moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Euroleague TOP-16:Η βαθμολογία και το πρόγραμμα

Euroleague TOP-16:Η βαθμολογία και το πρόγραμμα 

 
Αυτή είναι η βαθμολογία του TOP-16 ύστερα από οκτώ αγωνιστικές, αλλά και το πρόγραμμα του Ολυμπιακού στη συνέχεια. Μόνοι πρώτοι στον όμιλο τους οι Πειραιώτες, τα σενάρια για να παίξουν κόντρα στον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά.

Ο Ολυμπιακός με τη νίκη του επί της Μάλαγα στο ΣΕΦ, σε συνδυασμό με το "διπλό" της Φενέρμπαχτσε μέσα στη Μόσχα απέναντι στη ΤΣΣΚΑ, έμεινε μόνος πρώτος στον όμιλο του στο TOP-16 με ρεκόρ 7 νίκες και 1 ήττα. Στην δεύτερη θέση, πλέον, ισοβαθμούν (με 6 νίκες και 2 ήττες) οι Ρώσοι με τους Τούρκους και η μάχη για την κατάκτηση των δύο πρώτων θέσεων που αποφέρουν το πολύτιμο πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά της Euroleague έχει ανάψει.


Η Αναντολού Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς ηττήθηκε μέσα στην Κωνσταντινούπολη από την Λαμποράλ Κούτσα, βάζοντας τους Βάσκους και πάλι σε τροχιά πρόκρισης, καθώς οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στη τέταρτη θέση με 4 νίκες και 4 ήττες. Η Νίζνι (2-6), η Αρμάνι Μιλάνο (2-6) και η Ουνικάχα Μάλαγα (1-7) έχουν χάσει σημαντικό έδαφος και δύσκολα θα καταφέρουν να διεκδικήσουν το πέρασμα στα playoffs της Euroleague. Βέβαια, υπάρχουν ακόμη αρκετά παιχνίδια, άλλες έξι αγωνιστικές και πολλά μπορεί να αλλάξουν στην τελική κατάταξη. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν κοιτάει τι κάνουν οι άλλοι, σημασία έχει τι κάνει εκείνος και στόχος του είναι να τερματίσει σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου.

Με τη νίκη της Φενέρμπαχτσε μέσα στη Μόσχα όμως, πλέον, ξαναμπήκε στο "κόλπο" και η ομάδα του Ομπράντοβιτς, την οποία οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν στις 13 Μαρτίου στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός την είχε κερδίσει μέσα στη Κωνσταντινούπολη και με νέα νίκη του στο Φάληρο ουσιαστικά θα αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα επί των Τούρκων. Έτσι όπως εξελίσσεται και ο άλλος όμιλος, είναι ένα υπαρκτό σενάριο οι ερυθρόλευκοι να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά, στη διασταύρωση.

Αυτή την στιγμή οι ερυθρόλευκοι είναι πρώτοι στο γκρουπ και οι πράσινοι τέταρτοι. Αν τελείωνε σήμερα το TOP-16 θα κοντράρονταν μεταξύ τους, με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να έχει το πλεονέκτημα έδρας. Για να γίνει αυτό πράξη, θα πρέπει η μία ομάδα να τερματίσει πρώτη και η άλλη τέταρτη στον όμιλο ή δεύτερη και η άλλη τρίτη. Ο Ολυμπιακός είναι μόνος πρώτος στον όμιλο F, όπως και η Ρεάλ Μαδρίτης στο γκρουπ E, έχοντας και οι δύο ομάδες από 7 νίκες και 1 ήττα.

Η βαθμολογία στον όμιλο του Παναθηναϊκού (GROUP E)

Η βαθμολογία στον όμιλο του Ολυμπιακού (GROUP F)

Τα επόμενα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο TOP-16:

09η: Aρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός (6 Μαρτίου)
10η: Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε (13 Μαρτίου)
11η:Λαμποράλ Κούτσα - Ολυμπιακός (20 Μαρτίου)
12η: Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές (26 Μαρτίου)
13η: ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός (3 Απριλίου)
14η: Ολυμπιακός - Νίζνι (θα αποφασιστεί η ημερομηνία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: