moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Δυο λογια για τον Μάρκο Σίλβα

Δυο λογια για τον Μάρκο Σίλβα

 
Επειδη πολλοι δεν γνωριζουν αρκετα για τον νεο coach του Ολυμπιακου Μαρκο Σιλβα,αποφασισα να δημοσιευσω λιγα πραγματα απο το προηγουμενο ποδοσφαιρικο του παρελθον.
Μάρκο Αλεξάντρ Σαράιβα ντα Σίλβα ή πιο σύντομα «Μάρκο Σίλβα». Ο 37χρονος προπονητής (12 Ιουλίου 1977) γεννήθηκε στην Λισσαβώνα της Πορτογαλίας.
 Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην θέση του δεξιού οπισθοφύλακα, με πρώτη του ομάδα την Belenenses, ενώ στην συνέχεια ήταν μέλος και άλλων πορτογαλικών ομάδων όπως Atlético, Trofense, Campomaiorense, Rio Ave, Braga B, Salguiros, Odivelas, ενώ στο τέλος της καριέρας του αγωνίστηκε για έξι χρόνια στην Estoril, της οποίας ανέλαβε Διευθυντής Ποδοσφαίρου όταν σταμάτησε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο το 2011. Λίγο αργότερα ανέλαβε καθήκοντα προπονητή, όπου παρέμεινε έως το 2014.

Στην πρώτη σεζόν ως προπονητής, οδήγησε την ομάδα του στην πρώτη θέση της Segunda Liga και στην άνοδό της στην πρώτη κατηγορία.
Την σεζόν 2012-2013, η Εστορίλ τερμάτισε στην 5η θέση με 13 νίκες, 6 ισοπαλίες και 11 ήττες εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στα προκριματικά του UEFA Europa League.
Η σεζόν 2013-2014 ήταν ακόμα καλύτερη για την Εστορίλ, η οποία τερμάτισε στην 4η θέση με 15 νίκες, 9 ισοπαλίες και 6 ήττες και εξασφάλισε εκ νέου την συμμετοχή της στο UEFA Europa League, αυτή την φορά απευθείας στους ομίλους.

Τα επιτεύγματά του με την Εστορίλ τον οδήγησαν στο να αναλάβει την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας την σεζόν 2014-2015. Στη μοναδική χρονιά στον πάγκο της Σπόρτινγκ, την οδήγησε στην 3η θέση του πρωταθλήματος πίσω από την πρωταθλήτρια Μπενφίκα και την δεύτερη Πόρτο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ COACH...

Δεν υπάρχουν σχόλια: