μια σεζόν και οψιόν αγοράς από την Ζενίτ.

Από εκεί και πέρα, ο Σίλβα ενδεχομένως θα ψάξει για έναν ακόμη ακραίο κυνηγό, καθώς η επιθετική φιλοσοφία του Πορτογάλου τεχνικού στηρίζεται πολύ στα άκρα. Εφόσον αποκτηθεί άμεσα ο Πάρντο στο Λιμάνι δεν θα εκβιάσουν την δεύτερη κίνηση για εξτρέμ αλλά θα κάνουν την επιλογή τους με ψυχραιμία.

Εξάλλου και ο Σίλβα θα βγάλει τα οριστικά του συμπεράσματα μετά τα φιλικά της Τουρκίας, όπου θα κόψει τους παίκτες που θεωρεί ότι δεν είναι έτοιμοι να προσφέρουν και θα κάνει τις τελικές του εισηγήσεις για την απόκτηση παικτών.

Και βέβαια παραμένει πάντα μέσα στο πλάνο η προσθήκη ενός ακόμη επιθετικού στο ρόστερ, ανάλογα πάντα και με την εικόνα που θα σχηματίσει ο Μάρκο Σίλβα για τους Πουλίδο, Μπενίτες, Χάρα, Ολαϊτάν.

Τι γίνεται με Κασάμι και Ντουρμάζ

Με το τέλος της περασμένης σεζόν έμοιαζε ως εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από τον Ολυμπιακό οι Παϊτίμ Κασάμι και Τζίμι Ντουρμάζ. Για την ώρα όμως δεν υπάρχει καμία ενδιαφέρουσα πρόταση στα γραφεία της ΠΑΕ, ούτε για τον Ελβετό, ούτε για τον Σουηδό.

Οι δύο παίκτες βρίσκονται στο Ζέεφελντ από την Δευτέρα (13/7) και έχουν ενσωματωθεί στην υπόλοιπη αποστολή για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Αμφότεροι δείχνουν ήρεμοι και ευδιάθετοι. Η περίπτωση να αποχωρήσουν από το Λιμάνι έχει απομακρυνθεί (χωρίς τίποτα να μπορεί να αποκλειστεί όσο διαρκεί η μεταγραφική περίοδος), επομένως είναι στο χέρι τους να πείσουν τον Σίλβα για την χρησιμότητα τους.

Από εκεί και πέρα είναι δεδομένο ότι οποιαδήποτε αποχώρηση βασικού παίκτη προκύψει, ο Ολυμπιακός θα αναπληρώσει το όποιο κενό δημιουργηθεί με μεταγραφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: