moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ρεάλ Μαδρίτης vs Φενέρμπαχτσε στις 22:00

Ρεάλ Μαδρίτης vs Φενέρμπαχτσε στις 22:00

Ρεάλ Μαδρίτης και Φενέρμπαχτσε κοντράρονται (22:00) στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Final Four, στην μονομαχία της «διψασμένης» «βασίλισσας» και της πρωτοεμφανιζόμενης τουρκικής ομάδας.

Η «βασίλισσα» και η… πρωτάρα
Ο αθλητισμός παίζει τα πιο περίεργα παιχνίδια και ένα από αυτά, θα εκτυλιχθούν στις 22:00 στο “Palacio de Deportes”.
Ο δεύτερος ημιτελικός του Final Four, ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Φενέρμπαχτσε (22:00 ΝΕΡΙΤ, Novasports2), εκτός από αγωνιστικές συγκινήσεις, κρύβει και μία ιστορία, που όμοιά της δύσκολα θα ξανασυναντήσουμε στο παρελθόν.

 Η οικοδέσποινα «βασίλισσα», θέλει να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 20 χρόνια και πολλές αποτυχημένες προσπάθειες και το πρώτο εμπόδιο σε αυτή την προσπάθεια της θα είναι η ομάδα που καθοδηγεί ο προπονητής που ήταν στην άκρη του πάγκου της στην Σαραγόσα.

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, που και αυτός επιστρέφει μετά από τρία χρόνια εκεί που βάσει αξίας και κατακτήσεων ανήκει (Final Four), κατάφερε να φτάσει για πρώτη φορά στην κορυφαία τετράδα την Φενέρμπαχτσε, αλλά σίγουρα δεν θέλει να μείνει στην χαρά της συμμετοχής.
 Ο τελικός είναι ο στόχος του και με όπλο την ψυχολογία και τον MVP της φετινής διοργάνωσης, Νεμάνια Μπιέλιτσα, θα επιχειρήσει να νικήσει την Ρεάλ μέσα στο σπίτι της. Στην φαρέτρα του, υπάρχουν βέβαια και άλλα σημαντικά όπλα.
Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος, Νίκος Ζήσης και ο Γιάν Βέσελι, που είναι οι μοναδικοί που έχουν εμπειρία Final Four από την Φενέρ, αλλά και το «κομπιούτερ», Εμίρ Πρέλντζιτς.

Οι Άντριου Γκάοντλοκ και Μπόγκτναν Μπονγκντάνοβιτς που μπορούν να κάνουν άνω-κάτω οποιαδήποτε άμυνα και οι Σαβάς, Ζόριτς και Ερντέν, που μόνο αμελητέες ποσότητες δεν είναι κάτω απ’ το καλάθι.
 Η τουρκική ομάδα, ολοκλήρωσε χωρίς προβλήματα την προετοιμασία της και θα στερηθεί των υπηρεσιών του περυσινού πρωταθλητή Ευρώπης με την Μακάμπι, Ρίκι Χίκμαν.

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι του Πάμπλο Λάσο, σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, αλλά και το γεγονός πως σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες συνεχόμενες αποτυχίες σε τελικό, έχουν διανύσει μία πιο φυσιολογική σεζόν απόδοσης και κανείς δεν τους θεωρεί μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.
Ο ισπανός τεχνικός, υπολογίζει σε όλους τους παίκτες της και θα στηριχτεί στην εκπληκτική του γραμμή «κοντών», Φερνάντεθ, Γιούλ, Ροντρίγκεθ και Κάρολ, στον δυναμισμό που του δίνουν οι φόργουορντ του, Ματσιούλις και Ρίβερς, αλλά και την πλειάδα επιλογών στους ψηλούς, Αγιόν, Μπουρούση, Σλότερ και Μειρί.

Και η «βασίλισσα» ολοκλήρωσε χωρίς απόντες την προετοιμασία της και αισιοδοξεί πως οι δέκα χιλιάδες φίλοι της που έχουν εξασφαλίσει πριν καν προκριθεί εισιτήριο, δεν θα απογοητευτούν και θα συνεχίσουν να χαμογελούν και την Κυριακή το βράδυ στον μεγάλο τελικό.

Διαιτητές της αποψινής αναμέτρησης θα είναι οι Χρίστος Χριστοδούλου (Ελλάδα), Ρόμπερτ Λοτερμόσερ (Γερμανία) και Σάσα Πουκλ (Σλοβενία)

Σε ότι αφορά την προϊστορία, αυτό θα είναι το 13ο παιχνίδι των δύο ομάδων στην Ευρωλίγκα και πρώτο μετά από τρία χρόνια, με την Ρεάλ να έχει εννέα νίκες κα την Φενέρμπαχτσε τρεις.

Τα στατιστικά των δύο ομάδων:

Δεν υπάρχουν σχόλια: