moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 3-0

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 3-0

 Σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν του Παναιτωλικού με 3-0, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τον τελικό του Κυπέλλου.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Γκολ: 47', 52' Φουστέρ, 61' Χάρα (Ολυμπιακός)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο (46' Γιαννιώτης/76' Χουτεσιώτης), Μήτρογλου (46' Διαμαντάκος), Εντινγκά (16' Μιλιβόγιεβιτς), Κασάμι (46' Μπουχαλάκης), Φουστέρ, Σιόβας, Αυλωνίτης (46' Μποτία), Φορτούνης, Μαζουακού, Μπενίτες (46' Χάρα), Σαλίνο.
Αναπληρωματικοί: Γιαννιώτης, Χουτεσιώτης, Μποτία, Μιλιβόγιεβιτς, Χάρα, Διαμαντάκος, Μπουχαλάκης.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ (46' Στεφανάκος/88' Κολοβούρης), Μύγας (88' Χαντάκιας), Κούσας, Μαλεζάς, Κέβιν, Γοδόι, Λαζάρ (84' Κωνσταντινόπουλος), Φωτάκης (72' Μήλιος), Ρουσκουγιέδα (80' Βασιλάρης), Βιγιαφάνιες (88' Ζαρκάδας), Μορένο (55' Θεοδωρίδης).
Αναπληρωματικοί: Στεφανάκος, Θεοδωρίδης, Παπουτσογιαννόπουλος, Μήλιος,
Κωνσταντινόπουλος, Χαντάκιας, Ζαρκάδας, Κολοβούρης, Βασιλάρης.

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (ΕΠΣ Αθηνών)
Βοηθοί διαιτητές: Νικόλαος Φαντόπουλος (ΕΠΣ Πειραιά), Ιωάννης Τουμπακάρης (ΕΠΣ Αθηνών)
Τέταρτος διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (ΕΠΣ Πειραιά)
Κίτρινες κάρτες: 74' Χάρα (Ολυμπιακός), 42' Λαζάρ, 63' Κέβιν, 64' Γοδόι (Παναιτωλικός)


Έτοιμος για τον τελευταίο αγώνα της σεζόν, το επόμενο Σάββατο (23/5, 20:30) στο ΟΑΚΑ, όπου θα διεκδικήσει το Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στην Ξάνθη, έδειξε ο Ολυμπιακός.
Με τρία γκολ σε 14 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τον Παναιτωλικό με 3-0 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", σε φιλικό παιχνίδι τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.
 Ο Νταβίντ Φουστέρ με δύο υπέροχα γκολ, στο 47' και το 52', και ο Χάρα στο 61' διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. 
Καλό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα έπαιξαν οι ποδοσφαιριστές του Βίτορ Περέιρα.

Ο αγώνας

Ο Βίτορ Περέιρα παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Ρομπέρτο.
 Ο Σαλίνο κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Μαζουακού το αριστερό.
Οι Αυλωνίτης και Σιόβας αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.
Οι Εντινγκά και Κασάμι ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ, με τον Φορτούνη σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους.
Τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής κάλυψε ο Φουστέρ, την αριστερή ο Μπενίτες, με τον Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Μόλις στο 5ο λεπτό ο Παναιτωλικός είχε δοκάρι: ο Κέβιν κέρδισε στο σπριντ τον Σαλίνο και έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά.
 Ο Βιγιαφάνιες έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι. Η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια έσκασε στο έδαφος.
 Μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να ανοίξουν το σκορ. Στο 7' ήρθε η "απάντηση" του Ολυμπιακού στις χαμένες ευκαιρίες: ο Φορτούνης έβγαλε υπέροχη σέντρα από τα αριστερά και ο Φουστέρ έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά εντός περιοχής, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Στο 9' οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση, αλλάζοντας υπέροχα την μπάλα. Ο Φορτούνης έδωσε με το κεφάλι την μπάλα στον Μήτρογλου, αυτός με τη μία τροφοδότησε τον Φουστέρ, αλλά το δεξί πλασέ του Ισπανού από πλάγια θέση δεν βρήκε στόχο, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.


Δευτερόλεπτα πριν από τη συγκεκριμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, είχαν συγκρουστεί σε εναέρια μονομαχία οι Εντινγκά και Ρουσκουγιέδα.
 Το ματς διεκόπη για τρία λεπτά.
Ο Κονγκολέζος δεν κατάφερε να συνεχίσει και τη θέση του πήρε στο 16' ο Μιλιβόγιεβιτς. Λίγο πριν γίνει η αλλαγή, ο Μπενίτες σούταρε έξω από την περιοχή, με τον Ράφαελ να πέφτει σωστά και να διώχνει την μπάλα.
 Στο 17' Βραζιλιάνος τερματοφύλακας απέκρουσε με τα πόδια το αριστερό πλασέ του Μήτρογλου μέσα από την περιοχή μετά την πολύ καλή πάσα του Φορτούνη.

Καλό ρυθμό είχε το ματς, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά από το πρώτο λεπτό.
Ο Παναιτωλικός είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή, αλλά στη συνέχεια ο Ολυμπιακός μονοπώλησε στις χαμένες ευκαιρίες.
Από το 20' και μετά ο Μπενίτες έπαιζε καθαρά στη γραμμή κρούσης στο πλάι του Μήτρογλου. Οι Φουστέρ και Φορτούνης αγωνίζονταν, επίσης, πιο κεντρικά (ερχόμενοι από δεξιά και αριστερά αντίστοιχα και συγκλίνοντας στο χώρο), με τους δύο πλάγιους μπακ (Σαλίνο και Μαζουακού) να παίζουν ουσιαστικά σε ολόκληρη την πλευρά τους.
Στο 30' ο Γοδόι επιχείρησε ένα φιλόδοξο σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να μην ανησυχεί τον Ρομπέρτο και να καταλήγει άουτ.
Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Φουστέρ δέχθηκε την πάσα του Φορτούνη και πλάσαρε στην κίνηση με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να περνάει πάνω από την αντίπαλη εστία. Στο 39' ο Παναιτωλικός έφτασε για δεύτερη φορά κοντά στο γκολ: ο Ρουσκουγιέδα βρέθηκε απέναντι από τον Ρομπέρτο ύστερα από εκπληκτική κάθετη πάσα του Κέβιν, αλλά το σουτ του με το αριστερό δεν βρήκε στόχο και κατέληξε πάνω από το δοκάρι.
Το κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού "έσπασε" στα δύο. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με τον Μπενίτες να κάνει ατομική ενέργεια και το δεξί σουτ εκτός περιοχής και την μπάλα να καταλήγει άουτ στο 45'.
 Σε αυτό το διάστημα: 6(2) - 3(0) οι τελικές προσπάθειες, 63%-37% η κατοχή της μπάλας υπέρ του Ολυμπιακού.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Βίτορ Περέιρα προχώρησε σε πέντε αλλαγές. Οι Γιαννιώτης, Μποτία, Μπουχαλάκης, Χάρα, Διαμαντάκος αντικατέστησαν τους Ρομπέρτο, Αυλωνίτη, Κασάμι, Μπενίτες, Μήτρογλου.
Στο 47' ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ: ο Μπουχαλάκης με βαθιά μπαλιά από τα αριστερά βρήκε τον Φορτούνη στα δεξιά, αυτός με τη μία τροφοδότησε τον Φουστέρ, και ο επερχόμενος Ισπανός μεσοεπιθετικός με αριστερό σουτ από το δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 των Πειραιωτών.


  Ο Φουστέρ το πήρε προσωπικά και στο 52' διπλασίασε τα γκολ τόσο του Ολυμπιακού όσο και τα δικά του!
 Ο Χάρα πάσαρε στον Φουστέρ και εκείνος με αριστερό "κεραυνό" από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στεφανάκου, ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Εξαιρετικός ο Νταβίντ σε αυτό το ματς, έχοντας φτάσει ήδη τις πέντε τελικές προσπάθειες.


 
Στο 61' ο Ολυμπιακός ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, καθώς ο Παναιτωλικός ήταν σαν μην υπήρχε στο γήπεδο. Έπειτα από σέντρα του Σαλίνο από τα δεξιά, η άμυνα του Παναιτωλικού δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα και ο Χάρα έγραψε με το δεξί το 3-0 για την ομάδα του.
Τρία γκολ σε 14 λεπτά πέτυχαν οι ερυθρόλευκοι. Στο 64' ο Φορτούνης βρέθηκε απέναντι στον Στεφανάκο ύστερα από ταχύτατη αντεπίθεση.
Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πλάσαρε με το δεξί, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού με ενστικτώδη απόκρουση έδιωξε σε κόρνερ με το δεξί πόδι. Θα μπορούσε, πάντως, να δώσει πάσα στον επερχόμενο Χάρα.
 Στο 73' ο Αργεντινός επιθετικός του Ολυμπιακού κινήθηκε ωραία από τα αριστερά και σούταρε με ανάποδο πόδι, αλλά ο Στεφανάκος έπεσε στην αριστερή γωνία της εστίας του και απομάκρυνε τον κίνδυνο.
Στο 76' ο Περέιρα έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Χουτεσιώτη, ο οποίος πήρε τη θέση του Γιαννιώτη.
Και ο Παναιτωλικός έκανε τις αλλαγές του και ο ρυθμός της αναμέτρησης είχε πέσει αισθητά σε αυτό το διάστημα.
Στο 85' ο Φουστέρ σούταρε εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 91' ο Διαμαντάκος έχασε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει μετά το λάθος του Κολοβούρη, αλλά το αριστερό σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση δεν βρήκε στόχο, καθώς η μπάλα κατέληξε άουτ.
Έτσι ολοκληρώθηκε ο φιλικός αυτός αγώνας.


  
*Λίγος κόσμος βρέθηκε σε αυτό το φιλικό παιχνίδι για φιλανθρωπικό σκοπό. Περίπου πέντε χιλιάδες φίλαθλοι έδωσαν το "παρών"στο γήπεδο.

 
*Η ΠΑΕ Ολυμπιακός προχωρά σε βελτιωτικά έργα στα δημοσιογραφικά θεωρεία του "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Ένα κομμάτι ήταν κλειστό, καθώς ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες εργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: