moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

H συνεντευξη Τυπου (video)

 H συνεντευξη Τυπου (video)

Σφαιρόπουλος: «Μεγάλη και δίκαια πρόκριση»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποθέωσε τους παίκτες του, εδικά τον Σπανούλη, χαρακτήρισε δίκαια την πρόκριση και την αφιέρωσε σε διοίκηση και κόσμο την επιτυχία.

Σφαιρόπουλος: «Μεγάλη και δίκαια πρόκριση»
Δίκαια χαρακτήρισε την πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

«Είναι μια μεγάλη μέρα για την ομάδα μας, μια ιστορική πρόκριση. Πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι στις λεπτομέρειες στα δύο παιχνίδια που έγιναν στο ΣΕΦ και πολύ καλύτεροι στο δεύτερο ματς της Βαρκελώνης. Γενικά πιστεύω πως ήμασταν καλύτεροι στη σειρά απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα. Είχαμε την αρνητική παράδοση απέναντι στην Μπαρτσελόνα και γι’ αυτό η πρόκριση επί αυτού του αντιπάλου είναι ακόμη μεγαλύτερη», ανέφερε.

Αναλύοντας το παιχνίδι είπε: «Είχαμε κάποια νευρικότητα στο παιχνίδι μας. Είναι λογικό όταν έχεις την πίεση για το αποτέλεσα και δεν θέλαμε να πάμε σε πέμπτο ματς. Στο πρώτο ημίχρονο μπλοκάραμε επιθετικά και αυτό μας έβγαλε από τη συγκέντρωσή μας και στην άμυνα. Στην ανάπαυλα αλλάξαμε λίγο το σκεπτικό μας, πήγαμε πιο ήρεμα, αλλά πρώτα δυναμώσαμε την άμυνά μας. Δεχτήκαμε 13 και 18 στις δύο τελευταίες περιόδους και βρήκαμε ρυθμό και για την επίθεση. Το παιχνίδι ήταν ένα θρίλερ. Νομίζω πως η νίκη και η τύχη πάει με τους ισχυρούς και ισχυρότερη ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός».

Ο κόουτς αφιέρωσε τη νίκη στη διοίκηση και τον κόσμο. «Θέλω να αφιερώσω την πρόκριση στους προέδρους μας, που όλα αυτά τα χρόνια κρατούν την ομάδα σε υψηλό επίπεδο, αλλά και στον κόσμο μας που μας έδωσε τεράστια ώθηση και τον θέλουμε κοντά μας και στα δύσκολα», τόνισε.

Παράλληλα, αποκάλυψε τι είπε στους παίκτες στα αποδυτήρια μετά το ματς: «Είπα στους παίκτες πως είμαι περήφανος γι’ αυτούς. Δεν τα παράτησαν κι εκεί που το παιχνίδι πήγαινε να χαθεί, δείξαμε χαρακτήρα και νικήσαμε. Αξίζουν συγχαρητήρια πρώτα σε αυτούς και μετά σε όλους όσοι απαρτίζουν την ομάδα και δουλεύουν νυχθημερόν γι’ αυτή την ομάδα».

Και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλο πλεονέκτημα να έχεις παίκτες μπαρουτοκαπνισμένους, έναν ηγέτη σαν τον Σπανούλη, που είναι παίκτης που δεν βγαίνει κάθε χρόνο και καθοδηγεί τους υπόλοιπους με το παιχνίδι και τη νοοτροπία του. Δίπλα του υπάρχουν κι άλλοι Έλληνες παίκτες, αλλά και ξένοι. Αυτός ο συνδυασμός δίνουν τη μαχητικότητα στο σύνολό τους. Η ομαδικότητα και η μαχητικότητα είναι τα στοιχεία που μας διακρίνουν. Παίκτες μεγάλου βεληνεκούς έχουν βάλει το εγώ τους κάτω από την ομάδα. Είναι μια απόδειξη ότι αυτή η ομάδα δεν τα παρατά ποτέ. Έχει σφυρηλατηθεί, έχει αποκτήσει μέταλλο και διαθέτει παίκτες νικητές».

Για τις δυσκολίες που προέκυψαν στο δρόμο είπε: «Είχαμε πολλούς τραυματισμούς, του Πέτγουεϊ, του Τσαϊρέλη, του Σπανούλη, του Μάντζαρη, του Αγραβάνη… Είχαμε τεράστιο ντεσαβαντάζ γιατί δεν ήμασταν πλήρεις, αλλά είχαμε υπομονή και κουράγιο. Κάναμε τη ρωσική υποχώρηση. Το 1812 όταν ο Ναπολέων επιτέθηκε στη Ρωσία έφτασε μέχρι τα βάθη της χώρας και οι Ρώσοι υποχωρούσαν, αλλά όταν ήρθε ο χειμώνας έκαναν την αντεπίθεσή τους. Αυτό κάναμε κι εμείς. Υποχωρούσαμε, κάναμε αλχημείες για να λύσουμε τα προβλήματά μας και αντεπιτεθήκαμε».

Τέλος, για την τελευταία επίθεση είπε: «Δεν είχαμε σχεδιάσει να πάρει την επίθεση ο Πρίντεζης, αλλά είχαμε ένα κοντό σχήμα, ώστε να μπορούν όλοι να απειλήσουν το καλάθι. Είχαμε σχεδιάσει να ανοίξουν οι παίκτες το γήπεδο κι αυτός που θα ήταν σε καλύτερη θέση θα εκτελούσε. Ο Σλούκας είχε καθαρό μυαλό, είδε τον ελεύθερο παίκτη και ο Πρίντεζης ευστόχησε».

Πασκουάλ: "Ο μόνος που κατηγορώ είμαι εγώ"

Την ευθύνη για την ήττα της Μπαρτσελόνα ανέλαβε ο Τσάβι Πασκουάλ, που χαρακτήρισε «πιο τυχερό» τον Ολυμπιακό, ενώ άφησε τις αιχμές του και για τη διαιτησία.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Πασκουάλ.
Συγκεκριμένα, είπε τα εξής: "Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του και την πρόκριση στο Final Four. Έγινε ένα παρόμοιο παιχνίδι με τα προηγούμενα στη σειρά και θα μπορούσε να είχε νικήσει και η Μπαρτσελόνα. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ καλά, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν πιο τυχερός. Αντιλαμβάνομαι την απογοήτευση των οπαδών της Μπαρτσελόνα.

Καταλαβαίνω πώς μπορεί να αισθάνονται. Τα τελευταία χρόνια ήμασταν σχεδόν πάντα στο Final Four και αυτό το αποτέλεσμα ήταν μια απογοήτευση. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλές αντιξοότητες και καταφέραμε να τις ελέγξουμε όλες.

Μπήκαμε στο τελευταίο λεπτό στο +5, αλλά το τέλος ήταν πολύ επίπονο. Έγιναν κάποια λάθη στα τελευταία λεπτά των δύο τελευταίων αγώνων, αλλά ο μόνος που μπορώ να κατηγορήσω είναι ο εαυτός μου".

Σε ερώτηση για τη διαιτησία είπε: "’Εχω απαντήσει για το θέμα".

Ερωτηθείς αν αυτή η ήττα ήταν η πιο επίπονη στην καριέρα του, απάντησε: "Όχι, αλλά σίγουρα ήταν πολύ επίπονη".
H συνέντευξη Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: