moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Φέγενορντ - Ολυμπιακός 1-3 (pics&video)

Φέγενορντ - Ολυμπιακός 1-3 (pics&video)

Με τρία γκολ στο πρώτο 45λεπτο ο Ολυμπιακός, νίκησε με 3-1 στο Ρότερνταμ τη Φέγενορντ, οι παίκτες της οποίας το έριξαν στο... ξύλο στο δεύτερο μέρος. 
Εκπληκτικό γκολ από τον Φορτούνη


Ολυμπιακός

Φοβερή εμφάνιση από τον Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος, στο φιλικό του Ρότερνταμ με τη Φέγενορντ. Με διαρκές πρέσινγκ οι Πειραιώτες κατάφεραν να σημειώσουν τρία γκολ σε 45 λεπτά, απέναντι σε μια ομάδα που σε μια εβδομάδα κάνει πρεμιέρα στο ολλανδικό πρωτάθλημα (υποδέχεται στο De Kuip την Ουτρέχτη).
Σημειώνεται ότι ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον δεν έπαιξε λόγω του αιματώματος στο δικέφαλο, ενώ εκτός έμεινε και ο Δημήτρης Σιόβας. Κάτω από τα γκολπόστ για τον Ολυμπιακό ο Ρομπέρτο, δεξιά στην άμυνα ο Ελαμπντελαουί, αριστερά ο Σαλίνο, με τους Βούρο και Αυλωνίτη στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικοί μέσοι οι Μιλιβόγεβιτς - Μπουχαλάκης, με τους Πάρντο (δεξιά), Ντουρμάζ (αριστερά) και Φορτούνη (μέση) να συνθέτουν τη μεσοεπιθετική τριάδα. Στην κορυφή ο Χάρα.

Γήπεδο: De Kuip

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο (86' Μαζουακού), Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Βούρος, Μπουχαλάκης (82' Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς (89' Ζντιέλαρ), Πάρντο (77' λ. τρ. Φουστέρ), Φορτούνης (46' Ντομίνγκες), Ντουρμάζ (46' Ντοσεβί), Χάρα (75' Πουλίδο).

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ (Φαν Μπρόνκχορστ): Φερμίρ, Κάρσντορπ, Φαν Μπικ (59' Ντάμερς), Κονγκόλο, Βιλένα, Βεγίνοβιτς, Ελ Αχμαντί, Τούρνστρα (46' Ίμερς), Μπιλάλ, Κάιτ, Μανού (63' Καζίμ Ρίτσαρντς).

Γκολ: 6' Χάρα, 24' Πάρντο, 45+1' Φορτούνης - 63' πέν. Κάιτ
Κάρτες: Τούρνστρα (39'), Μανού (43'), Καζίμ Ρίτσαρντς (64'), Βεγίνοβιτς (72') - Πάρντο (40'), Ντουρμάζ (43'), Χάρα (72')

Tρία γκολ σε 45 λεπτά ο Ολυμπιακός

Μόλις στο 5' οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα έδειξαν τις διαθέσεις τους. Ο Σαλίνο συνεργάστηκε στην αριστερή πτέρυγα με τον Ντουρμάζ, η μπάλα πήγε στον Μπουχαλάκη, ο οποίος σούταρε, αλλά η μπάλα πήγε πάνω από το δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό οι "ερυθρόλευκοι" δεν αστόχησαν. O Φορτούνης πέταξε τη μπάλα ωραία στον Ντουρμάζ, το σουτ του οποίου αποκρούεται από τον Φερμίρ, αλλά ο καλυπτόμενος Χάρα καραδοκούσε και δεν αστόχησε προ κενής εστίας (0-1).



Οι Ολλανδοί κρατούσαν περισσότερο τη μπάλα στην κατοχή τους, αλλά οι Πειραιώτες στην κόντρα επίθεση ήταν "φωτιά" και οι Ολλανδοί... κάηκαν στο 24'.
Ο Ντουρμάζ έδωσε δεξιά στον Φορτούνη, εκείνος βρήκε με εξαιρετική πάσα τον Πάρντο, ο οποίος με σουτ μέσα και δεξιά στη μεγάλη περιοχή νίκησε τον Φερμίρ.
Ακολούθησαν δύο πολύ καλές στιγμές για τη Φέγενορντ.

 Αρχικά στο 34', όταν από λάθος διώξιμο του Αυλωνίτη, ο Μπιλάλ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Κάιτ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε τη μπάλα εκατοστά πάνω από το δοκάρι του Ρομπέρτο.
Ακολούθως στο 36', όταν από σέντρα του Μπιλάλ από δεξιά, ο Μανού πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με προβολή έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.
 Ο Ολυμπιακός είχε την ουσία. Και στο 45'+1' ο Φορτούνης σημείωσε το πιο ωραίο τέρμα της βραδιάς.
Ο διεθνής χαφ απέφυγε με δύο μοναδικές ντρίμπλες τον στόπερ και τον γκολκίπερ και με πλασέ έγραψε το 0-3! Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν κλέψει τις εντυπώσεις και τους φίλους της ολλανδικής ομάδας να δυσανασχετούν.

Πολύ ξύλο από τους Ολλανδούς

Στο δεύτερο μισό η Φέγενορντ μπήκε με εμφανή τη διάθεση να πιέσει ασφυκτικά και να αλλάξει την πολύ αρνητική εικόνα του πρώτου μέρους.
 Με μπροστάρη τον Ντιρκ Κάιτ οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να μειώσουν γρήγορα για να ξαναμπούν στο ματς. Με την είσοδο του Ντοσεβί ο Πάρντο έφυγε από δεξιά και πήγε στην αριστερή πτέρυγα.
 Ο Ελ Αχμαντί απείλησε με σουτ στο 50', όπως και ο Κάιτ στο 56', με τον Ρομπέρτο να είναι σε ετοιμότητα.



Στο 62' η ομάδα του Φαν Μπρόνκχορστ κατάφερε να μειώσει με πέναλτι.
Ο Βούρος γκρέμισε τον Κάιτ, ο οποίος στο 63' δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα, παρότι ο Ρομπέρτο άγγιξε, έστω ελάχιστα, τη μπάλα.
Οι φίλοι της Φέγενορντ πίεζαν πολύ τους παίκτες για να σκοράρουν και αυτοί αγχώθηκαν τόσο πολύ, που επιδόθηκαν σε μπαράζ σκληρών μαρκαρισμάτων.
Τόσο πολύ που αν ο διαιτητής δεν χαριζόταν, κάλλιστα θα μπορούσαν να μείνουν με παίκτη-παίκτες λιγότερο-λιγότερους.



Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Καζίμ Ρίτσαρντς, ο πρώην ερυθρόλευκος, ο οποίος πριν καν ακουμπήσει τη μπάλα σήκωσε στον αέρα τον Ρομπέρτο.
Ο Πάρντο έφυγε τραυματισμένος από το ματς, ενώ ο Μάρκο Σίλβα δεν σταμάτησε να διαμαρτύρεται για το σκληρό παιχνίδι των Ολλανδών.
Επί της ουσίας ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα όσο το ματς πλησίαζε στο φινάλε του, μια και η συνολική αμυντική λειτουργία ήταν μια χαρά.
Θετικό και το δεύτερο επί ολλανδικού εδάφους φιλικό του Ολυμπιακού, έπειτα από αυτό με την Τβέντε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: