moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Η συνεντευξη Τυπου για τον Τελικο

Η συνεντευξη Τυπου για τον Τελικο



Σε εξαιρετικα φιλικο κλιμα εγινε η καθιερωμενη συνεντευξη Τυπου της Euroleague για τον μεγαλο τελικο αναμεσα στην Ρεαλ και τον Ολυμπιακο.
Ευχαριστο κλιμα,αλληλοσεβασμος μεταξυ των ομαδων,των προπονητων και των παικτων.
Μια ατμοσφαιρα που αξιζει στην ιστορια των δυο ομαδων.
Τα αστεια μεταξυ των προπονητων δεν ελειψαν και ιδιαιτερα του ..ανετου Παμπλο Λασο οπου ειναι γνωστος για το χιουμορο του ειπε: Θα κλειδωσω τον Σπανουλη στα...αποδυτηρια. 

 Ας παμε ομως και στα πιο...σοβαρα

Σφαιρόπουλος: «Ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε τα φαβορί»

Ο Ολυμπιακός έχει τον… τρόπο του απέναντι στα φαβορί, όπως δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που παραχώρησε ευχαρίστως τον τίτλο αυτό στη Ρεάλ. Η πλάκα του στον Λάσο για την άμυνα στον Σπανούλη.

Σφαιρόπουλος: «Ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε τα φαβορί»
Πεπεισμένος πως ο Ολυμπιακός έχει τον τρόπο να νικήσει κάθε φαβορί, αρκεί να είναι προσηλωμένος στο πλάνο και πνευματικά έτοιμος, δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του τελικού.
Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» παραχώρησε τον τίτλο του φαβορί στη Ρεάλ και δεν δίστασε να κάνει πλάκα στον Πάμπλο Λάσο για την αντιμετώπιση του Βασίλη Σπανούλη. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα δώσουμε τον τρίτο μας τελικό την τελευταία τετραετία. Είμαστε περήφανοι που φτάνουμε πέντε φορές στην τελευταία επταετία στο Final Four. Αυτό αποτελεί μεγάλη επιτυχία για το σύλλογο.
 Αντιμετωπίζουμε το υπέρτατο φαβορί για τον τίτλο, τη Ρεάλ, την οποία σεβόμαστε πολύ. Είναι μια μεγάλη ομάδα ιστορικά και το έχει αποδείξει σε όλες τις διοργανώσεις. Ξέρουμε ότι αυτή η ομάδα χτίστηκε για να πάρει τον τίτλο, παίζει στην έδρα της και στην πόλη της. Όμως εμείς ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε ομάδες φαβορί, όπως αποδείχτηκε όχι μόνο στον χθεσινό ημιτελικό, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις. Έχουμε την ποιότητα και την εμπειρία, πιστεύουμε στην ομάδα μας».

Σχετικά με το πλούσιο ρόστερ της Ρεάλ και την αντιμετώπισή του, είπε: «Η Ρεάλ έχει πολλή ποιότητα, με 2-3 παίκτες σε κάθε θέση. Δεν μπορείς να εστιάσεις σε έναν παίκτη, αλλά πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις όλη την ομάδα.
Η Ρεάλ παίζει καλά για χρόνια, με τον ίδιο κορμό, τον ίδιο προπονητή και φέτος έχει κάποιες προσθήκες που την κάνουν πιο σκληρή».

Όταν ο Πάμπλο Λάσο ρωτήθηκε για το πώς θα αντιμετωπίσει τον Σπανούλη, ο προπονητής του Ολυμπιακού παρενέβη και είπε πως «… κάποτε κάποιος είχε πει για τον Γκάλη πως είναι καλύτερο να τον κλειδώσεις στα αποδυτήρια».

Σε ό,τι αφορά στην άμυνα του Ολυμπιακού, τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας, ό,τι κι αν γίνει στο παιχνίδι, για να ελέγξουμε το ματς. Έτσι μόνο θα έχουμε ελπίδες για τη νίκη. Στον ημιτελικό ήταν πολύ σημαντικό ότι παρότι δεν είχαμε τόσο καλό ματς επιθετικά, η άμυνά μας ήταν καλή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.
 Η ΤΣΣΚΑ ξέφυγε 3-4 φορές, αλλά στο τέλος βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση και η ψυχολογία ήρθε στο μέρος μας. Πρέπει να εστιάσουμε στο σχέδιό μας, λοιπόν, όπως κάναμε μέχρι τώρα. Δεν περιμέναμε μέχρι τον τελικό για να αλλάξουμε τρόπο».
Αναφορικά με το τι έχει αλλάξει στην ομάδα του σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είπε: «Εμείς έχουμε αρκετά διαφορετική ομάδα, έχουμε έναν κορμό παικτών μεν, αλλά προσπαθούμε να παίξουμε διαφορετικό μπάσκετ.
 Σίγουρα ο ρυθμός του αγώνα είναι πολύ σημαντικός. Τα μεγάλα ματς κρίνονται από μικρές λεπτομέρειες κι αν θέλουμε να νικήσουμε πρέπει να εστιάσουμε σε κάθε πτυχή του ματς».

Σε ερώτηση για το ένα στοιχείο που θα ξεχώριζε ως πιο σημαντικό για την έκβαση του τελικού, απάντησε: «Δεν μπορείς να εστιάσεις σε ένα πράγμα σε έναν τελικό. Πρέπει να είσαι έτοιμος τακτικά και πνευματικά. Η πνευματική προετοιμασία έχει σημασία, αλλά πρέπει να ακολουθήσουμε και το πλάνο μας όσο καλύτερα μπορούμε».

Σχετικά με το αν η καταπόνηση του Ολυμπιακού από την υπερπροσπάθεια στον ημιτελικό θα παίξει ρόλο, δήλωσε: «Όταν παίζεις τελικό, δεν υπάρχει κούραση και όταν είσαι στον τελικό δεν νιώθεις πόνο».

Λάσο: «Αν σταματήσω τον Σπανούλη, θα με σκοτώσει ο Πρίντεζης»

Ο Πάμπλο Λάσο μίλησε με χιούμορ για τον προβληματισμό του σχετικά με την αντιμετώπιση του Βασίλη Σπανούλη στον τελικό μεταξύ Ρεάλ και Ολυμπιακού.

Λάσο: «Αν σταματήσω τον Σπανούλη, θα με σκοτώσει ο Πρίντεζης»
Κλασικό ντέρμπι χαρακτήρισε τον τελικό μεταξύ Ρεάλ και Ολυμπιακού ο Πάμπλο Λάσο αρνούμενος τον τίτλο του φαβορί για την ομάδα του.

«Είναι ένας ακόμη τελικός για μας, ο τρίτος την τελευταία τριετία κι αυτό λέει πολλά για την ομάδα μας.
 Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Είχαμε ένα άσχημο ξεκίνημα, με παίκτες που άργησαν να έρθουν από το Μουντομπάσκετ, αλλά δέσαμε και φτάσαμε μέχρι το τέλος. 
Σέβομαι απόλυτα τον Ολυμπιακό. 
Είναι ένα σχεδόν κλασικό ντέρμπι στην Ευρώπη, ανάμεσα σε δύο ομάδες με μεγάλο πρεστίζ. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για τον τελικό αύριο», τόνισε ο προπονητής της Ρεάλ.

Σε ερώτηση πώς θα περιορίσει τον Σπανούλη, απάντησε:
«Καλή ερώτηση. Ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Έχει το ταλέντο και την ποιότητα να πετυχαίνει τα μεγάλα καλάθια στο τέλος. Μπορώ να σταματήσω τον Σπανούλη, να βάλω πέντε παίκτες πάνω του, αλλά τότε αυτός ο τύπος (σ.σ. δείχνοντας τον Πρίντεζη) θα με σκοτώσει. Το μπάσκετ είναι ομαδικό παιχνίδι».

Μιλώντας για την προϊστορία, είπε: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Πέρσι ήταν προημιτελικός, τώρα τελικός».

Ερωτηθείς αν αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία της Ρεάλ, δεδομένης της φόρμας και της έδρας της, απάντησε: «Δεν ξέρω, πραγματικά. Η Ρεάλ δεν μπορεί να εξαρτηθεί από το να έχει μια καλή στιγμή. Ένας τόσο μεγάλος σύλλογος πρέπει να στηρίζεται στη σκληρή δουλειά. Πέρσι φτάνοντας στο Final Four είχαμε κάποιους τραυματισμούς, αλλά φέτος πιστεύω πως είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Δεν είναι δικαιολογία για πέρσι, ούτε κάποια εγγύηση για τον τελικό της Κυριακής».

Ο Πάμπλο Λάσο φτάνει στον δωδέκατο τελικό με τη Ρεάλ, αλλά γνωρίζει πως οι απαιτήσεις είναι μεγάλες: «Από την πρώτη μέρα που ήρθα στην ομάδα, κατάλαβα πως είναι μεγάλη η ευθύνη. Όταν είχαμε κατακτήσει το Κύπελλο μετά από 19 χρόνια, ο πρόεδρος μού είπε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες σε αυτό το σύλλογο. Είμαι περήφανος για τη δουλειά των παικτών μου».

Σχετικά με το αν η αποτυχία της ποδοσφαιρικής Ρεάλ επηρεάζει την ομάδα μπάσκετ, είπε:
«Δεν σκεφτόμαστε τόσο τι κάνει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Δεν συμφωνώ ότι δεν έκανε καλή σεζόν. Όπως και να’ χει, σκέφτομαι τη δική μου ομάδα».

Στο ερώτημα αν είναι δυσκολότερο να είναι παίκτης ή προπονητής στον τελικό, απάντησε ξεκάθαρα:
«Τώρα είναι πιο δύσκολα».
  

Πρίντεζης: «Εθνική υπόθεση»

Όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά για όλη την Ελλάδα θα παίξει ο Γιώργος Πρίντεζης στον τελικό απέναντι στη Ρεάλ, όπως δήλωσε...

Πρίντεζης: «Εθνική υπόθεση»
Για τον Γιώργο Πρίντεζη ο Ολυμπιακός εκπροσωπεί όλη την Ελλάδα στο Final Four, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, με αφορμή ένα μήνυμα που υπάρχει στα παπούτσια του.

«Έτσι όπως είναι η κατάσταση στη χώρα μας είναι εθνική υπόθεση, ανεξάρτητα από χρώματα, είτε είναι Ολυμπιακός, είτε Παναθηναϊκός. Πολύς κόσμος είναι περήφανος που νικήσαμε το φαβορί στον ημιτελικό. Το μήνυμα στα παπούτσια είναι ένα σλόγκαν μιας εταιρείας που πήρε αυτή την πρωτοβουλία», τόνισε ο πάουερ φόργουορντ των «ερυθρόλευκων».

Όσο για την παρουσία στον τελικό, είπε: «Για μας είναι χαρά να παίζουμε σε ένα ακόμη Final Four κι έναν ακόμη τελικό, ειδικά από τη στιγμή που δεν αρχίσαμε καλά τη σεζόν και είχαμε προβλήματα με αρκετούς τραυματισμούς. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι χθες και τώρα περιμένουμε έναν μεγάλο τελικό απέναντι στη Ρεάλ, που παίζει πολύ καλά στην έδρα μας. Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να νικήσουμε».

Ερωτηθείς για το αν ο περσινός αποκλεισμός από τη Ρεάλ στα προημιτελικά αποτελεί έξτρα κίνητρο για τον Ολυμπιακό, απάντησε: «Ο τελικός είναι πάντα τελικός, ένα διαφορετικό παιχνίδι. Ξέρουμε τον τρόπο να παίζουμε στα μεγάλα ματς, έχουμε το χαρακτήρα γι’ αυτό. Μας αρέσει να παίζουμε τέτοια παιχνίδια. Θα είναι ένα διαφορετικό ματς από τα περσινά. Η Ρεάλ είναι πολύ δυνατή, παίζει καλά στην έδρα της και θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει».

Για τον χαρακτήρα που έχει χτίσει ο Ολυμπιακός διεκδικώντας τη νίκη ακόμη κι όταν δείχνει να χάνεται, είπε:
«Μας αρέσει να παίζουμε τα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Δουλέψαμε σε αυτό, αλλά και οι παίκτες έχουν αυτό το χαρακτήρα. Έχει σημασία να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε και να το απολαύσουμε. Κάποιες φορές είναι απίθανο, αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι αυτό και μέχρι τώρα τα πάμε πολύ καλά».

Μιλώντας για τη συνήθεια του Ολυμπιακού να κάνει υπερβάσεις, είπε: «Επειδή έχουμε το μικρότερο μπάτζετ και κερδίζουμε, αυτό το κάνει απροσδόκητο. Κατά τα άλλα, δουλεύουμε πολύ σκληρά και προσπαθούμε να βγάλουμε στο παρκέ τα πράγματα που φέρνουν τη νίκη».

Όσο για την ηρεμία που βγάζουν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο τέλος των ματς, είπε: «Αυτό που μάθαμε είναι πως δεν τελειώνει ένα ματς πριν την τελευταία κόρνα. Ένας αγώνας κρατά 40 λεπτά, υπάρχουν πολλά παραδείγματα. Είμαι τυχερός που έχω συμπαίκτες όπως ο Σπανούλης και ο Σλούκας, που αντέχουν στην πίεση. Κι όλοι ξέρουν πόση πίεση υπάρχει στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο θέμα τύχης, αλλά και χαρακτήρα».
  

Αγιόν: «Το θέλει η ομάδα και ο κόσμος μας»

Στη σημασία της κατάκτησης του τροπαίου για τη Ρεάλ Μαδρίτης στάθηκε ο Γκουστάβο Αγιόν στη συνέντευξη Τύπου του μεγάλου τελικού.

Αγιόν: «Το θέλει η ομάδα και ο κόσμος μας»
Τελευταία ενημέρωση 16/05/2015, 13:30
Στη σημασία της κατάκτησης του τροπαίου για τη Ρεάλ Μαδρίτης στάθηκε ο Γκουστάβο Αγιόν στη συνέντευξη Τύπου του μεγάλου τελικού.

«Για μένα είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι σε αυτό το Final Four, στην πρώτη μου χρονιά στην Ευρωλίγκα. Δουλέψαμε σκληρά όλη τη σεζόν για να φτάσουμε ως εδώ», ανέφερε -αρχικά- ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης και συνέχισε:

«Τώρα έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε τον τίτλο και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Έχουμε έναν μεγάλο αντίπαλο, όπως ο Ολυμπιακός, και θα πρέπει να κάνουμε τέλειο παιχνίδι για 40 λεπτά, ώστε να νικήσουμε».

Όσο για το αν η εμπειρία των συμπαικτών του θα βοηθήσει, είπε:

«Η εμπειρία των άλλων παικτών θα βοηθήσει σίγουρα κι εμάς. Για μένα είναι μια νέα εμπειρία, αλλά πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω. Έχω δουλέψει καλά. Όλοι λένε για τους χαμένους τελικούς, αλλά ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό. Από τη στιγμή που ήρθα στην ομάδα όλοι λένε για το στόχο της κατάκτησης της Ευρωλίγκας. 
Το θέλει η ομάδα και ο κόσμος μας».



Δεν υπάρχουν σχόλια: