moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Γιαννίκος: "Με ποιον διαβουλεύθηκε ο Κοντονής;"

Γιαννίκος: "Με ποιον διαβουλεύθηκε ο Κοντονής;"

Ο εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού και νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Θοδωρής Γιαννίκος, μίλησε στον Sport24 Radio και εξέφρασε τις απορίες του σχετικά με τους χειρισμούς του Υφυπουργού Σταύρου Κοντονή, όσον αφορά το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.
Στον Sport24 Radio και την εκπομπή "Τα μάτια σου 24" μίλησε ο Θόδωρος Γιαννίκος, νομικός σύμβουλος και εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Με 11 χρόνια εμπειρίας σε FIFA και UEFA (ενεργό μέλος του ΔΣ του European Club Association, αντιπρόεδρος στο Statutory Affairs Panel, μέλος του Club Competition Committee της UEFA, μέλος του Dispute Resolution Chamber της FIFA, δικαστής στο Players' Status Committee της FIFA, δικαστής στο CAS, σύμβουλος ανάπτυξης στο Asian Football Federation και από το 2002 έχει συμμετάσχει σε πολλές επιτροπές της UEFA και μέλος του συμβουλίου της European Professional Football Leagues), ο κ. Γιαννίκος εξέφρασε τις απορίες και τις ενστάσεις του σχετικά με τους χειρισμούς του κ. Κοντονή για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, υπογραμμίζοντας πως ο Υφυπουργός δεν γνωρίζει από διεθνείς πρακτικές.

Για τη στάση του Ολυμπιακού σχετικά με το αθλητικό νομοσχέδιο: «Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που υπάρχει ένα νομοσχέδιο τεσσάρων με πέντε σελίδων και γύρω στα 16 το πολύ σύντομα άρθρα που αφορούν την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στα γήπεδα, το οποίο έχει δημιουργήσει τόσο μεγάλο θόρυβο και υπάρχει σοβαρή απειλή για ελληνικές ομάδες.
 Ακόμα χειρότερο είναι αυτό που διαπιστώνει κανείς και με τις τοποθετήσεις του υφυπουργού στη Βουλή.
 Την πλήρη απαξίωση του ποδοσφαίρου. Είναι προσβλητική η εικόνα για όλους εμάς που δουλεύουμε στο ποδόσφαιρο, δηλαδή ότι υπάρχει μία πλήρης ανομία, κάτι που δεν έχω αντιμετωπίσει εγώ. 
Σε όλες τις χώρες πρέπει να υπάρχει ένα είδος διαβούλευσης για τέτοια νομοσχέδια.
 Ο κ. Κοντονής δεν νομίζω ότι έκανε κάτι τέτοιο. 
Δε συζήτησε ούτε με τη λίγκα, την Ε.Π.Ο. ή τις ομάδες. 
Πιστεύω δεν έχει συζητήσει με κανέναν. Προσπαθεί να περάσει έντονα και επισταμένα ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο ποδόσφαιρο. Κάτι που δεν ισχύει».

Για την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό: «Είναι τραγική. Δεν υπάρχει ομάδα στο εξωτερικό, ή άνθρωποι από τις ομοσπονδίες, που να μην μου έχουν εκφράσει την απορία τους για το πώς έχουμε φτάσει σε αυτήν την κατάσταση, στην οποία απειλούνται οι ομάδες σε καθημερινή βάση με αποβολή από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Για το αν έχει ξεπεραστεί αυτός ο κίνδυνος: «Με βάση την επιστολή του κ. Ινφαντίνο, που είδα πριν από λίγο στο διαδίκτυο, μου φαίνεται πως δεν έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα. Ο κ. Κοντονής έλεγε από την αρχή ότι δε δέχεται απειλές και εκβιασμούς και να είπε την Πέμπτη πριν την Πρωτομαγιά κλείνοντας την επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων ότι όλα έγιναν σύμφωνα με την UEFA και FIFA. Και μετά μάθαμε ότι βρέθηκε στη Γενεύη να συζητήσει με κάποιους, άγνωστο ποιους, και επανήρθε με καινούρια… βέρσιον, διαφορετική από την προηγούμενη. Αυτό δείχνει ότι το νομοσχέδιο έχει φτιαχτεί στο… γόνατο και δε δίνει λύσεις στα θέματα της βίας. Δε ζήτησε τη γνώμη της αστυνομίας. Αν θες να αντιμετωπίσεις τη βία, με τον πρώτο που πρέπει να συζητήσεις είναι η αστυνομία».

Για τη θέση του Ολυμπιακού: «Η δική μου θέση και του Ολυμπιακού είναι ότι μας ενδιαφέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί μέσα από αυτό αναδεικνύεται η ομάδα. Για εμάς είμαστε όλες οι ομάδες μαζί. Είναι λυπηρό ότι κάποιες άλλες ομάδες έχουν επιλέξει να λύσουν οποιοδήποτε αγωνιστική διαφορά σε άλλα δικαστήρια και όχι αθλητικά. Επίσης, μεγάλη πρωτοτυπία στη χώρα μας είναι ότι οι εισαγγελείς είναι παντού. Δεν υπάρχει αυτό ούτε στη Γαλλία, ούτε στη Γερμανία, ούτε στο Βέλγιο. Δεν υπάρχουν σε αυτές τις χώρες φαινόμενα βίας; Προσπάθησε σε αυτές τις χώρες η Πολιτεία να ασχοληθεί με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία; Αυτό που βλέπω είναι ότι η Πολιτεία θέλει να ασχοληθεί με τους διαιτητές. Η αξιολόγηση τους δεν είναι θέμα του βουλευτή ή υπουργού. Αυτό που πρέπει να κάνει η Πολιτεία είναι να επιβάλει ποινικές και αστικές κυρώσεις, όταν παραβιάζονται νόμοι και η δημόσια τάξη. Δεν έχω δει να έχουν οι ομάδες παραβατικές συμπεριφορές».

Για τη στάση των άλλων ομάδων: «Υπάρχουν ομάδες που έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στο νομοσχέδιο, που θεωρούν λογικό να έχει δικαίωμα ο υφυπουργός να επιβάλλει πρόστιμο ύψους 25 εκατομμύριων ευρώ. Που θεωρούν λογικό να μπορεί να αποφασίσει αν θα παίξει μία ομάδα στην Ευρώπη. Αυτά ξεπερνούν τη δικαιοδοσία του υφυπουργού και είναι απόλυτα παράλογα. Υπάρχει παραλογισμός από κάποιες ομάδες, που πιστεύουν ότι θα ευνοηθούν με αυτό. Η Πολιτεία μέσα από αυτή τη διαδικασία προσπαθεί να περάσει νόμους που δε θα λύσουν κανένα πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: