Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Περάκης: «Ασκεί διοίκηση ο Μελισσανίδης»

Περάκης: «Ασκεί διοίκηση ο Μελισσανίδης»

 Περάκης: «Ασκεί διοίκηση ο Μελισσανίδης»

"Η ΕΕΑ έκρινε ότι ο κ.Μελισσανίδης είναι ο άνθρωπος ο οποίος ασκεί διοίκηση στην ΠΑΕ ΑΕΚ"...
Ο Παναγιώτης Περάκης, μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την απόφαση της για την σημερινή απόφαση της σχετικά με την εμπλοκή του Δημήτρη Μελισσανίδη με την ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο κ.Περάκης παραδέχθηκε ότι ήδη η Επιτροπή ερευνά και το θέμα του Βαγγέλη Μαρινάκη και εάν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός συνεχίζει να ασκεί διοίκηση παρά την εντολή του εισαγγελέα για το αντίθετο.

Ακολουθούν οι σημαντικότερες δηλώσεις του Παναγιώτη Περάκη, μέλος της ΕΕΑ, στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Άρη Ασβεστά:


-για την απόφαση της ΕΕΑ σχετικά με την ΑΕΚ και τον ΟΠΑΠ:
"Αυτό που έγινε σήμερα, είναι ότι η ΕΕΑ έκρινε ότι ο κ.Μελισσανίδης είναι ο άνθρωπος που ασκεί διοίκηση στην ΠΑΕ ΑΕΚ και βάσει του νόμου δεν μπορεί ο ίδιος ή συγγενής του να είναι και στον ΟΠΑΠ. Έτσι η Επιτροπή ενημέρωσε ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν μπορεί να συμμετέχει στο κουπόνι. Αυτό που εύχομαι να ισχύσει είναι να μην κρατήσει για πολύ καιρό, να βρεθεί μια λύση και η ΑΕΚ τελικά να συμμετέχει στο κουπόνι".

-εάν έχει σχέση με την υπόθεση της Κέρκυρας:
"Μην μπερδεύετε την υπόθεση αυτή με εκείνη της Κέρκυρας. Της Κέρκυρας είναι άλλη υπόθεση. Είχαμε εικονική αλλαγή στο μετοχικό κεφάλαιο, ενώ εδώ μιλάμε για τη διοίκηση της ΑΕΚ με την Επιτροπή να κρίνει ότι ο Μελισσανιδης ασκεί διοίκηση και πως για όσο το κάνει να μην μπορεί να είναι στην ΟΠΑΠ. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να μην έχουμε τέτοιου είδους προβλήματα. Ο κ.Μελισσανίδης μας είπε ότι δεν έχει ο ίδιος αποκτήσει τις μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΚ και έτσι και πραγματικά να γίνει και διοικητής της ΠΑΕ ή να σταματήσει να ασκεί διοίκηση. Η αλήθεια είναι ότι το κομμάτι του επαγγελματικού αθλητισμού έχει προβλήματα και παθογένειες. Όλοι θα πρέπει να εμπεδώσουμε την έννοια της νομιμότητας και αν όλοι καταλάβουμε ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται για όλους, τότε θα έχουμε ένα άλλο ποδόσφαιρο. Είναι καλό που δυνατοί επιχειρηματίες είναι στο ποδόσφαιρο και αν αυτοί καταλάβουν ότι οι νόμοι εφαρμόζονται θα είναι μόνο προς το καλό του ποδοσφαίρου".

-για τα όσα συζητήθηκαν στην ΕΕΑ για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και αν ασκεί διοίκηση:
"Αυτό είναι κάτι που μας ενδιαφέρει και μας είχε απασχολήσει και πριν το πει ο Μελισσανίδης. Δεν έχουμε προτιμήσεις οπαδικές. Όποιος έχει καταγγείλει κάτι, η ΕΕΑ οφείλει να το ελέγξει. Εμείς δεν έχουμε σχέσεις με σκοπιμότητες.

-για τον αθλητικό νόμο και το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ:
"Εμείς τηρούμε και τους νόμους τους διεθνείς και το σύνταγμα. Δεν υπάρχει σκοπός να παρέμβει ο υφυπουργός. Η ΟΥΕΦΑ δεν είχε κάποιο πρόβλημα και από όσο ξέρω η πολιτική ηγεσία δεν έχει σκοπό να παρέμβει στο αυτοδιοίκητο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: