moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Super League:Τα αποτελεσματα της 28ης αγωνιστικης (pics&videos)


Super League:Τα αποτελεσματα της 28ης αγωνιστικης (pics&videos)



Προσπαθησαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για άλλη μία εβδομάδα χωρίς να έχουν τη στήριξη των οπαδών τους οι παίκτες των ομάδων της Σούπερ Λίγκας.
 Παρολα αυτα οι ομαδες και οι ποδοσφαιριστες εκαναν οτι μπορουσαν για να προσφερουν ...τηλεοπτικο θεαμα
 Δειτε αναλυτικα οσα συνεβησαν στις αναμετρησεις του ΣαββατοΚυριακου
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Σάββατο 14/3


Λεβαδειακός-Νίκη Βόλου (-)

Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-2

Ο Παναθηναϊκος επικράτησε εύκολα 2-0 του Εργοτέλη και συνεχίζει μέχρι τελικής πτώσης για το πρωτάθλημα.
 
Φέρτε του τον επόμενο!
Ο Μπεργκ (31’) με το 11ο φετινό του τέρμα και ο Ατζαγκούν (40’) υπέγραψαν το διπλό του τριφυλλιού στο πρώτο μέρος, χαλαρά και… ήρεμα βγήκε το δεύτερο. Οι πράσινοι έστω και προσωρινά ανέβηκαν στην κορυφή με 61 βαθμούς (εκκρεμεί βέβαια η τελεσίδικη απόφαση για το -3 μετά την έφεση), όντας στο +3 απ 'τους ερυθρόλευκους που έχουν και δύο ματς λιγότερα.

Το ματς:
 Υπάρχει το κλισέ που μιλάει για «νόμο του ποδοσφαίρου», πως θα τιμωρηθείς όταν χάνεις ευκαιρίες. Υπάρχει όμως και η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Και στο Παγκρήτιο επιβεβαιώθηκε το δεύτερο, με το… μονότερμα του τριφυλλιού να αποδίδει καρπούς. Στο 30’, λοιπόν, βγήκε η κάθετη για τον Μπεργκ (δεν μπόρεσε να κόψει ο Ρέντζας) και ο «τρελοΣουηδός» με όμορφο τελείωμα έλυσε το γόρδιο δεσμό, «ματώνοντας» για 11η φορά εστία αντιπάλου στο φετινό πρωτάθλημα. Η ανωτερότητα, όμως, των πράσινων… έπρεπε να «επικυρωθεί» και δεύτερη φορά. Όπως κι έγινε λίγο πριν την εκπνοή, όταν ο Ατζαγκούν έβαλε… τρελά φάλτσα στην «βολίδα» του, ο Καβουσάκης ήταν κρύος (μόλις είχε μπει στον αγώνα) και το 2-0 έδειχνε -και βάσει εικόνας- να σφραγίζει το διπλό.

inner

Όσο δυναμικά τέλειωσε το πρώτο μέρος, άλλο τόσο ξεκίνησε και στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός. Που χωρίς πολλά-πολλά απείλησε δις με τα μονοκόμματα σουτ των Δώνη και Πέτριτς να μην βρίσκουν… πλεκτό. Ανέκαθεν απ’ τους παίκτες περιμένεις να παίζουν στο… όριο. Κακά τα ψέματα, όμως, με τη δεδομένη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους συλλόγους, με το σαφέστατο προβάδισμα που είχαν αποκτήσει οι πράσινοι, ήταν λογική μια μίνι «χαλάρωση» και διαχείριση. Μια χαλάρωση που έδωσε δικαιώματα για περίπου 10 λεπτά στον Εργοτέλη να πιέσει, να ψάξει… κάτι, να βγει απ’ το… καβούκι του. Όχι βέβαια πως ο Στιλ ένιωσε κάποια ιδιαίτερη απειλή…
 
Ο Αναστασίου προς στιγμήν έβαλε τις φωνές απ’ τον πάγκο, ζήτησε να ξαναπάρουν τα πάνω τους οι παίκτες του, αλλά καλώς ή κακώς το ματς είχε… σβήσει. Είχε τελειώσει. Και οι 22 ποδοσφαιριστές στο Παγκρήτιο περίμεναν καρτερικά το σφύριγμα του διαιτητή, αφού μάλλον με αγγαρεία έμοιαζε το τελευταίο τέταρτο. Το σκορ δεν άλλαξε για τον Παναθηναϊκό που έφτασε άνετα και εύκολα στο 2-0 επί του Εργοτέλη, με τον Νίνη να χάνει την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ -λίγη ώρα αφότου μπήκε στο ματς.

Εργοτέλης: Σαράνοφ (36’ λτ Καβουσάκης), Ρέντζας, Λουβιόν, Γκοργκς, Πίτσος, Γκέντσογλου, Κοζορώνης, Καζναφέρης, Ουλά, Χαλκιαδάκης (66’ Ολαϊτάν), Σολάρι (57’ Τζιλάς)

Στον πάγκο των Κρητικών:Λυκογιάννης, Φιντέλεφ, Μποέ, Χαντί

Παναθηναϊκός: Στιλ, Νάνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Δώνης (86’ Νίνης), Λαγός (79’ Μέντες), Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (55’ Μαυρίας), Μπεργκ, Πέτριτς

Στον πάγκο των πράσινων: Κοτσόλης, Χουχούμης, Καρέλης, Μπούρμπος


Ατρόμητος-Πανθρακικός 2-0

Επιστροφή στις επιτυχίες για τον Ατρόμητο, που επικράτησε 2-0 του Πανθρακικού. Πανέμορφο γκολ από τον Μαρσελίνιο με το οποίο άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη. Αδικία για Ιγκόρ προς το φινάλε.

«Μίλησε» η ποιότητα

Δεν γοήτεψε με την απόδοση του, αλλά οι τρεις βαθμοί μετράνε. Ο Ατρόμητος έκαμψε την αντίσταση του «μαχητικού» Πανθρακικού (2-0) στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της 28η αγωνιστικής της Super League.

O Μαρσελίνιο «ζωγράφισε» στο 21’ και ο Ούμπιντες διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του στο 44ο λεπτό και οδήγησαν τους «μπλε» στην τρίτη νίκη σε τέσσερα παιχνίδια στη θητεία του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο της ομάδας, που είχε χάσει με 1-0 από τον Αστέρα στην προηγούμενη αγωνιστική.

inner

Πίεσαν πολύ στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι, που θα μπορούσαν να είχαν μειώσει, ενώ κακώς δεν μέτρησε τέρμα στο 78’, όταν ο Ιγκόρ έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα από κανονική θέση, αλλά ο βοηθός είχε αντίθετη άποψη.

Το ματς

Ο Νίκος Νιόπλιας άφησε εκτός αρχικού σχήματος Πίτου Γκαρσία και Μπρίτο, αλλά επέλεξε ήταν αρκετά επιθετικογενείς παίκτες, δείχνοντας ότι επιδιώκει να «καθαρίσει» από νωρίς. Απρόσμενα όμως, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά από τον αντίπαλο τους, που ναι μεν έπαιζε στην έδρα του, αλλά χωρίς οπαδούς φυσικά, λόγω της γνωστής απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή για κεκλεισμένων των θυρών στην 28η αγωνιστική (όπως και στην 27η).

inner

Πίεσε πολύ στο πρώτο τέταρτο περίπου τους «μπλε» ελέγχοντας απόλυτα το ματς, αν και κάποια μεγάλη ευκαιρία δεν είχε σε αυτό το χρονικό διάστημα, καθώς η τελική επιλογή των παικτών του σε κάποιες καλές επιθέσεις τους, δεν ήταν καλή. Ο Ατρόμητος άφησε πίσω την κακή εκκίνηση και άρχισε να παίρνει μπρος, προειδοποιώντας με τον Δημούτσο στο 11’ που έκανε κακή επιλογή σε καλή αντεπίθεση της ομάδας του, ολοκληρώνοντας τη φάση με άστοχο σουτ.

inner

Ο Μαρσελίνιο έλυσε τον… γόρδιο δεσμό στο 21’ με πανέμορφο σουτ, για το οποίο δεν μπορούσε να κάνει κάτι ο Αθανασιάδη, καθώς η μπάλα πήγε στο… παραθυράκι του και έτσι μπήκε το νερό στ’ αυλάκι. Από εκεί και πέρα οι Περιστεριώτες ανέβασαν πολύ την απόδοση τους στο πρώτο μέρος και πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Οι παίκτες του Πανθρακικού είχαν ένα μικρό ξέσπασμα μέχρι την ανάπαυλα στο πρώτο μέρος, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι ουσιαστικό. Ο Ατρόμητος μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ανωτερότητα του στο 44’ και με συνεργασία Ναπολεόνι-Ούμπιντες και τελική προσπάθεια του δεύτερου διπλασίασαν τα τέρματα τους.

inner

Στο β’ μέρος ο Ατρόμητος έπαιξε από σβηστά έως και… κοιμισμένα και από το 60’ και μετά θα μπορούσε και θα έπρεπε να είχε μειώσει ο Πανθρακικός, καθώς δεν μέτρησε (κακώς) στο 78’ τέρμα του Ιγκόρ, που υποδείχθηκε λανθασμένα σε αντικανονική θέση. Εκτός από αυτό οι παίκτες του Μάνουελ Ρόκα ζόρισαν αρκετά τον αντίπαλο τους από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Έχασε και ο Ατρόμητος, κάποιες ευκαιρίες, που ήρθαν κυρίως μετά από αντεπιθέσεις, αλλά η εικόνα του Πανθρακικού ήταν σε γενικές γραμμές πολύ καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο. Θα μπορούσε κάλλιστα να «τσιμπήσει» κάτι από την αναμέτρηση και σίγουρα το 2-0 δεν λέει την αλήθεια.

inner

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ατρόμητος
(Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Καράσκο (Γκαρσία 65'), Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Κοντοές, Κιβρακίδης, Μαρσελίνιο (Κούρος 77'), Δημούτσος (Μπάλλας 65'), Ουμπίντες, Ναπολεόνι, Νάστος

Στον πάγκο παρέμειναν οι Μπάρκας, Γεωργίου, Μπρίτο, Παπάζογλου.

Πανθρακικός (Ρόκα): Αθανασιάδης, Μελίσσης (Μάρτινς 54'), Τσουμάνης (Ίγκορ 61'), Ποτουρίδης, Τζάνης, Μεχία, Ντιγκινί, Εμπόου, Μπαϊκαρά, Κάσες (Μπάλδα 80'), Βιγιαφάνε

Στον πάγκο οι Πασχαλάκης, Χασομέρης, Μπαλδά, Ρομέου, Σέτι

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς, Ιωάννης Κοντιζάς, Χρήστος Σωτηρόπουλος. Τέταρτος ο Αλεξάνδρος Αρετόπουλος



ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 0-0

Στην άδεια Τούμπα, ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης προσέφεραν μέτριο θέαμα και συμβιβάστηκαν με το «Χ» (0-0).
Ο Μακ τις κλασικές ευκαιρίες του «Δικέφαλου» που τελείωσε με 10 εξαιτίας της αποβολής του Κάτσε. Μόνοι τους το πέρασαν κι αυτό…

 Παίζοντας περισσότερο για να μην… χάσει κι όχι για να νικήσει, ο άτολμος ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης στην άδεια Τούμπα. Χωρίς φαντασία στην επίθεση, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα θυμάται μόνο τις ευκαιρίες που είχε με τον Μακ, πριν η αποβολή του Κάτσε (80') τον αφήσει με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Συμβιβάστηκαν και οι Αρκάδες που δεν ρίσκαραν ιδιαίτερα κι απώλεσαν την ευκαιρία να χτυπήσουν την 3η θέση.

To ματς: 

Ασορτί με τις «παγωμένες» κερκίδες ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημά του. ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης… μονομάχησαν για το ποιος θα φοβηθεί περισσότερο τον άλλον. Και ειδικότερα ο ΠΑΟΚ που έμενε πίσω περιμένοντας, με το πάθημα της Τρίπολης (3-0) να του ‘χει γίνει μάθημα. Σε υπέρμετρο όμως βαθμό…

 inner

Αν δεν είχε και τον Μακ πιθανώς να ήταν εντελώς ακίνδυνος. Ο Σλοβάκος ήταν η βασική απειλή για την αντίπαλη εστία. Αλλά κι αυτός ήταν μόνος και οι προσπάθειές του εύκολα ή δύσκολα περιορίζονταν.
Οι Αρκάδες είχαν την κατοχή, επί της ουσίας όμως αυτό δεν τους προσέφερε τίποτα αφού δεν κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους

 Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, έμοιαζαν να παίρνουν πιο… ζεστά το ματς. Από την πίεση του Περέιρα και τη μεταβίβαση του Αθανασιάση σε σωστό τάιμινγκ, ο Μακ βρέθηκε φάτσα με τον Θεοδωρόπουλο, αλλά έχασε το τετ-α-τετ και την πιο σημαντική ευκαιρία του «Δικεφάλου»…
Κι αποδείχθηκε στην πορεία συνολικά του 90λέπτου! Ήταν μια αναλαμπή, μέχρι το ματς ν' αρχίσει να αποκτά υποτονικό ρυθμό.
Σε μια από τις κλασικές του αντεπιθέσεις, ο Αστέρας είχε εξαιρετικές προϋποθέσεις για να πετύχει γκολ, όμως ο Γιαννιώτας ξέχασε... στ' αποδυτήρια τον αλτρουϊσμό του κι αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Μπαράλες πήγε να τα κάνει όλα μόνος του, σπαταλώντας την ευκαιρία.
 Οι Αρκάδες δεν απείλησαν ούτε στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν βρέθηκαν με αριθμητικό πλεονέκτημα μετά και την αποβολή του Κάτσε και συμβιβάστηκαν με την ισοπαλία...

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 
ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Ρατς, Βίτορ, Κόστα, Σκόνδρας, Μακ, Γκολάσα (87' Κίτσιου), Κάτσε, Νομπόα, Περέιρα (56' Σαλπιγγίδης), Μακ (80' Τζιόλης), Αθανασιάδης.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Λούι, Μουνάφο (90+2' Κουρμπέλης), Ιγκλέσιας, Μάσα, Ρόλε (77' Πάρα), Γιαννώτας (70' Μπαντιμπανγκά), Μπαράλες. Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών) Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Αλεξέας (Κορινθίας) Γήπεδο: Τούμπα

 

ΑΕΛ Καλλονής-Βέροια 4-1

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Δημοτικό Μυτιλήνης"
Διαιτητής: Η. Σπάθας
Βοηθοί: Α. Γρεβένης, Π. Σταθόπουλος
ΑΕΛ Καλλονής (Βλάχος): Χογκ, Τσαμπούρης, Αντέγιο, Κριπιντίρης, Γιορέντε, Κείτά, Καλτσάς, Μανούσος, Λεοζίνιο (87' Άλβες), Χουάνμα (75' Ναβάρο), Πετρόπουλος (90+ Αράς)
Βέροια (Γκρανέρο): Χινάρ, Νέτο, Μαραγκός, Καλί, Βέρτζος (69' Μπαργκάν), Βεργώνης, Μπαλάφας, Καλτσάς, Γεωργιάδης (74' Κάμπορα), Καμπαγιέρο, Μπεν.
Γκολ: 13' Χουάνμα, 17'-71' Λεοζίνιο, 90+ Αντέγιο/16' Καλτσάς
Κάρτες: 25' Χουάνμα, 90' Μανούσος

Η Καλλονή πήρε την τρίτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη της επικρατώντας της Βέροιας με 4-1 αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο σε όλη την διάρκεια του 90λεπτου.
Έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Λεοζίνιο ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης η Καλλονή επικράτησε με 4-1 της Βέροιας και πρόσθεσε τρεις ακόμα πόντους στην βαθμολογική της συγκομιδή ενώ έφτασε στην 10η θέση του πρωταθλήματος. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου.
Από την άλλη η Βέροια του Γκρανέρο ήταν απειλητική μόνο στο πρώτο ημίχρονο και έχασε δίκαια και παρέμεινε έτσι στην 11η θέση με 34 βαθμούς, έξι πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.
Στην Μυτιλήνη έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι καθώς πλην των πέντε γκολ, είχαμε και ένα χαμένο πέναλτι από πλευράς Καλλονής και δυο δοκάρια, ένα για κάθε ομάδα.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλό με τρία γκολ εναλλαγή στο σκορ και αρκετές φάσεις. Στο δεύτερο μέρος η Καλλονή στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης πέτυχε δυο ακόμα τέρματα με τα οποία και έφτασε στο τελικό 4-1.

Τρία γκολ, δυο δοκάρια και ένα χαμένο πέναλτι


  Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα κύλησε χωρίς φάσεις εκατέρωθεν για τις δυο ομάδες και στην πρώτη της καλή στιγμή στο παιχνίδι η Καλλονή άνοιξε το σκορ. Ήταν το 13' όταν ο Καλτσάς από τα δεξιά έκανε την σέντρα και ο Χουάνμα ξέφυγε από την άμυνα της Βέροιας και με προβολή άνοιξε το σκορ.
Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση και ήρθε στο 16' με τον Καλτσά. Ο επιθετικός της Βέροιας εκτέλεσε άψογα ένα φάουλ έξω από την περιοχή νικώντας τον Χογκ καθώς έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι και έφερε το ματς στα ίσια.


  Η Καλλονή όμως πήρε το προβάδισμα με την σέντρα καθώς οι παίκτες των γηπεδούχων άλλαξαν την μπάλα η οποία έφτασε στον Λεοζίνιο ο οποίος από τα 40 μέτρα είδε τον Χινάρ έξω από την εστία του και με ένα καταπληκτικό σουτ τον νίκησε και έγραψε το 2-1.
Έχασε την ευκαιρία ο Χουάνμα
Ένα λεπτό αργότερα η Καλλονή είχε την ευκαιρία για το 3-1 όταν ο Πετρόπουλος μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Νέτο με τον Σπάθα να δείχνει σωστά την άσπρη βούλα. Ο Χουάνμα ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία του Χινάρ με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων όμως να πέφτει να αποκρούει εντυπωσιακά.
Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 25' με τον Καμπαγέρο να βρίσκεται σε θέση βολής από πλάγια αριστερά αλλά να είναι άστοχος στην τελική προσπάθεια.
Δέκα λεπτά αργότερα ο Πετρόπουλος στάθηκε άτυχος. Ο φορ της Καλλονής μπήκε ωραία από τα δεξιά και έκανε το σουτ με την μπάλα να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι του Χινάρ και εν συνεχεία η άμυνα των φιλοξενούμενων έδιωξε.
Η Βέροια απάντησε και πάλι έχοντας και αυτή δοκάρι στο 43'. Ήταν ο Μπεν ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα την περιοχή και δεξιά έκανε το όμορφο πλασέ με την μπάλα όμως να βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χογκ.
Τρεις φάσεις δυο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε και δεν υπήρξαν τόσες πολλές φάσεις με το ματς να μην θυμίζει σε τίποτα την εικόνα του πρώτου μέρους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκε να φτάσουμε στο 70' ώστε να έρθει η πρώτη αξιόλογη φάση. Ο Μπεν ανέλαβε την εκτέλεση ενός φάουλ με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Χογκ.
Ένα λεπτό αργότερα η Καλλονή "κλείδωσε" το ματς και την νίκη με τον Λεοζίνιο να κάνει το 3-1. Ο Βραζιλιάνος έγινε κάτοχος της μπάλας από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή πέρασε σαν σταματημένος τον Βεργώνη και πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.
Κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι με τους γηπεδούχους στην τελευταία φάση της αναμέτρησης να φτάνουν σε ένα ακόμη γκολ με την κεφαλιά του Αντέγιο μετά από κόρνερ από τα δεξιά.

Η φάση του αγώνα

Το 2-1. Δεν πέρασαν ούτε 30'' από την ισοφάριση της Βέροιας και με την σέντρα η ομάδα της Καλλονής πήρε και πάλι το προβάδισμα στο ματς. Ένα σημείο "κλειδί" για την ομάδα της Μυτιλήνης καθώς αν σε εκείνο το σημείο δεν έκανε το 2-1 ίσως τα πράγματα να μην εξελίσσονταν κατά αυτόν τον τρόπο.

Ο διαιτητής

Ο Ηλίας Σπάθας. Πολύ καλή η διαιτησία του διεθνή ρέφερι ο οποίος δεν αντιμετώπισε προβλήματα όπως και οι συνεργάτες του. Το πέναλτι που δίνει είναι σωστό ενώ απέφυγε τα λάθη.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Λεοζίνιο. Ο Βραζιλιάνος μέσος της Καλλονής βρέθηκε σε μεγάλη μέρα. Και τα δυο τέρματα που πέτυχε ήταν πολύ όμορφα και χαρακτηριστικά δείγματα του ταλέντου του. Βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του να φτάσει στην νίκη.

Μας άρεσε

Κόσμος δεν υπήρχε στις εξέδρες αλλά οι Μανούσος και Κριπιντήρης αποφάσισαν να βγουν στις εξέδρες μαζί με τα παιδιά τους και το χαμόγελο των μικρών κοριτσιών ήταν ότι πιο όμορφο πριν την έναρξη της αναμέτρησης.


Δεν μας άρεσε
Η εικόνα της Βέροιας. Σε αντίθεση με τον πρώτο γύρο η ομάδα του Γκρανέρο δεν αποδίδει καλό ποδόσφαιρο σε αυτό το δεύτερο μισό και χάρη στην παρουσία της στον πρώτο γύρο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα όσον αφορά την παραμονή.


Πανιώνιος - Πλατανιάς 0-0

Ο Πανιώνιος, αν και είχε τις περισσότερες ευκαιρίες του αγώνα και ένα δοκάρι με τον Φούντα, έμεινε στο 0-0 με τον Πλατανιά στη Νέα Σμύρνη, διατηρώντας το +1 από τους Χανιώτες στη βαθμολογία.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Γήπεδο Νέας Σμύρνης
Διαιτητής: Ιωάννης Καμπαξής
Βοηθοί: Χασάν Κούλα,  Πολυχρόνης Κωσταράς

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Σιώπης (73' Γκέζος), Τασουλής, Χατζηισαΐας, Μπουμάλ, Μητρόπουλος, Οικονόμου, Αργυρόπουλος, Φούντας (73' Κολοβός), Μπακασέτας (86' Μπούζας), Γιάννου
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Θωμαΐδης): Ολιμπά, Μπανανά, Κουλιμπαλί, Δημήτρης, Μαχαμάτ, Ζαραδούκας, Τετέ, Ζιλβάν (45'+2' Μενδρινός), Κάσιο (61' Αποστολόπουλος), Γκαβιλάν (83' Μιλούνοβιτς), Τόρες

Γκολ: -
Κάρτες: 35' Μπακασέτας, 37' Ζαραδούκας, 93' Αποστολόπουλος
Μπορεί ο Πανιώνιος να είχε τις ευκαιρίες κόντρα στον Πλατανιά, αλλά του έλειψε η ουσία. Οι δυο ομάδες έμειναν στο "στείρο" 0-0 στην άδεια -λόγω της γνωστής τιμωρίας- Νέα Σμύρνη και συνεχίζουν τη μάχη της παραμονής μετά και το πέρας της 28ης αγωνιστικής της Super League.
Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, κυρίως στο πρώτο μέρος, είχε τις φάσεις για να σκοράρει με αποκορύφωμα το δοκάρι του Φούντα στο 31', την ώρα που οι Χανιώτες κυνήγησαν πρωτίστως την ισοπαλία και τα κατάφεραν, διατηρώντας ανέπαφη την εστία τους.
Οι "κυανέρυθροι" είχαν 16 τελικές προσπάθειες έναντι μόλις τριών του Πλατανιά, πίεσαν για το τρίποντο, είχαν καλύτερη εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά αυτό δεν έφτανε για να φύγουν νικητές από τον αγωνιστικό χώρο. Πλέον, έχουν 29 βαθμούς, έναν περισσότερο από τους Κρητικούς και το άγχος παραμένει και για τις δυο ομάδες.
Να πούμε πως στο γήπεδο βρέθηκε και ο Γιώργος Παράσχος, ο οποίος θέλησε να δει από κοντά την ομάδα της Κρήτης, που θα είναι ο επόμενος σταθμός της προπονητικής του πορείας, αφού υπάρχει προφορική συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές.



Ανασκόπηση αγώνα

Ο Πανιώνιος είχε τις εντυπώσεις, αλλά όχι την ουσία στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Πλατανιά. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας από το πρώτο λεπτό, δέκα τελικές προσπάθειες έναντι μιας των Κρητικών και ένα δοκάρι, παρ' όλα αυτά το 0-0 δεν άλλαξε και άφηνε τα πάντα ανοιχτά για το β' μέρος.
Με το... καλημέρα οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία και έδειξαν τις ορέξεις τους, όταν στο 3' ο Γιάννου αστόχησε από το ύψος της περιοχής, ενώ παρόμοια κατάληξη είχε και το σουτ του Μπακασέτα από πλάγια θέση με την συμπλήρωση 15 λεπτών. Στο 19', ο Μπανανά με σωτήριο τάκλιν απομάκρυνε σε κόρνερ προτού ο Μπουμάλ σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από γύρισμα του Γιάννου, για να ισορροπήσουν στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι και να έχουν την πρώτη σοβαρή επίσκεψη στο μισάωρο, όταν ο Γκαβιλάν δοκίμασε τα αντανακλαστικά του -θεατή ως τότε- Παπαδόπουλου.
Ο -άκρως δραστήριος- Φούντας είχε δοκάρι στο 31' έπειτα από μακρινό δεξί σουτ, ενώ στο 40' ο Ολιμπά μπλόκαρε το σουτ του Μπουμάλ, κρατώντας το μηδέν στην εστία του. Οι "κυανέρυθροι" είχαν πολλές φάσεις, ήταν διαρκώς στην επίθεση, όμως δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.
Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν όπως το πρώτο αναφορικά με το θέαμα, με τον Πλατανιά να έχει κλείσει καλύτερα τους διαδρόμους για την εστία του Ολιμπά και να καταφέρνει να πάρει στο τέλος τον ένα βαθμό. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά αδυνατούσε να φτιάξει τις μεγάλες φάσεις.
Ένα σουτ του Αργυρόπουλου στο 57' από πλάγια θέση βρήκε σε σωστή θέση τον Ολιμπά, ενώ όσο κυλούσαν τα λεπτά ήταν ξεκάθαρος ο στόχος των φιλοξενούμενων να κρατήσουν το μηδέν και να "χτυπήσουν" σε κάποια κόντρα. Παρά τις αλλαγές του Ουζουνίδη, η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, ούτε και το αποτέλεσμα, με τη λευκή ισοπαλία να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Καμπαξή.


 

Η φάση του αγώνα

Αναμφίβολα, το δοκάρι του Ταξιάρχη Φούντα στο 31ο λεπτό, που ήταν και η κορυφαία της αναμέτρησης. Ο νεαρός άσος σούταρε με το δεξί έξω από την περιοχή, πήγε να αιφνιδιάσει τον Ολιμπά που ήταν εκτός εστίας, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί του δοκάρι.

Ο διαιτητής

Ο Ιωάννης Καμπαξής προσπάθησε να μοιράσει "το καρπούζι στη μέση", ήταν κοντά στις φάσεις και δεν επηρέασε με τα σφυρίγματά του την εξέλιξη του αγώνα. Βέβαια, δεν είχε και την πολύ δύσκολη φάση να διαχειριστεί και πέρασε απαρατήρητος.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Μας άρεσε ο Ταξιάρχης Φούντας, ειδικά στο πρώτο μέρος. Είχε το δοκάρι του Πανιωνίου με ένα εξαιρετικό σουτ με το δεξί στο 31', γύρισε ωραία την μπάλα στον Μπακασέτα έπειτα δική του ενέργεια στο 15' και γενικά ήταν δραστήριος και ορεξάτος στο παιχνίδι. Στο 73', παραχώρησε την θέση του στον Κολοβό.

 Μας άρεσε Ο Πανιώνιος του πρώτου μέρους ήταν πολύ καλός και θα μπορούσε να έχει βάλει τουλάχιστον ένα γκολ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά από την αρχή του αγώνα, πίεσαν τον Πλατανιά, είχαν αρκετές φάσεις, αλλά τους έλειψε η ουσία, δηλαδή το γκολ. Πάντως, οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν ορεξάτοι, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Δεν μας άρεσε

Η άχαρη εικόνα του γηπέδου της Νέας Σμύρνης που δεν είχε καθόλου κόσμο λόγω της γνωστής τιμωρίας. Ήταν πολύ καλές οι καιρικές συνθήκες και θα πήγαιναν οι φίλοι του Ιστορικού σε αυτό το κρίσιμο ματς. Είναι πάντα κρύο ένα γήπεδο χωρίς θεατές να δίνουν το δικό τους... χρώμα στο παιχνίδι.



Κέρκυρα - ΟΦΗ 4-1

Κέρκυρα

Τέσσερα πέναλτι, εκ των οποίων τα δύο εύστοχα, μία αποβολή, δύο δοκάρια και πέντε γκολ. Η Κέρκυρα νίκησε 4-1 τον ΟΦΗ σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο νησί του Ιονίου και πραγματοποίησε ένα ακόμα βήμα για την παραμονή.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας
Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Δήμος Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών)
4ος: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Μανωλάς, Βενέτης, Ντιμιτρόφσκι, Γκόμεζ, Καρντόσο (69' Γωργακόπουλος), Ανδρεόπουλος, Κόντος, Γκαζαριάν (76' Κρητικός), Μαρτκόβσκι (60' Λεάλ), Καϊκούτ.
ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Λορία, Μπολάκης, Κάλαϊτζιτς, Μακρής, Δαμιαμάκης, Λαμπρόπουλος, Μαραθιανός, Περογαμβράκης, Ροβίθης, Μανιδάκης, Τζορτζ (46' λ. τρ. Φαζός)

Γκολ: Κόντος (21', πεν. 58'), Ανδρεόπουλος (55'), Γκόμεζ (73') - Τζορτζ (πεν. 31')
Κάρτες: Βενέτης (31'), Γκαζαριάν (74'), Ντιμιτρόφσκι (88') - Ροβίθης (36'), Κάλαϊτζιτς (58')
Κόκκινη: Ροβίθης (41')

Δεύτερο σερί νίκη για την Κέρκυρα στη Superleague και ένα ακόμα πολύ σημαντικό βήμα παραμονής στην κατηγορία. Οι Φαίακες έφτασαν εύκολα στο 4-1 επί του ΟΦΗ, ο οποίος είναι που είναι διαλυμένος, κλήθηκε να παίξει από το 41' με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Ροβίθη. Κατά κράτος ανώτεροι οι ''κυανέρυθροι'', άσχετα αν το ημίχρονο έληξε στο 1-1.
Για τον ΟΦΗ η συμμετοχή στη Superleague είναι τυπική διαδικασία. Πέμπτη σερί ήττα για το σύνολο του Νίκου Αναστόπουλου, που δεν έχει καμία τύχη να μείνει στην κατηγορία. Αξιέπαινη η προσπάθεια όσων έχουν απομείνει, αλλά η ομάδα συνεχίζει να διασύρεται αγωνιστικά.

Ανασκόπηση αγώνα

Το γρήγορο γκολ έψαξε η Κέρκυρα για να φύγει το άγχος. Η πίεση ασκήθηκε από την αρχή, αλλά οι Γκόμεζ, Μανωλάς και Καϊκούτ αστόχησαν στις προσπάθειες που επιχείρησαν. Τελικά ο δρόμος για τα δίχτυα των Κρητικών βρέθηκε στο 21'. Ο Λαμπρόπουλος έριξε στο έδαφος τον Κόντο. Ο Λορία ''έπιασε'' το πέναλτι που εκτέλεσε ο Γκόμεζ, ωστόσο ο Κόντος πήρε το ριμπάουντ και έγραψε το 1-0! Μεγάλη φάση για το 2-0, όταν από κοντά ο Γκαζαριάν έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Γεωργιανού γκολκίπερ.
Στην πρώτη φορά που ο ΟΦΗ πάτησε περιοχή, ευτύχησε να σκοράρει. Στο 30' ο Βενέτης ανέτρεψε τον Μακρή και ο Τζορτζ ισοφάρισε σε 1-1. Και δεύτερο πέναλτι πήραν οι γηπεδούχοι, στο 42', για ανατροπή του Ροβίθη στον Κόντο, που είχε ως αποτέλεσμα να αποβληθεί ο άσος των Κρητικών. Ο Καϊκούτ είδε τον Λορία να αποκρούει και να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι! Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.
Το μοτίβο δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. ''Σφυροκόπημα'' από την Κέρκυρα που απέδωσε καρπούς στο 55'. Ο Ανδρεόπουλος με ωραίο πλασέ βρήκε δίχτυα, ενώ στο 58' ο Καλογερόπουλος έδωσε εκ νέου πέναλτι στους Φαίακες, στο 58'. Ο Κόντος ευστόχησε και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1. Το 4-1 πέτυχε στο 73' ο Γκόμεζ με πλασέ μέσα από την περιοχή, από σέντρα του Κόντου.

Η φάση του αγώνα

Η αποβολή του Ροβίθη έκρινε το ματς πριν από την... ώρα του. Επί της ουσίας εκεί ο ΟΦΗ... καταδικάστηκε και αν είχε ελπίδες για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, εκεί όλες εξανεμίστηκαν. Μια κουρασμένη ομάδα με αριθμητικό μειονέκτημα από το 41' ήταν αδύνατο να αντισταθεί μέχρι τέλους.

Ο διαιτητής

Ο διαιτητής Καλογερόπουλος καταλόγιζε με ευκολία φάουλ και από τη μία και από την άλλη πλευρά. Πήρε ως επί το πλείστον σωστές αποφάσεις, αν και το πέναλτι που κέρδισε ο Μαρκόβσκι από τον Κάλαϊτζιτς φάνηκε να είναι τραβηγμένο.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Αλέξανδρος Κόντος. Άνοιξε το σκορ για την Κέρκυρα, έβαλε το τρίτο γκολ και αποτέλεσε μόνιμο μπελά για τα μετόπισθεν του ΟΦΗ. Ένας ποιοτικός Έλληνας ποδοσφαιριστής που έχει βοηθήσει πολύ σημαντικά φέτος την ομάδα του στη Superleague.

Μας άρεσε

''Γεμάτο'' το ματς στο νησί του Ιονίου. Σπάνιο να βλέπεις να δίνονται τέσσερα πέναλτι, να χάνονται δοκάρια και γενικά ένα σωρό ευκαιρίες. Σε αυτό, ασφαλώς, βοήθησε και ο ΟΦΗ, που μέχρι ένα σημείο οι δυνάμεις των παικτών τελείωσαν και η Κέρκυρα έκανε... πάρτι στο γήπεδο.

Δεν μας άρεσε

Η εικόνα του ΟΦΗ. Όπως στα περισσότερα ματς, αντέχει έως ένα σημείο και μετά καταρρέει. Είναι κρίμα να διασύρεται έτσι η ομάδα του Ηρακλείου. Λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Τζορτζ δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος μετά τον τραυματισμό του και για να μη μείνει με εννέα παίκτες η ομάδα, ο Νίκος Αναστόπουλος του ζητούσε να αντέξει μέχρι την ανάπαυλα.

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 0-0


Παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, ΠΑΣ και Παναιτωλικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι δίχως τέρματα στους "Ζωσιμάδες", για την 28η αγωνιστική της Super League.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Ζωσιμάδες"
Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας (ΕΠΣ Δράμας)
Βοηθοί: Νεκτάριος Παστρωμάς (ΕΠΣ Δ. Αττικής), Ιωάννης Σίπκας (ΕΠΣ Πέλλας)

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Χαρίσης, Τσάβες (82' Γιάκος), Κοροβέσης, Ίλιτς, Μανιάς.
Παναιτωλικός (Χάβος): Ράφαελ, Μύγας, Ετζενγκουέλε, Κούσας, Σκαραμοτσίνο, Γοδόι, Λάζαρ (56' Κουτρουμάνος), Φωτάκης (83' Ρουσκουγιέδα), Μαρτίνες (68' Θεοδωρίδης), Καπέλ, Μορένο.

Γκολ: -/-
Κάρτες: 31' Τζημόπουλος, 86' Κοροβέσης / 75' Σκαραμοτσίνο

Σε ένα ντέρμπι για την κατάκτηση της 4ης θέσης στην βαθμολογία, ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό στους "Ζωσιμάδες" και μετά από ένα 90λεπτο με καλό ρυθμό και φάσεις μπροστά από τις εστίες των Βελλίδη και Ράφαελ, το τελικό 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.
Ο Παναιτωλικός έφτασε πρώτος κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος, ωστόσο ατύχησε να πέσει πάνω σε ένα εξαιρετικό Βελλίδη που ήταν φύλακας - άγγελος για την εστία του ΠΑΣ.
Οι γηπεδούχοι είχαν τις δικές τους καλές στιγμές στο ματς, ωστόσο δεν ευτύχησαν να φτάσουν στην επίτευξη ενός γκολ που θα τους έδινε το τρίποντο. Σε γενικές γραμμές η ισοπαλία στους "Ζωσιμάδες" κρίνεται δίκαιη, έπειτα από ένα ματς που κράτησε το ενδιαφέρον του έως το τέλος.

Ανασκόπηση

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε ορεξάτος την αναμέτρηση και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά. Φάσεις έφτιαξαν οι φιλοξενούμενοι αλλά τους έλειψε το γκολ, την στιγμή που ο ΠΑΣ προσπαθούσε να μπει στον ρυθμό του αγώνα.
Στο 7' από φάουλ του Μαρτίνες ο Μορένο βγήκε φάτσα με τον Βελλίδη, ωστόσο ο γκολκίπερ του ΠΑΣ έκανε μια σωτήρια επέμβαση από το 1 μέτρο, κρατώντας το μηδέν για την εστία του. Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι σώθηκαν από το αριστερό δοκάρι, στην προσπάθεια του Μαρτίνες εκτός περιοχής.
Αυτό ήταν το 12ο (!) φετινό δοκάρι για τον Παναιτωλικό, ο οποίος έχει τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στη Super League. Μορένο και Μαρτίνες είχαν δύο ακόμη καλές ευκαιρίες να σκοράρουν στο 17' και το 36' αντίστοιχα, αλλά δεν τα κατάφεραν.
Από το 20ο λεπτό ο ΠΑΣ άρχισε σταδιακά να ισορροπεί το παιχνίδι και είχε τις δικές του καλές στιγμές στο ματς, όμως δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, με κορυφαία στιγμή την χαμένη ευκαιρία του Ίλιτς στο 37' που πλάσαρε μόλις άουτ από πλάγια θέση εντός περιοχής. Χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο στους "Ζωσιμάδες".
Με ένα σουτ του Τσάβες στο 50', που πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Ράφαελ, ξεκίνησε η επανάληψη. Ο Παναιτωλικός κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα στην μεσαία γραμμή, ωστόσο η άμυνα του ΠΑΣ έβρισκε τον τρόπο να κρατά τους κινδύνους μακριά από την εστία του Βελλίδη, που ήταν σε ετοιμότητα όσες φορές χρειάστηκε.
Οι γηπεδούχοι με ιδιαίτερα δραστήριους τους Τσάβες και Κοροβέση, κατάφεραν από το 60 και μετά να πλησιάσουν απειλητικά την περιοχή των φιλοξενούμενων, όμως πότε η αστοχία και πότε οι σωστές τοποθετήσεις του Ράφαελ, κράτησαν τον ΠΑΣ μακριά από το γκολ.
Στο 88' ο Βελλίδης δεν αιφνιδιάστηκε στην σέντρα-σουτ του Σκαραμοτσίνο, ολοκληρώνοντας με μια ακόμη σωτήρια επέμβαση την εξαιρετική παρουσία του στην αναμέτρηση. Δίχως τέρματα ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στους "Ζωσιμάδες".

Η φάση του αγώνα

Αυτή στο 7ο λεπτό, όταν ο Μορένο από το 1 μέτρο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βελλίδη, με τον γκολκίπερ του ΠΑΣ να πιστοποιεί τα εξαιρετικά αντανακλαστικά του διώχνοντας σε κόρνερ.

Ο διαιτητής

Δύσκολη η φάση του 66' που ο Παναιτωλικός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι του Βελλίδη στον Μορένο. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων φαίνεται να τσιμπάει την μπάλα και να πέφτει μετά την σύγκρουση του με τον γκολκίπερ του ΠΑΣ. Ο Κύζας υπέδειξε επιθετικό φάουλ. Κατά τα άλλα η διαιτησία του ήταν σωστή, κάνοντας χρήση των κανονισμών με ίδια φιλοσοφία για τις δύο ομάδες.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Μάρκος Βελλίδης πραγματοποιεί μια πολύ καλή σεζόν με την φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας καταγράψει συνολικά μια σειρά εντυπωσιακών και σωτήριων επεμβάσεων. Εξαιρετικός απέναντι και στον Παναιτωλικό με την συνολική του παρουσία στο 90λεπτο των "Ζωσιμάδων".

Μας άρεσε

Ο Νίκο Μαρτίνες του Παναιτωλικού έκανε ένα ακόμη καλό παιχνίδι, έβγαλε σε θέση βολής τους συμπαίκτες του, ενώ ο ίδιος ατύχησε εις διπλούν (δοκάρι και Βελλίδης του στέρησαν το γκολ σε 2 περιπτώσεις). Δεν είναι σύμπτωση πως μετά την έξοδο του από τον αγωνιστικό χώρο λόγω τραυματισμού, ο Παναιτωλικός δυσκολεύτηκε αρκετά στο δημιουργικό κομμάτι.

Δεν μας άρεσε

Η εικόνα με τις άδειες κερκίδες σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι, όπου δύο πολύ καλές ομάδες πάλεψαν για τη νίκη έως το τέλος, έχοντας παράλληλα και ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο. Ένα μέτρο αντιμετώπισης (;) της βίας που πληγώνει περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ολυμπιακός - Skoda Ξάνθη 2-0

Με τους Ντομίνγκες (57') και Αφελάι (69') να σκοράρουν ο Ολυμπιακός επικράτησε έστω και δύσκολα με σκορ 2-0 της Ξάνθης. Ο Ρομπέρτο απέτρεψε βέβαιη ισοφάριση στο 67' σε προσπάθεια του Καπετάνου.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Νικόλαος Γεωργαράκος (ΕΠΣ Αθηνών), Χρυσούλα Κουρομπύλια (ΕΠΣ Δ. Αττικής)

Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς (83' Εντινγκά), Κασάμι, Αφελάι, Ντοσεβί (75' Φορτούνης), Ντομίνγκες, Χάρα (75' Μπενίτες).

Skoda Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Γκομσί, Μπέρτος (53' Μπαξεβανίδης), Σολτάνι, Λουσέρο, Παπάζογλου, Ομπόντο, Παπαστεριανός (60' Βασιλακάκης), Κλέιτον, Καπετάνος (73' Ράνος), Καρυπίδης.

Γκολ: 57' Ντομίνγκες, 69' Αφελάι /
Κάρτες: 89' Σαλίνο / 21' Μπέρτος, 45+1' Ομπόντο, 48' Παπαστεριανός, 62' Σολτάνι, 81' Κλέιτον

"Αρχηγέ περαστικά, γρήγορα κοντά"
Μπροστά από την Θύρα 7 υπήρχε ένα άσπρο πανό με κόκκινα γράμματα για τον Μανιάτη. Το πανό αυτό τόνιζε τα εξής: "Αρχηγέ περαστικά, γρήγορα κοντά. Θύρα 7"



Έτσι ο κόσμος του Ολυμπιακού έστειλε το μήνυμά του προς τον αρχηγό του συλλόγου παρότι το ματς με την Ξάνθη είναι κεκλεισμένων των θυρών. 


Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα όμως και οι συμπαίκτες του έστειλαν τις ευχές τους. Αρχικά βγήκαν στο γήπεδο με ζακέτες. Βγάζοντάς τις φορούσαν άσπρα μπλουζάκια που έγραφαν "Αρχηγέ γερά. Γρήγορα κοντά" και που είχαν πάνω το νούμερο 2. Φωτογραφήθηκαν με αυτά στέλνοντας μήνυμα ενότητας για την ομάδα.
Δειτε το video

Ανασκόπηση

Στο κρύο, εξαιτίας του καιρού αλλά και της εικόνας των άδειων κερκίδων, "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ο Ολυμπιακός καλούνταν να ξεπεράσει το εμπόδιο της πάντα υπολογίσιμης Ξάνθης, που βρίσκεται στο κυνήγι της 5ης θέσης στο πρωτάθλημα αλλά και στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας μαζί με τους "ερυθρόλευκους", τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Ηρακλή.
Η εικόνα της αναμέτρησης δεν διέφερε από το ξεκίνημα της σε σχέση με τα περισσότερα εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού. Οι φιλοξενούμενοι είχαν όλους τους παίκτες πίσω από την μπάλα, με σκοπό αφενός να αμυνθούν αποτελεσματικά κλείνοντας χώρους και αφετέρου να απειλήσουν σε περίπτωση κόντρας.
Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους είχαν την πρωτοβουλία στον αγωνιστικό, την οποία ωστόσο συνόδευαν από μια φλύαρη υπεροχή που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να μεταφράσουν σε ευκαιρίες.
Ο Ολυμπιακός έπασχε στο δημιουργικό κομμάτι, ειδικότερα από την στιγμή που μόνο ο Ντομίνγκες επιχειρούσε να παίξει κάθετα και οι Αφελάι, Ντοσεβί, Χάρα αδυνατούσαν να συνδυαστούν σωστά ή να ανησυχήσουν τους αντιπάλους τους με προσωπικές ενέργειες. Με... συνοπτικές διαδικασίες και ουσιαστικά μηδέν φάσεις έκλεισε το πρώτο 45λεπτο στο Φάληρο με τις δύο ομάδες κολλημένες στο 0-0.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης και μετά από αναμπουμπούλα στην περιοχή της Ξάνθης, ο Κασάμι έκανε ένα γυριστό από δύσκολη γωνία, που βρήκε τον Κυριακίδη σε ετοιμότητα και τον Μιλιβόγεβιτς να μην μπορεί στο ριμπάουντ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Η Ξάνθη αμυνόταν αποτελεσματικά αλλά δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της με συνέπεια να βρίσκεται σε παθητική στάση την περισσότερη ώρα του παιχνιδιού.
Ο Ολυμπιακός έστω και χωρίς να απειλεί ευθέως αύξανε σταδιακά την πίεση του και στο 57' από ασίστ του Ντοσεβί ο Ντομίνγκες από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ο Αργεντίνος γιόρτασε με αυτό τον τρόπο την ανανέωση της συνεργασίας του με τους "ερυθρόλευκους" για τα επόμενα 2 χρόνια.
Δέκα λεπτά αργότερα οι Ακρίτες έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Καπετάνος βρέθηκε φάτσα με τον Ρομπέρτο αλλά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού έσωσε την εστία του από βέβαιη παραβίαση.
Και σαν μην έφτανε αυτό για την Ξάνθη, μερικά δευτερόλεπτα αργότερα ο Αφελάι έκλεψε την μπάλα από τον Καρυπίδη και πλάσαρε ιδανικά τον εξερχόμενο Κυριακίδη για το 2-0 στο 69'. Σκορ που δεν άλλαξε μέχρι την λήξη της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο τρίποντο έστω και αν ζορίστηκε από την Ξάνθη για περίπου 1 ώρα αγώνα.

Η φάση του αγώνα

Αυτή στο 67ο λεπτό, όταν η Ξάνθη στην καλύτερα οργανωμένη επίθεση της στο ματς βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Ρομπέρτο ύψωσε τείχος μπροστά από τον Καπετάνο επεμβαίνοντας σωτήρια. Φάση που θα μπορούσε να αλλάξει την ιστορία του αγώνα αν αναλογιστεί κανείς πως δύο λεπτά αργότερα ήρθε το 2-0 από τον Αφελάι.

Ο διαιτητής

Σφύριξε αρκετές φορές για φάουλ μην αφήνοντας το παιχνίδι να πάρει ρυθμό, ενώ έκανε εκτεταμένη χρήση της κίτρινης κάρτας (6 συνολικά - οι 5 στους φιλοξενούμενους). Δεν χρειάστηκε να διαχειριστεί κάποια δύσκολη φάση. Το σημαντικότερο είναι πως δεν έπαιξε ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Τσόρι Ντομίνγκες ήταν αυτός που σε όλο το ματς προσπαθούσε να βάλει σε μια τάξη το παιχνίδι της ομάδας του και να δώσει ρυθμό από την μέση και μπροστά. Κινήθηκε σαν φορ στην σέντρα του Ντοσεβί και με το γκολ του έδιωξε το άγχος από τα πόδια των συμπαικτών του, ανοίγοντας τον δρόμο στον Ολυμπιακό για την τελική επικράτηση.

Μας άρεσε

Η κίνηση των παικτών του Ολυμπιακού να παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο με μπλουζάκια που έστελναν μήνυμα στήριξης στον Γιάννη Μανιάτη που υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο ματς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Δεν μας άρεσε

Ο Φράνκο Χάρα ήταν ο ήρωας του προημιτελικού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, σκοράροντας στο 89' δίχως προηγουμένως να έχει κάνει αισθητή στο παραμικρό την παρουσία του στο ματς. Με την εικόνα που είχε κόντρα στην Ξάνθη ουσιαστικά επιβεβαίωσε πως απλά ήταν μια στιγμή δόξας το γκολ του απέναντι στον "Δικέφαλο".
 Ελάχιστες σωστές ενέργειες από τον Αργεντίνο στα 75 λεπτά που έμεινα στο χορτάρι, χωρίς να ανησυχήσει ουσιαστικά τους στόπερ της ακριτικής ομάδας.

Δειτε το βιντεο με τα γκολ Τσορι και Αφελαι

Δεν υπάρχουν σχόλια: