moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Γενέθλιοι αγώνες που θα μείνουν

Γενέθλιοι αγώνες που θα μείνουν

Γενέθλιοι αγώνες που θα μείνουν...
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης το 1969 που έγινε στο Ζάππειο και που με αρχή αυτό ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει 44 τα τελευταία 46 χρόνια, ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης ήταν πρόεδρος του συλλόγου. 
Πλέον σχεδόν μισό αιώνα μετά αυτοδικαίως κήρυξε την έναρξη του ήδη ιστορικού για το τμήμα κολύμβησης meeting «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. 90 ΧΡΟΝΙΑ».

 Η ημερίδα που ξεκίνησε στο «Π. Καπαγέρωφ» το απόγευμα της Παρασκευής, αναδεικνύει τις τρεις διαστάσεις του χρόνου, δηλαδή το παρελθόν το παρόν και το μέλλον.
 Πλην των κολυμβητών των προαγωνιστικών των αγωνιστικών και της ομάδας ΟΠΕΝ, δυο σπουδαίες μορφές της «ερυθρόλευκης» κολύμβησης έδωσαν το παρών στο «Π. Καπαγέρωφ». 
Οι επί χρόνια πρωταθλητές με τον Ολυμπιακό Σοφία Δάρα και Ηλίας Μάλαμας ο οποίος επειδή το...μήλο κάτω από τη μηλιά πέφτει, βλέπει το γιο του, Στάθη, να φοράει το ίδιο σκουφάκι με εκείνον. 
Τις επόμενες δυο ημέρες θα περάσουν από το κολυμβητήριο και άλλες εμβληματικές φυσιογνωμίες της ελληνικής κολύμβησης και του Ολυμπιακού. Για κάθε έναν από τους επίτιμους προσκεκλημένους του Ολυμπιακού έχει δημιουργηθεί ένα συλλεκτικό μπλουζάκι το οποίο φέρει το ονοματεπώνυμό του και τις αγωνιστικές περιόδους που υπηρέτησε το σύλλογο. Οι Δάρα και Μάλαμας τιμήθηκαν την Παρασκευή με το συλλεκτικό χρυσό νόμισμα που δημιουργήθηκε για τα 90ά γενέθλια του συλλόγου μας.  
Πριν την έναρξη των αγώνων βραβεύτηκαν για την πολυετή προσφορά τους στο σύλλογο, ο επίτιμος πρόεδρος Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, ο έφορος του τμήματος Γιώργος Παπαδόπουλος και ο επικεφαλής προπονητής Νίκος  Γέμελος.
Από πλευράς διοίκησης του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. το «παρών» έδωσαν επίσης η Γενική Διευθύντρια Χριστίνα Τσιλιγκίρη και ο Ταμίας Δημοσθένης Λαζαρίδης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠO ΤΗΝ 1η ΜΕΡΑ
 
Σοφία Δάρα: «Μια σημαντική διοργάνωση, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός καλεί και ανθρώπους που έχουν προσφέρει στον σύλλογο. Ένας πρωταθλητής που μετράει 90 χρόνια πρωταθλημάτων. Από τη δική μου πλευρά είναι πολύ συγκινητικό και θυμάμαι στιγμές πολλά χρόνια πίσω, και ακόμα περισσότερο από τη στιγμή που βλέπω ανθρώπους τους οποίους δεν βλέπω πλέον καθημερινά».

Ηλίας Μάλαμας: «Πρόκειται για μια πολύ καλά οργανωμένη και όμορφη διοργάνωση. Είναι ευκαιρία, όπως είπε και η Σοφία, να βρεθεί το παρελθόν το παρόν και το μέλλον στον ίδιο χώρο. Ο Ολυμπιακός αν μη τι άλλο είναι η ομάδα η οποία αξίζει να έχει τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις μιας και είναι ο κυρίαρχος στον υγρό στίβο εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Λόγω του ότι ο γιος μου είναι στην ομάδα του Ολυμπιακού είμαι κοντά έτσι και αλλιώς, οπότε τα συναισθήματα είναι ωραία, αλλά δεν είχα απομακρυνθεί ποτέ ούτως ώστε να αισθάνομαι ότι ξαναγυρίζω κάπου».
 
Νίκος Γέμελος: «Συγχαρητήρια για το πιο μεγάλο σωματείο που υπάρχει στην Ελλάδα, τον Ολυμπιακό μας. Νιώθω περήφανος που έχω προσφέρει κάποια πράγματα στον Ολυμπιακό, λίγα μπροστά σε αυτά που μου έχει προσφέρει εκείνος. Με γεμίζει μεγάλη υπερηφάνεια γιατί ο Ολυμπιακός και το κολύμπι είναι αυτό που μας έχει κάνει γνωστούς και αυτό που είμαστε τη συγκεκριμένη στιγμή. Οπότε αυτό που χρωστάμε στον Ολυμπιακό είναι υποχρέωση και ευγνωμοσύνη. Νιώθω όμορφα που βλέπω εδώ ανθρώπους από τα παλιά, τη Σοφία Δάρα και τον Ηλία Μάλαμα. Χωρίς παρελθόν δεν υπάρχει μέλλον, χωρίς καλό κολυμβητή δεν υπάρχει κακός κολυμβητής. Είμαστε μια ομάδα και όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός».

Σπύρος Γιαννιώτης: «Σήμερα γιορτάζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δηλαδή με αγώνες, τα 90 χρόνια από την ίδρυση του Ολυμπιακού. Πραγματικά πρόκειται για μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία. Σίγουρα αυτό που γίνεται με τον σύλλογο είναι απίστευτο...είναι μοναδικό. Εγώ βρίσκομαι στον Ολυμπιακό 17 χρόνια και έχουν περάσει τόσο γρήγορα και τόσο όμορφα που εύχομαι σε κάθε αθλητή να νιώσει όσα έχω νιώσει εγώ. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι εύχομαι κάθε επιτυχία σε όλους τους αθλητές και νομίζω ότι αυτός ο αγώνας πρέπει να καθιερωθεί διότι είναι πολύ όμορφο να βλέπουμε όλους τους συλλόγους μαζί, να αγωνιζόμαστε μαζί. Πάνω από όλα είναι άθληση και μέσα από εκεί βγαίνουν οι πρωταθλητές».

Κέλλυ Αραούζου: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την οικογένεια του Ολυμπιακού να πραγματοποιούνται τέτοιοι αγώνες με τόσες πολλές συμμετοχές. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι έχουμε περισσότερες από 1.000 συμμετοχές και είναι ειλικρινά πάρα πολύ ενθαρρυντικό γιατί είμαστε στη μέση μιας περιόδου πολύ δύσκολης, λόγω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και παρ' όλα αυτά βλέπουμε πολλά μεγάλα ονόματα εδώ. Ελπίζουμε να καθιερωθούν αυτοί οι αγώνες».

Aπόστολος Χρήστου: «Είναι μια γιορτή για το κολύμπι στον Πειραιά, έχουν έρθει από όλη τη χώρα. Η διαμόρφωση του κολυμβητηρίου είναι άψογη και τα πάντα άρτια οργανωμένα και πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν και πολύ καλές επιδόσεις. Είναι μια επετειακή εκδήλωση στα 90 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου που ολοκληρώνονται με επιτυχίες για τον Ολυμπιακό. Πρόκειται μια εκδήλωση που προσφέρει χαρά με όλα τα παιδιά που έχουν έρθει για να αγωνιστούν».

Γιάννης Καρπουζλής: «Η διοργάνωση έχει εορταστικό χρώμα ειδικά για εμάς τους πιο μεγάλους. Είναι καλό που συμμετέχουμε όλοι εκτός από τα παιδιά που βρίσκονται στο εξωτερικό για αγώνες. Βλέπω ότι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, ο Ολυμπιακός βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά και με τέτοιες διοργανώσεις δίνει την ευκαιρία να δει όλος ο κόσμος την κολύμβηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: