moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Το banning order στα Ελληνικα γηπεδα

Το banning order στα Ελληνικα γηπεδα

Ο Μισέλ Πλατινί έδωσε τα φώτα του για το «πως» θα καταφέρουμε να καταπολεμήσουμε τη βία στα ελληνικά γήπεδα! Διαβάστε τι πρότεινε και ποια η άποψή του για την αναστολή των πρωταθλημάτων!

Ο Πλατινί έχει τη λύση για τη βία!
Να εφαρμοστεί το banning order όπως συμβαίνει και στην Αγγλία πρότεινε ο Μισέλ Πλατινί για την καταπολέμηση των φαινομένων βίας στους αγωνιστικούς χώρους σε όλη τη χώρα μας.

Ο πρόεδρος της UEFA, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», υπογράμμισε ότι η αναστολή της αγωνιστικής του πρωταθλήματος δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα και κατέθεσε την άποψή του…
«Δεν νομίζω ότι η αναβολή μίας ή και παραπάνω αγωνιστικών μπορεί να αποτελέσει τη λύση στο πρόβλημα. Το μόνο που εξυπηρετεί η αναβολή μιας αγωνιστικής είναι να ηρεμήσουν τα πνεύματα, όταν έχει συμβεί κάτι και βοηθά στο να πέσουν οι τόνοι. Από εκεί και πέρα τίποτα παραπάνω», τόνισε –αρχικά- και συνέχισε:

«Λύση δεν πρόκειται να υπάρξει, αν δεν την πληρώσουν κάποιοι από τους υπαίτιους των επεισοδίων και όσο μένουν ατιμώρητοι. Ας μπουν οι πρώτοι... μέσα, μόνο τότε θα δείτε προκοπή. Και ας μη μιλήσω για φυλακή. Ας εφαρμόσετε "banning order" των Άγγλων. Για μένα αυτό είναι και το πλέον αποτελεσματικό σύστημα απ΄ όσα έχουμε μελετήσει ως UEFA. Εντοπισμός των ταραχοποιών από τις κάμερες, απόδειξη της ενοχής τους και απαγόρευση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από το να παρακολουθούν τα παιχνίδια της ομάδας τους. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά καθοριστικό», κατέληξε.

Ο Μισέλ Πλατινί –επίσης- αναφέρθηκε στο ζήτημα της χρήσης κλειστού κυκλώματος καμερών στα γήπεδα επισημαίνοντας τη σημασία ύπαρξής του.

Τι είναι το banning order; Πρόκειται -αρχικά- για την εύρεση των ατόμων που συμμετείχαν σε επεισόδια σε αγωνιστικούς χώρους στα οποία -στη συνέχεια- επιβάλλεται απαγόρευση εισόδου σε αθλητικές εγκαταστάσεις για να παρακολουθήσουν αγώνες για ένα χρονικό διάστημα το οποίο καθορίζεται από τις Αρχές.

Τωρα κι εγω εδω πρεπει να προσθεσω αυτο...

Για να μπει σε εφαρμογη αυτο το μετρο  να μπουν δηλαδη οι αστυνομικοι και να συλαβουν τον η τους ταραξιες  μεσα απο το οποιοδηποτε γηπεδο στην Ελλαδα το μονο που περιμενει κανεις ειναι να μην βγει κανεις ζωντανος εξω...με αποτελεσμα να δημιουργηθουν τετοιας εκτασης επεισοδια για να αποτραπει η συληψη των οπαδων που ισως να φτασει και στην χρηση χημικων για να σωσουν τους αστυνομικους απο τα χερια τους και μπορει να φτασει μεχρι και την διακοπη του αγωνα.
Σιγουρο ειναι ενα...
Για να φιαξεις ομελετα πρεπει να σπασεις αυγα...
Και για να καθαρισει αυτη η κατασταση που βιωνουμεεδω και τριαντα χρονια πρεπει να εφαρμοστουν και καποια ακραια μετρα για τα Ελληνικα δεδομενα ,κατι που για αλλες χωρες ειναι αυτονοητα.
Πανω απολα κατα την αποψη μου θα επρεπε να δημιουργηθει ενα Αστυνομικο Σωμα καταληλα εξοπλισμενο και εκπαιδευμενο για τα γηπεδα.
Κατι σαν...Αστυνομια Γηπεδων δηλαδη..
Καμμια σχεση ομως με τα απανθρωπα ΜΑΤ ετσι?
Σιγουρο ειναι οτι δεν θα λειτουργησει οπως πρεπει απο την αρχη αυτο το μετρο μεχρι να μπει για τα καλα στο οπαδικο πετσι.
Σιγα σιγα ομως θα φερει αποτελεσμα μαζι με αλλα σοβαρα μετρα και πανω απολα ο νομος και τα μετρα να...εφαρμοζονται ετσι?
Αλλιως να μην παρουμε κανενα μετρο δεν υπαρχει λογος.
Σιγουρα οι υγιεις οπαδοι-φιλαθλοι που και πολλοι εξ αυτων δεν πατανε πια στα Ελληνικα γηπεδα  λογω αυτης της χαωδους καταστασης που επικρατει το θελουν αυτο το μετρο,για να ξαναγυρισει ο κοσμος στα γηπεδα ,γιατι βλεπουμε εδω και καιρο μεγαλη πτωση των εισητηριων και ο λογος δεν ειναι μονο η οικονομικη κριση.
Ας ελπισουμε λοιπον να δημιουργηθουν αυτα τα μετρα και να μην μεινουμε στις διακοπες και στα παχια λογια που εχουμε συνηθισει εδω και χρονια.
Για να δουμε ομως ..τι ειναι αυτο το... banning order που πολυ ακουγεται τελευταια

Αποδίδει το banning order

Τα επίσημα στοιχεία των Αρχών για την επιβολή ''banning order'' σε οπαδούς των ομάδων στη Μεγάλη Βρετανία αποδεικνύουν ότι το μέτρο που πρότεινε και στην Ελλάδα ο Μισέλ Πλατινί αποδίδει καρπούς


Ο Μισέλ Πλατινί πρότεινε την εφαρμογή του banning order για να περιοριστούν τα φαινόμενα βίας στα ελληνικά γήπεδα!
Το ερώτημα γεννήθηκε αμέσως… Θα μπορούσε να αποφέρει… καρπούς και στη χώρα μας; Η απάντηση είναι: ΝΑΙ!
Τι μας καθιστά βέβαιους ότι το μέτρο αυτό αποδίδει;
Πέρα από την εικόνα που επικρατεί στις κερκίδες των αγγλικών γηπέδων, υπάρχουν και τα αναλυτικότατα στοιχεία, των βρετανικών Αρχών που… προκαλούν την αισιοδοξία μας!

inner

Με μια αναζήτηση που εκανε το www.sport-fm.gr βρήκε τα επίσημα στοιχεία των βρετανικών Αρχών για τα άτομα τα οποία έχουν συλληφθεί από τις αστυνομικές Αρχές σε αθλητικούς χώρους και τους έχουν επιβληθεί ποινές απαγόρευσης παρουσίας στα γήπεδα.
Πρόκειται για τα στοιχεία για την αγωνιστική σεζόν 2013-14 βάσει των οποίων 678 άτομα βρέθηκαν στα χέρια των Αρχών μετά από κάποιο παράπτωμά τους και τους επιβλήθηκαν ποινές βάσει του κανονισμού αυτού.
Ο αριθμός αυτός αποτελεί το σύνολο των συλλήψεων σε Premier League, Championship, League 1, League 2 αλλά και σε αναμετρήσεις από ομάδες της Σκωτίας και σε ματς εκτός έδρας αγγλικών ομάδων το χρονικό διάστημα από τις 21 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου 2014.
Αναλυτικά:
Premier League: 256
Championship: 148
League 1: 120
League 2: 77
Άλλες περιπτώσεις: 77
Σύνολο: 678 άτομα!

inner
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και τα στοιχεία από τις βρετανικές Αρχές για το σύνολο των ατόμων που έχουν προσαγάγει στα τμήματα…

Συνολικά 2.273 άτομα «έπεσαν» στα χέρια της αστυνομίας –χωρίς να έχουν υποστεί τις συνέπειες του banning order- , αριθμός ο οποίος είναι μικρότερος συγκριτικά με την προηγούμενη σεζόν κατά 183 άτομα!  inner
Στη μελέτη τους οι Αρχές προσθέτουν ότι τα στοιχεία αυτά σταδιακά πέφτουν κάθε χρόνια, εκτός από περιορισμένες περιπτώσεις-σεζόν.

Επίσης, ότι μπορεί να έχουν περιοριστεί τα φαινόμενα βίας στις κερκίδες των γηπέδων αλλά και στους περιβάλλοντες χώρους αυτών, ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι Αρχές, ένα μέρος αυτών έχουν μεταφερθεί στα μπαρ των αγγλικών πόλεων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων.

inner

(Photo: Η βρετανική αστυνομία συλλαμβάνει έναν νεαρό οπαδό της Σουόνσι σε εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Κάρντιφ, από παλιότερη σεζόν). 
 
Υ.Γ.
Υπενθυμιζουμε πως το μετρο αυτο πρεπει να τεθει σε εφαρμογη μαζι με μια σειρα απο αλλα τετοια μετρα και πανω απολα να μην επενβαινει η Πολιτεια και η πελατειακη σχεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: