moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Η μεγάλη ώρα έφτασε.

Η μεγάλη ώρα έφτασε. 



Απόψε (21:00, ΝΕΡΙΤ/Novasports 2) ο Ολυμπιακός θ’ αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στον μεγάλο τελικό του Φάιναλ Φορ, με αποκλειστικό στόχο το τέταρτο αστέρι!
 Xωρις πολλα και μεγαλα λογια και χωρις τυμπανοκρουσιες  ο συνειδητοποιημενος για το τι θελει να κανει ο Ολυμπιακος ειναι ετοιμος να εξαντλησει ολες του τις πιθανοτητες να κατακτησει τον Ευρωπαικο τιτλο και να προσθεσει ενα ακομη αστερι στην ενδοξη φανελα του.
Ολοι του οι τιτλοι ειναι ενδοξοι και πανω απολα ...τιμιοι και καθαροι χωρις υπονοουμενα και συγγνωμες.
Ακομη μια φορα ο Ολυμπιακος παρολα του τα αγωνιστικα προβληματα καταφερε να περασει στο Final 4 και να φτασει σε αυτον τον μεγαλο Τελικο με την Βασιλισσα Ρεαλ των 9 Ευρωπαικων τιτλων και των πολλων εκατομυριων.
Ο Ολυμπιακος ομως ξερει πολυ καλα τι πρεπει να κανει και εχει αποδειξει οτι δεν καταλαβαινει απο μπατζετ χωρις ομως να τα παραβλεπει και να τα σεβεται αλλα ..χωρις να τα φοβαται.
Αυτο που εχει ο Ολυμπιακος δεν το εχουν οι αλλες ομαδες..την αμυντικη ομαδικοτητα ,το ερυθρολευκο παθος και τον...Πειραιωτικο τσαμπουκα.
ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ.
Στα αγωνιστικα τωρα. Τι μπασκετική ανάλυση να κάνεις, όταν ο Ολυμπιακός εφευρίσκει τα τελευταία χρόνια τους πιο απίστευτους τρόπους για να νικά.
Για να ξεπεραστεί το εμπόδιο της Ρεάλ, όπως και οποιοδήποτε σε έναν τελικό, τα αγωνιστικά μπαίνουν λίγο πολύ στην άκρη και στον αφρό βγαίνουν η προσωπικότητα, η πνευματική προετοιμασία και η θέληση.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να ελέγξου τον ρυθμό και με «σκυλίσια» άμυνα (αλλά και ασφαλείς πάσες στην επίθεση) να μην επιτρέψουν στην Ρεάλ να βρει ρυθμό στην επίθεση και στο ανοικτό γήπεδο. Σε καμία περίπτωση τα περιφερειακά σουτ των παικτών του Λάσο να μην έχουν ένα χέρι αμυντικού κρεμασμένο πάνω τους.
Αν το εξετάσουμε ατομικά, «κλειδί» θα είναι η άμυνα των Μάντζαρη-Σπανούλη πάνω στους Γιούλ και Σέρχιο, αλλά και του Ντάρντεν στον Φερνάντεθ, τον οποίο αν μη τι άλλο γνωρίζει πολύ καλά από την συνύπαρξή τους στην «βασίλισσα». Λογικά το σκορ θα πάει πιο χαμηλά και θα δούμε αρκετό «ξύλο», οπότε μεγάλο ρόλο θα παίξουν η κούραση από την Παρασκευή. Σε αυτόν τον τομέα λογικά η Ρεάλ υπερτερεί λόγω πιο εύκολης πρόκρισης, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα κριτήρια με τα οποία θα σφυρίξουν οι διαιτητές.

Στην επίθεση, ο Ολυμπιακός μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα ρήγματα μέσα στο καλάθι σε σχέση με τον ημιτελικό και να εκμεταλλευτεί περισσότερο τους Ντάνστον, Χάντερ.
Αν φθαρεί με φάουλ ή κουραστεί ο Αγιόν, το πλεονέκτημα στο «5» γέρνει προς «ερυθρόλευκη» μεριά, ενώ λογικά και ο Πρίντεζης, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον πιο αργό Νοτσιόνι (εξαιρετικός κόντρα στην Φενέρ).
Ο Σφαιρόπουλος μπορεί και πρέπει να περιμένει πολύ καλύτερη εμφάνιση επιθετικά και συνολικά, αλλά και από μονάδες όπως οι Λοτζέσκι, Λαφαγέτ, ενώ ό,τι δώσουν οι «μικροί» Παπαπέτρου και Αγραβάνης, θα είναι και πάλι ευπρόσδεκτο.

Ο καθοριστικός ρόλος-βαρόμετρο του Σπανούλη στην εξέλιξη του αγώνα.

 Είναι δεδομένο πως θα είναι και πάλι εκεί την κατάλληλη στιγμή, όσο και αν ο Λάσο έχει χάσει και πάλι τον ύπνο του για να βρει αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισής του και στα σαράντα (δεν γράφεται τυχαία ο αριθμός) λεπτά του αγώνα.
Πιστευω πως..θα βρει έναν ακόμα τρόπο για να κάνει την Ευρώπη να παραμιλάει και το τέταρτο τρόπαιο του MVP ή το μίνι-τρόπαιο που δίνει η Ευρωλίγκα στους παίκτες, να βγει φωτογραφία μαζί με την υπέροχη οικογένειά του.
 Το αξίζει και αυτός και όλος ο μπασκετικός οργανισμός που λέγεται Ολυμπιακός.
Το αξίζει η Ελλάδα που υποφέρει και «διψάει» για τέτοιες μικρές στιγμές χαράς και αγαλλίασης από τον αθλητισμό.

Ακόμα και αν το τεράστιο μέγεθος που λέγεται Ρεάλ καταφέρει να επιστρέψει στην κορυφή μετά από είκοσι χρόνια όμως, ο Ολυμπιακός είναι υπέρ επιτυχημένος, μόνο και μόνο που το λάβαρό του κρεμάστηκε ανάμεσα στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης στο Palacio.

Η  ευκαιρία που κέρδισε με το σπαθί του να γίνει δυνάστης της Ευρώπης, δύσκολα θα πάει χαμένη…

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΘΡΥΛΕ ΜΟΥ ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ


*Στις 18:00 θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: