moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Super League 29η αγωνιστική:Τα αποτελεσματα του Σαββατου και το προγραμμα της Κυριακης (pics&videos)


 Super League 29η αγωνιστική:Τα αποτελεσματα του Σαββατου και το προγραμμα της Κυριακης   (pics&videos)


Με προβληματα ανοιξε η αυλαια της 29ης αγωνιστικής της Super League οπου κυριαρχησε η σοφη Ελληνικη παροιμια ..στραβο το κλιμα το εφαγε κι ο γαιδαρος...και αστα να πανε.
Η 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας αρχίσε σήμερα με τρία ματς στο πρόγραμμά της εκ των οποίων τα δύο ηταν πιθανό να μην γίνουν!
Το ενα εξ αυτων δεν εγινε καν λογω της αποχωρησης εδω και καιρο της Νικης Βολου απο την Super League και στο κατοπιν ειχαμε και την αποχωρηση του ΟΦΗ  απο την διοργανωση λόγω των τρομερών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, οικονομικών και μη.
Με ενδεχομενο να μην γίνει και εκείνο του ΠΑΟΚ με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. το οποιο ξεκινησε εν τελει Στο γήπεδο της Κομοτηνής έγινε αλλαγή χλοοτάπητα αλλά ακόμη η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δεν ηταν αυτη που θα έπρεπε για τη διεξαγωγή του αγώνα.
Αυτο τουλάχιστον αυτό υποστηρίζαν οι υπεύθυνοι του «Δικεφάλου του Βορρά» οι οποίοι ζητήσαν επίσημα από την Λίγκα να αναβάλει την σέντρα.

 Το πρόγραμμα

Σαββατο
Νίκη Βόλου – Πανιώνιος 0-3 (α.α.)
ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα (α.α.)
Παναιτωλικός – Λεβαδειακός 0-1
 Πανθρακικός – ΠΑΟΚ 3-1
 Κυριακή
 SKODA Ξάνθη – Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης – Εργοτέλης
Ολυμπιακός – Κέρκυρα
 Βέροια – Παναθηναϊκός
 Δευτέρα
Πλατανιάς – Καλλονή


Δακρυσμενο αντιο απο τον ΟΦΗ

Το παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΟΦΗ δεν διεξήχθη, ωστόσο οι παίκτες των Κρητικών βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να αποχαιρετήσουν τον κόσμο της ομάδας.

Στιγμές γεμάτες συγκίνηση εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο γήπεδο του ΟΦΗ.
Μετά την ανακοίνωση από το Νίκο Μαχλά για αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα, που είχε ως αποτέλεσμα και την αναβολή του προγραμματισμένου αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, παίκτες και προπονητές βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να αποχαιρετήσουν τους φίλους των Κρητικών που βρέθηκαν στις εξέδρες. Τα δάκρυα δεν έλειψαν αφού ήταν μια στιγμή έντονης φόρτισης.
Οι οπαδοί χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν παρά τα σημαντικά προβλήματα, με τους τελευταίους να ανταποδίδουν το χειροκρότημα ευχαριστώντας τους.
«Δεν έχει σημασία να συνεχίσουμε…
Μία μεγάλη ομάδα, δυστυχώς, τελειώνει με αυτόν τον τρόπο. Δεν υπάρχει λόγος να αποδώσουμε ευθύνες. Μπράβο στον κόσμο, μπράβο στα παιδιά για την προσπάθεια», τόνισε ο Βασίλης Κουτσιανικούλής, ενώ στο «αντίο» του από την ομάδα ο Ζέλικο Κάλαϊτζιτς δήλωσε εμφανώς συγκινημένος:
«Δεν φανταζόμουν ότι θα τερμάτιζα την καριέρα μου με αυτόν τον τρόπο», σχολίασε ο 36χρονος μέσος και συνέχισε: «Ήταν μια κοροϊδία από κάθε μεριά. Δεν υπήρχε λόγος να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.
 Έπρεπε να γίνει όσο δυσάρεστο κι αν ήταν
Ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα περισσότερο.
Ο κόσμος με περιέβαλλε με εμπιστοσύνη και αγάπη».

Δειτε το βιντεο με τον συγκινητικο αποχαιρετισμο απο τους οπαδους του ΟΦΗ


Παναιτωλικος-Λεβαδειακος 0-1

Ο «μεταμορφωμένος» Λεβαδειακός πέρασε και απ’ το Αγρίνιο! Οι Βοιωτοί «ξέραναν» τον Παναιτωλικό (1-0) κι όχι μόνο του έφραξαν το δρόμο προς τα πλέι οφ, αλλά με το 4x4 «αγκαλιάζουν» την παραμονή τους.

Με... σπασμένα φρένα!

Ο Λεβαδειακός «χτύπησε» στο ψαχνό τον Παναιτωλικό (κακός στο δεύτερο μέρος) και φεύγοντας με το διπλό (1-0), όχι μόνο διεύρυνε το σερί νικών τους στους τέσσερις αγώνες, αλλά ξέφυγε και έξι βαθμούς απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού.

Και την ώρα που ο Μιλοσάβλιεφ πετύχαινε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης (72’) -πιάνοντας στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα- τα «καναρίνια» παρέμεναν σε… κρίση, αγνοώντας το τρίποντο για πέμπτο σερί ματς και χάνοντας εκ νέου έδαφος για την υπέρβαση των πλέι οφ (στο -1 πλέον απ’ την πεντάδα).

Το ματς


Σε γνώριμα λημέρια έπαιζε ο Παναιτωλικός. Αυτός ήταν που στο γήπεδό του θα έκανε «παιχνίδι». Όπως κι έγινε έχοντας μια ελαφριά υπεροχή στα πρώτα λεπτά, δίχως βέβαια ο Σηφάκης να νιώθει… κίνδυνο στην εστία του. Κάθε άλλο, ο Ράφαελ ήταν αυτός που χρειάστηκε να επέμβει για πρώτη φορά, μην επιτρέποντας στον Πουλίδο να χριστεί (ξανά) σκόρερ. Όσο ο χρόνος κυλούσε, όλο και περισσότερο ο Λεβαδειακός ανέβαινε. Και ισορροπούσε τον αγώνα. Και δημιούργησε προβληματισμό στους φίλους των καναρινιών.

inner

Λίγο μετά το 20’, όμως, ξεκίνησε ο επιθετικός μονόλογος της ομάδας του Μάκη Χάβου. Ανέλαβε πλήρως τα ηνία του ματς, έκλεισε στα καρέ τους, τους Βοιωτούς και από καθαρή… ατυχία (ή ανικανότητα;) δεν προηγήθηκε. Διότι η εξ’ επαφής προβολή -με το καλάμι- του Μορένο δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια (μετά από εξαιρετική ενέργεια του Μαρτίνες) για το πώς εν τέλει χάθηκε. Το «σφυροκόπημα» συνεχίστηκε από πλευράς γηπεδούχων. Αλλά και ο Σηφάκης μεταμορφώθηκε σε «κέρβερο» στις δύο περιπτώσεις που χρειάστηκε. Αρχικά στο πλάγιο τετ-α-τετ με τον Ρουσκουγέδα και στη συνέχεια στο ευθύβολο σουτ του Θεοδωρίδη. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια δίχως τέρματα, αλλά εμφανώς τον Παναιτωλικό να δείχνει τις διαθέσεις του, ακόμα κι αν δεν βρήκε δίχτυα.

Το τελευταίο 20λεπτο του πρώτου μέρους έδειχνε πως μας περιμένει… κάτι καλό στην επανάληψη. Αμ δε όμως… Η απόδοση των δύο ομάδων έπεσε, αναλώθηκαν σε μονομαχίες και σκληρά μαρκαρίσματα στο κέντρο και ως εκ τούτου φάσεις όχι με σταγονόμετρο δεν «φτιάχνονταν», αλλά δεν υπήρχαν καν. Και η «σούπα» του Αγρινίου στο δεύτερο μέρος συνεχιζόταν με γοργούς ρυθμούς.

inner

Κι εκεί που δεν έβλεπες… κάτι να αλλάζει, ξαφνικά ήρθαν τα πάνω-κάτω! Η «κοιμισμένη» άμυνα του Παναιτωλικού (με πρώτο απ’ όλους τον Λάζαρ), η οξυδέρκεια του Σηφάκη να κάνει γρήγορα το βολέ, η ενέργεια του Γιακουμάκη να… διασύρει πανέμορφα τον Κουτρομάνο (παίρνοντας την μπάλα από πάνω του) και η ασίστ του στον Μιλοσάβλιεφ (που σκόραρε προ κενής εστίας), έφεραν το 0-1 στο 72’ και… πάγωσε τους Αγρινιωτές. Η κακή εικόνα τους δεν άλλαξε ούτε όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Παρά το ότι υπήρχε αρκετός χρόνος για την ανατροπή, οι παίκτες του Μάντζιου είχαν «κλειδώσει» πίσω και ουσιαστικά δεν δέχθηκαν καν πίεση, φεύγοντας πιο άνετα κι απ’ όσο θα περίμεναν με το διπλό απ' το Αγρίνιο.

 Παναιτωλικός: Ράφαελ, Κουτρομάνος, Κούσας, Μπεχαράνο, Ρουσκουγιέδα (66’ Λαζάρ), Θεοδωρίδης (56’ Μύγας), Μαλεζάς, Μορένο, Σκαραμοτσίνο, Μαρτίνες, Φωτάκης (76’ Άλβες)
 Στον πάγκο των Αγρινιωτών: Στεφανάκος, Κέβιν, Ετζενγκέλε, Βασιλείου

Λεβαδειακός: Σηφάκης, Τόμας, Πίντερ (54’ Ζίτο), Μάντζιος, Κώτσιος, Πελέ, Γιακουμάκης (91’ Κατίδης), Στάθης, Μιλοσάβλιεφ (79’ Τριποτσέρης), Μιλιάζες, Πουλίδο
Στον πάγκο των Βοιωτών: Στρατηλάτης, Μάγκας, Μουσταμάντε, Μρντάκοβιτς

Το γκολ και τα highlights της αναμετρησης


Πανθρακικος-ΠΑΟΚ 3-1
Μια ακόμα αποκαρδιωτική εκτός έδρας εμφάνιση του ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε από τον Πανθρακικό, που πήρε σπουδαία νίκη 3-1 στη μάχη που δίνει για την παραμονή!

Βαριά κι ασήκωτη…

Το ματς:

Ματς σαν κι αυτό, που η μια ομάδα -στην προκειμένη περίπτωση ο Πανθρακικός- έχει κλειστεί πίσω, και περιμένει τον αντίπαλο μοιάζουν να έχουν προδιαγεγραμμένη μοίρα.
 Όμως ο ΠΑΟΚ όπως αποδείχθηκε αδυνατούσε να ορίσει ακόμα και τύχη ενός τέτοιου αγώνα.
 Η φλύαρη κατοχή της μπάλας δεν είχε να του προσφέρει τίποτα από τη στιγμή που δεν μπορούσε να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη επιθετική προσπάθεια, καθώς και ευάλωτος στα μετόπισθεν.
Ο Ντιγκινί βρέθηκε ανενόχλητος στην περιοχή και με ένα άπιαστο σουτ νίκησε τον Ιτάνζ που ελάχιστα μπορούσε να κάνει για ν’ αποσοβήσει το 1-0. Ένα τέρμα που αντί να πεισμώσει τον «Δικέφαλο», τον αποδιοργάνωσε…
Οι προσπάθειές του ήταν είτε ημιτελείς, είτε ακίνδυνες με τον Πανθρακικό να κρατάει άνετα το προβάδισμα και μόλις στην τρίτη του προσπάθεια να τον «τιμωρεί» εκ νέου! Ο Τζάνης έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και με υποδειγματικό πλασέ έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με το 2-0.
Επιστρέφοντας από ‘κει στερήθηκε τον Τζάνη (στη θέση του ο Ίγκορ), όχι όμως και την θέλησή του για να διασφαλίσει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στην μάχη της σωτηρίας.
 Ο Γεωργιάδης από την μεριά του έριξε νωρίς Τζαβέλλα και Περέιρα με τον τελευταίο να κάνει αισθητή την παρουσία του.
Με κεφαλιά πάρε-βάλε τροφοδότησε τον Παπαδόπουλο (ήταν σε θέση οφσάιντ) που με δυνατό γυριστό σουτ μείωσε για τον ΠΑΟΚ σε 2-1 αναπτερώνοντας τις ελπίδες των "ασπρόμαυρων". Ο ίδιος όμως λίγα λεπτά αργότερα τις εξανέμισε. Ανέτρεψε τον Ηλιάδη στην μεγάλη περιοχή και ο Ιγκόρ από την άσπρη βούλα δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το τελικό 3-1 χαρίζοντας μια σπουδαία νίκη στον Πανθρακικό!

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Πανθρακικός (Μάνουλ Ρόκα):
Αθανασιάδης,Eμπόου, Μελίσσης, Ποτουρίδης, Μεχία, Ρομέου, Τσουμάνης, Κάσες (66' Ηλιάδης), Μπαϊκαρά, Ντιγκινί (90' Χασομέρης), Τζανής (46' λ. τρ. Ίγκορ).

ΠΑΟΚ (ΓΧ Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Παπαγιαννόπουλος (46' Τζαβέλλας), Βίτορ, Κωνσταντινίδης, Σκόνδρας, Τζιόλης, Νομπόα, Μακ (81' Κουλούρης), Γκολάσα (46' Περέιρα), Παπαδόπουλος, Αθανασιάδης.

Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)
Βοηθοί: Κουρομπύλια, Απτόσογλου
Γήπεδο: ΔΑΚ Κομοτηνής

Συνθήματα εναντίον των παικτών στο ημίχρονο


Ο ΠΑΟΚ στο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-0, γεγονός που πυροδότησε συνθήματα των φίλων του "Δικεφάλου" εναντίον των ποδοσφαιριστών της ομάδας.
Η δυσαρέσκεια των φίλων του ΠΑΟΚ για όσα αγωνιστικά και μη συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην ομάδα τους, είναι δεδομένη και το πρώτο μήνυμα εστάλη στα εντός έδρας παιχνίδια όπου η Τούμπα ήταν άδεια.
Μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ του Πανθρακικού από τον Τζάνη (οι γηπεδούχοι στο ημίχρονο ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0), οι λιγοστοί φίλοι του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στην Κομοτηνή άρχισαν να φωνάζουν το... γνωστό σύνθημα:
"Βαριά, βαριά, του ΠΑΟΚ η φανέλα...", εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους για την εικόνα της ομάδας τους. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της ανάπαυλας αρκετοί από αυτούς "κατέβηκαν" χαμηλά στην θύρα που τους φιλοξενεί και συνομίλησαν με τον Αστέριο Γιακουμή για μερικά λεπτά.

Δείτε βίντεο με όσα συνέβησαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Πανθρακικό:


 Το γκολ και τα highlights της αναμετρησης


 Ξεκινάμε με το πρόγραμμα των αναμετρήσεων και συνεχίζουμε την... αρίθμηση.

Το πρόγραμμα της Κυριακης

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/3
Ξάνθη - Ατρόμητος 15:00 NS2 και Sport24
Αστέρας Τρίπολης - Εργοτέλης 17:15 NS3 και Sport24
Ολυμπιακός - Κέρκυρα 17:15 NS2 και Sport24
Βέροια - Παναθηναϊκός 19:30 NS1 και Sport24

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/3
Πλατανιάς - ΑΕΛ Καλλονής NS1 και Sport24

 Ξάνθη - Ατρόμητος 

 Η Ξάνθη μετά την επικράτηση της επί του Παναιτωλικού με νίκη και επί του Ατρόμητου θα κάνει ένα ακόμα καθοριστικό βήμα για την είσοδο στα πλέι οφ. Φυσικά με διπλό η ομάδα του Νιόπλια που έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο θα εδραιωθεί εκείνη στην πεντάδα.
Ας σημειώσουμε ότι στο πρώτο παιχνίδι το ματς είχε λήξει με 2-0 επί του Ατρόμητου και πως επίσης και οι δυο ομάδες προέρχονται από σπουδαίες νίκες κόντρα σε Παναιτωλικό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα.
Ο καιρος στην Ξανθη audio

 Βέροια - Παναθηναϊκός

Βέροια και Παναθηναϊκός έχουν ένα κοινό στην μεταξύ τους αναμέτρηση την Κυριακή. Και οι δυο ψάχνουν την αντίδραση και την επάνοδο στα θετικά αποτελέσματα. Οι γηπεδούχοι με νέο τεχνικό στον πάγκο, τον μόνιμο Στέφανο Γαϊτάνο, καθώς την Παρασκευή τελείωσε η συνεργασία της ομάδας της Ημαθίας με τον Ισπανό τεχνικό θέλουν να πάρουν κάτι από το ματς με το τριφύλλι γιατί με ήττα μπλέκουν.
Από την άλλη το τριφύλλι καλείται να ξεχάσει και την ήττα από τον Ατρόμητο αλλά και τα όσα έγιναν στην διάρκεια του ματς με την διαιτησία του Δασκαλόπουλου. Οι πράσινοι μπορεί να είναι "άδειοι" όπως δήλωσε και ο Γιάννης Αναστασίου αλλά όσοι παίξουν θα παλέψουν.
Ο καιρος στην Βεροια audio

 Ολυμπιακός - Κέρκυρα 

Είναι γεγονός ότι ο Ολυμπιακός στα τελευταία ματς κερδίζει με το "Ζόρι και τον Τσόρι" οπότε η αναμέτρηση με την Κέρκυρα που θα διεξαχθεί την Κυριακή δίνει την ευκαιρία στους γηπεδούχους για να πάρουν μια νίκη και να την συνδυάσουν με ωραίο θέαμα και πολλά γκολ. Ποιος ξεχνάει άλλωστε την τεσσάρα στον πρώτο γύρο επί των "Φαιάκων".
Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους έχοντας πλέον απαλλαγεί και μαθηματικά από το όποιο άγχος, αν είχαν, μπορούν και αυτοί να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο και να βοηθήσουν στο θέαμα που μπορούν να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο "Γ. Καραϊσκάκης".
Ο καιρος στον Πειραια audio

 Αστέρας Τρίπολης - Εργοτέλης

Το τελευταίο του χαρτί θα παίξει ο Εργοτέλης την Κυριακή κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης σε ότι έχει να κάνει με την υπόθεση παραμονή και αυτό γιατί οι υπόλοιπες ομάδες απομακρύνονται και τα ματς λιγοστεύουν.
Οι Κρητικοί σίγουρα έχουν δύσκολο έργο αλλά και πριν τα παιχνίδια με Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ είχαν δείξει καλά στοιχεία και πήραν το τρίποντο κόντρα στην Βέροια.
Από την πλευρά της η ομάδα της Τρίπολης δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει την είσοδο της στα πλέι οφ και μια νίκη θα κάνει τον Στάικο Βεργέτη θα κάνει τους παίκτες του να αισθάνονται πιο σίγουροι.
Ο καιρος στην Τριπολη audio

 Πλατανιάς - ΑΕΛ Καλλονής
 
Το παιχνίδι που θα κλείσει την 29η αγωνιστική θα είναι τελικός μόνο για τον Πλατανιά με τους γηπεδούχους να υποδέχονται την Καλλονή και να θέλουν μόνο το τρίποντο για να διεκδικήσουν μέχρι τέλος την παραμονή τους στην Super League.
Από την άλλη η ομάδα της Μυτιλήνης έχει εξασφαλίσει την παρουσία της και την επόμενη σεζόν στην μεγάλη κατηγορία αλλά οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου με τίποτα δεν θέλουν να δείξουν εικόνα ανάλογη με αυτή στην Λειβαδιά και να δώσουν δικαίωμα για ψιθύρους.
O καιρος στην Κρητη audio
 
Μεγάλη μάχη για τέσσερις ομάδες για μια θέση στα πλέι οφ
  Μεγάλη μάχη γίνεται για την 5η θέση του πρωταθλήματος που οδηγεί στα πλέι οφ και ακόμα όλα είναι ρευστά και τίποτα σίγουρο με έξι αγωνιστικές να απομένουν. ΠΑΣ Γιάννινα (44), Παναιτωλικός (43), Ατρόμητος (43 και ένα ματς λιγότερο) και SKODA Ξάνθη (43) διεκδικούν την μια θέση καθώς οι Κέρκυρα που έρχεται με (40) δύσκολα μπορεί να φτάσει πιο ψηλά.
Από τις τέσσερις ομάδες την 29η αγωνιστική οι δυο παίζουν μεταξύ τους και το πιο εύκολο έργο ίσως το έχει ο ΠΑΣ και πλέον κάθε πόντος, κάθε νίκη, κάθε ήττα μετράει διπλά.
 
Κερδισμένος μόνο ο Πανιώνιος
  Το μόνο σίγουρο τρίποντο είναι στο χέρι της ομάδας του Πανιωνίου στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής καθώς η ομάδα της Νέας Σμύρνης προσθέτει στο σακούλι της το τρίποντο από την αναμέτρηση με την Νίκη Βόλου. Οι "κυανέρυθροι" φτάνουν στους 35 βαθμούς και ξεμακραίνουν από την υπόθεση παραμονή περιμένοντας να τους "κάτσουν" και τα αποτελέσματα.
Χωρίς να αγωνιστούν μπορούν να βάλλουν και άλλη ομάδα, την Βέροια (34), από κάτω τους και φυσικά να αρχίζουν να κάνουν τα σχέδια τους για την επόμενη χρονιά τους στην Super League.

Δεν υπάρχουν σχόλια: