moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης 1-1 (pics&video)

Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης 1-1 (pics&video)

Ασχημη εμφάνιση για τους ερυθρόλευκους στον επαναληπτικό ημιτελικό με τον Απόλλωνα Σμύρνης, με τον οποίο ήρθαν ισόπαλοι 1-1

Η ταυτότητα της αναμέτρησης:

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Χωρητικότητα: 33.334 θέσεις
Γκολ: 84' Μπενίτες (Ολυμπιακός), 43' Ανγκούλο (Απόλλων Σμύρνης)


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Αυλωνίτης, Μαζουακού, Σιόβας, Σαλίνο, Εντινγκά (72' Φορτούνης), Ντοσεβί, Μπουχαλάκης (62' Φουστέρ), Ντομίνγκες, Χάρα (62' Μιλιβόγιεβιτς), Μπενίτες.
Αναπληρωματικοί: Γιαννιώτης, Βούρος, Λάτσι, Φουστέρ, Μιλιβόγιεβιτς, Διαμαντάκος, Φορτούνης.

Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Πίτκας, Κύργιας, Χατζής, Λίτσης, Κοτσώνης, Ηρακλής, Άρσιτς (89' Γκόλιας), Μπαμ Μπαμ (81' Πινέιρο), Βασιλαντωνόπουλος, Φαρινόλα (70' Σουάνης), Ανγκούλο.
Αναπληρωματικοί: Πασάι, Γκόλιας, Καραδέμητρος, Πινέιρο, Φουκαράς, Σουάνης, Τζιώρας.
Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (ΕΠΣ Αθηνών)
Βοηθοί διαιτητές: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (ΕΠΣ Δωδεκανήσου), Κυριάκος Μερκενίδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)
1ος επιπρόσθετος βοηθός: Μιχαήλ Βοσκάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου)
2ος επιπρόσθετος βοηθός: Μάριος Λαμπρόπουλος (ΕΠΣ Ηλείας)
Τέταρτος διαιτητής: Χρήστος Μπαλτάς (ΕΠΣ Αχαΐας)
Παρατηρητής διαιτησίας: Εμμανουήλ Γιανναδάκης (ΕΠΣ Λασιθίου)
Κίτρινες κάρτες: 78' Μπενίτες (Ολυμπιακός), 29' Ηρακλής, 68' Βασιλαντωνόπουλος, 81' Χατζής , 94' Σουάνης (Απόλλων Σμύρνης)
Κόκκινες κάρτες: -

Mπορει η  πρόκριση να είχε  εξασφαλιστεί από το 3-0 της Ριζούπολης, αλλά στο Καραϊσκάκης οι Πειραιώτες απογοήτευσαν με την απόδοσή τους. 
 Απελπιστικα αστοχοι παρα τις πολλες τελικες προσπαθειες αλλα και ατυχοι σε τρεις φασεις μεσα στην μικρη περιοχη του Πιτκα.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Ανγκούλο στο 43' και οι Πρωταθλητές Ελλάδας ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Μπενίτες στο 84'.
 Δεν μέτρησε λανθασμένα καθαρό γκολ του Ντοσεβί με το σκορ στο 0-1.
Μόνο οι Αλεχάντρο Ντομίνγκες και Χόρχε Μπενίτες στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, στον επαναληπτικό ημιτελικό του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.
Το τελικό 1-1 έφερε αποδοκιμασίες στο τέλος του ματς από τους λίγους φιλάθλους του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκριση στον 39ο τελικό Κυπέλλου Ελλάδας στην ιστορία του, έχοντας 26/38 κατακτήσεις.
Η ανασκόπηση του αγώνα:

O Βίτορ Περέιρα παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-4-2 και έντεκα αλλαγές στην αρχική εντεκάδα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι Πρωταθλήματος της ομάδας κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (26/4, 2-2).
Την εστία υπερασπίστηκε ο Ρομπέρτο.
Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Σαλίνο, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού. Οι Εντινγκά και Μπουχαλάκης αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων, με τον Ντοσεβί να καλύπτει τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής.
 Ο Ντομίνγκες είχε πιο ελεύθερο ρόλο στη μεσαία γραμμή, κλείνοντας και προς τα αριστερά.
 Οι Χάρα και Μπενίτες αποτέλεσαν το δίδυμο στην επίθεση, με τον Παραγουανό να παίζει αρκετά από τα αριστερά και να συγκλίνει προς τα μέσα, στο πλευρό του Αργεντινού.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης παρέταξε τον Απόλλωνα Σμύρνης με διάταξη 4-2-3-1.
Την εστία υπερασπίστηκε ο Πίτκας.
Ο Βασιλαντωνόπουλος κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Λίτσης το αριστερό.
Οι Κύργιας και Κοτσώνης αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.
Οι Χατζής και Ηρακλής αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων.
 Ο Φαρινόλα κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Άρσιτς την αριστερή, με τον Μπαμ Μπαμ σε ρόλο κρυφού κυνηγού πίσω από τον Ανγκούλο, ο οποίος αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης. 

Οι ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή μπάλας και την υπεροχή στο ματς από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.
Οι φιλοξενούμενοι, όμως, ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη μεγάλη στιγμή: στο 16' ο Άρσιτς δέχθηκε την πάσα στο ύψος της μικρής περιοχής μετά το γύρισμα συμπαίκτη του από τα δεξιά και πλάσαρε τον Ρομπέρτο, ο οποίος ενστικτωδώς έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.
 Η απάντηση του Ολυμπιακού στις χαμένες ευκαιρίες ήρθε στο 18', όταν ο Σιόβας εμπόδισε, χωρίς φυσικά να το θέλει, τον Μπενίτες να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
Όλα ξεκίνησαν από την εκτέλεση κόρνερ του Ντομίνγκες, ο οποίος βρήκε τον Μπουχαλάκη έξω από την περιοχή.
Ο τελευταίος έκανε το αριστερό σουτ, αλλά ο Πίτκας απέκρουσε, με την μπάλα να μένει στην μικρή περιοχή. Προς αυτήν κινήθηκε ο Μπενίτες και ο Σιόβας, ο οποίος κατάφερε με την προβολή του να αποτρέψει το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Στο 22' ο Μπαμ Μπαμ με έξυπνη παράλληλη πάσα προσπάθησε να τροφοδοτήσει τον αμαρκάριστο Ανγκούλο, ο οποίος δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του από το ύψος του πέναλτι και να απειλήσει την ερυθρόλευκη εστία.
 Στο 26' ο Ντοσεβί μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και πάσαρε στον Χάρα, ο οποίος κοντρόλαρε και προσπάθησε να σουτάρει με το δεξί από διαγώνια θέση, αλλά το σουτ που επιχείρησε, αποκρούστηκε από την άμυνα του Απόλλωνα.
 Το ματς δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό.
 Άλλωστε, η πρόκριση είχε κριθεί ουσιαστικά από το πρώτο παιχνίδι στη Ριζούπολη, όπου ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με σκορ 3-0.

Στο 36' ο Ηρακλής βρέθηκε στο έδαφος ύστερα από δυνατό σουτ του Μπουχαλάκη, με την μπάλα να τον βρίσκει στο πρόσωπο, αλλά την αρχική παγωμάρα όταν έπεσε στο έδαφος ακολούθησε το χειροκρότημα από τις εξέδρες όταν σηκώθηκε χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα.
 Στο 40' ο Μπουχαλάκης είχε χώρο μπροστά του και δοκίμασε ένα δυνατό αριστερό σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Πίτκα.
Στο 41' ο Χάρα έκλεψε ωραία την μπάλα στη μεγάλη περιοχή του Απόλλωνα, επιχείρησε το δεξί σουτ από το ημικύκλιο, αλλά ο Κύργιας πρόλαβε και έβαλε την κόντρα, με την μπάλα να απομακρύνεται στα πλάγια.

Στο 43' ο Μπενίτες σούταρε "γεμάτα" την μπάλα εντός περιοχής ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ντομίνγκες από τα δεξιά, με τον Πίτκα να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα.
Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα (43'), ο Απόλλων Σμύρνης άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενος μία κόντρα επίθεση μετά το λάθος του Ντοσεβί στο χώρο της μεσαίας γραμμής.
Ο Άρσιτς έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Ανγκούλο, στο δεύτερο δοκάρι, με δεξί κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Οι περίπου τριάντα φίλαθλοι του Απόλλωνα που βρέθηκαν στο γήπεδο πανηγύρισαν δικαιολογημένα το γκολ της ομάδας του.
Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο (0-1).

Στο 50' ο Μπενίτες δεν βρήκε στόχο με δεξί σουτ εντός περιοχής, καθώς η μπάλα κατέληξε άουτ.
 Οι ερυθρόλευκοι δεν έδειχναν την απαιτούμενη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο, προκαλώντας τη δυσφορία στις εξέδρες του Καραϊσκάκης.
Στο 53' ο Μπενίτες πάτησε περιοχή από θέση μέσα δεξιά και "έσπασε" ωραία την μπάλα προς το ύψος του πέναλτι, εκεί που ο Μπουχαλάκης επιχείρησε το αριστερό σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Κύργια και κατέληξε κόρνερ.
 Στο 58' ο Ντομίνγκες εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Αυλωνίτης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και πλάσαρε με το αριστερό στην κίνηση, αλλά η μπάλα πήρε ύψος και πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία. Στο 62' ο Περέιρα προχώρησε σε διπλή αλλαγή: ο Φουστέρ πήρε τη θέση του Μπουχαλάκη και ο Μιλιβόγιεβιτς του Χάρα, ο οποίος ακούσε, κακώς, αποδοκιμασίες από μερίδα του κόσμου.

Στο 65' ο Ολυμπιακός είχε 15 τελικές προσπάθειες (9 στην εστία) και 2 ο Απόλλων (και τις 2 στην εστία), αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που εξακολουθούσαν να προηγούνται στο σκορ. Στο 70' ο Σουάνης αντικατέστησε τον Φαρινόλα.
Στο 72' ο Περέιρα ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τον Φορτούνη να αντικαθιστά τον Εντινγκά. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δυσανασχετούσαν σε κάθε ερυθρόλευκο λάθος.
Στο 74' ο Μιλιβόγιεβιτς σούταρε με το αριστερό μέσα από την περιοχή, η μπάλα είχε τροχιά προς την εστία, αλλά ο Κύργιας έβαλε το κεφάλι του και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.
 Στο 80' ο Ολυμπιακός πέτυχε γκολ, το οποίο δεν μέτρησε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ. Σε αντεπίθεση, ο Σαλίνο τροφοδότησε τον Φουστέρ, ο οποίος στα αριστερά της περιοχής πάσαρε στον επερχόμενο Μπενίτες.
Ο Παραγουανός σούταρε με το αριστερό και ο Ντοσεβί με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από το ύψος της μικρής περιοχής.
 Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού καλυπτόταν από δύο αντιπάλους, αλλά ο πρώτος βοηθός Φραγκιαδάκης σήκωσε τη σημαία.
Εντάξει, οι ερυθρόλευκοι ήταν κάκιστοι, αλλά στερήθηκαν ένα κανονικό γκολ.

Στο 81' ο Πινέιρο αντικατέστησε τον Μπαμ Μπαμ.
Στο 84' ήρθε η ισοφάριση.
Ο Φορτούνης ελίχθηκε ωραία από τα αριστερά και έκανε το παράλληλο γύρισμα προς την περιοχή. Εκεί, Ντοσεβί και Μπενίτες πετάχτηκαν στην πορεία της μπάλας, αλλά ο Παραγουανός ήταν αυτός που έκανε την προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πίτκα, "γράφοντας" το 1-1.
Στο 88' ο Ντομίνγκες εκτέλεσε φάουλ εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία. Στο 89' ο Γκόλιας πήρε τη θέση του Άρσιτς, με τον Βοσνιάδη να ολοκληρώνει τις τρεις αλλαγές του. Έξι ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων.
Ο Σουάνης έκανε τον μάγκα στον Ντομίνγκες με δύο διαδοχικά σκληρά μαρκαρίσματα.
Τιμωρήθηκε, όμως, μόνο για το δεύτερο με κίτρινη κάρτα.
Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Το βίντεο με τα γκολ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: