moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Άρης - Ολυμπιακός 58-69

Άρης - Ολυμπιακός 58-69

 
Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 12 πόντους στη 1η περίοδο (24-12) από τον Άρη, αλλά στη συνέχεια πάτησε γκάζι, πήρε προβάδισμα και κέρδισε τον Άρη με σκορ 58-69 στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζοντας να λεηλατεί έδρες ύστερα από τις νίκες σε Βαρκελώνη και ΟΑΚΑ.
 Εξαιρετικός ο Σλούκας (14π, 3ασ), χρήσιμος ο Λοτζέσκι (9π, 8ρ, 3ασ), μόλις 20 πόντους δέχτηκαν οι Πειραιώτες στο δεύτερο μέρος παίζοντας εξαιρετική άμυνα.

Για την προτελευταία αγωνιστική της Basket League, ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στη Θεσσαλονίκη τον Άρη με σκορ 58-69, μετρώντας 12 σερί νίκες μέσα στο Αλεξάνδρειο από το 2007 έως και σήμερα. Σε ένα όμορφο και ανταγωνιστικό ματς, οι Πειραιώτες βρέθηκαν να χάνουν με 24-12 στη πρώτη περίοδο, δείχνοντας ευάλωτοι στα μετόπισθεν, όντας πίσω στο σκορ και στο ημίχρονο (38-36), αλλά στην επανάληψη οι ερυθρόλευκοι ήταν καταπληκτικοί. Έπαιξαν καταπληκτική άμυνα, δέχτηκαν μόλις 20 πόντους, βρήκαν ρυθμο στην επίθεση, πάτησαν... γκάζι και εκτόξευσαν την διαφορά  στο +15 (52-67) στο 35'. Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (30-46), είχαν θετικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (18/14), ήταν απελπιστικά άστοχοι από την περιφέρεια, αλλά έβρισκαν λύσεις κοντά στη ρακέτα (23/32δ-72%, 4/25τρ-16%, 11/15β-73%).
Σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε έχοντας τρεις απουσίες, καθώς έμειναν στην Αθήνα οι Μάντζαρης, Ντάρντεν και Λαφαγιέτ, οι Πειραιώτες είχαν πλουραλισμό στην επίθεση. Πολυτιμότερος παίκτης για τους ερυθρόλευκους στην αναμέτρηση ήταν ο δραστήριος Σλούκας με 14 πόντους (5/8δ) και 3 ασίστ σε 30 λεπτά, ενώ ήταν πολύτιμη και η βοήθεια του Λοτζέσκι σε όλους του τομείς (9π, 3/4δ, 8ρ, 3ασ). Χρήσιμη οργανωτικά και όχι μόνο (7π, 6ρ) η προσφορά του Σπανούλη με 8 ασίστ, βοήθησαν οι Ντάνστον (6π, 4ρ) και Χάντερ (6π, 4ρ), καλή εμφάνιση από τον Παπαπέτρου (10π, 5/5δ), πήρε 15 λεπτά συμμετοχής ο Κατσίβελης, σε ένα ματς που ο κόουτς Σφαιρόπουλος χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του. Από τον Άρη ξεχώρισε ο Βεζένκοφ (19π).

Το ματς

Ευάλωτος αμυντικά, στατικός στην επίθεση στο +12 ο Άρης

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στη πεντάδα τους Σλούκα, Σπανούλη, Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Ντάνστον, με τους Πειραιώτες να προηγούνται γρήγορα με 0-4 στο σκορ. Οι Πειραιώτες έπαιζαν με αλλαγές στην άμυνα, με τις δύο ομάδες να τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο και τον Άρη να αντιδρά παίρνοντας εκείνος το προβάδισμα στο σκορ (8-6). Οι ερυθρόλευκοι έχαναν ορισμένα εύκολα λέι-απ, ενώ έκαναν και κάποια λάθη στις πάσες τους, με τους γηπεδούχους να τα εκμεταλλεύονται κάνοντας το 11-8 με τον Ριντ στο τρανζίσιον, με τον Λοτζέσκι να μειώνει σε 11-10 στο 5'.

Ο Ριντ ένιωθε... ζεστός και με τρίποντο διαμόρφωσε το 14-10, έχοντας σημειώνσει τους 9 πρώτους πόντους του Άρη, με το παιχνίδι να συνεχίζεται σε γρήγορο ρυθμό και τις δύο ομάδες να τρέχουν πάνω-κάτω σε κάθε ευκαιρία. Οι φιλοξενούμενοι ήταν άστοχοι από την περιφέρεια, αλλά οι κιτρινόμαυροι έβρισκαν στόχο, με τον Βεζένκοφ από τα 6.75 μέτρα και τον Τόμας στον αιφνιδιασμό να εκτοξεύουν την διαφορά στο +9 (19-10).
Οι ερυθρόλευκοι ήταν ευάλωτοι στην άμυνα και εμφάνιζαν σημάδια χαλάρωσης, κάτι το οποίο και εκμεταλλευόταν ο αντίπαλος. Ο Ολυμπιακός στην επίθεση ήταν στατικός, συνεχίζοντας να κάνει λάθη, με τον Σφαιρόπουλο να αλλάζει κατά 4/5 την πεντάδα του στο 8' (Κατσίβελης, Σπανούλης, Παπαπέτρου, Πέτγουεϊ και Χάντερ) και τον Άρη να βρίσκεται στο +12 (24-12). Ο αποφασιστικός Παπαπέτρου από την αδύναμη πλευρά έδωσε... ανάσα στην ομάδα του, ενώ ακολούθως ο Σλούκας με ένα BuzzerBeater λέι-απ "έγραψε" το 24-16, το οποίο ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.


 
Σοβαρεύτηκε και αντέδρασε ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός στη δεύτερη περίοδο σοβαρεύτηκε και αντέδρασε, επιστρέφοντας στο παρκέ με τους Κατσίβελη, Σλούκα, Παπαπέτρου, Πέτγουεϊ και Χάντερ, με τους Πειραιώτες να χάνουν σουτ και τον Άρη να συνεχίζει να επιδιώκει να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο. Οι ερυθρόλευκοι άρχισαν να παίζουν περισσότερο σκληρά στην άμυνα, κάνοντας παγίδες, με τους Λοτζέσκι και Σπανούλη να επιστρέφουν στο παρκέ στο 13'. Ο Πέτγουεϊ απάντησε με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα, ο Παπαπέτρου σκόραρε παίζοντας με πλάτη, με τους φιλοξενούμενους να ροκανίζουν την διαφορά και να μειώνουν σε 26-20. Οι φιλοξενούμενοι είχαν βρει ρυθμό στο παιχνίδι τους, πίεζαν σε ολόκληρο το γήπεδο, έβγαζαν άμυνες και έπαιρναν τα ριμπάουντ, με τους Παπαπέτρου και Αγραβάνη να φέρνουν το ματς στα ίσα (26-26) στο 15', με τον Ολυμπιακό να έχει δεχτεί μόλις ένα καλάθι σε πέντε λεπτά.

Ο Άρης ύστερα από ώρα σκόραρε με τον Βεζένκοφ (28-26), αλλά ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα με την υπέροχη alley-oop ασίστ του Σλούκα στον Αγραβάνη στον αιφνιδιασμό (28-30), ενώ ακολούθως ο Έλληνας γκαρντ ευστόχησε από μέση απόσταση (30-32). Οι Πειραιώτες συνέχιζαν να βγάζουν καλές άμυνες, με τον Σλούκα να παίρνει πρωτοβουλίες στην επίθεση, τελειώνοντας υποδειγματικά τις φάσεις με τα... θανατηφόρα του ντράιβ, αξιοποιώντας τα γκολ-φάουλ που κέρδιζε (33-35). Οι γηπεδούχοι όμως δεν άφησαν τον αντίπαλο τους να ξεφύγει, με τον Χαρίση να "γράφει" το 38-36, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Κόστισε στους φιλοξενούμενους η αστοχία τους από τη περιφέρεια, καθώς μέτρησαν 0/9 τρίποντα.


  Ανταγωνιστικό παιχνίδι, το προβάδισμα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παρκέ με την βασική του πεντάδα, όντας άστοχος στις πρώτες του προσπάθειες, με τον Πρίντεζη να σημειώνει το πρώτο του καλάθι στο ματς, αλλά και στη τρίτη περίοδο για την ομάδα του, με τους Πειραιώτες να μπαίνουν μουδιασμένοι στο δεύτερο μέρος, όντας πίσω στο σκορ με 42-38. Στο 24' ο Σπανούλης πέτυχε και το πρώτο τρίποντο στο ματς για τους φιλοξενούμενους (1/11), ενώ ακολούθως ο Πρίντεζης με βολή έφερε το σκορ στα ίσα (42-42) στο 25'.
Ο Σλούκας με έξοχη στον Χάντερ διαμόρφωσαν το 42-44 στο σκορ, αλλά ο Άρης πήρε και πάλι το προβάδισμα στο σκορ με σουτ από την περιφέρεια (45-44), με το ματς να είναι ωραίο και ανταγωνιστικό, έχοντας χαρακτήρα... ντέρμπι. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει γρήγορο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να τρέχουν πάνω-κάτω και τον Ολυμπιακό να παίρνει το προβάδισμα με τον Παπαπέτρου, ο οποίος σκόραρε στον αιφνιδιασμό με ανάποδο λέι-απ (45-48). Ο Σλούκας ήταν ο κορυφαίος για τους ερυθρόλευκους στο ματς και με τρίποντο έφτασε τους 12 πόντους, διαμορφώνοντας το 48-51. Ο Χάντερ με έναν απίθανο τρόπο διαμόρφωσε το 49-55, το οποίο ήταν το σκορ της αναμέτρησης στο 30'.


 
Πάτησε... γκάζι ο Ολυμπιακός και καθάρισε το ματς

Ο Ολυμπιακός στη τελευταία περίοδο μπήκε στο παρκέ με τους Κατσίβελη, Σπανούλη, Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ και Ντάνστον, με τον εξαιρετικό Βεζένκοφ να φτάνει τους 19 πόντους (52-55). Ύστερα από σερί επιθετικά ριμπάουντ, η μπάλα πήγε στον αμαρκάριστο Λοτζέσκι, ο οποίος με τρίποντο, σημείο από το οποίο ευστόχησε και ο Κατσίβελης στη συνέχεια (ασίστ από Σπανούλη και οι δύο), οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με +11 (52-63) στο 33', δείχνοντας έτοιμοι να... καθαρίσουν το ματς. Ο Άρης πήρε τάιμ-άουτ, αλλά οι Πειραιώτες είχαν αποκτήσει ψυχολογία και είχαν βρει ρυθμό στο παιχνίδι τους. Ο Ντάνστον στη συνέχεια σκόραρε με ένα επιβλητικό κάρφωμα, ενώ ακολούθως ο Σλούκας, όντας γεμάτος αυτοπεποίθηση, σκόραρε από μέση απόσταση, εκτοξεύοντας την διαφορά στο +15 (52-67) στο 35'.

Ο Άρης ήταν απελπιστικά άστοχος, έχοντας εγκλωβιστεί και στην καλή άμυνα του Ολυμπιακού, με τον Μούρτο να δίνει... ανάσα στην ομάδα του με τρίποντο ύστερα από αρκετή ώρα (55-67). Οι Πειραιώτες είχαν... πατήσει γκάζι, πήραν διαφορά στο σκορ, είχαν κυριαρχήσει στο ματς και έλεγχαν στο απόλυτο τον ρυθμό του παιχνιδιού, με την αναμέτρηση να έχει αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα στα τελευταία λεπτά. Οι ερυθρόλευκοι, λοιπόν, ύστερα από τα "διπλά" σε Βαρκελώνη και ΟΑΚΑ, σημείωσαν μία ακόμη εκτός έδρας νίκη, κερδίζοντας τον Άρη μέσα στη Θεσσαλονίκη με σκορ 58-69, για 12η σερί φορά. Στο δεύτερο μέρος οι ερυθρόλευκοι δέχτηκαν μόλις 20 πόντους.


Τα δεκάλεπτα: 24-16, 38-36, 49-55, 58-69
Ανά δεκάλεπτο: 24-16, 14-20, 11-19, 9-14

Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 3 (1), Δήμας, Ριντ 13 (2), Τόμας 4, Πουλιανίτης, Χαρίσης 9, Βεζένκοφ 19 (2), Μούρτος 10 (2), Σίμτσακ, Αντεγκμπόγιε.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 2 (6ριμπ), Χάντερ 6 (4ριμπ), Ντάνστον 6 (4ριμπ), Σπανούλης 7 (1τριπ, 8ασ), Παπαπέτρου 10 (2ριμπ), Σλούκας 14 (1τριπ, 5ριμπ, 3ασ), Λοτζέσκι 9 (1τριπ, 7ριμπ, 3ασ, 1κοψ), Χριστοδούλου, Πρίντεζης 5, Αγραβάνης 5, Καββαδάς, Κατσίβελης 5.

Αναλυτικά τα στατιστικά του Άρη στο ματς:

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού στο ματς:
 

Σφαιρόπουλος: "Υποδειγματική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο"


Ο κόουτς Σφαιρόπουλος στάθηκε στην υποδειγματική άμυνα που έπαιξε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Άρη στη Θεσσαλονίκη στο δεύτερο μέρος, κρατώντας τον αντίπαλο του μόλις στους 20 πόντους.
Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος.
"Σίγουρα είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Ξέραμε ότι ο Άρης είναι μια ομάδα που γνωρίζει τι πρέπει να κάνει. Αρχίσαμε νωθρά στην πρώτη περίοδο στην άμυνα, αλλά στα υπόλοιπα τρία δεκάλεπτα η άμυνα μας ήταν υποδειγματική. 
Έβαλαν 24 πόντους στη πρώτη περίοδο και στο δεύτερο ημίχρονο δεχτήκαμε μόλις 20 πόντους. Εκτός από την πρώτη περίοδο, στο υπόλοιπο ματς  ήμασταν οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. 
Υπήρχε φοβερή ζέστη απόψε στο κλειστό, κάτι που θεωρώ πως επηρέασε τους παίκτες και των δύο ομάδων.

Στο πρώτο δεκάλεπτο δεχτήκαμε εύκολους πόντους και ο Άρης πήρε δίκαια τη διαφορά γιατί εμείς αμυντικά δεν είχαμε συγκέντρωση.

Από τη δεύτερη περίοδο, όμως,  και μετά δεχτήκαμε 34 πόντους σε τρία δεκάλεπτα. Η άμυνα μας ήταν εξαιρετική, πήραμε τη διαφορά και φτάσαμε στη νίκη.
 Συγχαρητήρια στον κόουτς για την προσπάθεια που κάνει και τους εύχομαι καλή συνέχεια. Το ελληνικό πρωτάθλημα χρειάζεται όλες τις ομάδες δυνατές. Και τον Άρη και την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Αυτό θα είναι προς όφελος του πρωταθλήματος αν ενισχυθούν κι άλλο και έτσι θα βελτιώνονται και οι ομάδες και οι παίκτες λόγω μεγάλου ανταγωνισμού.
Σίγουρα εάν ενισχυθούν αυτές οι τρεις ομάδες μόνο καλό θα κάνει στο πρωτάθλημα και είναι σίγουρο πως θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός".

Σε ερώτηση για το εάν τα ματς του TOP-16 κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα αποτελέσουν «οδηγό» ενόψει του ημιτελικού της Μαδρίτης, ο Έλληνας κόουτς είπε πως "δεν λένε κάτι τα ματς που δώσαμε ως τώρα με την ΤΣΣΚΑ. 
Τα παιχνίδια στο Final Four είναι άλλη ιστορία. Εμείς θέλουμε να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι, παρά το ότι η ΤΣΣΚΑ είναι μεγάλη ομάδα και με μεγάλο μπάτζετ. Εμείς έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα που είναι η εμπειρία των παικτών μας από τέτοια παιχνίδια".

Πρίφτης: "Καλή τύχη στον Ολυμπιακό στο Final-Four"

 
Ο Πρίφτης ευχήθηκε καλή τύχη στον Ολυμπιακό στο Final-Four και μίλησε για την ήττα της ομάδας του από τους Πειραιώτες, όπως και ο σέντερ του Άρη, Χαρίσης.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, και ο σέντερ της ομάδας, Κώστας Χαρίσης.
Δημήτρης Πρίφτης: "Εμείς μπήκαμε στο παιχνίδι εξαιρετικά, ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο. Αλλά ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός στο δεύτερο ημίχρονο. Εμείς κάναμε ένα καλό παιχνίδι, μείναμε κοντά στο σκορ για τρία δεκάλεπτα.
Πιστεύω ότι στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο αποτελεσματικοί στην επίθεση, είχαμε κακά ποσοστά στα δίποντα σε σχέση με τον Ολυμπιακό και κακό αμυντικό ριμπάουντ σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Παρόλα αυτά είμαστε ικανοποιημένοι με την προσπάθεια που κάναμε.
Έχουμε τώρα μπροστά μας το ματς με το Ρέθυμνο και τώρα πρέπει να βρούμε λύσεις στα προβλήματα τραυματισμών του Νέιμικ και του Σίμτσακ. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό, καλή τύχη στο Final Four και μακάρι να πάνε όλα καλά. Θα το σκεφτούμε, εάν προλαβαίνουμε να πάρουμε παίκτη και εάν υπάρχει κάτι καλό στην αγορά ίσως το σκεφτούμε πριν την έναρξη των πλέι οφ.
Δεν θα αλλάξουμε κάποιους ξένους νομίζω, δεν θέλουμε να διαταράξουμε την ισορροπία της ομάδας. Σίγουρα η εξέλιξη είναι σημαντική για τον Άρη και δημιουργεί προοπτικές και μόνο καλύτερο φαίνεται το μέλλον. Καλώς ή κακώς όλα λειτουργούν σύμφωνα με τις οικονομικές προϋποθέσεις και προφανώς αυτές από εδώ και μπρος θα είναι καλύτερες για τον Άρη".

Κώστας Χαρίσης: "Μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι θέλοντας να διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες είχαμε. 
 Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και παρά τη διαφορά που πήραμε επέστρεψε, δεν συγχωρεί τα λάθη, μείωσε τη διαφορά και στο δεύτερο ημίχρονο κυριάρχησε και πήρε και μεγάλη διαφορά.
 Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και καλή τύχη στην μεγάλη προσπάθεια που έχει να κάνει την άλλη εβδομάδα. 
Μάθαμε ότι κέρδισε ο ΠΑΟΚ και εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την κατάληψη της 4ης θέσης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: