moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Super League: Τα αποτελεσματα της 32ης αγωνιστικης (pics&videos)

Super League: Τα αποτελεσματα της 32ης αγωνιστικης (pics&videos)


Το Σάββατο ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-0 την Ξάνθη και ξεπέρασε τον ΠΑΟΚ στην Βαθμολογία. Την Κυριακή ο Δικέφαλος έμεινε στο 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ στην ουρά ο Αστέρας νίκησε τον Πανθρακικό, ο Λεβαδειακός τον Ατρόμητο και ο Πλατανιάς τον Παναιτωλικό.
Και ο Ολυμπιακος ηρθε ισοπαλος 2-2 στην Νεα Σμυρνη με τον Πανιωνιο οπου ο γηπεδουχος ειχε προηγηθει με 2-0 .

Παναθηναϊκός - SKODA Ξάνθη 2-0

Ο Παναθηναϊκός με τον κόσμο να επιστρέφει στην Λεωφόρο, επέστρεψε και στις νίκες επικρατώντας με 2-0 της Ξάνθης και βάζοντας τέλος σε ένα άσχημο σερί κακών αποτελεσμάτων. Πέταξαν ένα ημίχρονο πάλι οι πράσινοι.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"
Διαιτητής: Μιχαήλ Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Χρ. Μπαλτάς (Αχαϊάς), Πολ. Κωστάρας (Αιτ/νιας)

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Ζέκα, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλάριδης, Νάνο, Λάγος, Μπούι (46' Πράνιτς), Ατζαγκούν (67' Νίνης), Κλωναρίδης, Καρέλης, Πέτριτς (76' Δώνης).

SKODA ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Λισγάρας (52' Καρυπίδης), Γκομσί, Λουσέρο (72' Τριάδης), Παπαστεργιανός, Ομπόντο (80' Βασιλακάκης), Κλέιτον, Σολτάνι, Ράνος
Γκολ: 67' Καρέλης
Κίτρινες: 85' Ζέκα/28' Μπαξεβανίδης, 90' Ράνος
Κόκκινες:
Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό και τέλος στο αρνητικό σερί για τους πράσινους με το τριφύλλι να επικρατεί της Ξάνθης με 2-0 στην Λεωφόρο παίζοντας πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο όπου και πέτυχε τα δυο γκολ με τους Καρέλη και Πράνιτς.
Το τριφύλλι πέταξε και πάλι ένα ημίχρονο καθώς στο πρώτο μέρος δεν απείλησε σχεδόν καθόλου την εστία της Ξάνθης ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο 45λεπτο απ' ότι στο δεύτερο που δεν μπόρεσαν να κοντράρουν τον Παναθηναϊκό ιδίως μετά το γκολ που δέχτηκαν.
Οι πράσινοι προσπέρασαν έτσι πάλι τον ΠΑΟΚ και του φόρτωσαν άγχος ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ την Κυριακή ενώ η Ξάνθη έχασε πολύτιμο έδαφος στην μάχη για την παρουσία της στην πρώτη πεντάδα.
Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς κόντρα στον Πανθρακικό καθώς υπήρχαν οι τιμωρίες των Μπούρμπου, Ταυλαρίδη αλλά και η απουσία του Μπεργκ ο οποίος ήταν άρρωστος και την ίδια ώρα έβλεπε το ματς από το "Υγεία".
Ο 42χρονος τεχνικός διατήρησε στην ενδεκάδα τον Μπούι και άφησε εκτός του αρχικού σχήματος τον Πράνιτς και τον Δώνη και επέλεξε να ξεκινήσει με ένα 4-4-2 που στο γήπεδο έμοιαζε περισσότερο με ένα 4-2-4 αλλά χωρίς κάποιο καθαρόαιμο φορ.
Συγκεκριμένα το τριφύλλι έπαιξε με τον Στιλ κάτω από τα γκολπόστ, τον Ζέκα ως δεκί μπακ, τον Νάνο αριστερά και τους Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Μπροστά από την τετράδα βρίσκονταν οι Λαγός και Μπούι και μπροστά τους οι Κλωναρίδης στα αριστερά, Καρέλης στα δεξιά και Ατζαγκούν, Πέτριτς στο κέντρο με πότε τον έναν και πότε τον άλλο να βγαίνουν ως σέντερ φορ.
Από την πλευρά του ο Λουτσέσκου παρέταξε την ομάδα του με τον Κυριακίδη στα γκολπόστ, τον Μπαξεβανίδη στα δεξιά τον Γκομσί αριστερά και τους Γούτα, Λισγάρα στο κέντρο της άμυνας. Στο κέντρο έβαλε τον Ομπόντο έχοντας δίπλα του τον Παπαστεριανό και μπροστά τους τον Κλέιτον ενώ στις δυο πλευρές ήταν ο Σολτάνι και Λουσέρο και στην κορυφή της επίθεσης ο Ράνος.
Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν καλό με πολλές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου και χωρίς φάσεις για τις δυο ομάδες παρά μόνο από λάθη των αντιπάλων και με την ισορροπία να φαίνεται σε όλους τους τομείς.
 Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έγινε ούτε μια κλασική ευκαιρία.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έκανε μια διορθωτική κίνηση βάζοντας τον Πράνιτς αντί του Μπούι και το τριφύλλι ανέβασε την απόδοση του.
Είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, βρήκε περισσότερες φάσεις και κενούς χώρους στην άμυνα της Ξάνθης ενώ έπαιξε πιο κοντά στην κορυφή ο Πέτριτς.
Οι πράσινοι ξεκλείδωσαν την άμυνα των φιλοξενούμενων με μια προσπάθεια του Κροάτη και τρομερό γκολ του Καρέλη.
Ενώ όντας καλύτερη από την Ξάνθη στο δεύτερο μέρος έφτασαν και σε ένα δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις με εκτέλεση πέναλτι του Πράνιτς το οποίο κέρδισε ο κορυφαίος των πράσινων Νίκος Καρέλης.
Πέταξε ένα ημίχρονο πάλι ο Παναθηναϊκός Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον Κλέιτον στο 10' να πιέζει τον Σίλντενφελντ και να του κλέβει την μπάλα, μπήκε στην περιοχή των πράσινων αλλά καθυστέρησε να σουτάρει και η άμυνα του Παναθηναϊκού απομάκρυνε.
Δυο λεπτά αργότερα σε μια βαθιά μπαλιά προς το πέναλτι ο Τριανταφυλλόπουλος με τον Στιλ δεν συνεννοήθηκαν καλά υπό την πίεση του Λουσέρο και παραλίγο να μπει ένα τρομερό αυτογκόλ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δοκάρι του πορτιέρο των πράσινων.
Πρώτη φάση μετά από είκοσι λεπτά
Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο 21' και μετά από σέντρα του Νάνο από τα αριστερά και κεφαλιά του Καρέλη με την μπάλα όμως να περνάει πολύ πάνω από την εστία του Κυριακίδη παρά το γεγονός ότι ο Καρέλης πήδηξε ανενόχλητος.
Η επόμενη καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 41' όταν ο Κλωναρίδης από τα δεξιά είδε την κίνηση του Πέτριτς στο δεύτερο δοκάρι και του έκανε την σέντρα αλλά ο Κροάτης ενώ ήταν μόνος του με τον Κυριακίδη έκανε κεφαλιά πάσα και όχι προς την εστία χάνοντας την ευκαιρία.
Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στην Ξάνθη και έγινε στο 43' μετά από ωραία επιθετική ενέργεια από τα αριστερά ο Λουσέρο βρέθηκε σε θέση βολής και έκανε ένα σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Στιλ.
Άλλαξε με Πράνιτς
Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός με την αλλαγή του Πράνιτς έδειξε να μπαίνει καλύτερα στο γήπεδο και απείλησε πρώτος. Ήταν το 47' όταν ο Κλωναρίδης έγινε κάτοχος της μπάλας από τα δεξιά, πέρασε πανέμορφα τον Λισγάρα αλλά έκανε μια σέντρα σουτ που έφυγε έξω.
Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος στο 57' όταν ο Κλέιτον βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Βραζιλιάνος έδιωξε ο Στιλ με τις γροθιές.
Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 59' κέρδισαν ένα φάουλ σε καλή θέση. Ο Νάνο ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση του και πέρασε την μπάλα μέσα από το τείχος αλλά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κυριακίδη. Ένα λεπτό αργότερα ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι όταν ο Πράνιτς ήταν αυτός που σούταρε με τον Κυριακίδη να αποκρούει.

  Ξεκλείδωσε την άμυνα η ασίστ του Πέτριτς
Στο 67' το τριφύλλι όμως βρήκε τον τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα της Ξάνθης. Ο Πέτριτς έγινε αποδέκτης της μπάλας στο χώρο του κέντρου και με την μια πάσαρε στον Καρέλη ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Κυριακίδη. Ο επιθετικός των πράσινων έκανε ένα πολύ όμορφο πλασέ με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στο τριφύλλι.
Οι πράσινοι με το υπέρ τους γκολ απελευθερώθηκαν και στο 76' ο Νίνης που είχε περάσει στην θέση του Ατζαγκούν είχε μια πολύ καλή στιγμή για το 2-0. Ο μέσος των πράσινων γύρισε όμορφα μέσα στην περιοχή και με όμορφο σουτ έστειλε την μπάλα μόλις έξω από την εστία του Κυριακίδη.
Στο 87' ο Παναθηναϊκός που ήταν κυρίαρχος μετά το γκολ που πέτυχε είχε μια ακόμα φάση για γκολ όταν ο Δώνης έκανε ωραία την κάθετη προς τον Καρέλη αλλά ο γκολκίπερ της Ξάνθης είχε αντιληφθεί την φάση και βγήκε έξω από την εστία του και απομάκρυνε πριν τσιμπήσει την μπάλα ο επιθετικός των πράσινων.
Με σκόρερ τον Πράνιτς το 2-0
Οι πράσινοι έφτασαν στο δεύτερο γκολ τους στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο Πράνιτς έγινε κάτοχος της μπάλας στα δεξιά, έδωσε στον Καρέλη ο οποίος έκανε μια πολύ όμορφη τρίπλα και κέρδισε το πέναλτι το οποίο έδειξε απευθείας ο Κουκουλάκης. Ο Πράνιτς ανέλαβε την εκτέλεση του και έστειλε την μπάλα στο αριστερό γάμα του Κυριακίδη γράφοντας το τελικό 2-0.

Τα goal και τα highlights της αναμετρησης 



Πλατανιάς-Παναιτωλικός 2-0

Ο Πλατανιάς με τον Τόρες να πετυχαίνει το τρίτο του γκολ σε τρία συνεχόμενα ματς και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα των Χανίων επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού και θα βρίσκεται και τη νέα σεζόν στην Super League.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Γήπεδο Περιβολιών
Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς
Βοηθοί: Λ. Δημητριάδης, Δ. Αναστασόπουλος
Πλατανιάς (Παράσχος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Ιτούα (58' Γκαβιλάν), Μπανανά, Ζαραδούκας (77' Γιακουμάκης), Τετέ, Αγκιλέρα, Αποστολόπουλος, Μαχαμάτ, Μενδρινός (67' Γουνδουλάκης), Τόρες.
Παναιτωλικός (Χάβος): Ράφαελ, Λάζαρ, Μαλεζάς, Κούσας, Κέβιν (46' Κουτρουμάνος), Γοδόι, Μαρτίνες, Φωτάκης, Κάπελ (58' Μύγας), Βιγιαφάνες, Μορένο (77' Άλβες).
Γκολ: 84' Τόρες, 88' Γιακουμάκης
Κίτρινες: 60' Τέτε, 74' Ζαραδούκας, 83' Αγκιλέρα, 84' Τόρες, 87' Γιακουμάκης, 90' Δημήτρης, 90+' Μαχαμάτ, 90+ Κουλιμπαλί/34' Κέβιν, 56' Καπέλ, 67' Φωτάκης, 83' Μύγας, 90' Βιγιαφάνες, 90+Ράφαελ
Κόκκινες:
Την παραμονή του στην Super League εξασφάλισε ο Πλατανιάς μετά την επικράτηση επί του Παναιτωλικού με 2-0 και σε σχέση με τα αποτελέσματα της υπόλοιπης αγωνιστικής και δη την ήττα του Πανθρακικού από τον Αστέρα Τρίπολης.
Οι Χανιώτες βρίσκονται ήδη στους 40 βαθμούς και έχουν και το ματς με τον ΟΦΗ οπότε θα φτάσουν στους 43 και πλέον δεν κινδυνεύουν καθώς έχουν και την ισοβαθμία από την ομάδα της Κομοτηνής που ακόμα και αν κάνει το δυο στα δυο στα εναπομείναντα ματς δεν της αρκεί.
Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που έδειξε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο αλλά ο Πλατανιάς ήθελε περισσότερο τη νίκη και με τον Τόρες να πετυχαίνει το τρίτο συνεχόμενο γκολ του σε τρία παιχνίδια πήρε τη νίκη με 2-0 με τους παίκτες των γηπεδούχων να ξεσπούν σε έντονους πανηγυρισμούς.
Η εικόνα του αγώνα άλλαξε υπέρ του Πλατανιά μετά την είσοδο του Γουνδουλάκη στο ματς με τον έμπειρο μέσο μάλιστα να έχει και την ασίστ στο δεύτερο γκολ της ομάδας των Χανίων με τον Γιακουμάκη.

Με ηγέτη τον Τόρες η επικράτηση των γηπεδούχων

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο παιχνίδι με τον Φωτάκη στο 16' να επιχειρεί το σουτ και τον Ολιμπά να αποκρούει την μπάλα.
Οι παίκτες του Πλατανιά με την σειρά τους απείλησαν για πρώτη φορά στο 19' αλλά τον σουτ του Ζαραδούκα ήταν άστοχο και έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Ράφαελ.
Χωρίς ρυθμό το πρώτο μέρος
Το πρώτο μέρος δεν είχε καλό ρυθμό και μεγάλες φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες και έπρεπε να φτάσουμε στο 44' ώστε ο Λαζάρ να απειλήσει αλλά το σουτ του έφυγε ψηλά. Ενώ την ίδια κατάληψη είχε και το σουτ του Βιγιαφάνες στις καθυστερήσεις του αγώνα μετά από όμορφη αντεπίθεση της ομάδας του Παναιτωλικού.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Πλατανιάς έδειξε τις διαθέσεις του για να απειλήσει περισσότερο και να φτάσει σε ένα γκολ που θα του έδινε το προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι στο 50' απείλησαν με ένα πολύ όμορφο σουτ του Αποστολόπουλου το οποίο μπλόκαρε δύσκολα ο Ράφαελ.
Στο 56' της αναμέτρησης ο Μαρτίνες έβγαλε την σέντρα ο Μορένο επιχείρησε ένα σουτ αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά ψηλά και δεν απείλησε τον Ολιμπά. Πέντε λεπτά αργότερα ο Παναιτωλικός κέρδισε ένα φάουλ, οι παίκτες του Χάβου έκαναν μια ωραία κομπίνα και ο Φωτάκης που έπιασε το σουτ έστειλε την μπάλα μόλις έξω.
"Χτύπησε" και πάλι με τον Τόρες
Ο Γιώργος Παράσχος έκανε κάποιες αλλαγές προκειμένου να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική καθώς γνώριζε ότι νίκη θα εξασφάλιζε την παραμονή στην Super League. Συγκεκριμένα έριξε στην μάχη τους Γκαβιλάν, Γουνδουλάκη και Γικκουμάκη αντί των Ιτούα, Μενδρινού και Ζαραδούκα.
Ο έμπειρος τεχνικός δικαιώθηκε στο 84' όταν σε φάουλ από τα δεξιά η άμυνα του Παναιτωλικού έδιωξε αρχικά με την μπάλα να φτάνει στον Κουλιμπαλί ο οποίος είδε όμορφα τον αμαρκάριστο Τόρς του γύρισε την μπάλα και ο Ισπανός από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Ράφαελ και άνοιξε το σκορ.
Τόσο ο Ισπανός όσο και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές από τον πάγκο της ομάδας πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ που έδινε το προβάδισμα στην ομάδα των Χανίων.
Οι γηπεδούχοι με το υπέρ τους 1-0 και την ψυχολογία στα ύψη πίεσαν για ένα ακόμη γκολ για αν τελειώσουν το ματς και αυτό ήρθε στο 88' όταν ο Γουνδουλάκης με μια υπέροχη κάθετη πάσα έβγαλε τον Γιακουμάκη τετ α τετ με τον Ράφαελ και ο νεαρός επιθετικός δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να κάνει το 2-0 και να "κλειδώσει" το τρίποντο.

Η φάση του αγώνα

Το πρώτο γκολ του Πλατανιά. Όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση ήταν σχεδόν σίγουρο ότι όποιος έβαζε πρώτος γκολ θα κέρδιζε το ματς. Η ομάδα των Χανίων ήταν αυτή που βρήκε πρώτη τον δρόμο προς τα δίχτυα και ουσιαστικά με αυτό το τέρμα έβαλε τις βάσεις για τη νίκη παραμονής στην Super League.

Τα goal και τα highlights της αναμετρησης 
 

Λεβαδειακός - Ατρόμητος 2-1


Ο Λεβαδειακός με δυο γρήγορα γκολ στο πρώτο ημίχρονο νίκησε 2-1 τον τραγικό Ατρόμητο και δύσκολα θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Λιβαδειάς
Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Φραγκιαδάκης (Δωδ/νησου)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μάντζιος): Τσιντώτας, Στάθης, Τόμας, Κώτσιος, Μιλιάζες, Πίντερ (Μαχαίρας 46'), Πελέ, Μπουσταμάντε (Τριποτσέρης 67'), Πουλίδο, Μάντζιος, Γιακουμάκης. 
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κατσουράνης, Κούρος, Αγκουαζί, Πίτου (Μπρίτο 76'), Ουμπίδες, Ναπολεόνι, Γεωργίου (Μαρσελίνιο 46'), Παπάζογλου (Καράσκο 62').

Γκολ: Μάντζιος (πέναλτι 3'), Πελέ (σουτ 15') -- Ναπολεόνι (σουτ 92')
Κάρτες: Φυτανίδης (κίτρινη 6'), Παπάζογλου (κίτρινη 17'), Μιλιάζες (κίτρινη 18'(, Πίτου (κίτρινη 22'), Κώτσιος (κίτρινη 27'), Στάθης (κίτρινη 40')

Ματς ζωής ή θανάτου για τον Λεβαδειακό την Κυριακή, αφού έψαχνε το τρίποντο με σκοπό να αυξήσει τις ελπίδες για παραμονή στην Superleague.
Οι Βοιωτοί παρουσιάστηκαν διαβασμένοι και με δυο γρήγορα γκολ έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό στην αναμέτρηση. Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Ατρόμητοι δεν είχαν καθαρό μυαλό και προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως με σέντρες.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Στέφανο Ναπολεόνι μείωσε σε 2-1, όμως ήταν ήδη αργά.

Eύκολα ο Λεβαδειακός

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και με έξυπνη τακτική κατάφεραν να πάρουν γρήγορο προβάδισμα έναντι του Ατρόμητου, ο οποίος είχε κατέβει με ένα περίεργο σύστημα από τον Νίκο Νιόπλια. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Φυτναίδης έκανε πέναλτι πάνω στον Μάντζιο και ο δεύτερος από τα 11 βήματα άνοιξε το σκορ. Στο 15' ήρθε και δεύτερο γκολ για τον Λεβαδειακό, όταν ο Πελέ έπιασε καταπληκτικό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή με τον Γκορμπούνοφ να μην μπορεί να κάνει τίποτα.
Το ημίχρονο έκλεισε με τον Ατρόμητο σταδιακά να ισορροπεί το παιχνίδι και να χάνει δυο καλές στιγμές με τον Ναπολεόνι, όμως οι γηπεδούχοι ήταν φανερό πως όποτε ήθελαν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί.
Προσπάθησε με λάθος τρόπο
Το δεύτερο μέρος είχε ελάχιστες φάσεις και οι περισσότερες ήταν για τον Λεβαδειακό. Δυο φορές ο Μάντζιος, μία ο Πουλίδο (μεγάλη ευκαιρία) και άλλη μία φορά ο Ναπολεόνι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.
Τελικά ο Ναπολεόνι, ο μοναδικός που έδειχνε να έχει διάθεση, πέτυχε γκολ για τον Ατρόμητο στο 92ο λεπτό και μείωσε σε 2-1, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος.

 Τα goal και τα highlights της αναμετρησης 





Αστέρας Τρίπολης - Πανθρακικός 2-1

 
Ο Αστέρας Τρίπολης πανηγύρισε τη νίκη με 2-1 απέναντι στον Πανθρακικό χάρη στα γκολ των Μπαράλες και Ρόλε, ενώ απλά μείωσε ο Τζάνης για την ομάδα της Κομοτηνής. Πήρε βαθμό για τα πλέι οφ ο Αστέρας.
 H ταυτοτητα του αγωνα
Γήπεδο: Γήπεδο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"
Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς
Βοηθοί: Αλέξανδρος Γρέβενης, Χρήστος Ακρίβος

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Κοζίτσκι, Λούι, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Τσοκάνης, Κουρμπέλης (58' Φερνάντες), Ιγκλέσιας, Μάσα (77' Παντελιάδης), Ρόλε, Μπαντιμπανγκά, Μπαράλες
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ρόκα): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου (70' Κάσες), Μελίσσης, Ποτουρίδης, Ηλιάδης, Ρομέου, Μπαϊκαρά, Ντιγκινί (67' Σερφά), Χρήστου, Ιγκόρ, Χασομέρης (65' Τζάνης).

Γκολ: 68' Μπαράλες, 73' Ρόλε, 82' Τζάνης
Κάρτες: 15' Ποτουρίδης, 23' Ρομέου, 93' Κοζίτσκι, 95' Μπαντιμπανγκά/ Κόκκινη: 91' Ποτουρίδης
Τον τίτλο του φαβορί δικαιολόγησε ο Αστέρας Τρίπολης απέναντι σε έναν αντίπαλο που καιγόταν για βαθμούς, επικρατώντας 2-1 του Πανθρακικού στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" για την 32η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.
Οι γηπεδούχοι πήραν αυτό που ήθελαν και μάλιστα έχουν αυτή την στιγμή ένα βαθμό για τα πλέι οφ, όπου θα κυνηγήσουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα για ένα πιο ευνοϊκό ευρωπαϊκό εισιτήριο ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Ο συνήθης ύποπτος, Μπαράλες, άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 68', φτάνοντας τα 17 γκολ, ενώ πέντε λεπτά μετά ο Ρόλε έκανε το 2-0, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του Στάικου Βεργέτη.

 

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν με τον Τζάνη στο 82', αλλά αυτό δεν έφτανε, με αποτέλεσμα να μείνουν στους 37 βαθμούς και κινδυνεύουν για τα καλά αναφορικά με τη μάχη της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Πανθρακικός μπήκε καλύτερα στον αγώνα και αν δεν ήταν ο Σανκαρέ να διώξει πάνω στην γραμμή το σουτ του Ίγκορ, ίσως να ήταν μπροστά στο σκορ μόλις από το έκτο λεπτό.
Οι γηπεδούχοι ανέβασαν "στροφές" στην συνέχεια, έδειξαν καλύτερο πρόσωπο και πήραν τα ηνία της αναμέτρησης. Είχαν κάποιες καλές φάσεις με τον Μπαντιμπανγκά, τον Κουρμπέλη, τον Μάσα και τον Μπαράλες, αλλά δεν βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, την ώρα που η ομάδα της Κομοτηνής είχε οπισθοχωρήσει.
 Το σκορ δεν άνοιξε στο πρώτο μέρος και όλα ήταν ανοιχτά για την επανάληψη.
Στο δεύτερο μέρος, ο Αστέρας συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ήταν σαφώς πιο απειλητικός και η υπεροχή του μετουσιώθηκε σε γκολ στο 68' με υπέροχη κεφαλιά του Μπαράλες, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 68', φτάνοντας τα 17 γκολ.
Από 'κει και πέρα, στο 73' ήταν η σειρά του Ρόλε με σουτ να κάνει το 2-0 και να τελειώσει ουσιαστικά το ματς, με τον Πανθρακικό να δείχνει ανάσα ζωής στο 82' με τον Τζάνη, όμως δεν έφτανε για να αλλάξει άρδην τα εις βάρος του δεδομένα και να πάρει κάτι παραπάνω.

Τα goal και τα highlights της αναμετρησης 


ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1






Με αρκετές αδυναμίες στην επίθεση ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον αξιόμαχο ΠΑΣ Γιάννινα που κρατά ζωντανές τις ελπίδες για συμμετοχή στα πλέι οφ. Ξανά κάτω από τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία ο Δικέφαλος

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα
ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Τζαβέλλας, Κόστα, Σκόνδρας, Κάτσε, Νομπόα, Μακ, Γκολάσα (78' Πόζογλου), Περέιρα (76' Τζιόλης), Κουλούρης (62' Αθανασιάδης)
ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Ναδάλες, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Στρούνα, Τσουκαλάς (85' Μπέριος), Χαρίσης, Κοροβέσης (82' Ντάσιος), Τσάβες, Ίλιτς, Μανιάς (82' Γιάκος)
Γκολ: 12' Τσάβες, 14' Περέιρα
Κάρτες: 22' και 90'+2' Χαρίσης, 36' Τσάβες,46' Γκολάσα, 60' Κουλούρης, 88' Βελλίδης
Αποβολή: 90'+2' Χαρίσης
Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας) και Χασάν (Ξάνθης)
Παρότι το πρώτο τέταρτο του αγώνα στην Τούμπα ήταν εντυπωσιακό με δύο γκολ και επτά τελικές μπροστά από τις δύο εστίες, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, ειδικά από πλευράς ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα ο Δικέφαλος να μείνει στην ισοπαλία (1-1) με τον ΠΑΣ που διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες του για Ευρώπη.
Οι γηπεδούχοι για ένα ακόμη ματς έδειξαν ιδιαίτερες αδυναμίες στην δημιουργία φάσεων, δεν απείλησαν ιδιαίτερα μετά το ξεκίνημα και μάλιστα απειλήθηκαν και με ήττα ειδικά προς το τέλους του παιχνιδιού.
Στα θετικά για τον ΠΑΟΚ ότι ο Φακούντο Περέιρα σκόραρε μετά από δύο σχεδόν μήνες πιάνοντας τον Αθανασιάδη στην πρώτη θέση των σκόρερ του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα με 11 γκολ.

Δαιμονισμένο ξεκίνημα

Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα ήρθε στο 4' και ήταν για τον ΠΑΟΚ. Ο Κουλούρης κυνήγησε μία φαινομενικά χαμένη μπαλιά, γύρισε την μπάλα στην μεγάλη περιοχή του ΠΑΣ και ο επερχόμενος Νομπόα πλάσαρε, αλλά την έστειλε στο δοκάρι του Βελλίδη. Τρία λεπτά μετά ο "Δικέφαλος" απείλησε και πάλι, αυτήν την φορά με τον Γκολάσα. Ο Περέιρα "πάτησε" την μπάλα στον Ισραηλινό, εκείνος σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι, όμως, ήταν αυτή που ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με τον Τσάβες στο 12'. Ο επιθετικός του ΠΑΣ βρέθηκε μόνος του από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή σούταρε διαγώνια και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του και... πάγωσε την μισοάδεια Τούμπα.
Ο ΠΑΟΚ, ωστόσο, απάντησε άμεσα στο γκολ του ΠΑΣ με τον Φακούντο Περέιρα δύο λεπτά αργότερα. Ο Νομπόα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τζαβέλλας άλλαξε πορεία στην μπάλα, η οποία έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και ο Αργεντίνος επιθετικός του ΠΑΟΚ δεν είχε πρόβλημα από πολύ κοντά και αμαρκάριστος να κάνει το 1-1.
Εκατέρωθεν φάσεις
Οι δύο ομάδες ήταν πολύ κεφάτες και προσέφεραν πολύ καλό θέαμα στο πρώτο μισό του ημιχρόνου. Ο ΠΑΣ απείλησε στο 27' με τον Κοροβέση, ο οποίος προσπάθησε να γίνει κάτοχος της μπάλας μετά από σύγχυση που δημιουργήθηκε από σουτ του Ίλιτς, αλλά τελευταία στιγμή επενέβη ο Ιτάνζ.
Στην κόντρα ο Περέιρα έτρεξε πολλά μέτρα, σούταρε, αλλά ο Βελλίδης απέκρουσε εντυπωσιακά κρατώντας το 1-1.
Το δεύτερο μισό του ημιχρόνου δεν είχε καμία απολύτως σχέση με όσα είδαμε στο πρώτο. Οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη, ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ στατικός και ο ΠΑΣ έδειχνε να... μην χαλιέται με την ισοπαλία. Με αυτήν την εικόνα λοιπόν φτάσαμε στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου με το σκορ να είναι στο 0-0.
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Κοροβέσης βρέθηκε σε θέση βολής από πλάγια θέση, μετά από πάσα του Τσάβες, αλλά ο Ιτάνζ αντέδρασε σωστά και κράτησε το 1-1.
Περίπου ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ναδάλες στο 62', όταν μετά από λάθος του Κάτσε, ο αμυντικός του ΠΑΣ σούταρε, αλλά την τελευταία στιγμή ο Κόστα έβαλε την κόντρα κι έστειλε την μπάλα κόρνερ.
Ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος από τον αργό και βαρετό ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Μάλιστα, στο 64' λίγο έλειψε να κάνει το 1-2, όταν ο Σκόνδρας δεν εκτίμησε σωστά την φάση και η μπάλα θα κατέληγε στα δίχτυα του Ιτάνζ, ο οποίος με εντυπωσιακό τρόπο έδιωξε τον κίνδυνο.
Το ίδιο έγινε και στο 67', όταν ο Μανιάς σούταρε, αλλά και ο πάλι ο Καμερουνέζος κράτησε το 1-1 για τρίτη φορά μέσα στα 20 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου.

  Ανέβηκε ο ΠΑΟΚ
Η πρώτη υποψία φάσης για τον κάκιστο "Δικέφαλο" ήρθε στο 71', όταν ο Αθανασιάδης έπιασε μία κεφαλιά μετά από σέντρα του Κωνσταντινίδη, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 75' το σουτ του Κάτσε μπλόκαρε πολύ εύκολα ο Βελλίδης, ο οποίος ήταν απλός θεατής του αγώνα.
Στο 77' ο Αθανασιάδης έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία να κάνει το 2-1 και να σταματήσει την μουρμούρα που έκανε έντονα την εμφάνισή της στην Τούμπα. Ο Κωνσταντινίδης σέντραρε, ο Κλάους έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα κατέληξε και πάλι άουτ.
Ο Τσάβες απείλησε για τον ΠΑΣ στο 89' με ένα σουτ από αρκετά πλάγια θέση αλλά ο Ιτάνζ ήταν και πάλι εκεί για να κρατήσει την ισοπαλία. Στη συνέχεια της φάσης ο Γιάκος έπιασε ένα σουτ στην κίνηση, αλλά ο Κωνσταντινίδης έδιωξε την τελευταία στιγμή πάνω στην γραμμή. Αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση ενός αγώνα που αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς τελείωσε.

 Τα goal και τα highlights της αναμετρησης


Πανιώνιος - Ολυμπιακός 2-2

Χρυσή ευκαιρία για τρίποντο σωτηρίας έχασε ο Πανιώνιος, που προηγήθηκε 2-0 με τους Κολοβό και Μπουμάλ αλλά δέχθηκε την ισοφάριση από τους Μήτρογλου και Ντομίνγκες για το τελικό 2-2 της Νέας Σμύρνης.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Δημοτικο γηπεδο Νεας Σμυρνης"
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (ΕΠΣ Καβάλας)
Βοηθοί: Ιωάννης Σίπκας (ΕΠΣ Πέλλας), Αντώνιος Καρατζίκας (ΕΠΣ Αθηνών)

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Χατζηισαΐας, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Φούντας, Κολοβός (71' Καθάριος), Μπουμάλ (78' Σιώπης), Μπακασέτας (61' Γιάννου).
Ολυμπιακός (Περέιρα): Μέγκιερι, Ελαμπντελαουί, Σαντάνα, Μποτία (45+1' λ.τ. Ντομίνγκες), Γιαννούλης, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Ντουρμάζ (58' Μπενίτες), Φουστέρ (72' Ντοσεβί), Φορτούνης, Μήτρογλου.

Γκολ: 25' Κολοβός, 56' Μπουμάλ / 66' Μήτρογλου, 68' Ντομίνγκες
Κάρτες: - / 12' Ελαμπντελαουί
Ματς με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον ήταν αυτό στη Νέα Σμύρνη ανάμεσα σε Πανιώνιο και Ολυμπιακό, καθώς οι γηπεδούχοι "καίγονταν" για βαθμούς στην προσπάθεια τους για την σωτηρία, ενώ αντίθετα οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ήδη εξασφαλίσει το πρωτάθλημα από την περασμένη αγωνιστική.
Είναι ενδεικτικό πως ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε με 9 καινούρια πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς κόντρα στον Λεβαδειακό, καθώς ο Βίτορ Περέιρα θέλησε να δώσει ευκαιρία σε παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής.
Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 2-0 χάρη σε τέρματα των Κολοβού και Μπουμάλ (25', 56'), ωστόσο ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει με γκολ των Μήτρογλου (66') και Ντομίνγκες (68').

Την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας είχε ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, επιχειρώντας κυρίως από τις πτέρυγες να διασπάσει την αμυντική γραμμή των γηπεδούχων. Οι "ερυθρόλευκοι" δημιούργησαν απειλητικές καταστάσεις, με τον Μήτρογλου δύο φορές (6', 17') και τους Φουστέρ (7'), Φορτούνη (12') από μια, να μην βρίσκουν δίχτυα από ευνοϊκή θέση.
Ο Πανιώνιος έψαχνε σωστή ανασταλτική λειτουργία, δεν ενδιαφερόταν ιδιαίτερα να κυκλοφορήσει την μπάλα και ήθελε να "χτυπήσει" την αντίπαλη άμυνα στην κόντρα με δύο, το πολύ τρεις πάσες. Οι φωνές του Ουζουνίδη, που είδε την ομάδα του να μην πατάει καλά στα πρώτα λεπτά, έπιασαν τόπο και στο 25' οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία που έψαχναν.
Από κλέψιμο του Μπακασέτα στο ύψος της μεσαίας γραμμής, ο Μπουμάλ ξεχύθηκε στον ανοιχτό χώρο, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον ολομόναχο Κολοβό και ο τελευταίος χωρίς πρόβλημα σκόραρε από κοντά για το 1-0. Από την στιγμή που ο Παπαδόπουλος αντέδρασε σωστά στην προσπάθεια του Φουστέρ στο 33', το ημίχρονο έκλεισε με τους Πανιώνιο να προηγείται και τον Ολυμπιακό να χάνει συν τοις άλλοις τον Μποτία εξαιτίας τραυματισμού.

Αντιστράφηκαν οι ρόλοι

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Ολυμπιακός μπήκε για να ψάξει την ισοφάριση, παίζοντας στο μισό γήπεδο τον Πανιώνιο, που με την ίδια τακτική έπιασε ξανά... κορόιδο τους φιλοξενούμενους. Αντεπίθεση από αριστερά με τον Φούντα, που πέρασε στον Κολοβό και αυτός με την σειρά του έβγαλε τετ-α-τετ τον Μπουμάλ, ο οποίος με άψογο στυλ νίκησε τον Μέγκιερι για το 2-0 των "κυανέρυθρων" στο 56'! Αντιστράφηκαν οι ρόλοι σε αυτή την φάση ανάμεσα σε Κολοβό και Μπουμάλ, που στον ανοιχτό χώρο νίκησαν την άμυνα του Ολυμπιακού και πάλι.

Και ξαφνικά στα ίσα

Οι φιλοξενούμενοι έψαχναν αντίδραση και αφού γλίτωσαν ένα αυτογκόλ σε μια απίθανη φάση με πρωταγωνιστές τους Ντομίνγκες και Μέγκιερι, έφτασαν στην μείωση του σκορ στο 66' με δράστη τον Μήτρογλου.
Ο Ντομίνγκες είδε την κίνηση του Ελαμπντελαουί, του πέρασε την μπάλα και ο Νορβηγός έδωσε έτοιμο γκολ στον Μήτρογλου από σημείο που δεν μπορούσε να αστοχήσει. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Παπαδόπουλος είχε σταματήσει τον Έλληνα φορ, με σωτήρια επέμβαση σε σουτ εκτός περιοχής.
Το ματς ήταν ανοιχτό και συναρπαστικό σε εξέλιξη, καθώς δύο λεπτά αργότερα ήρθε και το δεύτερο τέρμα των Πειραιωτών στην αναμέτρηση. Ο Ντομίνγκες ξεκίνησε μια τρελή κούρσα πίσω από την μεσαία γραμμή και ολοκλήρωσε το εκπληκτικό του σόλο σκοράροντας για το 2-2!
Ο Ολυμπιακός είχε το μομέντουμ του αγώνα, έψαχνε και τρίτο γκολ, ενώ ο Πανιώνιος προσπαθούσε να κρατήσει έστω το σκορ που του έδινε τον βαθμό της ισοπαλίας.
Ο Φορτούνης στο 89' αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, ενώ ο Παπαδόπουλος και... το οριζόντιο δοκάρι σταμάτησαν τον Μπενίτες στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων! Το τελικό 2-2 σφράγισε τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων στη Νέα Σμύρνη.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Ντομίνγκες. Εκπληκτική φάση από τον Αργεντίνο που έτρεξε παραπάνω από το μισό γήπεδο με την μπάλα, ξεπέρα

Τα goal και τα highlights της αναμετρησης


Δεν υπάρχουν σχόλια: