moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Πρεμιερα Final 4:Ολυμπιακος-ΤΣΣΚΑ στις 19:00

Πρεμιερα Final 4:Ολυμπιακος-ΤΣΣΚΑ στις 19:00

Η μεγαλη μερα εφτασε.
Ο Ολυμπιακος καλειται να αποδειξει ακομη μια φορα το μεγαλειο του απεναντι σε εναν ισχυρο αντιπαλο οπως η ΤΣΣΚΑ.
Αν και της εχει παρει τον ..αερα ολοι γνωριζουμε πως καθε αναμετρηση ειναι διαφορετικη και εχει τον δικο της χαρακτηρα,και ειδικα οι αναμετρησεις του Final 4.
Τετοιου ειδους αναμετρησεις που αποβλεπουν στην προκριση στον μεγαλο τελικο και την κατακτηση του τιτλου,δεν βασιζονται μονο στην ποιοτητα των παικτων μεμονωμενα,η στις τεχνικες των προπονητων,κυριως κρινονται στο ποσο πολυ θελει η καθε ομαδα να προκριθει και να περασει στην τελικη φαση του τελικου και την κατακτηση του τιτλου.
Ο Ολυμπιακος εχει αποδειξει πως ειναι φιαγμενος για τετοιες αναμετρησεις και ειναιαποφασισμενος  και συνειδητοποιημενος για τον λογο που βρισκεται εκει.
Θελει την προκριση καταρχης αλλα και την κουπα.
Εναν ακομη τιτλο που θα τον ανεβασει ακομη ψηλοτερα στην Ευρωπη και θα κανει υπερηφανους ολους τους Ολυμπιακους αλλα και την Ελλαδα.
Εμεις ευχομαστε απο καρδιας ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στον ΘΡΥΛΟ μας
Ας δουμε ομως πιο αναλυτικα αυτην την αναμετρηση
Μετά τις υπερβάσεις σε Πόλη και Λονδίνο, ο Ολυμπιακός θέλει να τριτώσει τις υπερβάσεις με… μόνιμο θύμα την ΤΣΣΚΑ και να φτάσει στον τελικό του Final Four της Μαδρίτης.

Η τρίτη… στη Μαδρίτη!
Λένε πως είναι το αουτσάιντερ.
Λένε πως οι άλλοι δεν παίζονται.
Λένε πως το ρόστερ του, που εκτιμάται στο 1/4 του κόστους εκείνου των αντιπάλων, μειονεκτεί σε ποιότητα και βάθος.
Λένε πως η τρίτη αναμέτρηση σε Final Four θα είναι για εκείνον και φαρμακερή.
 Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, καλείται να τους διαψεύσει όλους και για μια ακόμη φορά πηγαίνοντας κόντρα σε κάθε λογική να παραμείνει ο εφιάλτης της ΤΣΣΚΑ στον αποψινό πρώτο ημιτελικό του Final Four της Μαδρίτης (19:00, ΝΕΡΙΤ, Novasports 2,).

Απέναντι στην ακριβότερη, ποιοτικότερη, «βαθύτερη» κι αποφασισμένη ΤΣΣΚΑ, που έχει χάσει μόλις τρεις φορές φέτος στην Ευρωλίγκα και συνολικά επτά σε 61 ματς, ο Ολυμπιακός έχει τα δικά του όπλα: την έλλειψη άγχους, αφού έχει επιτελέσει την αποστολή του και φτάνοντας στο Final Four είναι ήδη πετυχημένος, χωρίς αυτό να σημαίνει πως σκοπεύει να σταματήσει εδώ.
Το χαρακτήρα που έχει «σφυρηλατήσει» στα μεγάλα ματς έχοντας πολλάκις κατορθώσει να ρίξει στο καναβάτσο που στα χαρτιά ήταν ανώτεροι αλλά αποδείχτηκαν τέτοιοι μόνο στα λόγια.
Την άμυνά του, κορυφαία της διοργάνωσης, που στην πιο δύσκολη αποστολή της καλείται να εξουδετερώσει την κορυφαία επίθεση.
 Και το πνεύμα της ομάδας, αυτό που τον οδήγησε τόσο ψηλά και μοιάζει ικανό να υπερκεράσει και τις καλύτερες μονάδες.

Αυτό που λείπει στον Ολυμπιακό είναι η τύχη.
 Γιατί παραμονή του μεγάλου αγώνα είδε τον Ματ Λοτζέσκι να ταλαιπωρείται από το στομάχι του και να είναι αμφίβολος.
 Όμως οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν ως εδώ ξεπερνώντας όχι μόνο ισχυρούς αντιπάλους, αλλά και τις αναποδιές που πολλάκις εμφανίστηκαν στο δρόμο τους.

Στον αντίποδα, η ΤΣΣΚΑ φτάνει στο Final Four για δωδέκατη φορά τα τελευταία 13 χρόνια, αλλά διεκδικεί τον πρώτο της τίτλο μετά το 2008, μετά από διαδοχικές αποτυχίες από θεωρητικά ασθενέστερους αντιπάλους.
Αυτή τη φορά, στο τυχερό για αυτή έδαφος της Μαδρίτης όπου προ επταετίας στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, η «αρκούδα» φιλοδοξεί να δαγκώσει.
Ο Δημήτρης Ιτούδης έχει καταφέρει να μετατρέψει σε πειθαρχημένο σύνολο τους πολλούς αστέρες που διαθέτει, ενώ όλοι διαβεβαιώνουν πως ό,τι έγινε το 2012 και το 2013 θα μείνει σε Πόλη και Λονδίνο.
Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, καθώς και ο Βιτάλι Φριτζόν είναι ετοιμοπόλεμος, αλλά μένει να φανεί αν θα επιλεγεί στη δωδεκάδα αντί του «άχρωμου» Κορόμπκοφ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μπελόσεβιτς, Ρίζικ και Ιερεθουέλο Μαθετε τα παντα για το διαιτητικο τριο.

Αριθμοί που τρομάζουν

Η ΤΣΣΚΑ είναι κυρίαρχος στη σύγκριση των αριθμών των δύο ομάδων. Άλλωστε μιλάμε για την καλύτερη επίθεση, την πιο εύστοχη ομάδα σε τρίποντα, τη δεύτερη πιο εύστοχη σε δίποντα, την πρώτη σε συνολικά και τρίτη σε αμυντικά ριμπάουντ, τη δεύτερη σε ασίστ και την πρώτη σε αξιολόγηση σε όλη την Ευρωλίγκα. Θα καταφέρει η καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης να τη σταματήσει;

Αναλυτικά η σύγκριση (Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ)
Επίθεση: 75 (20ος) - 87,82 (1η)
Άμυνα: 71,18 (1ος) - 75,68 (9η)
Βολές: 70,38% (20ος) - 78,6% (4η)
Δίποντα: 51,91% (7ος) - 54,92% (2η)
Τρίποντα: 35,6% (13ος) - 41,63% (1η)
Ριμπάουντ: 33,96 (13ος) - 37,43 (3η)
Αμυντικά ριμπάουντ: 24,71 (11ος) - 26,86 (1η)
Επιθετικά ριμπάουντ: 9,22 (20ος) - 10,57 (10η)
Ασίστ: 17,68 (5η) - 20,93 (2η)
Λάθη: 11,36 (6ος) - 13,14 (18η)
Κλεψίματα: 5,64 (18ος) - 6,93 (6η)
Τάπες: 3,39 (6ος) - 4,14 (2η)
Φάουλ υπέρ: 21,32 (8ος) - 21,81 (5η)
Φάουλ κατά: 22,36 (9ος) - 21 (16η)
Αξιολόγηση: 83,18 (5ος) - 106,89 (1η)

Δεν υπάρχουν σχόλια: