moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΚΟΕ:«Η αφρόκρεμα της υδατοσφαιρισης βρίσκεται στο Καρπενήσι»


ΚΟΕ:«Η αφρόκρεμα της υδατοσφαιρισης βρίσκεται στο Καρπενήσι»

 
Τους κορυφαίους πολίστες του ελληνικού πρωταθλήματος θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στο Καρπενήσι για το Final-4 του κυπέλλου ανδρών, όπως τόνισε ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

«Η αφρόκρεμα βρίσκεται στο Καρπενήσι»
Τους λόγους που επιλέχθηκε το Καρπενήσι να φιλοξενήσει το Final-4 Κυπέλλου πόλο ανδρών εξήγησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει της διοργάνωσης ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος τόνισε πως θα συγκεντρωθούν σ’ αυτήν κάποιοι απ’ τους κορυφαίους πολίστες στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της ΚΟΕ μίλησε για διαδικαστικά θέματα της τελικής φάσης του Κυπέλλου, ενώ αναφέρθηκε και στα αυστηρά μέρα ασφαλείας που έχουν παρθεί, προκειμένου να ολοκληρωθούν ομαλά οι αγώνες.

Το παρών επίσης έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Αριστείδης Τασιός, ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Κλεομένης Λάππας, ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Κατσαρός και ο Πρόεδρος του ΚΟ Καρπενησίου Κώστας Νικόπουλος.

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος τόνισε: «Εκ μέρους της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας καλωσορίζω τα ΜΜΕ στη διοργάνωση του Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας στην υδατοσφαίριση εδώ στο Καρπενήσι. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που στο παζλ των 16 Φάιναλ Φορ προστίθεται φέτος το Καρπενήσι. Η φιλοσοφία μας είναι να διεξάγεται ο κορυφαίος αυτός θεσμός κάθε χρόνο στην περιφέρεια (μόνο δύο έχουν γίνει στην Αθήνα). Η φιλοσοφία αυτή έχει να κάνει με τρία σημεία αναφοράς.

1. Να επεκταθεί η διάδοση του αθλήματος σε όλη την περιφέρεια και όχι μόνο στο αθηνοκεντρικό κράτος. Έχει δικαίωμα και η περιφέρεια σε τέτοιες εκδηλώσεις. Έτσι υλοποιείται ο στόχος αυτός.

2. Εδώ και 25 χρόνια υπάρχει ένα όμορφο κολυμβητήριο 33 μ. Χ 25 μ. το οποίο δεν έχει αξιοποιηθεί, τουλάχιστον δεν δίνει ακόμα όσα μπορεί να δώσει στο χώρο των αθλημάτων μας. Δίνεται, λοιπόν, η δυνατότητα να γίνει αυτό και παράλληλα να διαφημιστεί η πόλη του Καρπενησίου και η διοργάνωση.

Και 3. Διότι βρήκαμε ανθρώπους με βούληση και θέληση να συμμετέχουν σε μια τέτοια δράση. Η Περιφέρεια, ο Δήμος και ο ΚΟ Καρπενησίου και φυσικά η τοπική κοινωνία που έχει αγκαλιάσει τη διοργάνωση και θα δώσει βροντερό το “παρών”.

Θα δείτε στην πόλη σας τις τέσσερις από τις έξι κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Υδραϊκό. Τους καλύτερους παίκτες, σχεδόν όλη την Εθνική ομάδα με τις τεράστιες επιτυχίες. Το πόλο είναι το ομαδικό άθλημα με σπουδαίες διεθνείς διακρίσεις, με τις περισσότερες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς αγώνες και με μετάλλιο σε Ολυμπιακούς. Τεράστιες διακρίσεις, αρέσει δεν αρέσει αυτό. Όσοι βρεθείτε στο κολυμβητήριο θα δείτε ό,τι καλύτερο διαθέτει το άθλημα, την αφρόκρεμα. Δεν έχετε συχνά τέτοιες ευκαιρίες.

Για μένα, εξάλλου, έχει και μια συμβολική σημασία το Καρπενήσι. Το 2004, η Εθνική ομάδα γυναικών ξεκίνησε στο Καρπενήσι την προετοιμασία της και στη συνέχεια πήρε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς (χάρισε το χρυσό στην Ιταλία στον τελικό). Ήταν η κορυφαία διάκρισή μας. Ευχαριστώ όσους είναι κοντά μας και βάζουν πλάτες για να γίνει η διοργάνωση. Περιφέρεια, Δήμο, ΚΟ Καρπενησίου και τις πέντε ξενοδοχειακές μονάδες. Ελπίζω να είναι μια καλή αρχή για συνεχή συνεργασία. Έχετε ανθρώπους που προδιαγράφουν τέτοιες εκδηλώσεις.

Το πόσο σημαντική και ευεργετική, εξάλλου, είναι αυτή διοργάνωση φαίνεται ότι χάρη σ’ αυτήν επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες για να πάρει άδεια τέλεσης αγώνων το κολυμβητήριο. Παρατήρησαν επίσης ότι υπάρχουν αρκετοί εθελοντές, γυναίκες κυρίως. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτές.

Τέλος θέλω να πω ότι ζούμε σε μια εποχή που η βία μαστίζει τον αθλητισμό και η αστυνομική διεύθυνση έχει λάβει όλα τα μέτρα για να υπάρξει ασφάλεια ώστε να είναι μια γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού. Να καλέσουμε την κοινωνία του Καρπενησίου να είναι κοντά μας τις δύο αυτές ημέρες. Αυτούς τους ανθρώπους θέλουμε όχι άλλα είδους άτομα που κηλιδώνουν το φίλαθλο πνεύμα
».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Αριστείδης Τασιός είπε με τη σειρά του: «Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ που δίνετε την ευκαιρία στη νεολαία και σε όλους τους φιλάθλους της πόλης αυτής να χαρούν μια τέτοια διοργάνωση. Θέλω να αναφερθώ σε τρεις πυλώνες που στηρίζουν αυτή την εκδήλωση:

1. Στην άρτια υποδομή του κολυμβητηρίου κτιριακά.

2. Στη συντήρησή του για την οποία δίνουμε μάχη νυχθημερόν και στη Δήμο και στην περιφέρεια.

Και 3. Στη συνεργασία μας ως φορείς. Από την πρώτη στιγμή που έγινε η επαφή με την Ομοσπονδία αγκαλιάσαμε τα αθλήματά της και αυτή τη διοργάνωση. Πάνω από ένα στα τέσσερα παιδιά ασχολείται εδώ με την κολύμβηση. Μας ταιριάζει η κολύμβηση, παρότι είμαστε ορεινοί, ίσως και το πόλο το οποίο σιγά-σιγά αναπτύσσουμε. Καταξιώνεται πλέον η πόλη μας ως μέρος προετοιμασίας των εθνικών ομάδων και έτσι αναπτύσσεται και ο αθλητικός τουρισμός. Με άρτιες υποδομές και καλή φιλοξενία. Ευχαριστώ όλους
».

Ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού Κλεομένης Λάππας είπε: «Στο Καρπενήσι μας γίνεται φέτος μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις του υγρού στίβου. Ο Δήμος δίνει για άλλη μια φορά τον “παρών”. Υποδεχόμαστε τέσσερις από τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας. Είναι καθόλα έτοιμες εγκαταστάσεις και οι υποδομές τηρούν όλες τις προδιαγραφές. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η διοργάνωση θα είναι άψογη.

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της ΚΟΕ και όλους τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας που επέλεξαν το Καρπενήσι. Από την πρώτη στιγμή και ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης ανταποκρίθηκε άμεσα. Ευχαριστούμε τον κύριο Τασιό για καθοριστική συμβολή του, αλλά και τον ΚΟ Καρπενησίου. Συνεχίζεται η παράδοση για συνεργασίες με αθλητικές ομοσπονδίες. Μπορούν να φιλοξενούνται κάθε χρόνο διοργανώσεις εδώ. Και στην ανάπτυξη της περιοχής συμβάλλουν, αλλά και των αθλημάτων μας. Θα αφήσουμε έτσι σημαντικά ερεθίσματα στους νέους
».

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος ΚΟ Καρπενησίου Κώστας Νικόπουλος τόνισε: «Η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μπορεί να κάνει θαύματα. Ευελπιστώ σε μια άρτια διοργάνωση με τη συμβολή όλων μας. Ελπίζω εμείς στον ΝΚΟ Καρπενησίου να μπορέσουμε να βγάλουμε ομάδα που θα διακρίνεται σε λίγο καιρό. Καλή επιτυχία σε όλους».

Τέλος ο Γιώργος Κατσαρός, Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, τόνισε: «Ευχαριστούμε που φροντίζετε το κολυμβητήριο να μένει ανοιχτό όλο το χειμώνα και κάναμε έτσι σημαντικές διοργανώσεις σε αυτό. Η νεολαία βρίσκει διέξοδο εδώ, γίνονται αγώνες κολύμβησης και πόλο και παράλληλα, σε μια εποχή που φθίνει η ελληνική αγορά, αναπτύσσεται ο αθλητικός τουρισμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: