moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Η κλήρωση της Εθνικής στο Παγκόσμιο U19

 Η κλήρωση της Εθνικής στο Παγκόσμιο U19
 inner
Σερβία, Δομινικανή Δημοκρατία και Κορέα θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U19 της FIBA, το οποίο θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Κρήτης (27/6-5/7).


Η κλήρωση της Εθνικής στο Παγκόσμιο U19


Τους πρώτους της αντιπάλους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Κρήτης (27/6-5/7) έμαθε η Ελλάδα μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του μπάσκετ (House of Basketball) στη Γενεύη. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου κληρώθηκε στον τέταρτο όμιλο μαζί με Σερβία, Δομινικανή Δημοκρατία και Κορέα. 
Α’ Όμιλος: ΗΠΑ, Κροατία, Ιράν, Αίγυπτος.
Β’ Όμιλος: Τουρκία, Ισπανία, Κίνα, Αργεντινή,
Γ’ Όμιλος: Αυστραλία, Ιταλία, Καναδάς, Τυνησία.
Δ’ Όμιλος: Σερβία, Ελλάδα, Δομινικανή Δημοκρατία, Κορέα.

Στην πρώτη φάση (27-30 Ιουνίου) οι 16 συμμετέχουσες ομάδες αγωνίζονται χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων. Όλες προχωρούν στην τελική φάση (1-5 Ιουλίου), όπου διασταυρώνονται οι όμιλοι Α-Β και Γ-Δ (Α1-Β2, Α2-Β3, Α3-Β2, Α4-Β1 κ.ο.κ.). Οι νικήτριες ομάδες προκρίνονται στα προημιτελικά και ακολούθως στα ημιτελικά και τον τελικό, ενώ οι ηττημένες συνεχίζουν σε αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 9-16. Όλες οι ομάδες αγωνίζονται μέχρι και την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης.

inner

Στην κλήρωση παραβρέθηκαν ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, πρόεδρος της ΕΟΚ, ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, και ο Άρης Ζώης πρόεδρος της επιτροπής Νέων της FIBA Europe και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ. Επίσης παρών ήταν και ο Γιώργος Καλαϊτζής, μέλος της Εθνικής Ομάδας Εφήβων, η οποία είχε στεφθεί πρωταθλήτρια κόσμου το 1995 στο ΟΑΚΑ.

Ο Άρης Ζώης, πρόεδρος της επιτροπής Νέων της FIBA Europe και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ, δήλωσε πριν την έναρξη της διαδικασίας: «Πριν από 20 χρόνια, ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων είχε διεξαχθεί στην Ελλάδα. Αυτό ήταν ένα καλό test event για τις μεγάλες διοργανώσεις που ακολούθησαν στη χώρα. Όλοι εξεπλάγησαν με την εξαιρετική επιτυχία της διοργάνωσης. Η ελληνική ομάδα έκανε καταπληκτική πορεία και έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου. Ο τελικός ήταν ορόσημο για το μπάσκετ, καθώς περισσότεροι από 20.000 θεατές κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ κάνοντας τον αγώνα μια μεγάλη γιορτή του αθλήματος. Είχαμε διοργανώσει ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το 2003 στη Θεσσαλονίκη, που επίσης είχε μεγάλη επιτυχία. Σαν Ελληνική Ομοσπονδία έχουμε μια… προτίμηση σε αυτή την ηλικία. Θεωρούμε πως δεν συμμετέχουν απλώς παίκτες σε ένα στάδιο προετοιμασίας, αλλά αθλητές που έχουν μεν κάποια ωριμότητα, αλλά διαθέτουν τον ενθουσιασμό και δεν νιώθουν το βάρος και την πίεση των μεγαλύτερων σε ηλικία παικτών. Μπορούν να προσφέρουν όμορφο θέαμα και να προσελκύσουν πολύ κόσμο στο γήπεδο. Η φετινή διοργάνωση θα γίνει στο Ηράκλειο, που έχει φιλοξενήσει ήδη αρκετούς αγώνες, με πιο πρόσφατο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών, που είχε μεγάλη επιτυχία. Η Ελληνική Ομοσπονδία χρησιμοποιεί το ήδη έμπειρο σε τέτοιες διοργανώσεις προσωπικό της. Σήμερα θέλουμε τα σύνορα της FIBA να είναι πιο ανοιχτά από ποτέ και χτίζουμε γέφυρες με όλο τον κόσμο. Να είστε σίγουροι πως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα διοργανωθεί με τα υψηλότερα στάνταρ και η Ελλάδα είναι πολύ χαρούμενη να σας υποδεχτεί όλους στην πόλη του Ηρακλείου αυτό το καλοκαίρι».

Ο Γιώργος Καλαϊτζής, που ήταν μέλος της Ελλάδας που το 1995 κατέκτησε στην Αθήνα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, βοήθησε στην κλήρωση και δήλωσε: «Ήταν μια σπουδαία στιγμή και ήμουν περήφανος για την ομάδα μου, τη χώρα μου, τον εαυτό μου και ήταν κάτι πολύ σημαντικό για την καριέρα μου. Η Ελλάδα θα έχει και φέτος δυνατή ομάδα. Το μπάσκετ στη χώρα μας έχει μεγάλη παράδοση και αν έχουμε λίγη τύχη, μπορούμε να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: