moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Τα αποτελεσματα του Europa League (videos)

Τα αποτελεσματα του Europa League (videos)

Η Ντνίπρο έκανε το θαύμα, καθώς νίκησε 1-0 τη Νάπολι και προκρίθηκε στον τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αντίπαλος η έμπειρη Σεβίλλη στην Βαρσοβία, ξανά παράπονα οι Ιταλοί
Η Σεβίλλη νίκησε την Φιορεντίνα και στην Ιταλία, έτσι πήρε άνετη πρόκριση στο τελικό του Europa League για 2η σερί χρονιά και συνολικά 4η στην ιστορία της
 Ας δουμε αναλυτικα τι συνεβη και στις δυο αναμετρησεις.

Ντνίπρο - Νάπολι 1-0

 Σαν ψέμα!
Με χρυσό σκόρερ τον Σελέζνιοφ και ήρωα τον Μπόικο με μεγάλες επεμβάσεις, η Ντνίπρο νίκησε 1-0 τη Νάπολι και πήρε ιστορική πρόκριση στον τελικό του Europa League όπου θα συναντήσει την Σεβίλλη!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ντνίπρο (Μίρον Μάρκεβιτς):
Μπόικο, Ντάγκλας, Λούτσκεβιτς (67’ Ματέους), Φεντέτσκι, Κανκάβα, Λέο Μάτος, Τσεμπεριάτσκο, Φέντορτσουκ, Ροτάν, Κονοπλιάνκα, Σελέζνιοφ (75’ Κάλινιτς).

Στον πάγκο: Λάστουβκα, Βλαντ, Μπέζους, Μπρούνο Γκάμα, Σακχόβ.

Νάπολι (Ράφα Μπενίτεθ): Αντούχαρ, Μπρίτος, Μάτζιο, Γκουλάμ, Αλμπιόλ, Νταβίντ Λόπεζ (77’ Ενρίκες), Ινλέρ, Γκαμπιαντίνι (55’ Χάμσικ), Καγεχόν, Ιγκουαΐν, Ινσίνιε (61’ Μέρτενς).

Στον πάγκο: Ραφαέλ Καμπράλ,, Κουλιμπαλί, Ζορζίνιο, Γκαργκάνο.

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
Γήπεδο: «Ολιμπίνσκι»
Το δικό της ποδοσφαιρικό παραμύθι συνεχίζει να ξεφυλλίζει η Ντνίπρο!

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και με τη Νάπολι να την έχει κλείσει στο μισό γήπεδο το τελευταίο εικοσάλεπτο, η ουκρανική ομάδα άντεξε και χάρη στο παλικαρίσιο γκολ με κεφαλιά του Σελέζνιοφ (58’) επικράτησε 1-0 και σε συνδυασμό με το 1-1 στο «Σαν Πάολο» πέτυχε κάτι που στην αρχή έμοιαζε με ψέμα: να προκριθεί για πρώτη φορά στον τελικό του Europa League!

Οδυνηρός αποκλεισμός για τους «παρτενοπέι» που έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες με τον Ιγκουαΐν, τα έδωσαν όλα μετά την είσοδο του Μέρτενς, αλλά δεν κατάφεραν να στείλουν τον ημιτελικό στην παράταση.

To ματς:

Κανείς δεν περίμενε την πορεία της Ντνίπρο. Όπως κανείς δεν περίμενε η καθολική ανωτερότητα της Νάπολι στον πρώτο αγώνα στο «Σαν Πάολο» να περιοριστεί στο… άδικο 1-1. Κι αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα για τους «παρτενοπέι»: εκτός από το πολυπόθητο γκολ, χρειαζόταν να κρατήσουν και το μηδέν πίσω για να μην… τρέχουν και δεν φτάνουν. Η Ντνίπρο από την άλλη δεν χρειάστηκε ν’ αλλάξει την αγωνιστική της ταυτότητα.

Χρειάστηκε, όμως, δύο μεγάλες επεμβάσεις του Μπόικο για να μην βρεθεί πίσω στο σκορ και ξανά με την ταμπέλα του αουτσάιντερ στην πλάτη. Σε ισάριθμες περιπτώσεις μοιραίος παίκτης ήταν ο Ιγκουαΐν. Η υπέροχη κάθετη μεταβίβαση του Ινλέρ έβγαλε τον Αργεντινό φάτσα με το τέρμα, αλλά το πλασέ του σταμάτησε πάνω στον Μπόικο, ενώ ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του στην επόμενη κλασική ευκαιρία που πρωταγωνίστησε με τον τερματοφύλακα της ουκρανικής ομάδας να διώχνει εντυπωσιακά.

Η Ντνίπρο μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο με τον Σελέζνιοφ να ‘χει βαλθεί να δώσει απαντήσεις για το τέρμα που πέτυχε (και κακώς μέτρησε) στην Ιταλία. Πρώτα βγάζοντας σε θέση βολής τον Λούτσκεβιτς που πλάσαρε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι. Κι αφού δεν τα κατάφερε ο νεαρός συμπαίκτης του, το πήρε πάνω του. Έπειτα από σέντρα του Κονοπλιάνκα, κι ενώ έπεφτε δίνοντας μάχη στην αντίπαλη περιοχή, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.

Η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για τους Ουκρανούς που ετοιμάζονταν για μια ακόμη υπέρβαση, όμως ο αγώνας είχε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά του. Η Νάπολι δεν θα έπεφτε εύκολα και με την είσοδο του Μέρτενς άρχισε το σφυροκόπημα! Είτε όμως η δική της αστοχία, είτε ο συγκλονιστικός Μπόικο την κρατούσαν μακριά από την ισοφάριση που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα βρίσκοντας τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια ιστορική πρόκριση.

To goal και τα highlights της αναμετρησης

 

Φιορεντίνα - Σεβίλλη 0-2

Με εύκολο διπλό στον τελικό η Σεβίλλη
Οι Σεβιγιάνοι επικράτησαν και μέσα στο «Αρτέμιο Φράνκι» με 2-0 και με συνολικό 5-0 πήραν την πρόκριση για τον τελικό της Βαρσοβίας στις 27 Μαϊου.

Σκόρερς: 22' Μπάκα, 27' Καρίσο
Γήπεδο: "Αρτέμιο Φράνκι", Φλωρεντία
Διαιτητής: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβενία)
 
Οι συνθέσεις:

Φιορεντίνα:
Νέτο, Ροντρίγκεζ, Πιζάρο, Μ. Φερνάντεζ (67΄Μπάντελ), Σάβιτς, Χοακίν, Μπασάντα (46’ Πασκουάλ), Μπόρχα Βαλέρο (85’ Λατζάρι), Μάρκος Αλόνσο, Ίλισιτς, Σαλάχ

Στον πάγκο έμειναν οι: Ταταρουσάνου, Ακουιλάνι, Μπερναρντέσκι, Μ. Γκόμεζ

Σεβίλλη: Ρίκο, Τρεμουλινάς, Κριχόβιακ, Καρίσο, Μπάκα (70’Γκαμεϊρό), Κολοτζιέτζακ, Ε. Μπανέγκα (55’ Ιμπόρα), Βιτόλο (77’ Ρέγιες), Βιδάλ, Κόκε, Μ’ Μπια

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπέτο, Ναβάρο, Φιγκουέρας, Ντ. Σουάρες

Το 4ο τρόπαιο στην ιστορία της σε αυτή τη διοργάνωση και 2ο συνεχόμενο, ως Εuropa League θα διεκδικήσει η Σεβίλλη, αφού επικράτησε 2-0 και μέσα στην έδρα της Φιορεντίνα και με συνολικό σκορ 5-0 πήρε την πρόκριση. Από στημένες φάσεις που είχαν εκτελεστή τον Έβερ Μπανέγκα, ο Μπάκα στο 22ο με προβολή και ο Καρίσο στο 27ο με σουτ από κοντά διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Για την απογοητευτική Φιορεντίνα, ο Ίλισιτς απώλεσε πέναλτι στο 67ο.

Το ματς

Η Φιορεντίνα στη δική της ευκαιρία από στημένη φάση, με την εκτέλεση του Ίλισιτς και την κεφαλιά του Γκονζάλο Ροντρίγκεζ, δεν μπόρεσε να σκοράρει στο 17’, αφού ο Ρίκο πραγματοποίησε δύσκολη επέμβαση. Στην δική της πρώτη επικίνδυνη στημένη μπάλα σε φάουλ, η Σεβίλλη, ήταν αποτελεσματική, αφού ο Μπάκα, πρόλαβε τον Σάβιτς μετά την εκτέλεση φάουλ του Μπανέγκα και αφού κοντρόλαρε την μπάλα, χωρίς δυσκολία έστειλε την μπάλα στον ουρανό της εστίας του Νέτο για το 0-1.

Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι από στημένη φάση, ο Μπανέγκα σημάδεψε στο δεύτερο δοκάρι τον Κόκε, που γύρισε την μπάλα προς την εστία και ο Καρίσο από κοντά έγραψε το 0-2. Η Φιορεντίνα έμοιαζε εξαιρετικά ευάλωτη σε κάθε στημένο χτύπημα. Προσπάθησε να απαντήσει με σουτ του Πιζάρο, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ρίκο σε κόρνερ, αλλά ήταν ο Κόκε στο 38’ που έχασε άλλη μια εξαιρετική ευκαιρία για την Σεβίλλη μετά από κεφαλιά πάσα του Βιτόλο, σουτάροντας άουτ.

Στην επανάληψη η Φιορεντίνα, προσπάθησε για το γκολ της τιμής, ενώ από την άλλη η Σεβίλλη προσπαθούσε να κρατήσει την εστία της ανέπαφη και να βρει χώρους για να βγάλει αντεπιθέσεις. Στο 67’ ο Πιζάρο κέρδισε πέναλτι από τον Κριχόβιακ, ωστόσο ο Ίλισιτς που ανέβαλε την εκτέλεση, μάλλον προσπάθησε να…σημαδέψει έξω από το γήπεδο. Στο 81’ ο ίδιος παίκτης είχε μια τελευταία καλή ευκαιρία, αλλά την σπατάλησε και αυτή, με αποτέλεσμα να τελειώσει το ματς με το 2-0 υπέρ της Σεβίλλης.

Tα goal και τα highlights της αναμετρησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: