moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Στους «4» του κόσμου η Ελλάδα!

Στους «4» του κόσμου η Ελλάδα!

Ψυχάρες στο Καζάν!
Φουλάρει για μετάλλιο η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών που κατέθεσε ψυχή και επιβλήθηκε στα πέναλτι της Αυστραλίας, πανηγυρίζοντας την σπουδαία πρόκριση στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που γίνεται στο Καζάν.
Η εξέλιξη του ματς ήταν συγκλονιστική. Η Ελλάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ μέχρι και με δύο γκολ, στην έναρξη του τρίτου οκταλέπτου, όμως με φοβερή κατάθεση ψυχής και ένα σούπερ τέταρτο οκτάλεπτο έστειλε το ματς στα πέναλτι, όπου κυριάρχησε.

Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε 7-7, με τον Φουντούλη να πετυχαίνει το τέρμα που έστειλε το ματς στα πέναλτι τέσσερα δευτερόλεπτα πριν την λήξη, ενώ ο Φλέγκας στην πρώτη εκτέλεση των Αυστραλών «καθάρισε» δίνοντας ψυχολογία στο ελληνικό σύνολο για την ψυχοφθόρα διαδικασία.

Επόμενος αντίπαλος για την Ελλάδα θα είναι η Κροατία την Πέμπτη (6/8 - 20.30). Σε περίπτωση νίκης, μάλιστα, εκτός απ' την διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου θα εξασφαλίσουν και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, που παίρνουν οι δύο φιναλίστ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

inner

Ότι θα ήταν ένα δυνατό παιχνίδι με πολύ σκληρές άμυνες φάνηκε απ' την αρχή. Οι δύο ομάδες μπήκαν με πρώτο στόχο να κρατήσουν το μηδέν, αλλά μόνο η ελληνική ομάδα το κατάφερε, αφού ένας κεραυνός του Χρήστου Αφρουδάκη σμπαράλιασε την αυστραλιανή άμυνα.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, όμως, η επιθετική αδυναμία που φάνηκε, αλλά και η ατυχία, άρχισε να στοιχίζει στην γαλανόλευκη. Ένα γρήγορο γκολ των Αυστραλών έφερε το ματς στα ίσα (1-1), ενώ τα «καγκουρό» βρήκαν απάντηση και στο νέο προβάδισμα που πήρε η Ελλάδα με το Φουντούλη. Ο Γιούνκερ έδωσε για πρώτη φορά τα ηνία του σκορ στους Αυστραλούς, που αμύνθηκαν σκληρά.

Το γκολ του Κολόμβου μείωσε στο γκολ ένα λεπτό μετά την έναρξη του τρίτου οκταλέπτου και σήμανε την αντεπίθεση της Ελλάδας. Γενηδουνιάς και Γούνας έδωσαν το προβάδισμα στην Εθνική (5-4) και αντέστρεψαν την ψυχολογία ενόψει του τρομερού τέταρτου οκταλέπτου.

inner

Εκεί ξεκίνησε και η καταιγίδα από γκολ, με τους Αυστραλούς να επανακτούν το προβάδισμα δύο φορές (1.52’ και 00.38’ πριν το φινάλε). Η ομάδα του Βλάχου όμως δεν είχε μιλήσει ακόμα. Ο Γεννηδουνιάς αρχικά σκόραρε μετά από ασίστ του Μυλωνάκη και ο Φουντούλης με τρομερό σουτ έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι.

Η απόκρουση του Φλέγκα στο πρώτο πέναλτι των Αυστραλών με εκτελεστή τον Γιούνγκερ έδωσε ισχυρό προβάδισμα στην Ελλάδα, που ήταν εύστοχη σε όλα και πήρε την σπουδαία πρόκριση.

inner

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 1-3, 3-1, 2-3. Τα πέναλτι: 5-4

Ελλάδα (Βλάχος): Μυλωνάκης 1, Γεννηδουνιάς 2, Φουντούλης 3, Αφρουδάκης 2, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 1.
Αυστραλία (Φάτοβιτς): Πάουερ 1, Τζίχριστ 1, Ρόατς 3, Γιάγκερ 3, Σουίφτ 2, Χάουντεν 1.

H διαδικασία των πέναλτι:
0-0 Φλέγκας απόκρουση, το έχασε ο Γιούνγκερ

1-0 Αφρουδάκης

1-1 Σουίφτ

2-1 Φουντούλης

2-2 Ρόουτς

3-2 Μυλωνάκης

3-3 Χάουτερ

4-3 Βλαχόπουλος

4-4 Αυστραλία

5-4 Γούνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: