moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Αλλαγές στα γκρουπ δυναμικότητας της νέας χρονιάς η UEFA

Αλλαγές στα γκρουπ δυναμικότητας της νέας χρονιάς η UEFA

Η ΟΥΕΦΑ αποφάσισε να τροποποιήσει τον τρόπο που βγάζει το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Σε μία μικρή, αλλά ουσιώδη διαφοροποίηση προχώρησε η ΟΥΕΦΑ στον καταρτισμό των γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των ομίλων του ερχόμενου Τσάμπιονς Λιγκ.

 Πιο συγκεκριμένα τροποποιείται το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, το οποίο θα αποτελείται πλέον από τις 7 πρωταθλήτριες ομάδες των χωρών που βρίσκονται στις ισάριθμες θέσεις της βαθμολογίας χωρών της ΟΥΕΦΑ και την κάτοχο της διοργάνωσης.
Αν η κάτοχος της διοργάνωσης έχει κατακτήσει συνάμα και το πρωτάθλημα της χώρας της, τότε την όγδοη θέση στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας θα καταλαμβάνει η πρωταθλήτριας της χώρας με την 8η θέση (στην περίπτωση μας η Αϊντχόφεν).
Στα υπόλοιπα τρία γκρουπ δυναμικότητας δεν παρατηρούνται άλλες αλλαγές και η ομάδες θα τοποθετούνται ανάλογα με το ατομικό τους ranking.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως ευνοούνται οι πρωταθλήτριες ομάδες των 7 πρώτων χωρών που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσαν να έχουν ομάδα στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας (π.χ. Ζενίτ), συνάμα ομάδες με υψηλό ranking (π.χ. Άρσεναλ) που δεν κατακτούν το πρωτάθλημα θα πέφτουν στο δεύτερο γκρουπ, ενώ αποκλείεται να υπάρχουν πια στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, όπως συνέβαινε τόσα χρόνια.
 Στην περίπτωση μας και σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό, οι αλλαγές αυτές σημαίνουν πως υπάρχει ενδεχόμενο για κλήρωση με ακόμα πιο ισχυρούς όμιλους με δύο μεγαθήρια μέσα, αλλά ενδεχόμενο με πολύ βατούς ομίλους χωρίς κάποιο τεράστιο όνομα μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: