moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

EURO U-17: Ρωσία, Σκωτία και Γαλλία οι αντίπαλοι των Παίδων

EURO U-17: Ρωσία, Σκωτία και Γαλλία οι αντίπαλοι των Παίδων


Στον 3ο όμιλο της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015 (Βουλγαρία, 6-22/5) κληρώθηκε η Εθνική Παίδων, μαζί με τις αντίστοιχες της Ρωσίας, της Σκωτίας και της Γαλλίας. Τι είπε ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός.
Στον 3ο όμιλο της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015 (Βουλγαρία, 6-22/5) κληρώθηκε η Εθνική Παίδων, μαζί με τις αντίστοιχες της Ρωσίας, της Σκωτίας και της Γαλλίας. Η ελληνική ομάδα κάνει πρεμιέρα στις 7 Μαΐου κόντρα στη Ρωσία, συνεχίζει με Σκωτία στις 10/5 και ολοκληρώνει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στον όμιλο στις 13/5 με αντίπαλο τη Γαλλία.
Αναλυτικά οι όμιλοι:
1ος: Βουλγαρία, Κροατία, Ισπανία, Αυστρία
2ος: Τσεχία, Σλοβενία, Βέλγιο, Γερμανία
3ος: ΕΛΛΑΔΑ, Ρωσία, Σκωτία, Γαλλία
4ος: Ιρλανδία, Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία
Οι δύο πρώτες ομάδες στη βαθμολογία των ομίλων προκρίνονται στα προημιτελικά. Υπενθυμίζεται ότι η διοργάνωση αυτή δίνει έξι (6) εισιτήρια για το Παγκόσμιο Κύπελλο Παίδων 2015 (Χιλή, 17/10-8/11/2015).

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ 3ου ΟΜΙΛΟΥ:

ΕΛΛΑΔΑ: Πήρε την πρόκριση ως επικεφαλής του 4ου ομίλου της elite round, με αντιπάλους τις Ιρλανδία (2-2), Πολωνία (1-0) και Λευκορωσία (0-0). Από την προκριματική φάση είχε προκριθεί καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στον 5ο όμιλο κόντρα στη Σουηδία (0-0), την Ουκρανία (0-0) και τη Λετονία (1-0). Προπονητής είναι ο Βασίλης Γεωργόπουλος και πρώτος σκόρερ ο Δημήτρης Λημνιός με 2 γκολ. Η πρώτη παρουσία της Ελλάδας σε τελική φάση EURO U-17 ήταν το 2010 στο Λιχτενστάιν.
ΡΩΣΙΑ: Τερμάτισε στη 2η θέση του 5ου ομίλου της elite round, έχοντας ως αντιπάλους την Αυστρία (1-1), την Ισλανδία (4-0) και την Ουαλία (0-0). Στην προκριματική φάση ήταν νικήτρια του 13ου ομίλου, με απολογισμό δύο νίκες (2-0 το Μαυροβούνιο και 2-1 τη Λευκορωσία) και μια ισοπαλία (0-0 πάλι με Ουαλία).Προπονητής της είναι ο Μιχαήλ Γκαλακτιόνοφ και πρώτος σκόρερ ο Γκεόργκι Μαχατάντζε με 3 γκολ. Η Ρωσία έχει αναδειχθεί δύο φορές πρωταθλήτρια στην κατηγορία κάτω των 17, το 2006 και το 2013.
ΣΚΩΤΙΑ: Τερμάτισε στη 2η θέση του 7ου ομίλου της elite round, έχοντας ως αντιπάλους τη Βοσνία (2-0), την Ουγγαρία (0-0) και την Τσεχία (0-1). Στην προκριματική φάση είχε τερματίσει στην κορυφή του 1ου ομίλου με αντιπάλους τα νησιά Φερόε (4-0), το Γιβραλτάρ (4-0) και την Ιρλανδία (0-0). Προπονητής είναι ο Σκοτ Γκέμιλ και πρώτος σκόρερ ο Ρίγκαν Χέντρι με 2 γκολ. Η μεγαλύτερή της επιτυχία είναι η συμμετοχή της στην ημιτελική φάση της περυσινής διοργάνωσης στη Μάλτα.
ΓΑΛΛΙΑ: Πήρε την πρόκριση ως επικεφαλής του 1ου ομίλου της elite round, με αντιπάλους το Ισραήλ (1-0), τη Σουηδία (7-1) και την Ισπανία (1-1). Στην προκριματική φάση είχε τερματίσει στη δεύτερη θέση του 4ου ομίλου κόντρα στην Κύπρο (4-0), στην ΠΓΔΜ (3-0) και στην Αγγλία (1-3). Προπονητής είναι ο Ζαν Κλοντ Γιουντινί και πρώτος σκόρερ ο Εντουάρντ Οντσόν (5 γκολ). Έχει στεφθεί Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2004.

Γεωργόπουλος: "Δεν υπάρχουν φαβορί"

Την εκτίμησή του ότι η πρόκριση στα προημιτελικά του EURO 2015 είναι ανοιχτή για όλες τις ομάδες του 3ου ομίλου εξέφρασε σε δήλωσή του ο προπονητής της Εθνικής Παίδων, Βασίλης Γεωργόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης:
"Θα δουλέψουμε σκληρά σε αυτό το μήνα που μας απομένει έως τα ματς της τελικής φάσης και θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τα αδύναμα στοιχεία μας. Σε αυτό το κορυφαίο επίπεδο δεν υπάρχουν φαβορί και όλες οι ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες για να προχωρήσουν. Τις σεβόμαστε όλες, αλλά δεν τις φοβόμαστε. Η ομάδα μας είναι δυνατή, έχει νοοτροπία νικητή και παίκτες που δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους μέσα στο γήπεδο. Η πρόκληση είναι μεγάλη, όμως έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά. Τους παρουσιάζεται μια σημαντική ευκαιρία, οι υποχρεώσεις είναι, πλέον, αυξημένες, όμως πάνω απ' όλα οφείλουν να χαρούν τη συμμετοχή τους στο τουρνουά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: