moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 3-0 (pics&video)

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 3-0 (pics&video)


Στην 100ή ευρωπαϊκή του εμφάνιση ο Μέσι πέτυχε δύο γκολάρες στον Νόιερ και έκανε ασίστ στο 94' στον Νεϊμάρ για το τελικό 3-0 της Μπαρτσελόνα επί της Μπάγερν στο "Καμπ Νόου". "Μπλαουγκράνα" για τελικό CL 

Η ταυτοτητα του αγωνα

Σκόρερς: 77' και 80' Μέσι, 94' Νεϊμάρ
Γήπεδο: "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη
Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

Οι συνθεσεις των δυο ομαδων
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο (89' Μπάρτρα), Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (82' Τσάβι), Ινιέστα (87' Ραφίνια), Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Μπενατιά, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο, Λαμ, Σβάινσταϊγκερ, Τόμας Μίλερ (79' Γκέτσε), Τιάγκο Αλκάνταρα, Λεβαντόβσκι.

Ο αγωνας

Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 3-0 την Μπάγερν στο "Καμπ Νόου" με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λιονέλ Μέσι και είναι με το... ένα πόδι στον 8ο τελικό Champions League της ιστορίας της.
Ο Αργεντινός άσος μέσα σε διάστημα 4 λεπτών, στο 77ο και στο 80ό πέτυχε δύο φοβερά γκολ, νίκησε τον μέχρι τότε κορυφαίο της αναμέτρησης, Μάνουελ Νόιερ και στο 94' έκανε την ασίστ για να διαμορφώσει ο Νεϊμάρ το τελικό 3-0.

 

Ο Βραζιλιάνος έψαχνε το γκολ, ήθελε μια μίνι εκδίκηση για τον εφιάλτη της Βραζιλίας το καλοκαίρι από την Γερμανία και ας μην έπαιζε ο ίδιος και τελικά λυτρώθηκε στο τέλος.
Όσον αφορά στον Μέσι, στην 100ή του εμφάνιση σε ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης έφτασε τα 77 τέρματα στο Champions League, ξεπερνώντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έχει 76. Τον ξεπέρασε και στον πίνακα της φετινής διοργάνωσης, φτάνοντας τα 10, ενώ ο Πορτογάλος και ο Λουίζ Αντριάνο έχουν από 9.

 

Θυμίζουμε πως σε αυτό το ματς επέστρεψε ο Πεπ Γκουαρδιόλα στο "Καμπ Νόου" ως αντίπαλος, επιστροφή εφιαλτική και τώρα φαντάζει αδύνατο να ανατρέψει την κατάσταση σε 6 βράδια στο Μόναχο.

  Με το κλασικό 4-3-3 ξεκίνησε η Μπαρτσελόνα και με τους κλασικούς 11. Η Μπάγερν ξεκίνησε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, τους Μπενατιά, Τζερόμ Μπόατενγκ και Ραφίνια, όμως κάπου στο 15' ο Γκουαρντιόλα έδωσε εντολη για 4-5-1, με τον Ραφίνια να πηγαίνει δεξί μπακ και τον Μπερνάτ αριστερό.



Πριν αλλάξει το σύστημα η Μπαρτσελόνα είχε μία τρομερή ευκαιρία, με τον Λουίς Σουάρες να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Νόιερ και τον Γερμανό πορτιέρε να αποκρούει με το πόδι!


Το ματς είχε ξεκινήσει με εντυπωσιακό ρυθμό και με πολύ τρέξιμο από όλους, ενώ στο 15' ήρθε και η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία της "Μπάρτσα", με τον Νεϊμάρ από γύρισμα του Σουάρες να πλασάρει από κοντά και την μπάλα να κοντράρει στον Ραφίνια και να περνά κόρνερ.

 

Πρώτη ευκαιρία της Μπάγερν, πραγματικά σπουδαία, ήρθε στο 18', όταν ο Τόμας Μίλερ έπειτα από εξαιρετική κίνηση από δεξιά γύρισε στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι ήταν μόνος, όμως πέφτοντας δεν έπιασε καλά το πλασέ!

 

Ο ρυθμός έπεσε λίγο αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο δημιουργήθηκε και 4η σπουδαία φάση, 3η για τους "μπλαουγκράνα", με τον Μάνουελ Νόιερ να νικά αυτήν την φορά στο τετ-α-τετ τον Ντάνι Άλβες.


Το μακρινό σουτ του Μέσι μπλόκαρε ο Νόιερ στο 56', ενώ στο 61' ξανά ως λίμπερο εκτός περιοχής και πρόλαβε τον Νεϊμάρ που κινούνταν μόνος προς την εστία του.



Ο τερματοφύλακας της Μπάγερν ήταν ο κορυφαίος του αγώνα μέχρι να... αναλάβει δράση ο Μέσι. Ο Αργεντινός άσος στο 77' άνοιξε το σκορ με τρομερό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, ενώ στο 80' σκόραρε ξανά, με "μαγικό" τρόπο, αφού ντρίμπλαρε τον Τζερόμ Μπόατενγκ (έπεσε στο έδαφος) και "σκαφτό" πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Νόιερ και την έστειλε στα δίχτυα του για το 2-0.
Δεν είχε σταματήσει όμως η Μπαρτσελόνα, καθώς στο 94' ο Μέσι έβγαλε τετ-α-τετ τον Νεϊμάρ και αυτός έκανε το 3-0, περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του Νόιερ.


Τα goals  και τα highlights της αναμετρησης

 

Τα πρώτα ματς των ημιτελικών:


Τρίτη 5/5
Γιουβέντους - Ρεάλ 2-1

Τετάρτη 6/5
Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 3-0

*ρεβάνς σε μία εβδομάδα 

Ο πίνακας των σκόρερς


10 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
9 γκολ
Λουίζ Αντριάνο (Σαχτάρ)
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ) 
7 γκολ
Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο)
Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)
Κάρλος Τέβες (Γιουβέντους)
6 γκολ
Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)
Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)
Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)
Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν) 
5 γκολ
Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)
Γιασίν Μπραχιμί (Πόρτο)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)
Μάριο Μάντζουκιτς (Ατλέτικο)
4 γκολ
Τσίρο Ιμόμπιλε (Ντόρτμουντ)
Νανί (Σπόρτινγκ Λισαβόνας)
Μάριο Γκέτσε (Μπάγερν)

Δεν υπάρχουν σχόλια: