moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ιδού η Premier Basketball League

Ιδού η Premier Basketball League

Η Premier Basketball League είναι η νέα λίγκα της FIBA, που θα αφορά τις ομάδες από χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. 
Πώς θα είναι;
Η Novosti.rs αποκάλυψε πώς θα είναι η νέα λίγκα (βάσει των προτάσεων που έχουν κατατεθεί) που θα έχουμε από τη νέα αγωνιστική περίοδο, στο καλεντάρι.
Η νέα Αδριατική λίγκα, αν προτιμάτε.
Για την ακρίβεια, αυτή που αποφάσισε να δημιουργήσει η FIBA.

Βάσει λοιπόν, της σερβικής ιστοσελίδας, οι ομάδες θα είναι 12, τα αρχηγεία θα είναι στην Ποντγκόριτσα και οι οργανισμοί θα έχουν την ιδιοκτησία -όχι οι λίγκες ή οι ομοσπονδίες.
 Η Κεντρική Επιτροπή θα 'χει επτά μέλη (ένα από κάθε εθνική ομοσπονδία και ένα από τη FIBA) και όλοι θα 'χουν το δικαίωμα να ασκήσουν veto.
Το κεφάλαιο θα είναι 8.000 ευρώ. Τα 1.200 θα τα δώσουν οι ομάδες και τα 800 η FIBA. Κάθε μέτοχος θα 'χει από 15% και η FIBA 10%.
Το ΔΣ θα 'χει 15 μέλη, οκτώ από ομάδες (μεταξύ αυτών των δυο πρώτων σε Σερβία και Κροατία), 6 από εθνικές ομοσπονδίες και ξανά ένα από τη FIBA.
Ο εκτελεστικός διευθυντής θα λαμβάνει το ποσό των 3000 ευρώ το μήνα και θα εκλέγεται κάθε τετραετία.
Ο οικονομικός διευθυντής θα παίρνει 1.500 ευρώ, άλλα τόσα ο ειδικός επί των διαιτητών και 2000 ευρώ, ο αρμόδιος για την ιστοσελίδα.
Οι ομάδες θα μοιραστούν το 50% από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις διαφημίσεις στα γήπεδα, εν ώρα αγώνων.
Κάθε μία από τις ομάδες, θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 20.000 ευρώ, για τη συμμετοχή, ως εγγύηση. Έντεκα άδειες θα μοιράζονται με το εξής σύστημα: η Σερβία και η Κροατία θα 'χουν από τρεις ομάδες, από δύο οι Σλοβενία και Βοσνία και από μία το Μαυροβούνιο και η ΠΓΔΜ.
Το συνολικό κόστος φτάνει τα 726.000 ευρώ (260.000 θα πάνε στους οργανισμούς, 57.600 στη γραμματεία και 151.200 στους διαιτητές)
Υπάρχουν δυο προτάσεις για τα playoffs: η μια σειρά αφορά σειρά αγώνων, που θα κρίνεται στα τρία ματς και η άλλη να κρίνεται η πρώτη φάση στα δυο παιχνίδια, οι ημιτελικοί επίσης στα δύο και οι τελικοί στα τρία. Όλα αυτά μένει να εγκριθούν από τους οργανισμούς και τις ομοσπονδίες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η Σλοβενία και το Μαυροβούνιο έχουν απορρίξει την πρόταση.
 Την προσεχή Τρίτη θα συγκληθεί νέα σύσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: