moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Super League:Tα αποτελεσματα της 33ης αγωνιστικης (pics&videos)

Super League:Tα αποτελεσματα της 33ης αγωνιστικης (pics&videos)


Επεσε η αυλαια και της 33ης αγωνιστικης  με διαφορα αποτελεσματα .
Ολοι οι αγωνες ξεκινησαν την Κυριακη στις 19:00 μμ
Με τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικης ειδαμε να μπλέκουν 5 ομάδες στη μάχη της ουράς.
Τον πρωταθλητή τον ξέραμε νωρίς και τον είδαμε σήμερα κιόλας να γιορταζει
Η μάχη για τα πλέι-οφ (ειδικά μετά τη μη αδειοδότηση του ΠΑΣ Γιάννινα) έχει ως μεγάλο φαβορί πλέον για τη θέση που έμενε τον Ατρόμητο.
Ενώ όμως στα ψηλά τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει, στα χαμηλά αναμένεται να γίνει… σκοτωμός την τελευταία αγωνιστική. Κι αυτό διότι τα αποτελέσματα της Κυριακής (εκτός του ότι έχρισαν φαβορί κάποιες ομάδες κι έφεραν σε δυσχερή θέση κάποιες άλλες) κράτησαν μπλεγμένες, ούτε λίγο, ούτε πολύ, πέντε ομάδες.
Πολλαπλασίασαν, έτσι, τα σενάρια για το τι μπορεί να συμβεί στο φινάλε.
Λαμβάνοντας υπόψη λοιπόν ότι υπάρχει περίπτωση ακόμα και εξαπλής (!) συγκατοίκησης στο τέλος και ότι υπάρχουν συνολικά 16 εκδοχές ισοβαθμιών, αφήνουμε στην άκρη την πολύπλοκη ανάλυσή τους. Και σιγουρα θα δοθουν σκληρες μαχες μεχρι την τελευταία αγωνιστική για να σωθουν καποιες ομαδες.
Ας δουμε τα αποτελεσματα της αγωνιστικης

ΠΑΣ Γιαννινα-Εργοτελης 0-0

Ο ΠΑΣ έχασε την ευκαιρία να παίξει στην Ευρώπη, όχι όμως και την αναγνώριση του κόσμου του. Αποθέωση για Πετράκη και τους παίκτες του, στο ματς με τον Εργοτέλη (0-0). Συνθήματα κατά Χριστοβασίλη.

Το τελευταίο χειροκρότημα
Με τον μεν ΠΑΣ Γιάννινα να στερείται το όνειρο της Ευρώπης λόγω της μη αδειοδότησης και τον δε Εργοτέλη να έχει ήδη υποβιβαστεί το 0-0 ήρθε μάλλον φυσιολογικά στους «Ζωσιμάδες».
Από ένα καλό ημίχρονο για κάθε ομάδα, με τους Γιαννιώτες να αποθεώνουν τον Γιάννη Πετράκη και τους παίκτες του για την εξαιρετική εφετινή τους προσπάθεια και να τους χειροκροτούν θερμά στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν.
Παράλληλα έστρεψαν τα πυρά τους στον Γιώργο Χριστοβασίλη, με πανό και συνθήματα εναντίον του ιδιοκτήτη της ομάδας.
Το ματς:
Αγώνας ειδικών συνθηκών και για τις δύο ομάδες, που ήταν δύσκολο να βρουν κίνητρο και όρεξη έτσι όπως εξελίχθηκε η σεζόν. Ο ΠΑΣ μπήκε πιο δυνατά, με πιο δραστήριους τους Ίλιτς, Ακόστα και Μανιά. Στην πρώτη του καλή στιγμή ο Σαράνοφ ήταν σε ετοιμότητα στην κεφαλιά του Ακόστα, ενώ λίγο αργότερα -με δεύτερη προσπάθεια- διόρθωσε την κακή του έξοδο και αποσόβησε τον κίνδυνο πριν επιτρέψει στον Ίλιτς να παραβιάσει την εστία του. Σε ετοιμότητα ήταν και στην δυνατή κεφαλιά του Μανιά που δοκίμασε τα ρεφλέξ του.
Οι δύο καλύτερες στιγμές του πρώτου μέρους (και του αγώνα, όπως αποδείχθηκε στην πορεία) έγιναν μέσα σ’ ένα λεπτό. Με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο Εργοτέλης που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε απειλήσει καθόλου τους γηπεδούχους, λίγο έλειψε να βρεθεί με το προβάδισμα. Ο Γιουσούφ επιχείρησε να «κρεμάσει» τον Βελλίδη, αλλά ο Μιχαήλ απομάκρυνε πάνω στην γραμμή. Η απάντηση του ΠΑΣ ήταν άμεση, όμως η φάση τελείωσε-καρμπόν όπως και η προηγούμενη με τον Λουβιόν να διώχνει πάνω στη γραμμή το σουτ του Κοροβέση μέσα από την περιοχή.
Καλύτερος ο ΠΑΣ στο πρώτο μέρος, που ήταν συμπαθητικό ποιοτικά με αρκετές φάσεις κυρίως από πλευράς Ηπειρωτών. Σε αντίθεση με το δεύτερο, που ο ρυθμός ήταν εμφανώς πεσμένος. Σε αυτό το διάστημα ο Εργοτέλης πάντως είχε την υπεροχή και τις πιο αξιόλογες προσπάθειες. Οι επιλογές του στην τελική προσπάθεια και ο Βελλίδης του στέρησαν το γκολ, με το 0-0 να μοιάζει δίκαιο, σφραγίζοντας τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο σημερινό παιχνίδι.

Τα στατιστικά του αγώνα:


inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης):
Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς (76' Σαπαλίδης), Μιχαήλ, Ακόστα (82' Κρητικός), Κοροβέσης (71' Γιάκος), Τσουκαλάς, Ίλιτς, Μπέριος, Τζημόπουλος, Ναδάλες.

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Ρέντζας, Λυκογιάννης, Λουβιόν, Πίτσος, Μποέ-Καν, Καζναφέρης (57' Χαλκιαδάκης), Χαντί (87' Ουλά), Γιουσούφ, Ολαϊτάν, Κούτρης (81' Γκέντσογλου).


Παοκ-Λεβαδειακος 1-0

Ο μεν ανεβαίνει, ο δε σε αναμμένα κάρβουνα! Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 του Λεβαδειακού και σκαρφάλωσε ξανά δεύτερος -μετά την γκέλα του ΠΑΟ- αφήνοντας τους Βοιωτούς να παίξουν σε μια ζαριά την παραμονή.

Τον… κρέμασε από μια κλωστή!

Ο «Δικέφαλος του βορρά» εξαργύρωσε το πολύ καλό του πρώτο μέρος, επικρατώντας 1-0 του Λεβαδειακού (με πέναλτι του Παπαδόπουλου) και σε συνδυασμό με την απώλεια βαθμών του Παναθηναϊκού στην Κέρκυρα, ανέβηκε ξανά δεύτερος, μια αγωνιστική πριν το φινάλε.

Παράλληλα, όμως, έβαλε πολύ δύσκολα στους Βοιωτούς. Διότι -μετά και το διπλό του Πανθρακικού- οι παίκτες του Μάντζιου πλέον δεν ορίζουν την τύχη τους στην αυλαία της κανονικής διάρκειας και χρειάζονται ουσιαστικά απέναντι στον Εργοτέλη καλύτερο αποτέλεσμα απ’ αυτό των Θρακιωτών (κόντρα στην Ξάνθη) με τους οποίους ισοβαθμούν αυτή τη στιγμή στους 40.

Το ματς

Σαν την γάτα με το… ποντίκι έπαιζαν στα πρώτα λεπτά ΠΑΟΚ και Λεβαδειακός με τον δεύτερο, πάντως, να αντιστέκεται. Μακ και Περέιρα ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, πλαγιοκοπούσαν ασταμάτητα, αλλά δεν μπορούσαν να νικήσουν τον Σηφάκη. Το κατάλαβε από πρώτο χέρι τόσο ο Σλοβάκος (μετά από εξαιρετική προσωπική ενέργεια και σουτ στη κλειστή γωνία), όσο και ο Αργεντινός που νικήθηκε δις απ’ τον Έλληνα γκολκίπερ. Όσο περνούσε η ώρα, όλο και περισσότερο οι Θεσσαλονικείς έκλειναν στα καρέ τους, τους Βοιωτούς που έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν.

inner

Το «σφυροκόπημα» παρέμενε στο ίδιο μοτίβο, με τους γηπεδούχους να μην σταματούν την πίεσή τους. Κι αφού δοκίμαζαν τα πόδια τους -σε πολλές περιπτώσεις- έφτασαν εκ νέου σε απόσταση… αναπνοής απ’ το γκολ. Αλλά ο ιδιαίτερα κεφάτος Περέιρα δεν μπόρεσε ούτε αυτή τη φορά να «σκοτώσει» τον Σηφάκη, σημαδεύοντας στο τετ-α-τετ άουτ! Κι όλα αυτά, όπως είπαμε και νωρίτερα- με τον Λεβαδειακό απλώς να παρακολουθεί και τον Τζιόλη να κάνει «παπάδες» στο κέντρο. Εν τέλει ήρθε και η λύτρωση για τον Δικέφαλο του βορρά! Ο Ζίτο έκανε ένα «χαζό» πέναλτι, ανέτρεψε τον Περέιρα και στο 43’ ο Παπαδόπουλος δεν έχασε την ευκαιρία να γράψει το 1-0 απ’ την άσπρη βούλα.

Οι φιλοξενούμενοι -που είχαν μόλις δύο τελικές σε μακρινά σουτ στο πρώτο μέρος- ήθελαν να αλλάξουν την κατάσταση. Να μην φύγουν με κατεβασμένο κεφάλι απ’ την Τούμπα, που μοιραία θα σήμαινε… πολύ άγχος για παραμονή. Οι παίκτες του Μάντζιου, λοιπόν, στρίμωξαν τον ΠΑΟΚ στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως δεν τους βγήκε. Και εκ νέου ο Σηφάκης -που ήταν σε πολύ καλό βράδυ- κράτησε την ομάδα του στο «κόλπο» σώζοντας την εστία του σε ευθύβολο κι ωραίο σουτ του Τζιόλη. Αφότου πέρασε το πρώτο 20λεπτο της επανάληψης, τα πράγματα στη συνέχεια ηρέμησαν για τους «ασπρόμαυρους».

inner

Πήραν ξανά τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, ο άξονάς τους επανήλθε στα γνωστά του στάνταρ και δεν επέτρεψαν στον Λεβαδειακό να δημιουργήσει νέες απειλές, πέραν των εκτελέσεων φάουλ του Πελέ που έφευγαν ψηλά άουτ και κάποιες ατομικές προσπάθειες του Μάντζιου, που δεν είχαν αποτέλεσμα. Όσο οδεύαμε για φινάλε, όλο και περισσότερο ο ΠΑΟΚ έδειχνε να κλειδώνει το τρίποντο, όπως κι έγινε, με το 1-0 να μην αλλάζει, παρά την ευκαιρία που είχε στα «χασομέρια» ο Παπαδόπουλος για να χριστεί για δεύτερη φορά σκόρερ.

inner

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Ρικάρντο Κόστα, Ρατς, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Νομπόα, Τζιόλης, Μακ, Περέιρα (74’ Πόζογλου), Παπαδόπουλος (90’ Κουλούρης)

Στον πάγκο του ΠΑΟΚ: Γλύκος, Πουγγουράς, Κίτσιου, Γκολάσα, Μαντούρο

Λεβαδειακός (Μάντζιος): Σηφάκης, Μαχαίρας, Μιλιάζες, Τόμας, Κώτσιος, Πελέ, Ζίτο (86’ Μπουσταμάντε), Γιακουμάκης, Κατίδης (67’ Βούκσεβιτς), Γκόμεζ (46’ Μιλοσάβλιεφ), Μάντζιος

Στον πάγκο του Λεβαδειακού: Τσιντώτας, Τριποτσέρης, Μάγκας, Παππάς


Ολυμπιακός- Καλλονή 5-0
Ο Ολυμπιακός, συνέτριψε 5-0 την Καλλονή. Μπενίτες, Φορτούνης, Ντομίνγκες και Μήτρογλου (2) οι σκόρερ.

Ζέσταμα…  για τη φιέστα!
Το μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού ήταν στη φιέστα και την απονομή του πρωταθλήματος μετά το τέλος του αγώνα. Σκοπός των παικτών του Περέιρα ήταν να… διασκεδάσουν τους οπαδούς της ομάδας οι οποίοι γέμισαν το Καραϊσκάκη. Και το κατάφεραν.

Χωρίς να φορτσάρουν επικράτησαν 5-0 της Καλλονής, με σκόρερ τους Μπενίτες (13’), Φορτούνη (39’) , Ντομίγνκες (66’) και Μήτρογλου (81’, 85’)

Ο Ελαμπντελαουί αποχώρησε νωρίς από τον αγώνα λόγω ενός τραυματισμού που δεν του επέτρεψε να συνεχίσει στο παιχνίδι.

Το παιχνίδι

Η πρόθεση των παικτών του Ολυμπιακού να προσφέρουν θέαμα και να ανταποδώσουν στους οπαδούς της ομάδας για την μαζική παρουσία τους στο Καραϊσκάκη φάνηκε από την πρώτη στιγμή.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν πιεστικά, απέναντι σε μια Καλλονή η οποία πρόσεχε την άμυνά της αλλά δεν είχε… διάθεση οι παίκτες της να καταστρέψουν το παιχνίδι των γηπεδούχων.

Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός δεν έκανε εξαιρετικές φάσεις… Δεν χρειάστηκε κιόλας καθώς στο 13ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μπενίτες. Δημιουργός του ο Σαλίνο. Ο πορτογάλος σήκωσε όσο χρειάστηκε τη μπάλα για να βρει ξεμαρκάριστο τον Μπενίτες. Εκείνος γύρισε μέσα στη μεγάλη περιοχή και άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό.

Αυτό που ήθελαν οι παίκτες του Ολυμπιακού το πέτυχαν. Ο τραυματισμός του Ελαμπντελαουί δεν επηρέασε καθόλου και οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν, σε περισσότερο χαλαρούς ρυθμούς να αναζητούν το γκολ.

Και αυτό ήρθε από τον Φορτούνης ο οποίος είχε περάσει στη θέση του Ελαμπντελαουί. Ο Έλληνας άσος κινήθηκε πολύ όμορφα μέσα στη μεγάλη περιοχή λαμβάνοντας την εξαιρετική κάθετη πάσα του Μιλιβόγιεβιτς την κατάλληλη στιγμή. Από κοντά πλάσαρε εύκολα τον Άλεξιτς και έκανε το 2-0 για τους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο 45λεπτό αναζήτησε και άλλα γκολ. Ο Ντομίνγκες αναζητούσε το γκολ και το πέτυχε στο 66ο λεπτό. Έκανε την ατομική ενέργεια από τα δεξιά και πριν μπει στη μεγάλη περιοχή της Καλλονής σούταρε, στέλνοντας για τρίτη φορά την μπάλα στο βάθος της εστίας του Άλεξιτς.

Ο Μήτρογλου αναζητούσε το γκολ από την αρχή του αγώνα. Χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 81ο λεπτό για να το πετύχει. Η φάση ξεκίνησε όταν ο Αναστασιάδης γλίστρησε και ο Μπενίτες πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα, η οποία στρώθηκε στον Μήτρογλου. Εκείνος μπήκε στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε σωστά κάνοντας το 4-0.

Ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού όμως σκόραρε άλλη μια φορά. Στο 85ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Ντουρμάζ από τον Τσαμπούρη.

Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (33’ Φορτούνης), Αυλωνίτης, ΣΙόβας, Σαλίνο, Εντινγκά, Μιλιβόγιεβίτς, Ντοσεβί (62’ Ντουρμάζ), Ντομίνγκες (69’ Φουστέρ), Μπενίτες, Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Γιαννιώτης, Μπουχουλάκης, Ντουρμάζ, Κασάμι, Φορτούνης, Χάρα και Φουστέρ.

Καλλονή (Βλάχος): Άλεξιτς, Αναστασιάδης, Αντέχο, Γιορέντε, Τσαμπούρης, Μερσέλο, Στεφάνοβιτς, Κεϊτά (60’ Ντε Σαντάνα), Μίνγκας (70’ Άρατσε, Μανούσος, Πετρόπουλος (53’ Ντελγκάδο).

Στον πάγκο: Μάλης, Ντελγκάδο, Ντε Σαντάνα, Πιπίνης, Αράτσε, Ξυδάς, Ρόχας.



Πανθρακικος-Βεροια 1-0
Άψογα αξιοποίησε το δώρο του ΠΑΟΚ ο Πανθρακικός! Με πέναλτι του Ίγκορ (83'), οι Θρακιώτες καθάρισαν 1-0 στη Βέροια (που σώθηκε πάντως) και μετά την ήττα του Λεβαδειακού έχουν την τύχη στα χέρια τους.

Στην υγειά του… ΠΑΟΚ!
Από τον εαυτό του και μόνο εξαρτάται πλέον ο Πανθρακικός για το αν θα μείνει στη Σούπερ Λίγκα!
Με μια παθιασμένη εμφάνιση, η ομάδα της Κομοτηνής λύγισε 1-0 τη Βέροια και αξιοποίησε ιδανική τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Λεβαδειακού.
Ένα πέναλτι του Ίγκορ στο 83' (το οποίο ακολούθησαν οι αποβολές των Νέτο και Καλτσά) αποδείχθηκε αρκετό για τους Θρακιώτες, ώστε να πιάσουν στη βαθμολογία τους Βοιωτούς και μ' ένα τρίποντο την τελευταία αγωνιστική επί της Ξάνθης να μείνουν εκείνοι στην κατηγορία.
Παρά την ήττα της πάντως, η Βέροια εξασφάλισε ήδη τη σωτηρία, καθώς η επικράτηση του ΠΑΟΚ σφράγισε ότι δεν υποβιβάζεται σε κανένα σενάριο ισοβαθμίας στο τέλος.
Το ματς
Πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό είναι πολύ light. Και «τελικός» παραμονής χωρίς… Πανθρακικό (που υποτίθεται ότι καιγόταν) το ίδιο. Παρόλο που δεν τους έκανε κανένα άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη, οι Θρακιώτες δεν μπήκαν όσο αποφασισμένοι θα περίμενε κανείς για να τη διεκδικήσουν. Ακόμα λοιπόν κι αν η Βέροια δεν είχε λόγο να φορτσάρει (αφού της έκανε και η ισοπαλία) ήταν εκείνη που απείλησε περισσότερο.

Σε μεγάλο βαθμό με το «γλυκό» πλασέ του Ντουμίτρου που έβγαλε ο Αθανασιάδης. Και σε μικρότερο με την απόπειρα του Ναζλίδη να τον κρεμάσει έπειτα από κακή του έξοδο. Ο τραυματισμός του Μπεν ωστόσο ξεθύμανε τους γηπεδούχους. Τους χάλασε το ρυθμό. Κι επέτρεψε στον Πανθρακικό να μην κερδίσει απλά μέτρα. Αλλά (μαθαίνοντας κι ευχάριστα νέα από την Τούμπα) ν’ αρχίσει δειλά-δειλά να εμφανίζεται στην αντίπαλη περιοχή.

Διότι οι παίκτες του Ρόκα πλησίασαν αρχικά το γκολ με μια απ’ τις γνωστές κεφαλιές του Ίγκορ. Λίγο αργότερα το πέτυχαν κιόλας, αλλά ο Κάσες υποδείχθηκε (μάλλον κακώς) σε θέση οφσάιντ. Και γενικώς άρχισαν να μοιάζουν όλο και περισσότερο με αφεντικά του ματς. Όσο περνούσε η ώρα λοιπόν, τόσο αυξανόταν ο χρόνος που οι φιλοξενούμενοι είχαν την μπάλα στα πόδια. Έτσι, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να βελτιώσει την κυκλοφορία τους (βάζοντας τον Τάτο) και ο Πανθρακικός προσπαθούσε όλο και πιο σπασμωδικά να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ.

Όταν έχεις ψυχή όμως, το σχέδιο αποδεικνύεται ενίοτε δευτερεύον. Το πέναλτι που κέρδισε λοιπόν ο Ίγκορ από τον Νέτο (μαζί με την αποβολή του) δεν έφερε μόνο ανταμοιβή για το πάθος των φιλοξενούμενων. Έφερε -μέσω της ψύχραιμης εκτέλεσής του- και την υπόθεση παραμονή στα πόδια τους. Διότι λίγο αφότου αποβλήθηκε και ο Καλτσάς και πανηγύρισαν το τεράστιο διπλό, το ήξεραν πλέον οριστικά: Ότι μια απλή νίκη στο ντέρμπι με την Ξάνθη θα ‘ναι αρκετή για να βρίσκονται και του χρόνου στα σαλόνια.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΒΕΡΟΙΑ (Λαναρής-Χριστοφορίδης):
Καντιμοίρης, Μαραγκός, Αραγονές, Καλί, Νέτο, Βεργώνης, Μπαλάφας, Ντουμίτρου (85’ Πέρεθ), Καλτσάς, Γεωργιάδης (66’ Τάτος), Μπεν (28’ λ.τ. Ναζλίδης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Τζινάρ, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Όστοϊτς

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Εμπόου, Μελίσσης, Μεχία, Ρομέου (80’ Ροζέριο), Χρήστου, Τζάνης (90’+2’ Χασομέρης), Μπαϊκαρά, Ντιγκινί, Κάσες (85’ Ηλιάδης), Ίγκορ

Στον πάγκο έμειναν οι: Πασχαλάκης, Μανού, Τσουμάνης, Σερφά

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Μάνταλος (Καβάλας)
ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας




 Ατρομητος-Πανιωνιος 3-1
Με προσωπικό σόου του Στέφανο Ναπολεόνι, ο Ατρόμητος επιβλήθηκε 3-1 του Πανιωνίου και... ετοιμάζεται από τώρα για Ευρώπη, αφήνοντας τους Νεοσμυρνιώτες στην αγωνία της παραμονής μέχρι το φινάλε.

Ευρώπη, αλά... ιταλικά!
Ο Πανιώνιος τον ζόρισε πολύ, χάνοντας τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Ο Ατρόμητος, όμως, απάντησε αλά... ιταλικά, με χατ τρικ του Στέφανο Ναπολεόνι, επιβλήθηκε 3-1 των Νεοσμυρνιωτών και έκλεισε από τώρα εισιτήριο για τα πλέι οφ, που θα του εξασφαλίσουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Το ματς στιγματίστηκε από δύο διακοπές, λόγω πανό που είχαν αναρτήσει οι οπαδοί των γηπεδούχων στις εξέδρες, ενώ υπήρξε ένταση και με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας, Γιώργο Σπανό.

Ο Ατρόμητος είχε το πάνω χέρι στο πρώτο μισάωρο και προηγήθηκε στο 37' με γκολ του Ιταλού, όμως από κει και πέρα ο Πανιώνιος τον στρίμωξε επικίνδυνα, χωρίς να καταφέρει όμως να φανεί αποτελεσματικός. Και πάλι ο Ναπολεόνι έδωσε τη λύση με δύο γκολ στις -16 λεπτών, λόγω της διακοπής- καθυστερήσεις, χαρίζοντας την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.

Η... αναποτελεσματικότητα του Πανιωνίου τον μπλέκει σε σενάρια υποβιβασμού στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, όπου θα αναζητήσει τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη.

Το ματς

Πιο αποφασισμένος να περάσει... άνετη τελευταία αγωνιστική μπήκε ο Ατρόμητος, ο οποίος θέλησε να δείξει από νωρίς ότι έχει το πάνω χέρι στο ματς.

Το απέδειξε όμως με μικρή καθυστέρηση, αφού πανό που αναρτήθηκε στις εξέδρες προκάλεσε πεντάλεπτη διακοπή στο παιχνίδι. Ο διαιτητής Ζαχαριάδης ζήτησε να κατέβει το πανό που καταφέρεται εναντίον της διοργάνωσης, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση του Γιώργου Σπανού προς τους οπαδούς, προκειμένου να συνεχιστεί το παιχνίδι.

inner

Για το πρώτο μισάωρο του ματς οι Περιστεριώτες είχαν την υπεροχή, με κύριο εμπνευστή της επιθετικής δραστηριότητας τον Ναπολεόνι. Ο Ιταλός είχε την πρώτη ευκαιρία στο 13', ενώ στο 18' έπιασε την κεφαλιά προ κενής εστίας, όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω απ' τα δοκάρια. Η τρίτη προσπάθειά του ήταν και... φαρμακερή. Το δυνατό σουτ που έπιασε έξω απ' την περιοχή του Πανιωνίου κατέληξε στα δίχτυα του Παπαδόπουλου για το 1-0.

inner

Το γκολ όμως φαίνεται πως αφύπνισε τον Πανιώνιο, που συνέχισε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Η πρώτη ουσιαστική απειλή στην εστία του Γκορμπούνοφ ήρθε στο 42' με δυνατό σουτ του Φούντα μετά από ατομική ενέργεια, που κατέληξε άουτ. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπακασέτας σούταρε από κοντά, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκορμπούνοφ και δύο λεπτά αργότερα ο Μπουμάλ βγήκε από δεξιά, όμως το σουτ που δοκίμασε πέρασε λίγο πάνω απ' τα δοκάρια.

Η υπεροχή του Πανιωνίου συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι «κυανόλευκοι» στρίμωξαν τον Γκορμπούνοφ στην περιοχή του, με τον Ατρόμητο να περιορίζεται σε αμυντικά καθήκοντα στην μεγαλύτερη διάρκεια του 45λέπτου -μέχρι, τουλάχιστον, τις καθυστερήσεις.

inner

Στο 48' ο Κολοβός με σουτ στην απέναντι γωνία αστόχησε, ενώ τεράστια ευκαιρία έχασε στο 52' ο Φούντας, όταν το πλασέ που δοκίμασε απομακρύνθηκε απ' τον Λαζαρίδη πάνω στη γραμμή.
Το παιχνίδι διεκόπη ξανά στο 67', καθώς το επίμαχο πανό αναρτήθηκε ξανά στην εξέδρα των οπαδών του Ατρομήτου. Μάλιστα, δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα σε μερίδα οπαδών και του προέδρου της ομάδας, Γιώργου Σπανού, όταν έσπευσε προς το μέρος τους για να τους ζητήσει να κατέβει το πανό και να συνεχιστεί το ματς.

inner

Μετά από 13 λεπτά διακοπής οι ομάδες επέστρεψαν στο γήπεδο, όμως η εικόνα παρέμεινε ίδια για τα επόμενα λεπτά. Ο Πανιώνιος συνέχισε να απειλεί, με τον Γιάννου στο 81' να χάνει μεγάλη ευκαιρία, όπως και ο Φούντας στο δεύτερο και τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Ο Ναπολεόνι, όμως, τους... τιμώρησε για τις χαμένες ευκαιρίες. Κόντρα στη ροή του ματς, ο Ιταλός έκανε το 2-0 μετά από ασίστ του Δημούτσου και έξι λεπτά αργότερα σκόραρε, περνώντας μέχρι και τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου για το 3-0.
Το γκολ της... τιμής για τον Πανιώνιο -που ενδέχεται να φανεί χρήσιμο σε περιπτώσεις ισοβαθμίας-πέτυχε ο Κολοβός στο 15ο λεπτό των καθυστερήσεων, για το τελικό 3-1.

inner

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Πίτου Γκαρσία (86' Δημούτσος), Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Κούρος (65'Καραμάνος), Μπρίτο, Ούμπιδες, Ναπολεόνι, Καράσκο (53' Αγκουαζί).
Στον πάγκο οι: Μπαρκάς, Μεαρσελίνιο, Μπάλλας, Παπάζογλου.

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Μπουμάλ (63' Γιάννου), Τασουλής, Μητρόπουλος, Οικονόμου, Αργυρόπουλος, Χατζηισαΐας, Μπακασέτας, Κόρμπος (84' Καθάριος), Κολοβός, Φούντας.

Στον πάγκο οι: Γιαννακόπουλος, Ρισβάνης, Σιώπης, Βλάχος, Γκέζος,.


 Κερκυρα-Παναθηναικος 1-1

Με το 1-1 στην Κέρκυρα η τοπική ομάδα πανηγύρισε την παραμονή της στη Superleague, ενώ ο Παναθηναϊκός που στο δεύτερο μέρος ξέμεινε από ιδέες και δυνάμεις, βλέπει πια την πλάτη του ΠΑΟΚ στη βαθμολογία

Έμεινε η μία, «έμεινε» κι ο άλλος
Αν και προηγήθηκε με πολύ όμορφο γκολ του Καρέλη στο 22’, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό από την Κέρκυρα κι έμεινε πίσω από τον ΠΑΟΚ στην Τρίτη θέση της βαθμολογίας.
«Χρυσός» ο βαθμός για τους γηπεδούχους με το 1-1 που ήρθε από εκτέλεση πέναλτι του Κόντου και κράτησε την ομάδα στην κατηγορία!

Το ματς

Θέλοντας να καθαρίσουν τον αγώνα, οι φιλοξενούμενοι από την αρχή πήραν τον έλεγχο, προσπαθώντας κυρίως με τους Νίνη και Ατζαγκούν να… ταΐσουν τον Καρέλη, που ελλείψει Μπεργκ, αγωνίστηκε πιο κεντρικά ως κλασικός προωθημένος.

Η αστάθεια του Στιλ στις εξόδους και τα λάθη του Ζέκα στη μεσαία γραμμή «έμπασαν» την Κέρκυρα στο παιχνίδι, αφού αυτά τα δύο στοιχεία αποτέλεσαν ενδείξεις για τους «Φαίακες» ότι ο Παναθηναϊκός –παρά το πολύ δυνατό ξεκίνημα- είχε κι εκείνος τα τρωτά σημεία του τα οποία θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν.

Δεν το έπραξαν όμως στις μια-δυο ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν (με κορυφαία εκείνη του Μαρκόφσκι στο 7’) κι έτσι το «τριφύλλι» στο 22’ είδε στο σύστημα «ψάχνουμε τον Καρέλη στην πλάτη της άμυνας κι αυτός θα τη βρει την άκρη» να αποδίδει, με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού να «χορεύει» με μια προσποίηση Σιόντη-Βενέτη και να σημειώνει ένα πολύ όμορφο γκολ.

inner

Κι ενώ ο πολύ δραστήριος και φιλότιμος Νίνης είχε… μπλέξει με τον Σέτκους που απέκρουσε με δυσκολία δύο ατομικές προσπάθειές του μη επιτρέποντάς του να σκοράρει, η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση στο τέλος του ημιχρόνου. Στην εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Κόντου, όμως, ο γκολκίπερ των «πρασίνων» είχε αντίστοιχη αντίδραση και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

inner

Δυστυχώς για την ομάδα του Αναστασίου ο Άγγλος τερματοφύλακας δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο στο 61’ όταν νικήθηκε από τον Κόντο από το σημείο του πέναλτι. Βέβαια, γι’ αυτήν την εξέλιξη ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν τα έψαλε στον Στιλ που έτσι κι αλλιώς ήταν σε μειονεκτική θέση με την μπάλα στημένη απέναντί του στα 11 μέτρα. Ούτε καν στον Μπούρμπο που υπέπεσε στην παράβαση, «τρώγοντας» ντρίπλα από τον σκόρερ και χρησιμοποιώντας το χέρι του. Αυτός που τα άκουσε -και διόλου άδικα- ήταν ο Μέντες.

Ο Ολλανδός μέσος είχε περάσει δύο λεπτά νωρίτερα στο ματς, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό ώστε να δικαιολογήσει τη μνημειώδη σαστισμάρα του στη θέα του καλπάζοντα Χαβίτο. Είχε την ευκαιρία να κόψει καθαρά την μπάλα ή σε δεύτερο χρόνο να παραχωρήσει ένα μάλλον ανώδυνο φάουλ στη μεσαία γραμμή. Δεν έκανε τίποτα από τα δύο και αρκέστηκε να παρακολουθεί την επέλαση του Ισπανού (που έδωσε την κατάλληλη στιγμή πάσα στο συμπαίκτη του) και την κατάληξή της…

Παρά την είσοδο των Ντίνα και Μπερίσα, η φρεσκάδα δεν ήρθε ποτέ για τους «πράσινους» αφού το πρόβλημα του «τριφυλλιού» μάλλον δεν εντοπιζόταν στη γραμμή κρούσης, αλλά στο κέντρο. Εκεί δηλαδή που ο Νίνης (που δεν είχε και πολλούς συμπαραστάτες καθ΄όλη τη διάρκεια του ματς είναι αλήθεια) ξέμεινε από δυνάμεις και ο Παναθηναϊκός από ιδέες, με συνέπεια το τελικό 1-1 να φαντάζει δίκαιο αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΚΕΡΚΥΡΑ:
Σέτκους, Σιόντης, Βενέτης, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Καρντόσο (66’ Κρητικός), Ανδρεόπουλος, Κόντος (79’ Φάμπιο Ταβάρες), Χαβίτο, Καϊκούτ, Μαρκόφσκι (46’ Ζορμπάς).

Στον πάγκο: Κουτζαβασίλης, Μανωλάς, Παρασκευαΐδης, Γεωργακόπουλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:
Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης, Πράνιτς (58’ Μέντες), Ζέκα, Νίνης, Ατζαγκούν (76’ Ντίνας), Κλωναρίδης, Καρέλης (80’ Μπερίσα).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Μαρινάκης, Αγγελόπουλος, Μπούι.


 Ξανθη-Αστερας Τριπολης 0-0
Το όνειρο της Ξάνθης για συμμετοχή στα play offs έσβησε μετά το 0-0 με τον Αστέρα (βρίσκεται ήδη εκεί), αλλά έχει τη δυνατότητα να κάνει focus στον τελικό του Κυπέλλου. Έχασε πέναλτι ο Κλέιτον.

Σιγά μην κλάψουν!

Δεν νίκησε κανείς του, αλλά δεν φάνηκε να… χαλιέται κανείς τους. Η Skoda Ξάνθη που είχε το μυαλό της και στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό (όπως δήλωσε και ο Λουτσέσκου μετά το ματς) έμεινε στο 0-0 για την 33η αγωνιστική της Super League με τον Αστέρα που σκέφτεται εδώ και καιρό τα play offs. Οριστικά εκτός του μίνι πρωταθλήματος οι γηπεδούχοι.

Αστόχησε σε πέναλτι (το κέρδισε ο Μπέλιτς) ο Κλέιτον στο 32’ στέλνοντας την μπάλα πάνω από την αντίπαλη εστία, ενώ στο 9' δεν μέτρησε (πιθανόν λανθασμένα) τέρμα του Ράνου. Με δέκα αγωνίστηκε από τον 71’ η ομάδα της Αρκαδίας, χάρη σε δεύτερη κίτρινη που δέχθηκε ο Γκοϊάν.

Δεν τίμησε ιδιαίτερα με την παρουσία του ο κόσμος την ομάδα για την πρόσφατη επιτυχία, την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Επρόκειτο για αναμέτρηση μεταξύ δύο ομάδων που απέχουν ελάχιστα αγωνιστικά ( αν και τους χώριζαν εννέα βαθμοί πριν την έναρξη του ματς) και αναμενόταν ιδιαίτερα αμφίρροπη. Από τη μια οι γηπεδούχοι ήθελαν να παραμείνουν ζωντανοί στη μάχη για είσοδο στα play offs, έχοντας λιγοστές ελπίδες. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να τσιμπήσουν βαθμό για το μίνι πρωτάθλημα και να μην ξεκινήσουν με «μηδέν» σε αυτό.

inner

Πάντως, οι αρκετές αλλαγές που είχαν στην αρχική τους σύνθεση οι δύο ομάδες και σε συνδυασμό με τις απουσίες που είχαν διαφοροποίησε τα δεδομένα, καθώς έλειψαν ποιοτικοί παίκτες των δύο μονομάχων.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν ξεκίνησε τους Καπετάνο, Λουσέρο, Καρυπίδη και από στην αντίπερα όχθη ήταν τιμωρημένοι οι Χερόνιμο Μπαράλες (17 γκολ), όπως και οι Σανκαρέ, Παντελιάδης, Κουρμπέλης.

inner

Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και οι φιλοξενούμενοι ήταν ακίνδυνοι για ένα ημίχρονο σχεδόν. Δεν είναι και λίγο να απουσιάζει ο πρώτος σκόρερ μιας ομάδας (και πρώτος του πρωταθλήματος). Θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν σκοράρει στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι, αν και το παιχνίδι δεν είχε πολλές καλές φάσεις και ελαφρυντικό για τους παίκτες των δύο ομάδων για το πρώτο μέρος αποτελεί η έντονη ηλιοφάνεια που τους έκανε τη ζωή δύσκολη. Στο 9' ο Ράνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου, αλλά δεν υπήρξε γκολ. Ο επιθετικός των γηπεδούχων υποδείχθηκε σε θέση off side, αλλά πιθανόν λανθασμένα. Αρχικά ήταν εκτεθειμένος, αλλά η μπάλα πήγε στον Τριάδη (μετά κάθετη πάσα) που του έκανε το γύρισμα και φάνηκε να είναι στην ίδια ευθεία με την μπάλα.

Καθοριστική φάση το χαμένο πέναλτι του Κλέιτον στο 32’, αν και ήταν αρχικά νωρίς, καθώς το ματς ήταν φτωχό σε φάσεις. Από εκεί και πέρα ξύπνησαν οι φιλοξενούμενοι.

Ωστόσο και το δεύτερο μέρος δεν ήταν καλό από πλευράς θεάματος με τους ποδοσφαιριστές να βλέπουν ότι δεν βγαίνουν αυτά που κάνουν και το παιχνίδι να μοιάζει ως αγγαρεία στο μεγαλύτερο του μέρος.

inner

Οι αλλαγές που έκαναν οι προπονητές από το 70’ και μετά και σε συνδυασμό με την κόκκινη που δέχθηκε (με δεύτερη κίτρινη) στο 71’ βοήθησε στο να αποκτήσει παλμό προς το τέλος του το παιχνίδι. Έγινε ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα, αλλά Ξάνθη και Αστέρας έφυγαν από τον αγωνιστικό χώρο παίρνοντας από έναν βαθμό.

inner

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτο, Τριάδη, Γουάλας, Παπάζογλου, Ομπόντο, Παπαστεριανός (76’ Βασιλακάκης), Κλέιτον, Γούτας, Μπέλιτς (68’ Καπετάνος), Ράνος (66’ Βάλτερ)

Στον πάγκο των γηπεδούχων παρέμειναν οι Αναστασόπουλος, Γκομσί, Λουσέρο, Καρυπίδης.

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Μουνάφο, Αλόκο, Μάσα, Ρόλε, Τσοκάνης, Λομπάτο (60’ Γιαννιώτας), Φακούντο Πάρα (75’ Ζησόπουλος), Λούι, Γκοιάν, Ιγκλέσιας.

Στον πάγκο των φιλοξενούμενων παρέμειναν οι: Μπαντής, Σκουρταϊ, Παπαχρήστος, Μούκαμ

Γήπεδο: Πηγάδια

Διαιτητής:
Ανδρέας Παππάς, βοηθοί οι Δαμιανός Ευθυμιάδης, Ιωάννης Τουμπακάρης. Τέταρτος Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος

Κίτρινες: 31’ Αλόκο, 52’ Κλέιτον, 62’ Πάρα, 65’ Γκοϊάν, 73’ Γιαννιώτας, 87’ Λούι, 89’ Βασιλακάκης, 91’ Φερνάντεζ.
Κόκκινη: 70’ Γκοϊάν

Η βαθμολογία των play off

Ο Ατρόμητος κατέλαβε και μαθηματικά μια θέση στα play off της Superleague. Δείτε πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία στο μίνι πρωτάθλημα, μία αγωνιστική πριν από το πέσιμο της αυλαίας.
ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ Βαθμολογία play off Βαθμολογία Superleague
1. ΠΑΟΚ              2              64
2. Παναθηναϊκός              2              63
3. Αστέρας Τρίπολης              1              56
4. Ατρόμητος              0              53

Δεν υπάρχουν σχόλια: