moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Η Superleague επικύρωσε τη βαθμολογία

Η Superleague επικύρωσε τη βαθμολογία

 Η Σουπερ Λίγκα επικύρωσε τη βαθμολογία
Σε επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος για τις θέσεις 1-5 προχώρησε το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας. Αποχώρησε ο Παναθηναϊκός, λευκό από τον Παναιτωλικό, έκπληξη από τον ΠΑΟΚ που ψήφισε «ναι».
Στο σύντομο Δ.Σ. που πραγματοποίησε σήμερα η Σούπερ Λίγκα αποφασίστηκε η μερική επικύρωση της βαθμολογίας για τις θέσεις 1 έως 5, έτσι ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν τα πλέι-οφ στις 20 του μήνα, όταν και έχουν προγραμματιστεί.
Για τις υπόλοιπες θέσεις δεν έγινε κουβέντα λόγω των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν με τη δικαιοσύνη.
Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μόνος που δεν ψήφισε κάνοντας λόγο για  Ο ΠΑΟΚ έκανε την έκπληξη ψηφίζοντας την επικύρωση της βαθμολογίας. ενώ ο Παναιτωλικός «έριξε» λευκό δλωνοντας οτι...

Γιατι ψήφισε «ναι» ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ψήφισε «ναι» στη μερική ψήφιση της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας. Με επιστολή του προς το ΔΣ της Λίγκας ο «Δικέφαλος του Βορρά» εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το έκανε αυτό…

Γι’ αυτό ψήφισε «ναι» ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ψήφισε «ναι» στη μερική ψήφιση της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας. Με επιστολή του προς το ΔΣ της Λίγκας ο «Δικέφαλος του Βορρά» εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το έκανε αυτό…

«Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που να πιστεύει ότι υπάρχει περίπτωση ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας να επιβάλει ποινή που να ανατρέπει την πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος και μάλιστα σε λίγες μέρες, μάλλον δεν έχει εντοπίσει το πραγματικό πρόβλημα», αναφέρει –μεταξύ άλλων-…

Η επιστολή αναφέρει:

Είναι ξεκάθαρο για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ότι η διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και δεν σταματούμε να καταθέτουμε προτάσεις.

Οι προτάσεις μας δεν γίνονται υπό το πρίσμα της μικροπολιτικής και του προσωρινού οφέλους, το διακύβευμα δεν είναι να τιμωρηθεί ένας απλά για να ευνοηθεί ένας άλλος.
Νόμοι υπάρχουν και αν τηρηθούν τα προβλέπουν όλα. Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που να πιστεύει ότι υπάρχει περίπτωση ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας να επιβάλει ποινή που να ανατρέπει την πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος και μάλιστα σε λίγες μέρες, μάλλον δεν έχει εντοπίσει το πραγματικό πρόβλημα.

Για πολλούς λόγους η επικύρωση ή όχι της βαθμολογίας της πρώτης πεντάδας σήμερα δεν έχει το παραμικρό νόημα. Το μόνο που θα επιφέρει είναι παράλογη καθυστέρηση και ανατροπή στους προγραμματισμούς. Θα τιμωρηθούμε όσοι συμμετέχουμε και όχι όσοι ευθύνονται για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η πρεμούρα να μην επικυρώσουμε τη βαθμολογία εντάσσεται σε μια προσπάθεια να προασπιστούν συμφέροντα κι αυτό δεν είναι καλό δείγμα για το μέλλον. Δεν θέλουμε ποδόσφαιρο μικροπολιτικών μόλις με το καλό ξεμπερδέψουμε με τα σημερινά προβλήματα.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι υπέρμαχος της νομιμότητας αλλά και της κοινής λογικής. Να εφαρμοστούν οι νόμοι -από οικεία ή ευρωπαϊκά δικαστικά όργανα- να τιμωρηθούν οι ένοχοι το συντομότερο. Αν γίνει αυτό η επικύρωση της βαθμολογίας δεν θα εμποδίσει καμία προβλεπόμενη τιμωρία. Ας προασπίσει ο καθένας τα συμφέροντα της ομάδας του όπως νομίζει, αλλά όσοι πρεσβεύουμε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο δεν μπορούμε να ψηφίσουμε κάτω από το πρίσμα συλλογικών συμφερόντων.

Δεν βρήκαμε κανέναν συμπαραστάτη πέρυσι στον αγώνα μας να μην ισχύσει η αφαίρεση βαθμών από τα πλέι οφ, όπως αυθαίρετα αποφάσισαν οι επιτροπές της ΕΠΟ -που σήμερα γκρεμίζονται ηθικά και νομικά- και μάλιστα βρήκαμε και αντίδικους στο CAS! Για μια απόφαση που στηρίχθηκε σε λανθασμένη ερμηνεία του Πειθρχικού Κώδικα που παραδέχτηκε εγγράφως και η Λίγκα στις παρατηρήσεις της για τις αλλαγές του!

Θέλουμε να επικυρωθεί η βαθμολογία για την πρώτη πεντάδα και να ξεκινήσουν κανονικά τα πλέι οφ. Και παράλληλα να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την επίσπευση των αποφάσεων που οφείλει να ανακοινώσει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας με βάση τα αποτελέσματα της εισαγγελικής έρευνας για την εγκληματική οργάνωση.
Τι δηλωσε η ΠΑΕ Παναθηναικος

«Αποκαλύπτεται η σήψη κι εμείς στρουθοκαμηλίζουμε»

 
Πυρά για τη στάση της Σούπερ Λίγκας στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» εξαπέλυσε ο Παναθηναϊκός. «Γίνεται αποκάλυψη της σήψης κι εμείς στρουθοκαμηλίζουμε», αναφέρει σε ανακοίνωση το «τριφύλλι».
Δριμύτατη κριτική στη στάση που κρατά η Σούπερ Λίγκα στο θέμα της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο άσκησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Λίγο μετά την απόρριψη των προτάσεων που κατέθεσε στο Δ.Σ. της διοργανώτριας (αποστολή δικογραφιών στα πειθαρχικά όργανα, μη επικύρωση της βαθμολογίας και μη έναρξη των πλέι-οφ μέχρι να τελεσιδικήσουν οι νομικές υποθέσεις), το «τριφύλλι» εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση.
Σε αυτή μιλά για στρουθοκαμηλισμό «σε μια στιγμή αποκάλυψης της σήψης και της διαφθοράς» και τονίζει ότι η σημερινή μειοψηφία δεν πτοεί τη διοίκησή της, ούτε αποτρέπει τα (ήδη αποφασισμένα) επόμενα βήματά της.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο Γιώργος Μποροβήλος δήλωσε: «Θα έχουμε κανονικά τα πλέι οφ και έχουν βγει και οι ώρες για τη διεξαγωγή τους. Η διαδικασία των πλέι οφ θα είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα. Θα γίνουν καλά παιχνίδια».

Από την πλευρά του Σάββας Θεοδωρίδης επικρότησε την στάση του ΠΑΟΚ λέγοντας ότι...
«Ο ΠΑΟΚ έδειξε σοβαρή ομάδα»

Θεοδωρίδης: «Ο ΠΑΟΚ έδειξε σοβαρή ομάδα»
Θέση για το θέμα που έφερε προς συζήτηση σήμερα στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας ο Παναθηναϊκός πήρε ο Σάββας Θεοδωρίδης, ο οποίος στάθηκε στην αντίδραση του ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο αίτημα.
Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρθηκε στο πλάνο που υπάρχει για την επόμενη σεζόν στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, τονίζοντας πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα ενισχύσει αισθητά το υπάρχον ρόστερ της ομάδας για να διακριθεί στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Θεοδωρίδης

Ήρθα για δέκα λεπτά. Γιατί δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει συζήτηση να επικυρωθούν οι πέντε πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Έπρεπε να σιγουρευτούμε ότι θα γίνουν τα πλέι οφ. Για πρώτη φορά είδα τον ΠΑΟΚ να στηρίζει την απόφαση να επικυρωθεί η βαθμολογία και να γίνουν κανονικά τα πλέι οφ. Τελείωσαν τα αστεία. Κάθε ομάδα θα κοιτάει τα δικά της συμφέροντα. Τον πρωταθλητή τον ξέρετε ήδη. Θα βγουν διάφορα παπαγαλάκια και θα βγάλουν πρωταθλητή άλλη ομάδα. Εμείς όμως είμαστε πρωταθλητές. Και ο κ. Μαρινάκης θα προετοιμάσει μία υπερομάδα για την Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ έδειξε πάρα πολύ σοβαρή ομάδα, επειδή κοιτάει τα συμφέροντα του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας με τις σχετικές αποφάσεις...

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Επικυρώθηκαν κατά πλειοψηφία οι θέσεις 1-5 του βαθμολογικού πίνακα αγωνιστικής περιόδου 2014-2015. Υπέρ της αναβολής της επικύρωσης του συνόλου του βαθμολογικού πίνακα ψήφισε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενώ λευκό ψήφισε η ΠΑΕ Παναιτωλικός. Απουσίαζε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

2/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το Αγωνιστικό και Τηλεοπτικό Πρόγραμμα των Play Offs 2014-2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: