moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 78-59 (pics&video)

Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 78-59 (pics&video)

Η αστοχια του στοιχισε εναν Ευρωπαικο τιτλο.
 Moνον ετσι θα μπορουσε να τον χασει αυτον τον τιτλο ο Ολυμπιακος.
Με 14 χαμένες βολές σε αυτό το επίπεδο, δύσκολα κερδίζεις
Ειλικρινα δεν μπορω να θυμηθω ποτε ειμασταν στο παρελθον τοσο αστοχοι ,ειδικα σε Final 4 η σε τελικο..
Δεν θυμαμαι τετοια αστοχια.
Γιατι οσον αφορα την αμυντικη λειτουργια  του Ολυμπιακου ηταν πολυ καλη ,αλλα οταν χανεις βολες και τριποντα καθοριστικης σημασιας σε κρισιμο σημειο του αγωνα ειναι μαθηματικα αποδεδειγμενο οτι θα χασεις.
Ετσι κι εγινε
Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη με 78-59 και έχασε το Πρωτάθλημα Ευρώπης.
Αστοχία σε βολές και γενικότερα στην επίθεση έφεραν αυτό το αποτέλεσμα, με τους Μαδριλένους να παίζουν εντός έδρας ύστερα από δύο συνεχόμενους χαμένους τελικούς. 
Υπερήφανοι όλοι μας για το τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού.
Δεν μπορεις να σκεφτεις τιποτε αλλο για αυτην την ομαδα που εφτασε δω με τοσες απωλειες απο τραυματισμους και εκανε ολη την Ευρωπη να τρεμει στην σκεψη οτι θα πηγαινε στο τελικο .
Ολοι ετρεμαν για αυτην την ομαδα.
Ουτε στα πιο τρελλα ονειρα τους δεν ειχαν φανταστει οι παικτες της Ρεαλ και ο προπονητης τους οτι θα επαιρναν εναν Ευρωπαικο τιτλο απο το φοβητρο της Ευρωπης τον Ολυμπιακο απο συνεχομενη  αστοχια σε βολες και τριποντα.
Αυτα δεν γινονται ουτε στα καλυτερα παραμυθια,και σιγουρα πρπεπει να πανε να αναψουν οχι μια, αλλα πολλες λαμπαδες στην τυχερη αυτη βραδυα τους.
Οσον αφορα την διαιτησια σε καιρια σημεια του αγωνα τους εσπρωχνε κανονικα σφυριζοντας εδρα 70/30%.
Αλλα δεν θελω να μεινω σε αυτο ,ο Ολυμπιακος μπορουσε να ειχε καθαρισει την υποθεση τιτλος απο το πρωτο ημιχρονο,αλλα λογω της μεγαλης του αστοχιας ο τιτλος κυριολεκτικα χαριστηκε στην Ρεαλ.
Οσον αφορα την αντιαθλητικη συμπεριφορα του Ρουντι Φερναντεθ


Προκλητικός ο Ρούντι Φερνάντεθ στην τελευταία φάση του αγώνα, έδωσε την μπάλα στα χέρια του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος αντέδρασε, πετώντας του την μπάλα. 
Παραμένει "μικρός" σε όλα ο Ισπανός φόργουορντ.


Ο αγωνας

Προβάδισμα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στη πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Ντάρντεν, Πρίντεζη και Ντάνστον και η Ρεάλ με τους Γιουλ, Κάρολ, Ρούντι, Ρέγες και Αγιόν, με τους Μαδριλένους να προηγούνται με 4-0. Οι ερυθρόλευκοι ήταν νευρικοί στην επίθεση στις πρώτες τους προσπάθειες, με τον Λοτζέσκι να παίρνει θέση στο παρκέ, φέρνοντας το ματς στα ίσα (6-6) με ντράιβ.
 
 Ακολούθως οι Πειραιώτες έβγαλαν άμυνα, με τον Λοτζέσκι στον αιφνιδιασμό να βρίσκει και πάλι τον δρόμο προς το καλάθι (6-8), αλλά ο Γιουλ απάντησε γρήγορα με τρίποντο (9-8). Ο Πρίντεζης σημείωσε ένα δύσκολο καλάθι, ο Κάρολ απάντησε με τρίποντο, αλλά από το ίδιο σημείο ευστόχησε και ο αμαρκάριστος Λοτζέσκι, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του με 12-13 στο 6’.

Η άμυνα της Ρεάλ είχε επικεντρωθεί στον Σπανούλη, με τους Πειραιώτες να κυκλοφορούν γρήγορα την μπάλα, ψάχνοντας το ελεύθερο σουτ, με τον «καυτό» Λοτζέσκι να είναι και πάλι εύστοχος από την περιφέρεια (12-16). Πέτγουεϊ και Χάντερ πέρασαν στο παρκέ, οι ερυθρόλευκοι πήγαν στο +5 (12-17), παίζοντας συνεχώς με αλλαγές στην άμυνα, αλλά ο Γιουλ απάντησε και πάλι με τρίποντο (15-17). Ο Σπανούλης δεχόταν πλέον την πίεση του ψηλότερου Νοτσινόνι, ο Λαφαγιέτ έψαχνε πάντα την καλύτερη δυνατή επιλογή στη δημιουργία, με τον Πέτγουεϊ να τελειώνει όπως πρέπει την φάση, «γράφοντας» το 15-19 στη πρώτη περίοδο.

Λάθη και απελπιστικη άστοχια στην επίθεση

Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός συνέχισε με τους Λαφαγιέτ, Σλούκα, Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ και Χάντερ, με τον Λαφαγιέτ να δίνει έξοχη ασίστ στον Χάντερ που κάρφωσε με επιβλητικό τρόπο (15-21).
Στη συνέχεια οι Πειραιώτες αναλώθηκαν σε λάθη, δείχνοντας διστακτικοί στην επίθεση, με τους Ματσιούλις-Νοτσιόνι να μειώνουν γρήγορα σε 19-21 στον αιφνιδιασμό.
Ο Λαφαγιέτ κέρδισε τρεις βολές, αλλά ευστόχησε στη μία, με τον Ματσιοπυλις να ισοφαρίζει από τη περιφέρεια (22-22), με τον Σπανούλη στη συνέχεια να σημειώνει το πρώτο του σουτ στο ματς (22-24) στο 15’. Πρίντεζης κα Παπαπέτρου  πήραν θέση στο παρκέ, με τον Νοτσιόνι να παίζει πάνω στον Παπαπέτρου και τον Ματσιούλις να μαρκάρει τον Πρίντεζη  και τις δύο ομάδες να βάζουν για σέντερ δύο «4άρια» τους, όπως τους Ρέγες και Αγραβάνη.


Οι Πειραιώτες ήταν απελπιστικά άστοχοι στις βολές, παρά τα φάουλ που κέρδιζαν, με τον Ματσιούλις να «πυροβολεί» και πάλι από την περιφέρεια, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του με 28-25. Ο Ολυμπιακό συνέχισε με τους Σπανούλη, Μάντζαρη, Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Χάντερ, εξακολουθώντας να πετάει χαμένες βολές στα σκουπίδια, κάνοντας και λάθη στις πάσες, με τους Ισπανούς να ελέγχουν το ματς (30-26).
Τα σουτ των Πειραιωτών ήταν άστοχα, η ομάδα δεν έβρισκε λύσεις στην επίθεση, τα λάθη συνεχίστηκαν, με τον Φερνάντεθ στον αιφνιδιασμό να «γράφει» το 32-26 στο 19’.
 Η Ρεάλ μετρούσε ένα επί μέρους σκορ 17-7, το οποίο και της έδωσε το προβάδισμα, με τον Χάντερ ύστερα από ώρα να βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι για τους ερυθρόλευκους (32-28). Στη τελευταία φάση του ημιχρόνου οι Μαδριλένοι σκόραραν με τον Ρίβερς, ο οποίος και διαμόρφωσε το 35-28, το οποίο και ήταν το σκορ του πρώτου μέρους. Ο Ολυμπιακός ήταν απελπιστικά άστοχος τόσο από την περιφέρεια (2/11-18%), όσο και από τη γραμμή των βολών (6/14-42%), γεγονός που κόστισε στην ελληνική ομάδα στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Ανατροπή ο Ολυμπιακός, αλλά έκανε την «ζημιά» ο Κάρολ

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παρκέ με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Ντάνστον, με τον Πρίντεζη να έχει πρόβλημα αντιμετωπίζοντας τον Αγιόν. Οι Πειραιώτες συνέχιζαν να σπαταλούν κατοχές, όντας άστοχοι, διστακτικοί και αργοί στις κινήσεις τους, με τον Γιουλ να σκοράρει στον αιφνιδιασμό και τον Ρούντι να εκτοξεύει την διαφορά στο +11 (40-29), μέσα σε πανδαιμόνιο στο 23’.
Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν βγάζοντας καλές άμυνες και τρέχοντας στον αιφνιδιασμό, με τον Λοτζέσκι να δίνει ανάσα στην ομάδα του στο τρανζίσιον, όπως και ο Πρίντεζης (40-33).
Οι Πειραιώτες άρχιζαν να βρίσκουν ρυθμό, με τους Σλουκα και Λοτζέσκι να «πυροβολούν» από την περιφέρεια, μειώνοντας σε 40-39 στο 26’.


Ο Ολυμπιακός έφτασε ένα σερί 12-0 με τον Πρίντεζη, ο οποίος και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (40-41) στο 27’, αλλά ο Κάρολ απάντησε με τρίποντο, με τους ερυθρόλευκους να σπαταλούν ριμπάουντ στην άμυνα.
Ο αποφασιστικός Σλούκας με ντράιβ βρήκε τον στόχο, αλλά έχασε την βολή που κέρδισε (43-43), με τον Κάρολ να σημειώνει και πάλι ένα δύσκολο τρίποντο (46-43). Ο Σφαιρόπουλος επέλεξε και πάλι σχήμα με τρία γκαρντ (Σπανούλης, Σλούκας, Μάντζαρης, Πρίντεζης, Χάντερ), με τον Κάρολ να σημειώνει τρίτο σερί εύστοχο σουτ από τα 6.75 μέτρα, φέρνοντας την ομάδα του και πάλι στο +6 (49-43).
 Ο εντυπωσιακός Κάρολ ήταν ασταμάτητος, φτάνοντας τους 16 πόντους (51-44) στο ματς στο 29’, με τον Ολυμπιακό να αδυνατεί να βρει αντίδοτο. Ό,τι έχτισαν οι ερυθρόλευκοι το… κατεδάφισαν, καθώς ο Σπανούλης έκανε λάθος, δίνοντας τη δυνατότητα στον Ροντρίγκεθ να σκοράρει στον αιφνιδιασμό (53-44).
Ο Σλούκας στη συνέχεια μείωσε με βολές, με το σκορ στο 30’ να είναι 53-46.

Η τελευταία περίοδος

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός συνέχισε με τους Μάντζαρη, Σλούκα, Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ και Χάντερ, με τον Νοτσιόνι να ευστοχεί σε τρίποντο (56-46), αλλά ο Χάντερ απάντησε με κάρφωμα .
 Ο Σπανούλης επέστρεψε στο παρκέ, με τους Πειραιώτες να ψάχνουν τα πικ-εν-ρολ, αλλά να μην μπορούν να τα βγάλουν, με τον Χάντερ να συνεχίζει να σκοράρει, όπως και ο Ροντρίγκεθ (58-50).
Οι Πειραιώτες είχαν αδυναμίες στην άμυνα, με τον Σλότερ να βρίσκει τον στόχο και πάλι, με τον Λοτζέσκι να σκοράρει και πάλι κάτω από το καλάθι για τους ερυθρόλευκους.
Οι Πειραιώτες δεχόντουσαν σε κάθε κατοχή της Ρεάλ καλάθι και αυτό ήταν το μεγάλο τους πρόβλημα, με τον Σλούκα να δίνει οξυγόνο στον Ολυμπιακό με τρίποντο (62-55).



Ο Ολυμπιακός συνέχισε με χαμηλό σχήμα (Σλούκας, Σπανούλης, Λοτζέσκι, Πρίντεζης, Πέτγουεϊ), με τον Σπανούλη να αστοχεί σε τρίποντο και τους Πειραιώτες να κάνουν λάθη, σπαταλώντας κατοχές ώστε να μειώσουν στο σκορ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Νοτσιόνο να βρει την ευκαιρία να σκοράρει με τρίποντο, φέρνοντας την διαφορά στο +10 (65-55) στα 3’45’’ πριν το τέλος.
Ένα πολύτιμο καλάθι για τους Μαδριλένους, καθώς εκεί που πήγαν να βρεθούν στο +4 πήγαν στο +10. Ο Μάντζαρης αστόχησε από την περιφέρεια, ο Γιουλ έβαλε τις βολές, με τους Ισπανούς να βγάζουν και άμυνες.
Το σχήμα χαμήλωσε περισσότερο (Λαφαγιέτ, Σλούκας, Μάντζαρης, Σπανούλης, Πρίντεζης), ο Αγιόν εκτόξευσε την διαφορά στη μέγιστη τιμή της (69-55), ο Λαφαγιέτ έχασε και τις δύο βολές, ενώ ακολούθως ο Γιουλ εκτόξευσε την διαφορά στο +16 (71-55) με ντράιβ, με την Ρεάλ να μετράει σερί 9-0.
Ο Πρίντεζης σκόραρε, οι Πειραιώτες έκαναν φάουλ ώστε να προσπαθήσουν να μειώσουν, αλλά το παιχνίδι είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς οι ερυθρόλευκοι έδειχναν να μην έχουν δυνάμεις ώστε να αντιδράσουν, χάνοντας στον τελικό με σκορ 78-59. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η Πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2015.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 35-28, 53-46, 78-59.

Ανά δεκάλεπτο: 15-19 , 20-9, 18-18, 25-13.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρίβερς 5 (1), Φερνάντεθ 7 (1), Νοσιόνι 12 (2), Καμπάτσο, Ματσιούλις 9 (2), Ρέγες 2, Ροντρίγκεθ 11 (1), Αγιόν 2, Κάρολ 16 (4), Γιουλ 12 (2), Μπουρούσης, Σλότερ 2.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 2, Χάντερ 10, Ντάνστον 4, Σπανούλης 3, Παπαπέτρου, Σλούκας 10 (2), Πρίντεζης 11, Αγραβάνης, Μάντζαρης 1, Λαφαγέτ 1, Ντάρντεν, Λοτζέσκι 17 (3).

Δεν υπάρχουν σχόλια: