moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Τα αποτελεσματα του Copa America

 Τα αποτελεσματα του Copa America

Αργεντινή - Τζαμάικα 1-0

Η Αργεντινή νίκησε 1-0 την Τζαμάικα με το γκολ του Γκονσάλο Ιγκουαΐν και τερμάτισε στην κορυφή του Β' ομίλου. Ο Λιονέλ Μέσι έγινε ο 5ος στην ιστορία που έφτασε τις 100 συμμετοχές με την "αλμπισελέστε"
Σκόρερ: 11' Ιγκουαΐν

Γήπεδο: "Σουασαλίτο", Βίνια ντελ Μαρ

Διαιτητής: Χούλιο Μπασκουνιάν (Χίλη)
Η Αργεντινή κατέκτησε την κορυφή του Β' ομίλου του Copa América 2015, καθώς νίκησε με 1-0 την Τζαμάικα στον ματς της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής.
Σκόρερ ήταν ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν στο 11ο λεπτό από ασίστ του Άνχελ ντι Μαρία (αμφότεροι είχαν και δοκάρι), ενώ ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τις 100 διεθνείς συμμετοχές.
Είναι ο 4ος που τα καταφέρνει με την "αλμπισελέστε". Πρώτος σε συμμετοχές είναι ο Χαβιέρ Σανέτι με 145, δεύτερος ο Ρομπέρτο Φαμπιάν Αγιάλα με 114, τρίτος ο Χαβιέρ Μαστσεράνο με 114 και τέταρτος ο Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε.
Για την... ιστορία, ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα είναι πρώτος σκόρερ με 56 γκολ (σε 76 συμμετοχές!) και ο Μέσι είναι δεύτερος με 46.
Όσον αφορά στην Τζαμάικα, ήταν ξανά καλή αμυντικά, έκανε προσπάθεια να πετύχει το πρώτο της σε Copa América (πρώτη συμμετοχή), ενώ έχασε με 0-1 και στα τρία ματς (με Ουρουγουάη και Παραγουάη τα πρώτα).



  Δύο αλλαγές από τον Χεράρδο Μαρτίνο στην 11άδα της Αργεντινής, με τον Μαρτίν Ντεμιτσέλις αντί του Νικολάς Οταμέντι και αντί του τραυματία, Σέρχιο Αγκουέρο (μικρό πρόβλημα στον ώμο) ξεκίνησε ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ο οποίος μάλιστα άνοιξε το σκορ αρκετά νωρίς.
Στο 11ο λεπτό λοιπόν έκανε το 1-0 ο στράικερ της Νάπολι με μία κλασική κίνηση φορ, αφού από την πάσα του Άνχελ ντι Μαρία πήρε την μπάλα στο πέναλτι με πλάτη στο τέρμα, κοντρόλαρε, γύρισε το σώμα του και με πλασέ έδωσε προβάδισμα στους Αργεντινούς.


Ο Ιγκουαΐν έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ στο 23', αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 34' ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία από τον Λιονέλ Μέσι, με το αριστερό του πλασέ όμως να είναι άστοχο.
Από τα χέρια του Σέρχιο Ρομέρο ο Άνχελ ντι Μαρία βγήκε στην αντεπίθεση στο 38', πλάσαρε τον Ντούειν Μίλερ και σταμάτησε την μπάλα λίγο πριν την γραμμή ο Λόρενς, ενώ ξανά απείλησε ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 42' και αυτήν την φορά τον σταμάτησε ο Τζαμαϊκανός τερματοφύλακας.
Τρίτη ευκαιρία για τον Ντι Μαρία στο 52', με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι από το δυνατό του σουτ, στο 57' ο Ντουέιν Μίλερ σταμάτησε την λόμπα του Μέσι, ενώ η Αργεντινή όπως ήταν λογικό εν συνεχεία έριξε λίγο τον ρυθμό και την ένταση στο παιχνίδι της.
Οι Τζαμαϊκανοί στα τελευταία λεπτά έκαναν την προσπάθειά τους για το πρώτο τους σε  Copa América (πρώτη συμμετοχή), αλλά δεν τα κατάφεραν, έκαναν όμως μία ακόμη θετική εμφάνιση.

AΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Γκαράι, Ντεμιτσέλις, Ρόχο, Μαστσεράνο, Λούκας Μπίγλια, Παστόρε (59' Ρομπέρτο Περέιρα), Μέσι, Ντι Μαρία (84' Λαμέλα), Ιγκουαΐν (72' Τέβες).

ΤΖΑΜΑΪΚΑ: Μίλερ, Μαριάπα, Χέκτορ (71' Τέιλορ), Μόργκαν, Λόρενς, Όστιν, Γουότσον, ΜακΚλίρι, Λάινγκ (71' Ντόκινς), ΜακΆναφ, Μπράουν (78' Μπαρνς).

Αργεντινή - Τζαμάικα 1-0


Ουρουγουάη - Παραγουάη 1-1

Ουρουγουάη και Παραγουάη αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 και προκρίθηκαν αμφότερες στα προημιτελικά του Copa América 2015.

Σκόρερς:  29' Χιμένες / 44' Μπάριος

Γήπεδο: "Εστάδιο λα Πορτάδα ντε λα Σερένα", Σερένα

Διαιτητής: Ρομπέρτο Γκαρσία Ορόσκο (Μεξικό)
Σ' ένα ματς αντιπροσωπευτικό των δύο εθνικών ομάδων (Ουρουγουάη - Παραγουάη) που αναμετρήθηκαν στη Σερένα, τα σκληρά μαρκαρίσματα "έκλεψαν" τις εντυπώσεις. Ο Μεξικανός διαιτητής, Ρομπέρτο Γκαρσία Ορόσκο, έβγαλε συνολικά έξι κίτρινες κάρτες από την τσέπη του, αλλά καμία κόκκινη.


Τα γκολ των Χοσέ Μαρία Χιμένες και Λούκας Μπάριος, από το πρώτο ημίχρονο, διαμόρφωσαν το τελικό 1-1 μεταξύ Ουρουγουάης και Παραγουάης. Τόσο η "σελέστε" όσο και η "αλμπιρόχα" είναι ήδη στα προημιτελικά του Copa América 2015. Η Ουρουγουάη κατέλαβε την τρίτη θέση του δευτέρου ομίλου και θα αντιμετωπίσει κατά πάσα πιθανότητα στα προημιτελικά τη Χιλή.
Η μόνη πιθανότητα να μη γίνει αυτό είναι η Τζαμάικα να νικήσει με 2 ή περισσότερα γκολ διαφορά την Αργεντινή και η "αλμπισελέστε" να τερματίσει τρίτη.
Αντίθετα η Παραγουάη θα περιμένει το αποτέλεσμα του Αργεντινή - Τζαμάικα για να διαπιστώσει εάν θα έχει περάσει στα προημιτελικά του Copa América 2015, ως πρώτη ή ως δεύτερη του δευτέρου ομίλου της διοργάνωσης. Το δεύτερο είναι και το πιο πιθανό.


Ουρουγουάη και Παραγουάη φημίζονται για το σκληρό παιχνίδι τους. Και απόδειξη αυτού, ειδικά τα πρώτα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο του "Εστάδιο λα Πορτάδα", στη Σερένα της Χιλής. Πρώτη κίτρινη κάρτα, μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του ματς στον Αμπέλ Ερνάντες για πάτημα στον  Πάουλο ντα Σίλβα. Δεύτερη στο ένατο λεπτό, στον Ορτιγόσα, για ένα εξίσου σκληρό φάουλ πάνω στον Αρέβαλο Ρίος.
Η "αλμπιρόχα" ήταν αυτή που έφθασε πρώτη στο γκολ, στο 13ο λεπτό, αλλά τόσο ο Νέλσον Βαλντές όσο και ο Ραούλ Μπομπαντίγια δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Μουσλέρα.

  Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας ματς, η Ουρουγουάη άνοιξε το σκορ. Ο Αρέβαλο Ρίος εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο κεντρικός αμυντικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Χοσέ Μαρία Χιμένες, ήρθε από πίσω, πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με καρφωτή κεφαλιά - με την αρωγή του κάθετου δοκαριού - έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Βιγιάρ.
Μάλιστα ο ίδιος ποδοσφαιριστής της "σελέστε" παραλίγο να διπλασιάσει με κεφαλιά ξανά τόσο τα προσωπικά του τέρματα όσο κι αυτά της ομάδας του,  λεπτά αργότερα, αλλά αυτή τη φορά ο Παραγουανός γκολκίπερ αρνήθηκε την εκ νέου παραβίαση της εστίας του.
Κι αφού η Ουγουγουάη αδυνατούσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες και την υπεροχή της, η Παραγουάη βρήκε το δρόμο για την ισοφάριση. Ο προσφάτως ανακοινωθείς παίκτης της Παλμέιρας, Λούκας Μπάριος, έφερε το ματς στα ίσα για τους "γκουαρανί" με κεφαλιά.

  Άνοστο, άοσμο, άχρωμο το δεύτερο ημίχρονο στη Σερένα, με "σελέστε" και "αλμπιρόχα" να προσπαθούν να δημιουργήσουν φάσεις, εντελώς ανορθόδοξα όμως. Τα λάθη έπαιξαν περισσότερη μπάλα από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων με αποτέλεσμα κάθε προσπάθεια να μένει ημιτελής.
Στην πρώτη ουσιαστικά φάση του δευτέρου ημιχρόνου, στο 65ο λεπτό, ο νεοεισελθών Στουάνι έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το δοκάρι της εστίας, της Παραγουάης.
Στο 85', η Ουρουγουάη έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της, με τον Στουάνι να χάνει το βηματισμό του και να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γκονσάλες παραλίγο να "κλέψει" τη νίκη για λογαριασμό της "αλμπιρόχα", με τον Μουσλέρα να απομακρύνει την μπάλα σε κόρνερ.


ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Κοάτες, Άλβαρο Περέιρα, Αρέβαλο Ρίος, Άλβαρο Γκονσάλες, Κάρλος Σάντσες (67' Κριστιάν Ροντρίγκες), Ρολάν, Αμπέλ Ερνάντες (46' Στουάνι), Καβάνι

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Βιγιάρ, Μάρκος Κάσερες, Πάουλο Ντα Σίλβα, Μπρούνο Βαλντές, Πίρις, Μολίνας, Ορτιγόσα (63' Ορτίς), Έντγκαρ Μπενίτες, Μπομπαντίγια (67' Ντερλίς Γκονσάλες), Μπάριος (71' Ρόκε Σάντα Κρους), Νέλσον Βαλντές

Δεν υπάρχουν σχόλια: