moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Τι θα γινει στην τελευταια αγωνιστικη

Τι θα γινει στην τελευταια αγωνιστικη

Τι θέλεις για να σωθείς…
 
Με τα αποτελέσματα της Κυριακής να μπλέκουν 5 ομάδες στη μάχη της ουράς,  ας δουμε  τι χρειάζεται κάθε μια εξ αυτών για να σωθεί.
Τον πρωταθλητή τον ξέραμε νωρίς και τον είδαμε σήμερα κιόλας να γιορταζει
Η μάχη για τα πλέι-οφ (ειδικά μετά τη μη αδειοδότηση του ΠΑΣ Γιάννινα) έχει ως μεγάλο φαβορί πλέον για τη θέση που έμενε τον Ατρόμητο.
Ενώ όμως στα ψηλά τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει, στα χαμηλά αναμένεται να γίνει… σκοτωμός την τελευταία αγωνιστική. Κι αυτό διότι τα αποτελέσματα της Κυριακής (εκτός του ότι έχρισαν φαβορί κάποιες ομάδες κι έφεραν σε δυσχερή θέση κάποιες άλλες) κράτησαν μπλεγμένες, ούτε λίγο, ούτε πολύ, πέντε ομάδες.
Πολλαπλασίασαν, έτσι, τα σενάρια για το τι μπορεί να συμβεί στο φινάλε. Λαμβάνοντας υπόψη λοιπόν ότι υπάρχει περίπτωση ακόμα και εξαπλής (!) συγκατοίκησης στο τέλος και ότι υπάρχουν συνολικά 16 εκδοχές ισοβαθμιών, αφήνουμε στην άκρη την πολύπλοκη ανάλυσή τους. Και βλέπουμε, όσο πιο απλουστευμένα γίνεται, τι χρειάζεται κάθε ομάδα την τελευταία αγωνιστική για να σωθεί. Πάμε λοιπόν…
Καταρχάς, να ξεκαθαριστεί ότι παρόλο που βρίσκεται βαθμολογικά ενδιάμεσα στους συλλόγους που κινδυνεύουν, η Βέροια μπορεί να κοιμάται ήσυχη, καθώς η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Λεβαδειακού απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρεθεί σε οποιαδήποτε ισοβαθμία και την έσωσε από σήμερα.

Όσο για τους υπόλοιπους, τα πράγματα έχουν ως εξής
-Ένας πόντος είναι αρκετός για Πλατανιά και Καλλονή (οι οποίοι υποδέχονται Ολυμπιακό και Ατρόμητο αντίστοιχα) για να μείνουν στην κατηγορία χωρίς να ενδιαφέρονται τι κάνουν οι άλλοι.

Πανιώνιος είναι επίσης σε ευνοϊκή θέση, καθώς σώζεται με νίκη επί του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη και αν έρθει ισόπαλος, θα του αρκεί να μη νικήσει ο Λεβαδειακός τον Εργοτέλη στην Κρήτη πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ περισσότερα απ' όσα ο ίδιος.

Πανθρακικός καθαρίζει με μια νίκη επί της SKODA Ξάνθης, καθώς ακόμα κι αν νικήσει ο Λεβαδειακός τον Εργοτέλη, υπερτερεί στην ισοβαθμία μαζί του. Γενικώς αν φέρει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα με τους Βοιωτούς, η ομάδα της Κομοτηνής σώζεται αυτόματα.

-Όσο για τον Λεβαδειακό, είναι πιο στριμωγμένος απ’ όλους. Κι αυτό διότι θα πρέπει να νικήσει στο Παγκρήτιο τον Εργοτέλη και θα περιμένει παράλληλα, είτε να μη νικήσει ο Πανθρακικός την Ξάνθη, είτε να κάνει διπλό ένας εκ των Ολυμπιακού (στην έδρα του Πλατανιά), ΠΑΟΚ (στη Νέα Σμύρνη) και Ατρομήτου (στη Μυτιλήνη με την Καλλονή)


Η τελευταία αγωνιστική

Παναιτωλικός-Βέροια
Πανθρακικός-SKODA Ξάνθη
Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα
Πλατανιάς-Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα
Καλλονή-Ατρόμητος
Εργοτέλης-Λεβαδειακός
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ

Η βαθμολογία της ουράς

10. Πλατανιάς 43
11. Καλλονή 43
12. Βέροια 43
13. Πανιώνιος 42
14. Πανθρακικός 40
15. Λεβαδειακός 40

Στις ισοβαθμίες τα κριτήρια κατάταξης -σύμφωνα με το άρθρ. 20 του Κ.Α.Π.- κατά σειρά είναι τα εξής

α) Οι βαθμοί στους μεταξύ τους αγώνες
β) Η διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες
γ) H καλύτερη επίθεση

Μετά την εφαρμογή των κριτηρίων και εφόσον δεν προκύπτει κατάταξη, οι ομάδες αναγράφονται με αλφαβητική σειρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: