moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Ο Χρήστος Μπαφές εφολης της υλης

Ο Χρήστος Μπαφές εφολης της υλης

«Ο Ολυμπιακός έχει τον τρόπο…»
Την ικανότητα να πείσει παίκτες να εμπιστεύονται την εξέλιξή τους σε αυτόν και αν τυχόν φύγουν να (υπερ)καλύπτει το κενό τους έχει αποκτήσει ο Ολυμπιακός, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο διευθυντής επικοινωνίας της ΚΑΕ, Χρήστος Μπαφές.

Όπως κατέστησε σαφές, οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν και απάντησε στις φήμες περί Κώστα Παπανικολάου, ενώ άφησε «παράθυρο» ενίσχυσης μόνο για τις ακαδημίες, στις οποίες ο σύλλογος δίνει πλέον μεγάλη βαρύτητα.
Παράλληλα αναφέρθηκε στη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στην πώληση των διαρκείας, αλλά και στην προσφορά των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου.

Αναλυτικά, ο Χρήστος Μπαφές μίλησε στον Τόλη Κοτζιά και τον Ανδρέα Καραγιάννη για:

-τις μεταγραφές του Ολυμπιακού: «Το ρόστερ του Ολυμπιακού έχει ολοκληρωθεί και απλώς ο κόουτς το ανέφερε ξανά σε μια κουβέντα που κάναμε. Η ομάδα ολοκλήρωσε τις προσθήκες της με τον ερχομό του Μιλουτίνοφ. Αν αποκτηθεί ένας παίκτης κάτω των 18, δεν είναι προσθήκη για την πρώτη ομάδα».

-τις φήμες περί Παπανικολάου: «Ο Κώστας έχει προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό, ο Ολυμπιακός τού συμπεριφέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο και τώρα είναι με την Εθνική. Ας τον αφήσουμε να είναι προσηλωμένος στην Εθνική του ομάδα».

-τους παίκτες που επέλεξαν Ολυμπιακό λέγοντας «όχι» σε μεγαλύτερες προσφορές: «Αυτό είναι το μεγάλο κέρδος του Ολυμπιακού. Οι παίκτες θέλουν να έρθουν να παίξουν στην ομάδα για να γίνουν καλύτεροι. Μας έλεγαν πως επέλεξαν τον Ολυμπιακό γιατί είναι σίγουροι πως μέσα από την ομάδα θα γίνουν καλύτεροι. Μπορεί τα πρόσωπα να αλλάζουν, αλλά η φιλοσοφία είναι ίδια. Δείτε πόσοι παίκτες έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό κι έφυγαν για το ΝΒΑ ή άλλες ομάδες της Ευρώπης με πολλαπλάσια συμβόλαια. Ο Ολυμπιακός δεν είναι σκαλοπάτι. Όσοι παίκτες είναι νέοι και τους βελτιώνει, ο Ολυμπιακός προσπαθεί να τους κρατήσει. Όσοι επιλέξουν να φύγουν, η ομάδα έχει τον τρόπο να βρει τους επόμενους. Εννοείται ότι κάνουμε και λάθη, αλλά αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι».

-την έμφαση στις ακαδημίες της ομάδας: «Εδώ και λίγους μήνες φτιάχνουμε τις ακαδημίες μας με τον κόουτς Νίκο Κεραμέα και φιλοδοξούμε σε αυτό το κομμάτι θα είμαστε σύντομα στην κορυφή. Πήραμε τον προπονητή-μετρ του είδους. Ο στόχος του Ολυμπιακού δεν είναι να βγάλει παίκτες, αλλά να αγαπήσουν τα παιδιά το μπάσκετ και να έρθουν πιο κοντά στην ομάδα. Αν βγουν και κάποια παιδιά που θα στελεχώσουν την ομάδα, δεν θα πούμε φυσικά όχι. Είχαμε πρόβλημα με τις εγκαταστάσεις, αλλά το λύσαμε κι αυτό και μέρα με τη μέρα πιστεύω πως ο Ολυμπιακός θα γίνει πρότυπο για τη λειτουργία των ακαδημιών του».

-το αν τίθεται θέμα γηπέδου: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι για να πούμε, ούτε και υπήρχε. Ήταν και λίγο κουραστικό να τα διαψεύδουμε αυτά τα σενάρια, που ξεκινούσαν περισσότερο από τον πόθο των φιλάθλων, παρά από τη λογική. Σίγουρα θα θέλαμε το ΣΕΦ να είναι πιο μπασκετικό γήπεδο, πιο ζεστή έδρα, αλλά πρώτα απ’ όλα θέλουμε το ΣΕΦ να έχει περισσότερο κόσμο σε όλα τα παιχνίδια. Φέτος κάναμε μια κίνηση προς αυτό, καθώς σπάσαμε το φράγμα των 2.000 διαρκείας και πλησιάζουμε τα 2.100».

-την κίνηση των διαρκείας: «Πέρσι τα καθαρά διαρκείας ήταν 1.500, φέτος είναι 2.100 μέχρι τώρα. Το ρεκόρ είναι περίπου 8.700, αλλά δεν πιάνεται.
Ήταν άλλες εποχές.
Αυτό είναι ένα βήμα για να έρθει ο κόσμος πιο κοντά στην ομάδα και δεν εννοούμε τα ματς με τον Παναθηναϊκό ή τα μεγάλα ματς της Ευρωλίγκας.
Θέλουμε ο κόσμος να παίρνει την οικογένειά του και να έρχεται στο γήπεδο. Θέλουμε τα παιχνίδια να είναι γιορτή και το πρώτο μέλημα των προέδρων είναι αυτό.
Δεν υπάρχει καμία ανοχή στη βία και σε παραβατικές πράξεις.
Ό,τι περνά από το χέρι μας το κάνουμε. Καταλαβαίνουμε, βέβαια, πού ζούμε και ξέρουμε ότι είναι δύσκολο για έναν άνθρωπο να πληρώνει εισιτήριο για τον ίδιο και την οικογένειά του μέσα στην κρίση».

-το πού αποδίδει την αύξηση στην πώληση των διαρκείας: «Είναι συνδυασμός της πολύ καλής σεζόν που κάναμε και των μεταγραφών.
Ο Ολυμπιακός είναι την τελευταία επταετία η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης βάσει επιτυχιών. Όλο αυτό περνά στη συνείδηση του κόσμου.
Θεωρώ πως και οι μεταγραφές βοήθησαν.
 Στην αρχή η αποχώρηση του Ντάνστον και του Σλούκα ίσως να είχαν προκαλέσει μια αναστάτωση, αλλά ο τρόπος που καλύφθηκαν τα κενά και οι παίκτες που ήρθαν ενθουσίασαν τον κόσμο.
 Όλα έγιναν βάσει πλάνου, γιατί αυτή η ομάδα έχει πλάνο και το βλέπουν οι φίλαθλοι».

-τη συμβολή των Αγγελόπουλων: «Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να στέκεται και λίγο στα πόδια του. Αυτό θέλουν να κάνουν και οι Αγγελόπουλοι.
 Είναι συνέχεια πάνω από την ομάδα και ο χρόνος που αφιερώνουν είναι τεράστιος.
 Γι’ αυτό και η ομάδα πάει καλά.
Αν έχεις ένα μαγαζί και δεν είσαι συνέχεια από πάνω, ίσως πας καλά για 1-2 χρόνια, αλλά κάποια στιγμή δεν θα τα καταφέρνεις συνέχεια».

-έναν μικροτραυματισμό που είχε με την εθνική Ιταλίας ο Χάκετ: «Δεν έχει κάτι σοβαρό, όπως μας είπε σε μια επικοινωνία που είχαμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: