moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Ιταλία-Ελλάδα 9-6

Ιταλία-Ελλάδα 9-6


Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των Ιταλίδων να επικρατήσουν στην "αιώνια" κόντρα με την εθνική ομάδα πόλο των γυναικών και να προκριθούν στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η Ελλάδα θα διεκδικήσει πλέον την 5η θέση στο Καζάν.
Κάτι ήξερε ο Γιώργος Μορφέσης που προτιμούσε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία και όχι την Ιταλία για αντίπαλο μας στις "8" του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου.

H εθνική ομάδα πόλο των γυναικών παγιδεύτηκε στην ιταλική άμυνα και γνώρισε βαριά ήττα με 9-6 από τη "σετερόσα" στο Καζάν σε έναν αγώνα που θύμισε τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Αϊντχόφεν το 2012.
Οι διεθνείς που χρειάζονταν σήμερα, αλλά δεν είχαν το καλό και εύστοχο σουτ από την περιφέρεια, συνεχίζουν πλέον την προσπάθεια τους για την κατάληψη της 5ης θέσης.
Πρώτος αντίπαλος στις θέσεις κατάταξης 5-8 είναι η "πληγωμένη" οικοδέσποινα Ρωσία που ήθελε να κερδίσει μετάλλιο, την Τετάρτη (5/8, 17.00).
Oι παίκτριες των δύο ομάδων "εξόντωσαν" η μια την άλλη στην άμυνα και επιδόθηκαν σε ρεκόρ αστοχίας (9/29 σουτ η Ιταλία, 6/26 η Ελλάδα).
Ο Μορφέσης εμπιστεύτηκε ξανά τη Χρυσή Διαμαντοπούλου κάτω από τα δοκάρια. Η 19χρονη τερματοφύλακας του Ολυμπιακού πραγματοποίησε σειρά αποκρούσεων, αλλά οι παίκτριες του Φάμπιο Κόντι κέρδισαν τον αγώνα χάρη στα γκολ που σημείωσαν από την περιφέρεια σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού.
"Αιχμή του δόρατος" ήταν η 36χρονη Τάνια Ντι Μάριο, η μοναδική μαζί με την Αντιγόνη Ρουμπέση που έχουν απομείνει στις δύο ομάδες από τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, με την Ιταλίδα να πετυχαίνει από ένα κρίσιμο γκολ σε κάθε οκτάλεπτο!

Μονάχα ένα γκολ σημειώθηκε στο πρώτο οκτάλεπτο με τη Ντι Μάριο, η Ελλάδα μπήκε στον πίνακα των γκολ στο ξεκίνημα του δευτερου οκταλέπτου με το μοναδικό γκολ της φουνταριστού Αλεξάνδρας Ασημάκη στην παίκτρια παραπάνω.
Τόσο η Ασημάκη, όσο και η δεύτερη φουνταριστή, η Έλενα Ξενάκη είχαν συχνά δύο παίκτριες στο μαρκάρισμα τους, έδωσαν "μάχες".
Στα μισά του δευτερου οκταλέπτου η παίκτρια του Ολυμπιακού, η Ρομπέρτα Μπιανκόνι ανέβασε το δείκτη της διαφοράς στα τρία γκολ, διαμορφώνοντας το 4-1 (4:34). Η Ελλάδα μείωσε στο ένα γκολ πρώτα με τη Στεφανία Χαραλαμπίδου, πρώτη σκόρερ μας και απόψε με τρία γκολ, και στη συνέχεια με το φοβερό σουτ της Φιλιώς Μανωλιουδάκη στην εκπνοή (4-3). Ενδιάμεσα η Ιταλία έχασε κλασική ευκαιρία που λένε και στο ποδόσφαιρο με τετ α τετ της φουνταριστής με τη Διαμαντοπούλου, για να αποκρούσει η Χρυσή.
Ξανά με τη Μπιανκόνι η Ιταλία πέρασε μπροστά με τρία γκολ (7-4, 2:35 στο τρίτο οκτάλεπτο). Η Χαραλαμπίδη μείωσε ξανά στα δύο γκολ και η Διαμαντοπούλου φώναξε παρούσα ξανά. Το τελευταίο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την εθνική με γρήγορο γκολ της Χαραλαμπίδη στην παίκτρια παραπάνω.
Το γκολ όμως της Ντι Μάριο από τα επτά μέτρα δίχως αντίπαλο αποτέλεσε ουσιαστικά την αρχή του τέλους και ενώ απέμεναν επτά λεπτά. Η Γκαριμπότι διαμόρφωσε το τελικό 9-6 και η Ελλάδα έμεινε έξι λεπτά δίχως γκολ.
Οι τελικοί του 2016 και η Ισπανία
Κι αν χάθηκε η ευκαιρία για την πρόκριση στα ημιτελικά για τρίτη φορά, το 2016 που ακολουθεί είναι σαφώς σπουδαιότερο από μια "μάχη" για ένα μετάλλιο.
Το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου τον Ιανουάριο (10-23/1) δίνει την πρόκριση στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Η δεύτερη ευκαιρία είναι το προ-ολυμπιακό τουρνουά στην ολλανδική πόλη Γκούντα (21-28/3) και ένα από τα τρία εισιτήρια για να αποκατασταθεί η αδικία της Τεργέστης.
Κι αν ο Γιώργος Μορφέσης προτιμούσε για αντίπαλο την Ισπανία στα προημιτελικά, ίσως τη συναντήσουμε στο παιχνίδι για την 5η θέση την Παρασκευή (7/8) ή σε χειρότερη περίπτωση για την 7η. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια αποκλείστηκε από την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Τα οκτάλεπτα: 1-0, 3-3, 3-2, 2-1
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΙΤΑΛΙΑ (Φ.Κόντι): Γκορλέρο, Ταμπάνι, Γκαριμπότι 2, Κεϊρόλο, Ράντικι 1, Αϊέλο, Ντι Μάριο 4, Μπιανκόνι 2, Έμολο, Πόμερι, Μπαρτζόν, Φρασινέτι, Τεάνι.
ΕΛΛΑΔΑ (Γ.Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Σ.Χαραλαμπίδη 3, Κώτσια 1, Μ.Πλευρίτου, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Ρουμπέση, Ι.Χαραλαμπίδη, Μανωλιουδάκη 1, Ε.Πλευρίτου, Ξενάκη, Διαμαντοπούλου.
Τα αποτελέσματα:
Νότια Αφρική-Ιαπωνία 7-15
Νέα Ζηλανδία-Γαλλία 7-6
Καναδάς-Ουγγαρία 7-10
Καζαχστάν-Βραζιλία 5-10
Ισπανία-ΗΠΑ 5-8
Ρωσία-Ολλανδία 9-10
Αυστραλία-Κίνα 12-10
Ιταλία-Ελλάδα 9-6
Ημιτελικά:
ΗΠΑ-Αυστραλία
Ιταλία-Ολλανδία
Θέσεις κατάταξης 5-8:
Ισπανία-Κίνα
Ελλάδα-Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια: