moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Super League:Τα αποτελεσματα της 34ης και τελευταιας αγωνιστικης (pics&videos)

Super League:Τα αποτελεσματα της 34ης και τελευταιας αγωνιστικης (pics&videos)

Aυλαια στο Πρωταθλημα της Super League  με την 34η αγωνιστικη ,να αποδεικνυεται ιδιαιτερα κρισιμη για το ποιοι θα μενουν και ποιοι θα φυγουν απο την πρωτη κατηγορια.
Ο τιτλος του Πρωταθλητη ειχε κριθει απο την 32η αγωνιστικη και μαθηματικα με τον Ολυμπιακο να κατακτα τον 42ο τιτλο στην ιστορια του.
 Ολες οι αναμετρησεις ξεκινησαν στις 19:00 μμ
Αναλυτικα

Περιμέναμε πως θα προκύψει θρίλερ σε αρκετά γήπεδα, περιμέναμε πως θα βγουν τα ραδιοφωνάκια για το σκορ του «αντιπάλου», πως θα υπήρχε άγχος σε κάθε «γιόμα», σε κάθε κόρνερ, σε κάθε φάουλ κοντά στην εστία.
Εν τέλει απ’ τα 16 σενάρια πριν την αποψινή σέντρα, απ’ την πιθανότητα εξαπλής ισοβαθμίας(!), «επικράτησε» το ένα της τετραπλής στους 43 βαθμούς.
 Εκεί βρέθηκαν, λοιπόν, Λεβαδειακός, Βέροια, Πανιώνιος και Πανθρακικός, με τον πρώτο να κουνάει μαντήλι ύστερα από τέσσερις σεζόν στη Σούπερ Λίγκα και απ’ του χρόνου να δοκιμάζει τις τύχες του στη Football League. Όπως δηλαδή είχαν κάνει καιρό τώρα Νίκη Βόλου, ΟΦΗ και Εργοτέλης...
Η αγωνία πρώτα απ’ όλα υπήρχε σε Κομοτηνή και Παγκρήτιο.
 Στο πρώτο, βέβαια, ο Πανθρακικός δεν επέτρεψε καμία αμφιβολία για το αν θα έπαιρνε τη νίκη κόντρα στην Ξάνθη, καθώς νωρίς-νωρίς το καθάρισε και πλέον το άγχος μεταφερόταν αλλού.
Πού; Στην Κρήτη. Όσο ο Λεβαδειακός δεν μπορούσε να πάρει προβάδισμα κόντρα στον Εργοτέλη, όλο και περισσότερο έσφιγγε ο κλοιός του υποβιβασμού γύρω του.
Μέσα σε δύο λεπτά, οι Βοιωτοί σημείωσαν δύο τέρματα, ξεμπέρδεψαν με το τρίποντο που εξ’ αρχής ήθελαν και μετά άρχισαν τις «συνδέσεις» με τα άλλα γήπεδα για να δουν τι και πως.
Διότι ακόμα και με νίκη –όπως συνέβη δηλαδή- δεν όριζαν την τύχη τους και ήθελαν να τους «καθίσουν» τα άλλα αποτελέσματα.
Τι περίμεναν ουσιαστικά; Να μην πάρει βαθμό ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη με τον ΠΑΟΚ, απ’ τη στιγμή που Καλλονή και Πλατανιάς ήταν άνετοι, ενώ η ήττα της Βέροιας (απ' τον Παναιτωλικό) μπορεί να την άφηνε «κολλημένη» στους 43, όμως δεν της δημιούργησε κανένα κίνδυνο ύπαρξης.
Παρά τις μπάλες που έπεφταν μέσα, παρά το ότι το παιχνίδι των Νεοσμυρνιωτών ήταν το τελευταίο χρονικά που ολοκληρώθηκε, δεν υπήρξε φινάλε που θα έμενε στην ιστορία.
Οι κυανέρυθροι πήραν την χρυσή ισοπαλία, ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και παράλληλα την ίδια ώρα στα αποδυτήρια του Παγκρήτιου υπήρχε το ακριβές αντίθετο συναίσθημα.
Η κατήφεια, η απογοήτευση του υποβιβασμού για τους παίκτες του Λεβαδειακού…

Η μάχη των πλέι οφ

Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος είναι οι τέσσερις ομάδες που θα παλέψουν στα πλέι οφ για το σεντόνι του Champions League, αλλά και τις καλύτερες θέσεις στο Europa.
Οι δύο πρώτοι θα μπουν με δύο βαθμούς, οι Αρκάδες με έναν και οι Περιστεριώτες με μηδέν.

Τι είναι όμως αυτό που άλλαξε στα τελευταία λεπτά της αποψινής αγωνιστικής;
Το ότι το τριφύλλι θα μπορούσε να μπει με τρεις πόντους στο «μίνι πρωτάθλημα», όμως έχασε τον έναν λόγω του ότι ο Ατρόμητος απέσπασε στο 83’ την ισοπαλία απ’ την Καλλονή και προκάλεσε ένα ελαφρύ πλήγμα στους πράσινους

Η βαθμολογία:

1. Παναθηναϊκός 2 (66 βαθμούς στην κανονική διάρκεια)
2. ΠΑΟΚ 2 (65 βαθμούς στην κανονική διάρκεια)
3. Αστέρας Τρίπολης 1 (59 βαθμούς στην κανονική διάρκεια)
4. Ατρόμητος 0 (54 βαθμούς στην κανονική διάρκεια)

Aς δουμε ομως τι εγινε στις αναμετρησεις

Παναιτωλικός - Βέροια 2-0


Ο Παναιτωλικός νίκησε με 2-0 την Βέροια στο Αγρίνιο και αποχαιρέτησε τη φετινή σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γκολάρα ο Μορένο στο δεύτερο μέρος.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Αγρινίου
Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Ι. Κοντίζας (Πειραιά), κ. Χαρίσης (Γρεβενών)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος): Ράφαελ, Κουτρομάνος, Κέβιν, Κούσας, Ετζενγκουέλε, Γοδόι (Ρουσκουγιέδα 71'), Κάπελ, Βιγιαφάνιες, Μαρτίνες (Παπουτσογιαννόπουλος 59'), Λαζάρ, Άλβες (Μορένο 67').
ΒΕΡΟΙΑ (Χριστοφορίδης): Καντιμοίρης, Αμαραντίδης (Καταλά 92'), Όστοϊτς, Μαραγκός, Μαλόν, Μπατιόν (Κάμπορα 81'), Μπαλάφας, Τάτος, Γεωργιάδης, Ντουμίτρου (Αρσε 73'), Ναζλίδης.

Γκολ: Μαραγκός (αυτογκόλ 55'), Μορένο (σουτ 78')
Κάρτες: Λάζαρ (κίτρινη 69'), Μαλόν (κίτρινη 77')
Ο Φώτης Κωστούλας ζήτησε από τον κόσμο του Παναιτωλικού να στηρίξει την ομάδα στο τελευταίο ματς της φετινής σεζόν και τους αποζημίωσε με όμορφο ποδόσφαιρο κυρίως στο πρώτο μέρος.
Ο σύλλογος του Αγρινίου έκλεισε λοιπόν την σεζόν με νίκη, ενώ κρατάμε το πολύ όμορφο γκολ του Μορένο στο δεύτερο ημίχρονο.

Ανασκόπηση αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να πιέζει και να απειλεί με δυο εξαιρετικά σουτ από Λάζαρ και Κουτρομάνο. Το σκορ άνοιξαν τελικά οι γηπεδούχοι στο 22', όταν ο Μαρτίνες εκτέλεσε ένα φάουλ, η μπάλα κόντραρε στον Μαραγκό και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Καντιμοίρη.
Ο Παναιτωλικός συνέχισε να πιέζει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, όμως Κάπελ και Ντουμίτρου σπατάλησαν τις ευκαιρίες τους. Η Βέροια απείλησε μία φορά με τον Ναζλίδη, όμως ο Ράφαελ δεν ανησύχησε.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Βέροια ήταν καλύτερη και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο γκολ, όμως ο Ράφαελ έκανε μεγάλο παιχνίδι.
Σε μία αντεπίθεση, ωστόσο, η μπάλα γύρισε στον Μορένο, ο οποίος με καταπληκτικό γυριστό σουτ έκανε το 2-0.
 Τα goals και τα  highlights της αναμετρησης



Καλλονή - Ατρόμητος 1-1

Το "χρυσό" γκολ του Χρήστου Μίνγκα απάλλαξε νωρίς νωρίς την Καλλονή από την αγωνία της "μάχης" παραμονής. Ο Θανάσης Παπάζογλου "διέσωσε" το βαθμό της ισοπαλίας για τον Ατρόμητο.
H ταυτότητα του αγώνα  Γήπεδο: Δημοτικό Μυτιλήνης
Διαιτητής: Γεώργιος Δασκαλόπουλος
Βοηθοί: Χρήστος Σωτηρόπουλος, Ηλίας Αλεξέας
ΚΑΛΛΟΝΗ (Βλάχος): Άλεξιτς, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Τσαμπούρης, Καλτσάς, Κεϊτά, Μίνγκας (80' Μαρσέλο), Λεοζίνιο (76' Αράς), Πετρόπουλος, Μανούσος (91' Πιπίνης).
Ατρόμητος (Νιόπλιας): Γκορμπόυνοφ, Αγκουαζί, Φυτανίδης, Μπρίτο (53' Καράσκο), Μπάλλας (51' Κατσουράνης), Κιβρακίδης, Καραμάνος, Δημούτσος (64' Παπάζογλου), Ούμπιδες, Λαζαρίδης, Κοντοές
Γκολ: 23΄Μίνγκας, 83' Παπάζογλου
Κάρτες: 13' Κεϊτά, 72' Ούμπιδες

Η Καλλονή θα παίζει Super League και τη σεζόν 2015-16!
Ο σύλλογος της Μυτιλήνης εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία, μετά την ισοπαλία που παραχώρησε στον Ατρόμητο με 1-1.
Οι γηπεδούχοι ξεμπέρδεψαν νωρίς νωρίς με την υπόθεση-παραμονή χάρη συρτό σουτ του Χρήστου Μίνγκα στο 23'.
Η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Το γκολ πανηγυρίστηκε έντονα από τον προπονητή Βαγγέλη Βλάχο.
Στο 83' και ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα ο Μίνγκας είχε σημαδέψει το δοκάρι, ο Ατρόμητος ισοφάρισε με τον Θανάση Παπάζογλου.
Με αγωνία κοίταζαν το χρονόμετρο οι γηπεδούχοι για το τέλος της αναμέτρησης.
Η Καλλονή παρέμεινε στην κατηγορία.
 Ο Ατρόμητος ξεκινάει δίχως βαθμό στα πλέι οφ.  
Ανασκόπηση αγώνα
Περισσότερα σε λίγο... Η Καλλονή μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο κι απείλησε μόλις επτά λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης με κεφαλιά του Πετρόπουλου, την οποία μπλόκαρε ο Γκορμπούνοφ.
Με το πρώτο 20λεπτο να περνά χωρίς άλλες ευκαιρίες, η συνέχεια επιφύλασσε γκολ. Ήταν για την Καλλονή με τον Μίνγκα να κάνει το σουτ, έξω από την περιοχή, και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.
Οι "σαρδέλες" εμφανώς απελευθερωμένες, μετά το προβάδισμα άρχισαν να πιέζουν και το δεύτερο γκολ. Ωστόσο ούτε η κεφαλιά του Πετρόπουλου στο 28ο λεπτό, ούτε το διαγώνιο σουτ του Μανούσου, στο αμέσως επόμενο, κατέληξαν στα δίχτυα.
Ο Μπρίτο στο 36ο λεπτό, προσπάθησε να ισοφαρίσει αλλά η επέμβαση του Γκορμπούνοφ, ήταν έγκαιρη. Στο 41ο λεπτό, ο Ατρόμητος έφτασε στη μεγαλύτερη ευκαιρία του με τον Δημούτσο να μην μπορεί να ισοφαρίσει προ του εξουδετερωμένου Άλεξιτς και τη κενής εστίας.
Όπως έληξε το πρώτο ημίχρονο, έτσι ακριβώς ξεκίνησε και το πρώτο. Με ευκαιρία του Ατρομήτου, δηλαδή. Πάλι με τον Δημούτσο, στο 47ο λεπτό, αλλά πάλι νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Άλεξιτς.
Οι αλλαγές των Βαγγέλη Βλάχου και Νίκου Νιόπλια, έφεραν μερική απορρύθμιση στις δύο ομάδες με αποτέλεσμα ο ρυθμός του ματς στη Μυτιλήνη να ακολουθήσει πτωτική πορεία.
Στο 78ο λεπτό, ο Μίνγκας άγγιξε το διπλασιασμό των προσωπικών του τερμάτων αλλά κι αυτών της ομάδας του, αλλά το δοκάρι σταμάτησε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα, μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Ο,τι δεν πέτυχε η Καλλονή, πέτυχε ο Ατρόμητος, στο 83ο λεπτό. Ο Καραμάνος έκανε τη σέντρα κι ο Θανάσης Παπάζογλου με κοντινή προβολή, ισοφάριση. Έτσι οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες μέχρι και τη λήξη του ματς, με το 1-1 να εξελίσσεται σε τελικό σκορ.

Τα goals και τα  highlights της αναμετρησης



 

Αστέρας Τριπολης - Κέρκυρα 2-0

Ο Αστέρας επικράτησε εύκολα με 2-0 της Κέρκυρας στην Τρίπολη, κλείνοντας αήττητος το πρωτάθλημα στην έδρα του. Με βαθμό οι Αρκάδες στα πλέι-οφ.
Η ταυτοτητα του αγωνα
Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
Διαιτητές: Παπαπέτρου (Αθηνών), Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής), Καρατζίκας (Αθηνών)
Αστέρας (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Αλόκο, Παντελιάδης (84' Παπαχρήστος), Ιγκλέσιας, Λομπάτο (58' Τσοκάνης), Νίκο, Πάρα, Γιαννιώτας, Σκουρτάι (76' Μουνάφο).
Κέρκυρα (Γρηγορίου): Σέτκους, Σιόντης, Μανωλάς, Βενέτης, Παρασκευαίδης, Κρητικός, Ανδρεόπουλος (46' Μεντής), Χαβίτο (46' Φάμπιο), Γεωργακόπουλος (72' Κόντος), Γκαζαριάν, Ζορμπάς. 
Γκολ: 14' Πάρα, 41' Νίκο
Κίτρινες: 4' Γεωργακόπουλος, 23' Ανδρεόπουλος
Μονόπλευρο το ενδιαφέρον στην Τρίπολη, με τον Αστέρα να τα θέλει όλα απέναντι στην αδιάφορη Κέρκυρα- και να τα παίρνει!
Οι Αρκάδες ήθελαν για πρώτη φορά σε μία σεζόν στη Super League να μείνουν αήττητοι στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, να μπουν με βαθμό στα πλέι-οφ αλλά και να κάνουν ρεκορ ποντων
Από το ξεκίνημα του αγώνα ο Αστέρας ήταν το αφεντικό και ουσιαστικά καθάρισε από το πρώτο ημίχρονο τους Φαίακες χάρη στα γκολ των Πάρα (14') και Νίκο (41'). Το 2-0 δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τους κιτρινομπλέ να πετυχαίνουν όλους τους στόχους που ήθελαν από αυτό το παιχνίδι.
Την ίδια στιγμή ήρθαν καλά νέα και από τα Περιβόλια, καθώς ο Μήτρογλου δεν σκόραρε, έτσιο Μπαραλες παρεμεινε στην πρωτη γραμμη των σκορερ κάτι που συνέβη για πρώτη φορά με παίκτη του Αστέρα. Πλέον οι Αρκάδες κοιτάζουν τη συνέχεια στα πλέι-οφ, ενώ η Κέρκυρα τις... διακοπές της, ενόψει της νέας σεζόν και πάλι στη Super League.
Ανασκόπηση αγώνα Από την αναμέτρηση του Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, αυτός που είχε να χάσει κάτι, ήταν ο Αστέρας. Γι' αυτό- και παρά τις πάρα πολλές απουσίες και τις αναγκαστικές αλχημείες του Στάικου Βεργέτη στο αρχικό σχήμα- οι γηπεδούχοι ανέλαβαν από την αρχή του αγώνα τα ηνία απέναντι στην αδιάφορη Κέρκυρα.
Και κατάφεραν να σκοράρουν σχετικά νωρίς, κάνοντας τη ζωή τους πολύ πιο εύκολη στη συνέχεια. Στο 14' ο Νίκο ντύθηκε Ρόλε (ασίστ σε εκτέλεση φάουλ) και ο Πάρα, Μπαράλες (γκολ με κεφαλιά) για το 1-0.
Οι κιτρινομπλέ συνέχισαν την πίεση στην εστία του Σέτκους ο οποίος μόνος του κρατούσε τους Φαίακες στο παιχνίδι. Στο 41' όμως ήρθε άλλη μία στημένη φάση για τον Αστέρα με την οποία διπλασίασε το σκορ.
Πανομοιότυπη εκτέλεση από το Νίκο, όπως στο πρώτο τέρμα, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα χωρίς την παρέμβαση άλλου ποδοσφαιριστή. Και με την εικόνα του πρώτου μέρους, 14-1 τελικές για τους γηπεδούχους με 60% κατοχή μπάλας, αυτό το 2-0 έμοιαζε εκείνη τη στιγμή ότι "κλείδωνε" τη νίκη για τον Αστέρα.

Πράγματι, τίποτα δεν άλλαξε στην επανάληψη, καθώς ο Αστέρας έριξε τον ρυθμό και όσες φορές απείλησε τους Φαίακες, βρήκε απέναντί του τον Σέτκους.
 Ενώ η Κέρκυρα, βελτίωσε την επιθετική της δραστηριότητα σε σχέση με το πρώτο μέρος, χωρίς ωστόσο να βάλει δύσκολα στον Θεοδωρόπουλο. Αναπόφευκτα το σκορ έμεινε στο 2-0.
 
Τα goals και τα  highlights της αναμετρησης



  

Πανθρακικός - Ξάνθη 2-0

Ο Πανθρακικός κέρδισε με 2-0 τη Ξάνθη στην 34η και τελευταία αγωνιστική της Super League, κι εξασφάλισε την παραμονή του στην πρώτη τη τάξει, εθνική κατηγορία. 
Η ταυτότητα του αγώνα 

Γήπεδο: Δημοτικό Κομοτηνής 

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης

Βοηθοί: Παναγιώτης Σταθόπουλος, Ιωάννης Καραγκιοζόπουλος

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία, Τζάνης (90' Μπαλδά), Κάσες (62' Χασομέρης), Μπαϊκαρά, Ροζέριο, Ίγκορ (80' Σέτι), Ηλιάδης, Χρήστου, Μελίσσης, Ποτουρίδης
ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Γκαραβέλης, Γκομσί, Μπαξεβανίδης, Τριάδης (32' Βάλτερ), Λουσέρο (63' Γουάλας), Παπάζογλου, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Καρυπίδης, Μπέλιτς (80' Ορφανίδης), Ράνος
Γκολ: 20' Κάσες, 31' Ίγκορ
Κάρτες: 73' Μελίσσης, 79' Μπαϊκαρά /  67' Παπάζογλου

Με το γκολ του Χοσέ Μαρία Κάσες στο 20ό λεπτό και του Ίγκορ στο 31ο, ο Πανθρακικός νίκησε με 2-0 τη Ξάνθη στο τοπικό ντέρμπι της Θράκης, για την 34η αγωνιστική της Super League, κι εξασφάλισε την παραμονή του σ' αυτήν.
Η ομάδα της Κομοτηνής μπήκε αποφασισμένη να πάρει τους τρεις βαθμούς, και με προεξάρχοντες τους σκόρερ, Κάσες και Ίγκορ, πέτυχε σχετικά γρήγορα το σκοπό της, απέναντι στη Ξάνθη, η οποία δεν στάθηκε σε κανένα λεπτό ικανή να απειλήσει τους γηπεδούχους, έχοντας το μυαλό της στον τελικό του Κυπέλλου, κόντρα στον Ολυμπιακό.

Πίεση από την αρχή

Ο γηπεδούχος Πανθρακικός ήθελε πάση θυσία τη νίκη και μ' αυτό το σκεπτικό μπήκε στον αγωνιστικό χώρο της Κομοτηνής. Μόλις έξι λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Κάσες έκανε τη σέντρα, ο Τζάνης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Γκαραβέλη. Στο 14ο λεπτό, ο Κάσες βγήκε τετ-α-τετ με τον Γκαραβέλη, ωστόσο ο τερματοφύλακας της Ξάνθης τον νίκησε στην προσωπική τους μονομαχία.
Το δεκάλεπτο που έκρινε το ματς
Ο,τι δε συνέβη στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις, συνέβη στο 21ο λεπτό, με τον Κάσες να κερδίζει την κόντρα από τον αμυντικό της Ξάνθης, και με ωραίο πλασέ να νικά τον Γκαραβέλη, ανοίγοντας το σκορ και βάζοντας μπροστά τον Πανθρακικό.  Το σφυροκόπημα των γηπεδούχων είχε και συνέχεια με τον Τζάνη να μη μπορεί να νικήσει με κεφαλιά τον Γκαραβέλη, στο 27ο λεπτό.


  Οι ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού δικαιώθηκαν για την επιλογή των και έφτασαν και στο δεύτερο γκολ, το οποίο προήλθε μετά από ατομική ενέργεια του Ίγκορ, με το Βραζιλιάνο να αποφεύγει το μαρκάρισμα των αμυντικών της Ξάνθης και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, με εξαιρετικό σουτ.
Πυροβολισμοί από Ίγκορ
Στον ίδιο ποδοσφαιριστή, Ίγκορ, ανήκε κι η επόμενη χρονικά φάση του ματς. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, προέβη σε γυριστό σουτ, με τον Γκαραβέλη να τον μιμείται στη θεαματικότητα της προσπάθειας και ν' απομακρύνει, τον κίνδυνο. Στο 43ο λεπτό, ο Ίγκορ θα συνεχίσει το μονοπώλιο των χαμένων ευκαιριών, πιάνοντας εξαιρετική κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ.
Απειλεί η Ξάνθη
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Ξάνθη απείλησε με τον Ράνο, ωστόσο οι δεύτερες σκέψεις που πέρασαν από το μυαλό του κι η αργοπορία που αυτές έφεραν, είχα ως αποτέλεσμα την έγκαιρη αντίδραση - επέμβαση του τερματοφύλακα του Πανθρακικού, Αθανασιάδη.


  Στο 67ο λεπτό, ο Ροζέριο Μάρτινς ανέλαβε την απευθείας εκτέλεση φάουλ, αυτή ήταν εξαιρετική, ωστόσο ο Γκαραβέλης ήταν αυτός που αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του, πραγματοποιώντας εξαιρετική απόκρουση.
Πτωτική η πορεία του ρυθμού του ματς, στη συνέχεια, με το γηπεδούχο Πανθρακικό να "κάθεται" πάνω στο υπέρ του διαμορφωθέν σκορ και τη Ξάνθη να μη μπορεί να παράξει ποδόσφαιρο, να μπερδεύει και να μπερδεύεται.
Τα goals και τα  highlights της αναμετρησης




Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1


Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1 δείχνοντας και πάλι δυο πρόσωπα ενώ έσπασε το αήττητο της ομάδας των Ιωαννίνων κόντρα στις ομάδες της πρώτης οκτάδας. Τρεις διαφορετικούς σκόρερ είχε το τριφύλλι. 
Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"
Διαιτητής:Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Χρ. Μαγιάννης (Άρτας), Λεων. Φραγκιαδάκης
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς (76' Δώνης), Νίνης (80' Ταυλαρίδης), Καρέλης, Κλωναρίδης (63' Ντίνας).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Χάβος): Βελλίδης (40' Σωτηρίου), Στρούνα, Μπέριος, Μιχαήλ, Ναδάλες (63' Κοροβέσης), Χαρίσης (63' Αυγενικού), Τσουκαλάς, Ακόστα, Τσάβες, Ίλιτς, Μανιάς.
Γκολ: 4' Κλωναρίδης, 51΄Καρέλης, 61' Λαγός/5' Ίλιτς
Κίτρινες: 53' Λαγός/12' Ίλιτς
Το τρίποντο που του έδωσε την δεύτερη θέση αλλά δεν άλλαξε κάτι στην βαθμολογία των πλέι οφ κατέκτησε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας την Κυριακή του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1. Οι πράσινοι δείχνοντας και πάλι δυο πρόσωπα μπόρεσαν να φτάσουν στη νίκη χάρη στο δεύτερο 45λεπτο όπου παρουσιάστηκαν πιο σοβαροί.
Έτσι επικράτησαν του "Άγιαξ της Ηπείρου" ο οποίος γνώρισε την πρώτη του ήττα από ομάδες της πρώτης οκτάδας. Ο Παναθηναϊκός με τη νίκη αυτή τερμάτισε στην δεύτερη θέση μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη και ο ΠΑΣ στην έκτη μετά την ισοπαλία του Ατρόμητου στην Καλλονή.
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου με μια αλλαγή σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην Κέρκυρα καθώς ο Λαγός πήρε τη θέση του τιμωρημένου Ατζαγκούν και οι υπόλοιποι δέκα ήταν όσοι είχαν ξεκινήσει και στο ματς με τους "Φαίακες". Σε αντίθεση ο ΠΑΣ είχε κάποιες αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Εργοτέλη.
Το καλό ήταν πως και οι δυο ομάδες κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και χωρίς άγχος και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προσφέρουν γκολ και θέαμα.
Το τριφύλλι έδειξε δυο πρόσωπα καθώς μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μέχρι το είκοσι λεπτό είχε την υπεροχή αλλά μετά είχε ένα νεκρό εικοσάλεπτο.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να σκοράρουν από ένα γκολ και να χάσουν σωρεία ευκαιριών και οι δυο για κάτι καλύτερο το οποίο όμως δεν ήρθε για κανέναν εκ των δυο.
Στο δεύτερο 45λεπτο όμως ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή του αγώνα και σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο ήταν πιο αποτελεσματικός καθώς βρήκε πιο εύκολα τον δρόμο προς τα δίχτυα και μπόρεσε να κάνει δυο γκολ.
Σε αντίθεση ο ΠΑΣ δεν είχε τόσο καλή απόδοση όσο στο πρώτο ημίχρονο, δεν απείλησε τους πράσινους και έτσι ήρθε η ήττα και η 6η θέση μετά τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής.
Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς στην αναμέτρηση καθώς μόλις στο 4' ο Ζέκα έδωσε την πάσα στον Κλωναρίδη, αυτός κατέβασε όμορφα την μπάλα και με ωραία ντρίπλα κάτω από τα πόδια του Ναδάλες άνοιξε την μπάλα δεξιά μέσα στην περιοχή και με ένα διαγώνιο σουτ νίκησε τον Βελλίδη για το 1-0.
Ο ΠΑΣ ευτύχησε να φέρει το ματς στα ίσια στο επόμενο κιόλας λεπτό καθώς με τη σέντρα οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν την μπάλα που έφτασε στον Στρούνα σε μια γρήγορη αντεπίθεση. Αυτός γύρισε προς τον Ίλιτς ο οποίος με πλασέ πρόλαβε και την έξοδο του Στιλ και σούταρε εύστοχα για το 1-1.
Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου προσπάθησαν να πάρουν και πάλι τα ηνία του αγώνα αλλά έχασαν δυο καλές ευκαιρίες στο 11' με άστοχο σουτ του Νίνη ενώ είχαν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 16' με τον Κλωναρίδη. Ο Μιχαήλ δεν υπολόγισε καλά μέσα στην περιοχή και έχασε την μπάλα από τον Νίνη ο οποίος την γύρισε στον σκόρερ των πράσινων που από κοντά ανενόχλητος σούταρε στέλνοντας την μπάλα έξω.
"Νεκρό" εικοσάλεπτο για το τριφύλλι
Η απόδοση του τριφυλλιού έπεσε στη συνέχεια με τον ΠΑΣ να παίρνει την πρωτοβουλία στο ματς και να χάνει σωρεία ευκαιριών για να πάρει το προβάδισμα. Στο 24' ο Στιλ ήταν αυτός που με σωτήρια προσπάθεια μετά από δικό του άσχημο διώξιμο έσωσε την εστία του πέφτοντας πάνω στα πόδια του Μανιά και εν συνεχεία του Ακόστα.
Δυο λεπτά αργότερα στο 26' ο Τσάβες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ακόστα από το ύψος του πέναλτι πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Στιλ.
Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας και εκεί χτυπούσε ο ΠΑΣ ενώ στο 33' ήρθε μια ακόμα καλή  στιγμή για τους φιλοξενούμενους σε μια αντεπίθεση και βαθιά μπαλιά προς τον Μανιά ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Στιλ αλλά ο Άγγλος γκολκίπερ έσωσε την εστία του με το αριστερό πόδι.
Τραυματίστηκε ο Βελλίδης
Στο 39' ο ΠΑΣ Γιάννινα αναγκάστηκε να κάνει μια αλλαγή καθώς ο Βελλίδης τραυματίστηκε και αποχώρησε από το παιχνίδι με τον Σωτηρίου να παίρνει την θέση του. Μέχρι να γίνει η αλλαγή όμως πέρασαν τρία-τέσσερα λεπτά και αυτό ανέκοψε τον ρυθμό του αγώνα. Κάτι που σε εκείνο το σημείο ευνόησε το τριφύλλι.
Με την λήξη του πρώτου μέρους μάλιστα ο Παναθηναϊκός με τον Καρέλη έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Ο επιθετικός των πράσινων με μια φανταστική ενέργεια πέρασε τέσσερις αντιπάλους και από πλάγια προσπάθησε να νικήσει τον Σωτηρίου που έδιωξε.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Παναθηναϊκός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο πιο σοβαρός και με σκοπό να καθαρίσει το ματς και οι προθέσεις του φάνηκαν από τα πρώτα λεπτά στο δεύτερο 45λεπτο. Στο 48' ο Ζέκα βρέθηκε έξω από την περιοχή και έπιασε έναν κεραυνό με την μπάλα να σταματάει στην συμβολή των δοκών.
Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά το οποίο εκτέλεσε ο Πράνιτς. Ο Κροάτης έστειλε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι όπου πετάχτηκε ο Καρέλης και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Σωτηρίου ο οποίος είχε κάνει και κακή έξοδο. Το τριφύλλι πήρε έτσι και πάλι το προβάδισμα με 2-1 στο σκορ.
Στο επόμενο λεπτό οι πράσινοι θα μπορούσαν να κάνουν και το 3-1 αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Νίνης έδιωξε σωτήρια ο Σωτηρίου πέφτοντας στην δεξιά του γωνία. Με το υπέρ του 2-1 ο Παναθηναϊκός έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο του αγώνα.
Στο 61' της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός "κλείδωσε" το τρίποντο όταν ο Λαγός έκλεψε την μπάλα, άλλαξε με τον Κλωναρίδη, πέρασε με ωραία ντρίπλα τον Μιχαήλ και πλάσαρε έξω από την περιοχή με την μπάλα να κοντράρει να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα για το 3-1 των πράσινων.
Οι δυο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές με τον Πετράκη να θέλει να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και τον Γιάννη Αναστασίου να θέλει να δώσει χρόνο και σε άλλους παίκτες του.
Ο ΠΑΣ έχασε την ευκαιρία να μπει ξανά στο παιχνίδι στο 68' όταν ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε ένα λάθος στο χώρο του κέντρου ο Τσάβες πήρε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και προσπάθησε να σκάψει την μπάλα πάνω από τον Στιλ ο οποίος απομάκρυνε.
Δοκάρι με τον Νίνη
Δέκα λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του όταν μετά από κόρνερ από τα αριστερά ο Νίνης έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή. Πέρασε όμορφα τον αντίπαλο του αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σωτηρίου.
Η τελευταία καλή στιγμή του τριφυλλιού ήρθε στο 82' μετά από ωραίο ένα-δυο του Ζέκα με τον Καρέλη και σουτ του επιθετικού των πράσινων το οποίο έφυγε πολύ έξω από τα δοκάρια του Σωτηρίου.
Τα goals και τα  highlights της αναμετρησης



Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 0-0

Συγκλονιστικές στιγμές στη Νέα Σμύρνη για τον Πανιώνιο, που σώθηκε με την λευκή ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΟΚ, επιστρατεύοντας ακόμη και... τρεις μπάλες στο φινάλε.
Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Nέα Σμύρνη
Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Τασουλής, Οικονόμου, Αργυρόπουλος (46' Βλάχος), Χατζηησαίας, Φούντας, Μητρόπουλος, Κόρμπος, Μπακασέτας (73' Ρισβάνης), Μπουμάλ, Κολοβός (32' Γιάννου)
ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Τζαβέλλας, Βίτορ, Σκόνδρας (87' Δεληγιαννίδης), Ρατς, Τζιόλης, Κίτσιου (74' Σαββίδης), Κάτσε, Περέιρα, Πόζογλου, Παπαδόπουλος (36' Κουλούρης)
Γκολ:
Κάρτες: 45'+3' Μπακασέτας, 53' Κίτσιου, 69', 69 Τασουλής, 89' Χατζηησαίας, 90'+2' Ιμπαγάσα, 90'+8' Κόρμπος
Αποβολές: 69' Τασουλής
Διαιτητής: Α. Σιδηρόπουλος
Θα κάνουν καιρό να ξεχάσουν το χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ οι φίλαθλοι του Πανιωνίου. Όχι γιατί ήταν το καλύτερο που έχουν δει (δεν ήταν πάντως κακό οριστικά), αλλά γιατί έζησαν στιγμές αγωνίας, ειδικά στο τέλος όταν το ματς παιζόταν και όλα τα υπόλοιπα είχαν ολοκληρωθεί.
 Οι φίλοι του Πανιωνίου ήταν με τα τηλέφωνα και τα ακουστικά στα αυτιά, οι τα στελέχη και οι αναπληρωματικοί δάγκωναν τα ρούχα τους και ο Τασουλής που αποβλήθηκε λόγω απερισκεψίας , με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 69', περιφερόταν μέσα στη νευρικότητα γύρω από τον αγωνιστικό χώρο.
Τελικά, αφού δεν μπήκε γκολ μέχρι το σημείο που το ματς παιζόταν, χωρίς ναυπάρχει καθαρή εικόνα αν η ισοπαλία αρκεί για τη σωτηρία των γηπεδούχων, στο φινάλε επιστρατεύτηκε κάθε μέσο, ακόμη και μπάλες που έπεφατν ανά τριάδες στον αγωνιστικό χώρο για να μην αλλάξει το αποτέλεσμα.
Ο ΠΑΟΚ από την άλλη πλευρά, υπό το βλέμμα του Σαββίδη, δεν μπόρεσε να πάρει τον εξτρά βαθμό για τα πλέι οφ, ωστόσο γλίτωσε τα χειρότερα, καθώς  ο Ατρόμητος πήρε ισοπαλία στην Μυτιλήνη και έτσι ο Παναθηναϊκός δεν πάει στην εκκίνηση των εξτρά αγώνων με +3.

Όπως ήταν λογικό τα πρώτα λεπτά του αγώνα είχαν πολλά λάθη, κυρίως από τους παίκτες του Πανιωνίου, οι οποίοι ήταν εμφανώς νευρικοί από την κρισιμότητα του αγώνα, κάτι που τους οδηγούσε σε πολλά λάθη. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ ήταν πιο ήρεμος και απέφυγε τα εύκολα λάθη, ενώ έφτασε μία-δύο φορές κοντά στο γκολ, χωρίς, ωστόσο, να αξίζει να κρατηθεί κάποια φάση.
Νευρικότητα και άγχος
Όσο η ώρα περνούσε οι γηπεδούχοι έδειχναν να αγχώνονται ακόμη περισσότερο, αφού δεν μπορούσαν να κάνουν παιχνίδι, κυρίως λόγω της πολύ καλής αμυντικής λειτουργίας του ΠΑΟΚ, ο οποίος δημιουργούσε κινδύνους στην περιοχή των Νεοσμυρνωτών. Ο "Δικέφαλος" θα μπορούσε στο 23΄να ανοίξει το σκορ αν ο Περέιρα έβρισκε την μπάλα και όχι αέρα μετά από την προσπάθεια του Παπαδόπουλου.
Απώλειες
Μετά το 30' οι δύο ομάδες έχασαν τους καλύτερους παίκτες τους μέχρι εκείνη την ώρα. Ο μεν Πανιώνιος τον Κολοβό, του οποίου την θέση πήρε ο Γιάννου και ο δε ΠΑΟΚ τον Δημήτρη Παπαδόπουλο που παραπονέθηκε για τράβηγμα στον αριστερό δικέφαλο. Την θέση του "Παπ" πήρε ο Κουλούρης.
Καλή προσπάθεια για τον Πανιώνιο
Η πρώτη αξιόλογη προσπάθεια του Πανιωνίου ήρθε στο 38' με ένα σουτ του Μπουμάλ που προήλθε από όμορφη ατομική προσπάθεια του ίδιου. Η μπάλα, όμως, κατέληξε πολύ άουτ, ωστόσο, σημειώστε ότι αυτή ήταν η πιο... κλασσική φάση που έβγαλαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος.
Απίθανη ευκαιρία από τον Γιάννου
Στο 43' χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα και ήταν για τον Πανιώνιο. Ο Σκόνδρας έκανε τραγικό λάθος, ο Μπακασέτας έκλεψε, βγήκε στην κόντρα, σέντραρε, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Γιάννου, ο οποίος από τα δύο μέτρα έστειλε με κεφαλιά την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Σαρλ Ιτάνζ.
Ημίχρονο
Αυτή ήταν η τελευταία φάση ενός πρώτου ημιχρόνου στο οποίο κυριάρχησαν η νευρικότητα και τα λάθη του Πανιωνίου στο πρώτο μισό, τουλάχιστον, ενώ ο ΠΑΟΚ έδειχνε σαφώς πιο ήρεμος και αμυντικά δεν είχε πρόβλημα με εξαίρεση την παραπάνω φάση.
Ξεκίνημα με ευκαιρίες
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρίες και για τις δύο ομάδας, αλλά με τον Πανιώνιο να χάνει την πιο κλασσική, όταν με τον Γιάννου και πάλι δεν κατάφερε να εκτελέσει σωστά με αποτέλεσμα ο Ιτάνζ να μπλοκάρει εύκολα. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ σπατάλησε μία ευκαιρία με τον Περέιρα το σουτ του οποίου πέρασε άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και αυτό του Κάτσε στο 59', που αν και ήταν καλύτερο κατέληξε άουτ.
Πάνω στην γραμμή ο Κάτσε
Ο Πανιώνιος στο 63' έχασε μία τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Μπουμάλ εκτέλεσε κόρνερ, ο Χατζηησαϊας πήδηξε ψηλά, πήρε την κεφαλιά, αλλά κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ο Έργκους Κάτσε έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή. Νωρίτερα, οι παίκτες του Πανιωνίου διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βίτορ, αλλά ο Σιδηρόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Σε εκείνο το σημείο του αγώνα υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή λόγω έντασης που υπήρξε με τον βοηθό του διαιτητή που ήταν μπροστά στους οργανωμένους του Πανιωνίου.
Ανόητη αποβολή Τασουλή
Στο 69' οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν, αφού ο Τασουλής πήρε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε ένα λεπτό! Αρχικά για μαρκάρισμα του στον Σκόνδρα και στη συνέχεια για τις υπερβολικές διαμαρτυρίες του στον Σιδηρόπουλου. Ανόητη ενέργεια από τον νεαρό άσο του Πανιωνίου, που ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του μέχρι τότε.
Καθυστερήσεις
Ο ρυθμός του αγώνα μετά την αποβολή έπεσε πάρα πολύ, αφού με τα αποτελέσματα που υπήρχαν τότε ο Πανιώνιος παρέμενε στην κατηγορία. Οι παίκτες του, όπως ήταν λογικό, έπαιζαν με τον χρόνο με στόχο να τελειώσει το παιχνίδι και συγχρόνως η περιπέτειά του.
Το παιχνίδι έληξε με τα πολλά 0-0, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να κάνει κάτι στα τελευταία λεπτά, παρά τα επτά (!) που έδωσε ο Σιδηρόπουλος ως καθυστερήσεις. Ο Πανιώνιος τελικά έμεινε στην κατηγορία, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν πήρε τον βαθμό που ήθελε εν όψει των πλέι οφ.
 Τα highlights της αναμετρησης

 


Εργοτέλης - Λεβαδειακός 0-2


Ο Λεβαδειακός νίκησε με 2-0 τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, αλλά είναι τελικά η ομάδα που υποβιβάστηκε στη Football League. Σκόρερ για τους Βοιωτούς οι Μιλοσάβλιεφ (66') - Μάντζιος (68').
 Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Παγκρήτιο
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Τουμπακάρης (Αθηνών)
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γ. Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Ρέντζας (71' Ολαϊτάν), Λουβιόν, Γκορκς, Πίτσος, Μποέ-Καν (60' Γκέντσογλου), Καζναφέρης, Κούτρης (82' Καλέ), Χαλκιαδάκης, Γιουσούφ, Τζίλας.
ΛΕBΑΔΕΙΑΚΟΣ (Α. Μάντζιος): Σηφάκης, Στάθης, Τριποτσέρης, Τομάς, Μιλιάζες, Ζίτο, Πελέ, Γιακουμάκης (46' Μιλοσάβλιεφ), Μπουσταμάντε (Βούκσεβιτς , Πουλίδο (85' Γκόμεζ), Μάντζιος.
Γκολ: Μιλοσάβλιεφ (66'), Μάντζιος (68')
Κάρτες: Πίτσος (7'), Καλέ (88') - Μιλιάζες (34'), Ζίτο (45'), Μιλοσάβλιεφ (90'+1')
Η τέταρτη ομάδα που υποβιβάστηκε τελικά στη Football League είναι ο Λεβαδειακός. Οι Βοιωτοί μπορεί να νίκησαν με 2-0 τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, αλλά τερμάτισαν στην 15η θέση και η νέα σεζόν δεν θα τους βρει στη Superleague.
Την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 ο Λεβαδειακός εξασφάλισε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία και από τότε έως σήμερα αγωνιζόταν στα σαλόνια της Superleague. Η πορεία του ωστόσο έλαβε τέλος την Κυριακή (10/5). Ο Πανιώνιος έμεινε στο 0-0 στη Νέα Σμύρνη, αποτέλεσμα που έριξε τους ''πράσινους'' στη Β' Εθνική.
Εκεί όπου ήδη βρίσκονται και οι Εργοτέλης, ΟΦΗ και Νίκη Βόλου, άσχετα με το ποια θα είναι τελικά η κατηγορία στην οποία θα παίξουν τη νέα σεζόν. Ο Λεβαδειακός πλήρωσε τον αρνητικό πρώτο γύρο. Μπορεί στο δεύτερο μισό να ισχυροποιήθηκε το ρόστερ των Βοιωτών, αλλά αποδείχθηκε στην πράξη πως ήταν αργά.
Θα πρέπει, βέβαια, από εδώ και πέρα να περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η τύχη της Βέροιας που απειλείται με υποβιβασμό.
 Αν συμβεί αυτό, τότε είτε θα μείνει στην κατηγορία είτε η 15η ομάδα της Superleague, δηλαδή ο Λεβαδειακός, είτε θα ανέβει η τρίτη ομάδα από τα play off της Football League.
Υπενθυμίζεται ασφαλώς ότι ανάμεσα στους υποψήφιους κατηγορούμενους είναι και ο μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, στον οποίο έχει επιβληθεί ο περιοριστικός ρόλος να μην ασχολείται με το ποδόσφαιρο μέχρι να γίνει η δίκη.  
Ανασκόπηση αγώνα
Με ένα σουτ του Μάντζιου, στο 4', το οποίο πέρασε πάνω από το δοκάρι του Σαράνοφ ξεκίνησε το παιχνίδι στο Παγκρήτιο, για τον Λεβαδειακό που ''καιγόταν'' για τρίποντο στο Ηράκλειο. Στο 8' το χτύπημα φάουλ του Μιλιάζες εξουδετέρωσε ο Σαράνοφ, ενώ το σουτ που επιχείρησε στο 11' ο Πουλίδο από το ύψος της περιοχής και δεξιά πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα του γκολκίπερ του Εργοτέλη. Στο 12' ο Εργοτέλης σπατάλησε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν από θέση τετ α τετ με τον Σηφάκη ο Τζίλας έκανε το σουτ, ωστόσο ο Κρητικός τερματοφύλακας απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Φτάσαμε στο 30' για να δούμε καλή στιγμή στην αναμέτρηση. Φάουλ του Πελέ από πολύ καλή θέση και αριστερά (το κέρδισε ο Πουλίδο), έδιωξε στην αριστερή του γωνία ο Σαράνοφ. Η βολίδα που επιχείρησε ο Μπρούνο στο 39' πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ τελευταία άξια αναφοράς ευκαιρία αυτή του 44', οπότε και ο Γιακουμάκης από σέντρα του Στάθη δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα το επιθυμούσε.
Με άστοχο σουτ του Μάντζιου ξεκίνησε και το δεύτερο μισό. Το 0-1 έγραψε στο 66' με πλασέ ο Μιλοσάβλιεφ, ύστερα από συνεργασία με τον Μάντζιο. Στο 68' ο Τζίλας έκανε θέατρο, ο Λεβαδειακός έφυγε στην αντεπίθεση και ο Μάντζιος με σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Στο 77' ο Βούκσεβιτς σούταρε έξω από την περιοχή, για να διώξει ο Σαράνοφ. Ο Μάντζιος πήρε το ριμπάουντ, σούταρε, αλλά σημάδεψε το δοκάρι.
 Τα goals και τα  highlights της αναμετρησης


Πλατανιάς - Ολυμπιακός 1-1

Τον βαθμό που έψαχνε για να μην μπλέξει στα σενάρια ισοβαθμίας πήρε ο Πλατανιάς κόντρα στον Ολυμπιακό. Το τελικό 1-1 στα Περιβόλια διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Αυλωνίτη (17') και τέρμα του Χάρα (87').
Ο Πλατανιάς υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων για την 34η και τελευταία αγωνιστική της Super League, ψάχνοντας έστω και ένα βαθμό κόντρα στους Πρωταθλητές Ελλάδας, προκειμένου να μην μπλέξει καν στο ένα και μοναδικό σενάριο, από τα 16 πιθανά, που τον έστελνε στην Football League.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασιστικοί στο χορτάρι και έστω με δόση τύχης, προηγήθηκαν στο 17' με το αυτογκόλ του Αυλωνίτη, το οποίο ωστόσο άξιζαν με την συνολική τους παρουσία στο πρώτο μέρος. Ο Ολυμπιακός από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και σε όλο το δεύτερο πίεσε -έστω και ανορθόδοξα πολλές φορές- για την ισοφάριση, την οποία βρήκε στο 87ο λεπτό δια ποδός Χάρα.
Η ταυτότητα του αγώναΓήπεδο: Δημοτικό Περιβολίων
Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Γεώργιος Κάλφογλου (ΕΠΣ Θεσπρωτίας), Δημήτριος Βερρής (ΕΠΣ Λέσβου)
Πλατανιάς (Παράσχος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Αγκιλέρα, Μπανανά, Δημήτρης, Τετέ, Μαχαμάτ, Μενδρινός (73' Γιακουμάκης), Αποστολόπουλος (54' Ζαραδούκας), Γουνδουλάκης (83' Ιτούα), Τόρες.
Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού (74' Φουστέρ), Εντινγκά (57' Ντουρμάζ), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης (59' Χάρα), Ντομίνγκες, Μπενίτες, Μήτρογλου.
Γκολ: 17' αυτ. Αυλωνίτης / 87' Χάρα
Κάρτες: 51' Μενδρινός, 80' Γιακουμάκης, 90+3' Ολιμπά / 56' Μιλιβόγεβιτς, 60' Αυλωνίτης
 Τα goals και τα  highlights της αναμετρησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: