moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Φενερ-Ολυμπιακος 3-2 ,Δυνατό τεστ με πολλά χρησιμα συμπεράσματα (pics&video)

Φενερ-Ολυμπιακος 3-2 ,Δυνατό τεστ με πολλά χρησιμα συμπεράσματα (pics&video)


Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Φενέρ στο πρώτο ματς του Afyon Cup, ενώ ο κ. Σίλβα γέμισε το μπλοκάκι του με πολύ χρήσιμες σημειώσεις.


Γήπεδο: "Afyon Sports Complex Stadium"

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Βούρος, Μαζουάκου (46' Σαλίνο), Μπουχαλάκης (67' Τζανδάρης), Ζντιέλαρ (46' Κασάμι), Φορτούνης (67' Κολοβός), Ντουρμάζ (46' Ντοσεβί), Πάρντο, Χάρα (73' Χάρα).

Φενέρμπαχτσε (Περέιρα): Bολκάν, Γιοκχάν (63' Κάντλετς), Άλβες (63' Σενέρ), Κιέρ (55' Μπα), Χασάν Αλί, Σόουζα (63' Χόλμεν), Τοπάλ (46' Μεϊρέλες), Ντιέγκο (63' Ουίγκαρ), Σο (63' Στοχ), Νανί (63' Κράσιτς), Φερναντάο (77' Χακάν).

Γκολ: 26' πεν. Φορτούνης, 89' Ντομίνγκες / 11' Σο, 32' Φερναντάο, 65' Ουίγκαρ
Κάρτες: 67' Κασάμι / 13' Νανί, 25' Βολκάν

Ένα πολύ δυνατό φιλικό τεστ έδωσε το βράδυ της Τρίτης ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετώπισε τη Φενερμπαχτσέ στο πρώτο ματς του Afyon Cup 2015.
Γνώρισε την ήττα με 3-2, όμως έβγαλε ξανά πολλά θετικά στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο.
Στο πρώτο ματς του Afyon Football Fest 2015, όπως είναι ο πλήρης, επίσημος τίτλος του τουρνουά στο Αφιονκαραχισάρ, όπου ο Ολυμπιακός συμμετέχει, ο κ. Σίλβα παρέταξε την ομάδα μας με διάταξη 4-2-3-1.
 Ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Βούρος και Μαζουακού.
 Ο Ζντιέλαρ με τον Μπουχαλάκη ήταν στον άξονα οι δύο «κόφτες» και μπροστά τους την τριάδα αποτελούσαν οι Πάρντο (δεξιά), Ντουρμάζ (αριστερά) και Φορτούνης (δεκάρι στον άξονα).
 Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Φράνκο Χάρα.

«Πρώτη» για την ερυθρόλευκη!

Δύο φιλικά είχε δώσει, μέχρι τη σέντρα εκείνου κόντρα στη Φενέρ, ο Θρύλος.
Και στα δύο είχε αγωνιστεί με την εκτός έδρας εμφάνισή του, την μπλε.
Στο εναρκτήριο παιχνίδι του Αφιόν Καπ, ωστόσο, η ομάδα μας φόρεσε, για πρώτη φορά εφέτος, την τιμημένη ερυθρόλευκη φανέλα. Συνοδευόταν από λευκό σορτς και λευκές κάλτσες.

Φιλοξενία, Βίτορ Περέιρα και Εθνικός Ύμνος


Όλες αυτές τις ημέρες, κατά τις οποίες ο Ολυμπιακός μας βρίσκεται στο Αφιόν, για το τουρνουά, οι Τούρκοι έχουν υπάρξει τρομερά φιλόξενοι σε όλα τους.
Από την πρώτη υποδοχή, μέχρι και τη φιλοξενία στο γήπεδο, οι γείτονες έχουν δείξει ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. 
 Λίγο πριν τη σέντρα του φιλικού αγώνα ανάμεσα στον Θρύλο και τη Φενέρ, τηρήθηκε αρχικά ενός λεπτού σιγή για τη βομβιστική επίθεση στο Κομπάνι μόλις λίγες ημέρες πριν, ενώ αμέσως μετά από τα μεγάφωνα ακούστηκαν ο τουρκικός και ο ελληνικός Εθνικός Ύμνος!

Νωρίτερα, ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, κ. Βίτορ Περέιρα, χαιρέτησε έναν-έναν όλα τα μέλη του σταφ των «ερυθρολεύκων», τον Μάρκο Σίλβα και τους συνεργάτες του, καθώς και τους ποδοσφαιριστές, ενώ και οι βοηθοί του κ. Περέιρα τα είπαν με τα μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού και τους παίκτες.

Το πρώτο μέρος

Ο Ολυμπιακός έδειξε από τα πρώτα λεπτά διάθεση να κρατήσει την μπάλα και να μην πέσει «θύμα» του ρυθμού που θέλησε να επιβάλει η Φενέρ.
 Η τουρκική ομάδα είναι σαφώς πιο έτοιμη και πιο μπροστά σε προετοιμασία από τον Ολυμπιακό, ο οποίος ακόμη είναι στο «χτίσιμό» του.
 Άλλωστε, η ομάδα της Κωνσταντινούπολης παίζει πολύ σημαντικό, επίσημο ματς, σε μία εβδομάδα. Αντιμετωπίζει τη Σαχτάρ, για τα προκριματικά του UEFA Champions League, σε μία αναμέτρηση η οποία θα κρίνει εν πολλοίς τη χρονιά για τους «κυανοκίτρινους» της Κωνσταντινούπολης. Κοντρολαρισμένο το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά και το προβάδισμα που πήρε η Φενέρ λίγο μετά το δεκάλεπτο ήρθε μάλλον… άδοξα, από μια ολιγωρία στα μετόπισθεν.



Ο Ολυμπιακός συνέχισε στο πλάνο του.
Έπαιζε πολύ από τα άκρα και πίεζε στην μπάλα, σε μια προσπάθεια να ισορροπήσει το σκορ, αφού στον ρυθμό η ομάδα μας δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα. Όρθιος ο κ. Σίλβα έδινε διαρκώς οδηγίες στους ποδοσφαιριστές του.
Ο ρυθμός του ματς ήταν πολύ καλός, για την εποχή, με φάσεις εκατέρωθεν (περισσότερες για τους Τούρκους).


Ο Ολυμπιακός κατάφερε πριν συμπληρωθεί το ημίωρο να ισοφαρίσει, με μία υπέροχη ατομική προσπάθεια του Μπουχαλάκη που έφερε το πέναλτι, το οποίο ο Φορτούνης έκανε γκολ.

Οι ελλείψεις στα μετόπισθεν έκαναν τον κ. Σίλβα να παίζει με σύνθεση «ανάγκης» στο κέντρο.
Ο Σιόβας προέρχεται από τραυματισμό και δεν είναι έτοιμος να βγάλει μεγάλο διάστημα φιλικού αγώνα.
Ο Μποτία είναι στην Ελλάδα και κάνει αποθεραπεία από τη θλάση, την οποία υπέστη στο Ζέεφελντ.
Ο Γούτας δεν έχει ακόμη ενσωματωθεί στην αποστολή του Θρύλου και έτσι ο κ. Σίλβα βασίζεται, σε αυτό το διάστημα των φιλικών σε μία δυάδα (Αυλωνίτη-Βούρο) η οποία είναι γεμάτη ταλέντο, αλλά η οποία στερείται εμπειρίας και η οποία έχει καταπονηθεί ιδιαίτερα από τις διαρκείς, καθημερινές προπονήσεις.
Κάποια από τα προβλήματα που αυτό μπορεί να επιφέρει φάνηκαν στο φιλικό με τη Φενέρ, καθώς με μια ακόμη ολιγωρία στα μετόπισθεν, η Φενέρ πήρε ξανά το προβάδισμα λίγο μετά το ημίωρο.

Η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού συνολικά δεν ήταν κακή στο πρώτο μέρος. Κόστισαν, όμως, δύο στιγμιαίες ολιγωρίες μέσα στην περιοχή, οι οποίες, όπως προαναφέραμε, προέρχονται από έλλειψη εμπειρίας, αλλά και από κόπωση την οποία φέρνουν όλες αυτές οι καθημερινές προπονήσεις.
Δεν θα πρέπει να λησμονεί κανείς ότι ο Ολυμπιακός τώρα «χτίζεται» και πως η δουλειά έχει ακόμη μέχρι να αρχίσει να φαίνεται για τα καλά. Μιλάμε επίσης, για ένα δυνατό φιλικό, ευρωπαϊκού επιπέδου UEFA Champions League, με μια ομάδα η οποία έχει γράψει ήδη πολλά περισσότερα «χιλιόμετρα» προετοιμασίας από τον Θρύλο.
Το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους ήταν 2-1 υπέρ της Φενέρ και ο κ. Σίλβα είδε πολλά θετικά, αλλά και πράγματα τα οποία θα προσπαθήσει, στο αμέσως επόμενο διάστημα, να διορθώσει, μέσω της προετοιμασίας.

Η επανάληψη

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο κ. Σίλβα έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Σαλίνο (αριστερό μπακ αντί του Μαζουακού), τον Κασάμι (αντί του Ζντιέλαρ), τον Ντομίνγκεζ (δεκάρι, αντί του Ντουρμάζ) και τον Ντοσεβί (δεξί εξτρέμ αντί του Πάρντο).
 Ο Φορτούνης πήγε αριστερά στη μεσαία γραμμή. Η διάταξη παρέμεινε αναλλοίωτη (4-2-3-1) και ο «Τσόρι» είχε πλέον το ρόλο που ο Φορτούνης έφερε στο πρώτο μέρος. Η αριστερή πτέρυγα, με Σαλίνο μπακ και Φορτούνη χαφ ήταν ιδιαίτερα «πιλοτική».

Και στο δεύτερο μέρος η πρόθεση των παικτών του κ. Σίλβα να πιέσουν ήταν εμφανής.
 Για πρώτη φορά εφέτος ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε μία ομάδα η οποία είχε περισσότερο την μπάλα στην κατοχή της και έπρεπε να βρει τον τρόπο να το διαχειριστεί σωστά.


Υπήρχαν στιγμές κατά τις οποίες ο Χάρα δεν είχε την υποστήριξη που χρειαζόταν στην επίθεση και ο «Τσόρι» προσπαθούσε στο δεύτερο μέρος να του το προσφέρει αυτό ακόμη περισσότερο.
Η Φενέρ διεύρυνε στο 65’ το προβάδισμά της έναντι του Θρύλου, με ένα ακόμη γκολ που δέχθηκε η ομάδα μας από το κέντρο της άμυνας.


 Αμέσως μετά ο κ. Σίλβα έριξε στο ματς τους Κολοβό και Τζανδάρη, αποσύροντας Φορτούνη και Μπουχαλάκη αντίστοιχα.
Η διάταξη δεν άλλαξε.
 Ο Τζανδάρης φόρεσε για πρώτη φορά σε ματς τη φανέλα του Θρύλου και πέρασε στο ματς ως αμυντικό χαφ.
Λίγο μετά ο Χάρα άφησε την θέση του στον Ολαϊτάν.
Ο Θρύλος λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα μείωσε σε 3-2, μετά από πάσα του Ντοσεβί στον Ντομίνγκεζ και ιδανικό τελείωμα από τον τελευταίο, που διαμόρφωσε στο 89' το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.



Οι αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας επηρέασαν και την απόδοση. Η ομοιογένεια είναι το ζητούμενο, άλλωστε και με τόσες αλλαγές σε ένα ματς δεν είναι ακόμη ασφαλή τα συμπεράσματα. Η δουλειά που γίνεται καθημερινά έχει ως στόχο τη βελτίωση των πολλών θετικών στοιχείων που ήδη βγάζει η ομάδα, αλλά και τον περιορισμό των αρνητικών, τα οποία εντοπίζει μέσα από την καθημερινή δουλειά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: