moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Σίβασπορ - Ολυμπιακός 0-1(pics&video)

Σίβασπορ - Ολυμπιακός 0-1(pics&video)


Γήπεδο: Sportpark Schuytgraaf

ΣΙΒΑΣΠΟΡ (Σεργκέν Γιαλτσίν): Σέτκους, Ερκάν Κας, Οζτούρκ, Ουμίτ, Σισίνιο, Χακάν, Αντέμ, Μεχντί, Μπουρχάν, Αατίφ, Μπατουχάν
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Γιαννιώτης (46' Καπίνο), Σαλίνο (46' Ελαμπντελαουί), Αυλωνίτης, Σιόβας (46' Βούρος), Μαζουακού (88' Σάλιακας), Ζντιέλαρ (46' Μιλιβόγιεβιτς), Κασάμι (46' Μπουχαλάκης), Φουστέρ (46' Πάρντο), Ντοσεβί (63' Πουλίδο), Ντουρμάζ (46' Χάρα), Φινμπόγκασον (71' Γιαννιώτας)
Γκολ: Πάρντο (67')
Κάρτες: -

Το 3x3 επί ολλανδικού εδάφους έκανε ο Ολυμπιακός, που νίκησε με 1-0 τη Σίβασπορ.
 Ο Πάρντο το γκολ στο 67', θετικό δείγμα γραφής από τους Πειραιώτες. Επόμενο φιλικό με τη Μπεσίκτας.
Με αρκετές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια, παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μάρκο Σίλβα στο φιλικό της Τρίτης (4/8) με τη Σίβασπορ, που έγινε στο Άρνεμ της Ολλανδίας.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Γιαννιώτης. Δεξιά στην άμυνα ο Σαλίνο, αριστερά ο Μαζουακού και στο κέντρο της άμυνας οι Σιόβας - Αυλωνίτης. Αμυντικά χαφ οι Ζντιέλαρ και Κασάμι, πίσω από ντον Φινμπόγκασον ο Φουστέρ, δεξιά του ο Ντοσεβί και αριστερά ο Ντουρμάζ στο 4-2-3-1. Αξιοσημείωτο ότι ο Ισλανδός στράικερ Άλφρεντ Φινμπόγκασον πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την "ερυθρόλευκη" φανέλα και ήταν μάλιστα πολύ καλός.
Αυτός ήταν που απείλησε πρώτος την εστία του Σέτκους, του πρώην γκολκίπετ της Κέρκυρας, με ένα εξαιρετικό σουτ στο 7'. Ο Λιθουανός ωστόσο έδιωξε τη μπάλα και κράτησε απαραβίαστη την εστία του. Πολύ πιεστική η ομάδα του Πειραιά, όπως ακριβώς δηλαδή τη θέλει ο προπονητής Μάρκο Σίλβα.
Επόμενη καλή στιγμή στο 16', όταν ο Σιόβας έπιασε εξ επαφής κεφαλιά, με τον γκολκίπερ της τουρκικής ομάδας να απομακρύνει ενστικτωσώς. Στο 20' το χλιαρό σουτ του Φινμπόγκασον δεν είχε τύχη, όπως και αυτό του Κασάμι στο 25'.


Στο 31' ο απροσπέλαστος Σαλίνο πραγματοποίησε το γύρισμα από δεξιά, αλλά ο Ισλανδός δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι στην πορεία της μπάλας για να τη σπρώξει στα δίχτυα.
 Γενικά στο πρώτο μέρος οι Πειραιώτες ήταν κυρίαρχοι και είχαν στο παιχνίδι τους αρκετά από τα στοιχεία που ζητά ο Πορτογάλος, όπως το πρέσινγκ.

 

 Υπήρξαν όμως και θέματα που προκάλεσαν προβληματισμό στον Ίβηρα τεχνικό, όπως η καθυστερημένη ανάπτυξη στο παιχνίδι όταν πίεζαν οι Τούρκοι .
Η Σίβασπορ δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Γιαννιώτη και περιορίστηκε κυρίως σε παθητικό ρόλο.



Το ίδιο δυναμικά, παρά τις πολλές αλλαγές, μπήκε ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο μισό. Στο 49', μάλιστα, ο Σέτκους υποχρεώθηκε σε μια πολύ δύσκολη απόκρουση.
 Ο Ντοσεβί έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Χάρα έπιασε την κεφαλιά και ο Λιθουανός αφού πρώτα ακούμπησε τη μπάλα, ακολούθως αυτή κατέληξε στο δεξί δοκάρι.
Στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Φινμπόγκασον έξω από την περιοχή πέρασε πάνω από το δοκάρι.
 Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να επιτεθεί κυρίως από δεξιά με Ομάρ και Ντοσεβί αρχικά, αλλά και με τον Πάρντο ακολούθως, ο οποίος λίγο μετά την είσοδό του άνοιξε το σκορ με φοβερό πλασέ, έπειτα από ωραία μπαλιά του Μπουχαλάκη (67').



Ανακάτεψε την τράπουλα στην επίθεση ο Σίλβα με τις αλλαγές που έκανε. Αρχικά πέρασε τον Πάρντο δεξιά και τον Πουλίδο αριστερά και πίσω από τον Φινμπόγκασον τον Χάρα. Όσο περνούσαν τα λεπτά οι "ερυθρόλευκοι" άλλαζαν πλευρές, με τον Γιαννιώτα να πηγαίνει δεξιά, τον Πάρντο αριστερά και τον Πουλίδο πίσω από τον Χάρα.
Μόνο ο Ολυμπιακός απειλούσε και στο δεύτερο μέρος.
 Ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του ματς. Στο 83' το σουτ του Μπουχαλάκη έξω από την περιοχή κόντραρε και μπλόκαρε ο Σέτκους, ενώ η... οβίδα του Χάρα στο 85' έφυγε άστοχα εκτός εστίας.


Με την αλλαγή του Μαζουακού, ο μόνος που δεν αντικαστάθηκε ήταν ο Αυλωνίτης. Όπως δηλαδή και στα προηγούμενα φιλικά των Πειραιωτών.
Στο 89' ο Πουλίδο πήρε τη μπάλα από αριστερά, σούταρε ανάμεσα σε δύο αμυνόμενους, αλλά ο γκολκίπερ της Σίβασπορ κράτησε απαραβίαστη την εστία του.
Ο Ολυμπιακός φεύγει από την Ολλανδία με τρεις νίκες σε τρία παιχνίδια, έπειτα και από αυτές με Τβέντε και Φέγενορντ.
 Επόμενο τεστ αυτό της Κυριακής (9/8) με τη Μπεσίκτας στο Καραϊσκάκη, που θα ξεκινήσει στις 21.00.




Δεν υπάρχουν σχόλια: