moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Tι προβλεπει ο νεος αθλητικός νόμος και το ηλεκτρονικό βραχιόλι


Tι προβλεπει ο νεος αθλητικός νόμος και το ηλεκτρονικό βραχιόλι




Τον αποκλεισμό ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις προβλέπει το πρώτο μέρος του νόμου για τον αθλητισμό που κατατίθεται στη Βουλή την Παρασκευή 27/3 με τη διαδικασία του κατεπείγοντος


Υπάρχει περίπτωση να προβλέπεται ως μέτρο για όσους καταδικάζονται για περιστατικά «αθλητικής βίας» το ηλεκτρονικό βραχιόλάκι
 Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, που φοριέται στο πόδι, εφόσον τελικά ψηφιστεί, θα αφορά σε κρατούμενους ήπιας και μεσαίας εγκληματικότητας που έχουν καταδικαστεί για αδικήματα περί βίας στους αθλητικούς χώρους και θα αντικαθιστά την ποινή φυλάκισης.
Πανω απο ολα βεβαια θα πρεπει ο νομος να ισχυει για ολους και να επιβαλεται χωρις διακρισεις.
Και να εφαρμοζεται σε προεδρους ομαδων μεχρι τους εξω-φυλα ρουχες τους και οχι μονο στους οπαδους αλλα και σε  εκδοτες και δημποσιογραφους,γνικα σε ολους οσους ασχολουνται με το αντικειμενο...Ελληνικος Αθλητισμος.
Παραδειγμα...στον εκπτωτο προεδρο Δημητρη Γιανακοπουλο θα πανε να του βαλουν ηλεκτρονικο βραχιολακι εαν και εφοσον δημιουργησει επεισοδιο κατα την παρανομη εισοδο του σε αγωνιστικο χωρο οπου ειναι τιμωρημενος και θα συληφθει και θα δικαστει? και θα του φορεσουν ηλεκτρονικο βραχιολακι για να μην εκτισει την ποινη?
ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ...
Ας μην ειμαστε ομως κακοπιστοι..παμε παρακατω να δουμε τα υπολοιπα...

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο αποκλεισμός από τις διεθνείς διοργανώσεις
Στο άρθρο 3 αναφέρεται ότι σε περίπτωση παραβίασης των άρθρων 1 και 2 που αφορούν την αντιμετώπιση της βίας ο αρμόδιος υπουργός δύναται για προληπτικούς λόγους να διακόπτει επ’ αόριστον ή οριστικά τα πρωταθλήματα, να απαγορεύει τη συμμετοχή των ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις, να αποφασίζει το κλείσιμο έδρας ή συγκεκριμένης θύρας του γηπέδου και ν’ απαγορεύει τη διάθεση εισιτηρίων για συγκεκριμένο αγώνα καθώς και σε συνδέσμους φιλάθλων.
Επίσης στο νέο αθλητικό νόμο προβλέπονται:

Υποβολή και έλεγχος πόθεν έσχες διαιτητών (εξετάζεται να περιληφθούν και συγγενικά πρόσωπα)- Ποινές σε ΜΜΕ που ενθαρρύνουν περιστατικά βίας και ρατσιστικών συμπεριφορών.

Βαριά πρόστιμα στις ΑΑΕ που έχουν την αντικειμενική ευθύνη επεισοδίων.

 Πάταξη της φοροδιαφυγής που προκύπτει από τη διαθεση εισιτηρίων καθώς και κεντρικό τερματικό σύστημα που θα ελέγχει τη διάθεση εισιτηρίων στους «οργανωμένους».

Αναβολή αγώνα αν υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι ύποπτος χειραγώγησης για στοιχηματικούς λόγους.
 Την υποχρέωση των διαιτητών να καταθέτουν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία διατηρείται, δηλώσεις πόθεν έσχες οι οποίες θα υποβάλλονται σε έλεγχο.

Τη δυνατότητα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να εισηγείται την απαγόρευση εισόδου στο κουπόνι του στοιχήματος ομάδων που εμφανίζονται με συχνότητα στους φακέλους που στέλνει η UEFA στην ΕΠΟ και αφορούν αγώνες ύποπτους χειραγώγησης

Την παροχή δικαιώματος στον αρμόδιο για τον αθλητισμό υπουργό να αποφασίζει τη χρονική μετάθεση αγώνα για τον οποίο υπάρχουν πληροφορίες απόπειρας χειραγώγησής του.

 Την αναβάθμιση του ρόλου της ΔΕΑΒ με τη θέσπιση «παρατηρητή αποδυτηρίων».

Τη λήψη διοικητικών μέτρων κατά των συλλόγων και των φυσικών προσώπων που εμπλέκονται ή φέρουν αντικειμενική ευθύνη για την τέλεσή τους.

Για τους συλλόγους οι ποινές θα είναι από πρόστιμα και μπορεί να φτάνουν, κάτι που εξετάζεται, σε αποκλεισμό από διεθνείς διοργανώσεις. Για τα φυσικά πρόσωπα θα προβλέπεται αυστηροποίηση ποινών. Επίσης ποινές θα προβλέπονται και εναντίον ΜΜΕ που υποκινούν οι επιβραβεύουν έκνομες συμπεριφορές.

- Τη μη έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας αν δεν λειτουργήσει σε όλα τα γήπεδα το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

 Τη στελέχωση των πειθαρχικών οργάνων του ποδοσφαίρου αποκλειστικά με τακτικούς δικαστές. Τα πρωτοβάθμια όργανα θα είναι μονομελή και τα δευτεροβάθμια τριμελή. Επίσης θα προβλέπεται να ορίζονται ως "ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς", εισαγγελείς της τακτικής δικαιοσύνης.

 Θέματα που αφορούν το «αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ», τη διεύρυνση του εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ και τη δομή της διαιτησίας δεν θα περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο διότι αποτελούν αντικείμενο της διαβούλευσης με την UEFA.

Προσωπικα πιστευω πως εκτος οτι πρεπει ο νομος να  αφαρμοζεται σε ολους θα πρεπει να προβλεπει και διαφορες αλλαγες κατα το δοκουν κατα φυσικων προσωπων και πραγματων .
Στην ηλεκτρονικη διαλεκτο μιας και μιλαμε για...ηλεκτρονικα βραχιολακια,χρειαζεται παντα το αναλογο..update και ο νομος αναλογα του τι συμβαινει κατα την εφαρμογη του

Ιδωμεν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: