moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Super League:Τα αποτελεσματα της 27ης αγωνιστικής (pics&videos)


Super League:Τα αποτελεσματα της 27ης αγωνιστικής (pics&videos)


Μπορει να μην υπηρχαν οπαδοι στα Ελληνικα γηπεδα μετα την αποφαση του Υφ.Αθλητισμου Σταυρου Κοντονη και μετακινησεις οπαδων αλλα ειχαμε μαχες για την παραμονη στην κατηγορια ειχαμε ομως συλαλητηριο διαμαρτυριας του Παναθηναικου για την τιμωρια που του επιβληθηκε για τα αισχη της Λεωφορου ,ειχαμε αναβολη επ αοριστον λογω των δυσμενων καιρικων συνθηκων και της ακαταληλοτητας του γηπεδου του Πανθρακικου στην Κομοτηνη και αναμενεται απο την επομενη αγωνιστικη μεγαλυτερο βαβμολογικο ενδιαφερον για τις ομαδες που θα συνεχισουν στην κατηγορια και σε αυτες που θα πεσουν.

Αναλυτικα τα αποτελεσματα

Σάββατο 7 Μαρτίου

Νίκη Βόλου – ΠΑΣ Γιάννινα (3-0 αα.)

Βέροια – Εργοτέλης 0-1 

«Χρυσό» τρίποντο στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στη Super League πήρε ο Εργοτέλης, φεύγοντας με το 1-0 από τη Βέροια και συνεχίζει να ελπίζει.

Επιστροφή στις νίκες για τον Εργοτέλη μετά από έναν μήνα και ύστερα από μόλις έναν βαθμό συγκομιδή στα τελευταία τρία ματς. Η επιστροφή του Γιάννη Ταουσιάνη στον πάγκο των Κρητικών συνδυάστηκε με ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα για τους φιλοξενούμενους, που έφυγαν με το 1-0 από τη Βέροια, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Super League, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της σχετικής απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο κεντρικός αμυντικός των φιλοξενούμενων, Κασπάρς Γκοργκς στο 14ο λεπτό. Δοκάρι είχε στο 76’ ο Ολαϊτάν, ενώ ο Βεργώνης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 26’ του Εργοτέλη, αλλά δεν υπήρξε γκολ, καθώς χρησιμοποίησε το χέρι του.

Τους 25 βαθμούς έφθασε η ομάδα του Ηρακλείου και παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη, ενώ η «βασίλισσα του Βορρά» είναι στην 9η με 34. Τέσσερις ήττες, μια ισοπαλία και μια νίκη έχει στα τελευταία έξι της ματς η Βέροια.

Το ματς

Ο Εργοτέλης το ήθελε πιο πολύ από τους δύο το παιχνίδι, καθώς είχε και έχει μεγάλη ανάγκη για βαθμούς και φάνηκε από την αρχή της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας. Στο πρώτο μέρος έκλεισε με 69%-31% υπέρ τους, αλλά δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν, καθώς ο αντίπαλος τους περίμενε στο μισό γήπεδο και τους είχε μπλοκάρει όλα τα ατού.

inner

Βεβαίως, οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν πολλές ευκαιρίες και στην πρώτη ουσιαστικά που δημιούργησαν, η οποία ήταν τριπλή, κατάφεραν να σκοράρουν. Ο Γκέντσογλου σούταρε, ο Τζινάς έδιωξε, ο Σολάρι απέτυχε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα από κοντινή απόσταση, όχι όμως και ο κεντρικός αμυντικός των Κρητικών, Γκοργκς.

Σε γενικές γραμμές το θέαμα ήταν φτωχό στο πρώτο μέρος, αλλά και στο δεύτερο, όπου η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη «πάτησε» πάνω στο υπέρ της σκορ. Λίγο έλειψε πάντως να βάλουν και δεύτερο τέρμα έκαναν καλή αντεπίθεση στο 74’ και ο Τζινάρ πρόλαβε τα χειρότερα προ του Ολαϊτάν, που δύο λεπτά αργότερα είχε δοκάρι. Η Βέροια ανέβασε ταχύτητα στο β’ ημίχρονο, αλλά και πάλι δυσκολευόταν πολύ να φτιάξει φάσεις και έπαιζε κάπως ανορθόδοξα, κάνοντας αρκετές σέντρες.

inner

Πίεσε στο δεύτερο μισό του δεύτερου μέρους, αλλά το ματς πλησίασε πιο πολύ στο 0-2, παρά στο 1-1. Παραλίγο να φθάσει στην ισοφάριση η Βέροια στο 90', όταν και έγινε φάση διαρκείας στα καρέ του Εργοτέλη, αλλά ο Ναζλίδης στον οποίο έφθασε η μπάλα μετά από κόντρες, αστόχησε, ενώ ζήτησε πέναλτι σε τάκλιν αντίπαλου αμυντικού, δευτερόλεπτα πριν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Βέροια
(Γκρανέρο): Τζινάρ, Καλί, Ραούλ Μπράβο, Βέρτζος, Νέτο, Βεργώνης (78’ Μπαργκάν), Βάσκες (66’ Τάτος), Ντουμίτρου, Καμπαγιέρο, Καλτσάς, Κάμπορα (59’ Ναζλίδης).

Στον πάγκο των γηπεδούχων  Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Όσοϊτς, Μπαλάφας.

Εργοτέλης (Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Ρέντζας, Γκορκς, Λουβιόν, Πίτσος, Κοζορώνης, Γκέντζογλου (85' Χαντί), Καζναφέρης, Ουλά, Χαλκιαδάκης (65’ Ολαϊτάν), Σολάρι (75’ Τζίλας).

Στον πάγκο των Κρητικών οι Καβουσάκης, Φιντέλεφ, Καλέ, Τζανακάκης.

Διαιτητής: Γεώργιος Λιαχούδης, βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης, Δήμος Αναστόπουλος. Τέταρτος Διαιτητής: Ιωάννης Καμπαξής

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 1-0
 

Το βαρύ πυροβολικό του φετινού Αστέρα Τρίπολης χτύπησε ξανά! Με τον Μπαράλες να βρίσκει δίχτυα για 13η φορά στη Σούπερ Λίγκα, οι Αρκάδες έκαμψαν την αντίσταση του Ατρόμητου (1-0) και δεν απειλούνται.

Αστεράτος… ηγέτης!

Ο μεν έκανε το πλέον αποφασιστικό βήμα για να μην χάσει τα πλέι οφ, ο δε έχασε έδαφος για να προλάβει το… τρένο!

Με τον Μπαράλες να επιβεβαιώνει το ρόλο του ηγέτη και να σκοράρει για 13η φορά στη φετινή Σούπερ Λίγκα, ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο και παραμένει άνετος στην τέταρτη θέση, πλησιάζοντας στους τρεις τον ΠΑΟΚ (50 έναντι 47).

Από την άλλη, η ομάδα του Νιόπλια έμεινε στο -5 απ’ τον Παναιτωλικό (που παίζει την Κυριακή) και το πράγμα για την πεντάδα… δυσκολεύει.

Το ματς:

Πιο ορεξάτος και πιο κεφάτος έδειχνε ο Αστέρας Τρίπολης στα πρώτα λεπτά. Κι όμως η πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς άνηκε στον Ατρόμητο, όταν ο Ναπολεόνι δεν μπόρεσε να νικήσει Ζησόπουλο και Θεοδωρόπουλο, στιγμές αφότου ο διαιτητής είχε αρνηθεί πέναλτι στους Αρκάδες σε πτώση του Μπαράλες απ’ τον Κιβρακίδη. Και σιγά-σιγά οι Περιστεριώτες έδειξαν να «ξυπνούν» με τους Μπρίτο και Ναπολεόνι να συνεργάζονται κατά βάση εξαιρετικά και να προσπαθούν να δημιουργήσουν τριγμούς.

inner

Κι εκεί που για περίπου 15 λεπτά, το μομέντουμ έδειχνε Ατρόμητο -που είχε αναλάβει τα ηνία και κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα- μετά το 30’ οι Αρκάδες πήραν ξανά τα πάνω τους. Πάτησαν… γκάζι και έδειξαν διάθεση να πετύχουν το γκολ που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού. Μπορεί λοιπόν ο Γκοϊάν να αστόχησε με κεφαλιά από κοντά, μπορεί το… κρύψιμο της μπάλας των Αργεντινών του -με εκτελεστή τον Μάσα- να μην απέδωσε καρπούς, μπορεί ο Μπαράλες να χρειάστηκε τρεις τελικές, αλλά τα κατάφερε! Λυτρώνοντας την ομάδα του στην εκπνοή του πρώτου μέρους και ανοίγοντας το σκορ με… buzzer beater κεφαλιά (μετά από ωραία σέντρα του Λούι).

inner

Ναι μεν οι Περιστεριώτες είχαν κατοχή στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, αλλά επ’ ουδενί δεν δημιουργούσαν κινδύνους μπροστά στην εστία του Θεοδωρόπουλου. Κι όσο τα λεπτά περνούσαν, όλο και περισσότερο ο Αστέρας έδειχνε να… δένει το τρίποντο. Βέβαια, ο Νιόπλιας έριξε στην «σκακιέρα» το χαρτί εν ονόματι Μαρσελίνιο, που μέχρι στιγμής τα πηγαίνει περίφημα στον Ατρόμητο. Και παραλίγο να γίνει αυτός που θα άλλαζε τα δεδομένα στην αναμέτρηση. Στην μεγάλη φάση όμως του 66’ όταν και βρέθηκε σε τετ-α-τετ από πλάγια θέση, δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα και το 1-0 παρέμεινε.

Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, κάτι που βόλευε τους παίκτες του Βεργέτη. Ο τελευταίος, δε, έκανε και «σωστές» αλλαγές, κλειδώνοντας τον άξονα και μην επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να γίνουν εκ νέου επικίνδυνοι. Και μάλλον εύκολα στο τελευταίο τέταρτο, ο Αστέρας κράτησε το υπέρ του σκορ και έφτασε τελικά στη νίκη, η οποία θα μπορούσε να ‘χε πάρει και μεγαλύτερες διαστάσεις, αν ο Γιαννιώτας ήταν πιο… ψύχραιμος στην τελική προσπάθεια και δεν είχε σπαταλήσει 2-3 καλές στιγμές μπροστά στα καρέ των κυανόλευκων.

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Μουνάφο (90’ Τσοκάνης), Ιγκλέσιας, Μάσα, Μπαράλες, Ρόλε (77’ Κουρμπέλης), Πάρα (64’ Γιαννιώτας)

Στον πάγκο των Αρκάδων: Μπαντής, Μπαντιμπανγκά, Σανκαρέ, Νίκο

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Κούρος (87’ Γεωργίου), Φυτανίδης, Κατσουράνης, Αγκουάζι, Δημούτσος, Μπρίτο (58’ Μαρσελίνιο), Ναπολεόνι, Ούμπιδες, Παπάζογλου

Στον πάγκο των Περιστεριωτών: Μπάρκας, Νάστος, Κοντοές, Μπάλλας, Καράσκο


 
ΠανθρακικόςΟλυμπιακός  (ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ)

Οριστική αναβολή στον αγώνα του Πανθρακικού με τον Ολυμπιακό. Aπαγορευτικό από τον Δελφάκη εξαιτίας του βούρκου στο ΔΑΚ Κομονητής.

Ταλαιπωρία χασιμο χρονου και ρυθμου



Ο αγώνας Πρωταθλήματος ανάμεσα στον Πανθρακικό και τον Ολυμπιακό αναβλήθηκε δικαιολογημένα επ' αόριστον, καθώς στο βούρκο του Δημοτικού Σταδίου της Κομοτηνής δεν μπορούσε να παιχθεί ποδόσφαιρο. Ούτε το Σάββατο, ούτε την Κυριακή, ούτε τις επόμενες ημέρες
 Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε οδικώς για την Αλεξανδρούπολη και το αεροδρόμιο "Δημόκριτος", απ' όπου "πέταξε" με προορισμό την Αθήνα.
Η πτήση τσάρτερ από την πρωτεύουσα του Νομού Έβρου ξεκίνησε περίπου στις 21:50, τη νύχτα του Σαββάτου, και περίπου στις 22:45 το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Αυτην τη φορά , ήταν σχετικά ήρεμη η πτήση, με τις αναταράξεις όχι πολύ επίφοβες, όπως όταν πηγαινε στην Αλεξανδρούπολη, την Παρασκευή η αποστολη.
 Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έκαναν λόγο για μια τρομερή ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλεται η ομάδα μετά την αναβολη της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό, καθώς πάλι δεν γνωρίζουν το ποιο θα είναι το πρόγραμμα της με τις νέες αλλαγές που θα γίνουν.
Σε ότι αφορά την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, ποδοσφαιριστές των ερυθρόλευκων, μάλιστα, τον χαρακτήριζαν ως «κινούμενη άμμο» καθώς το πόδι τους βυθιζόταν μέσα στη λάσπη.

Το συγκεκριμένο γήπεδο δεν διαθέτει αποστραγγιστικό σύστημα με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα νερά από τη συνεχή βροχόπτωση να αποβάλλονται από τον αγωνιστικό χώρο.
Αποτέλεσμα αυτού είναι η κατάστασή του να είναι αρκετά κακή και να εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των παικτών.
Ακόμη και οι υπεύθυνοι για την διεξαγωγή του αγώνα οι οποίοι έκαναν την αυτοψία επισημαίνουν στην έκθεσή τους προς τη λίγκα ότι η κατάσταση του γηπέδου είναι τέτοια που ούτε σημερα θα μπορούσε να γίνει το παιχνίδι και ετσι δοθηκε επ αοριστον αναβολη.




Πλέον η προσοχή των «ερυθρόλευκων» στρέφεται στον επαναληπτικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη (19:00).
Μπορεί οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα να γλίτωσαν την ταλαιπωρία ενός αγώνα υπό αντίξοες συνθήκες ή τη μια μέρα έξτρα παραμονής στη Θράκη, ωστόσο κάθε άλλο παρά ευνοημένοι αισθάνονται οι Πειραιώτες.
 Κι αυτό γιατί μετά τη νέα αναβολή και μέχρι τον αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου θα έχουν μείνει άπραγοι για 13 μέρες από τον αγώνα με τη Ντνίπρο στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Βίτορ Περέιρα έχει προγραμματίσει προπόνηση, που θα γίνει σε υψηλούς ρυθμούς για να κρατήσει τους παίκτες του σε εγρήγορση. Παράλληλα αναμένονται αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που θα παρέτασσε στην Κομοτηνή.
Η ενδεκάδα που είχε δηλωθεί αποτελείτο από τους Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουακού, Σιόβα, Μποτία, Κασάμι, Μανιάτη, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί, Τσόρι και Χάρα. Στον αγώνα της Τετάρτης θεωρείται δεδομένο πως θα παίξουν οι Ελαμπντελαουί, Σαντάνα και Μήτρογλου αντί των Σαλίνο, Μποτία και Χάρα, ενώ Φορτούνης, Αφελάι και Ντουρμάζ μαζί με τον Ντοσεβί διεκδικούν μια θέση μεσοεπιθετικού.

Πάει για μετά το Πάσχα

Πότε θα διεξαχθεί το παιχνίδι Πανθρακικός-Κομοτηνή; Άγνωστο ακόμη, αλλά το πιθανότερο είναι μετά το Πάσχα. Κι αυτό γιατί την επόμενη Τετάρτη (18/3) αναμένεται να οριστεί η αναβληθείσα 26η αγωνιστική (που περιλαμβάνει το Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης), ενώ τη μεθεπόμενη Τετάρτη υπάρχει η διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.
Κυριακή 8 Μαρτίου

Καλλονή – Πανιώνιος 

Ο Πετρόπουλος «καθάρισε» για δεύτερο διαδοχικό ματς για την Καλλονή, η οποία ήταν κακή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τον Πανιώνιο (1-0), αλλά χάρη σε ένα ξέσπασμα προς το φινάλε έφθασε στη νίκη.

Σώθηκε με σφραγίδα Πετρόπουλου!

Τον Ιανουάριο «φλέρταρε» με τον Πανιώνιο, αλλά κατέληξε στην Καλλονή. Ο Πετρόπουλος «έπαιξε» γερά για τους «κυανέρυθρους» στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, όμως τελικά δεν έγινε «γάμος», όμως τα έφερε έτσι η ζωή και ο 29χρονος φορ πλήγωσε (78') λίγο καιρό μετά (1-0) την ομάδα της Νέας Σμύρνης στη Μυτιλήνη.

Ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι, αλλά σπατάλησαν τις ευκαιρίες που του έκατσαν και μετά από ένα λάθος διώξιμο του τερματοφύλακα τους, του Παπαδόπουλου ο φορ των γηπεδούχων βρήκε την ευκαιρία να στείλει στην μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και σκόραρε έδωσε τη νίκη στην ομάδα του για δεύτερο συνεχόμενο ματς (1-0 και με τον ΠΑΣ), για την 27η αγωνιστική της Super League.

Με αυτό το αποτέλεσμα οι «σαρδέλες» μοιάζουν να έχουν εξασφαλίσει την κατηγορία, αφού πλέον έχουν 34 βαθμούς, ενώ δεν μπορεί να ειπωθεί το αντίθετο και για τους ηττημένους, που παρέμειναν στους 28.

Χωρίς παρουσία οπαδών διεξήχθη το παιχνίδι, όπως άλλωστε και όλα τα υπόλοιπα της 27ης αγωνιστικής της Super League.

inner

Το ματς

Οι δύο ομάδες ήθελαν να φύγουν με τους βαθμούς από την αναμέτρηση, ώστε να διατηρηθούν σε απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Πανιώνιος «καιγόταν» πιο πολύ για τη νίκη και έπαιξε πιο επιθετικά από την αρχή της αναμέτρησης, αν και ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε να αφήσει στον πάγκο κάποιους από τους θεωρητικά βασικούς του παίκτες, τον Κολοβό και τον Ιμπαγάσα. Τον πρώτο τον έβαλε ο 46χρονος τεχνικός στο 67ο λεπτό, καθώς έπρεπε να φρεσκάρει την ομάδα του, που έπαιξε την Πέμπτη ημιτελικό Κυπέλλου με παράταση (και πέναλτι) κόντρα στον Ηρακλή.

Θα μπορούσαν κάλλιστα οι φιλοξενούμενοι να ήταν μπροστά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Γιάννου δεν έκανε καλή κεφαλιά στο 5’, αν και ήταν σε πλεονεκτική θέση, ενώ στο 29’ ο Μπακασέτας έκανε ωραίο σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε ελάχιστα δίπλα από εκεί που θα έπρεπε.

inner

Στο δεύτερο μέρος και πάλι ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά, κλείνοντας μέχρι τα μέσα του δεύτερου μέρους την αντίπαλη ομάδα στην εστία και μέχρι εκείνο στο σημείο η εικόνα του ματς ήταν σαν να έπαιζαν οι «κυανέρυθροι» στο γήπεδο τους. Η ομάδα της Μυτιλήνης είχε πολύ παθητικό ρόλο και μετά το 65’ ξύπνησαν οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου. Στο 75’ μπήκε και ο Ιμπαγάσα στην αναμέτρηση, αλλά αυτές οι δύο αλλαγές (μαζί με του Κολοβού) δεν βοήθησαν τον Πανιώνιο. Πιο πολύ μπέρδεψαν τους φιλοξενούμενους.

inner



Αυτό όμως το μικρό χρονικό διάστημα ωστόσο αποδείχθηκε αρκετό για την Καλλονή για να πάρει το απόλυτο από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, με τον Πετρόπουλο να πετυχαίνει το γκολ στο 78ο λεπτό.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Καλλονή (Βλάχος): Χογκ, Αντέγιο, Κριπιντίρης, Μαρσέλο Άλβες (46΄ Στεφάνοβιτς), Καλτσάς, Μίνγκας, Τσαμπούρης, Γιορέντε, Πετρόπουλος (81΄ Ναβάρο), Μανούσος (59΄ Λεοζίνιο), Χουάνμα.

Στον πάγκο παρέμειναν οι Γιαννακόπουλος, Παντίδος, Σιώπης, Καθάριος.

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Γιάννου, Κόρμπος (81΄ Μασούρας), Αργυρόπουλος, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Μπακασέτας (75΄ Ιμπαγάσα), Φούντας, Μπουμάλ (67΄ Κολοβός), Γκέζος.

Στον πάγκο παρέμειναν οι Αλέξιτς, Ξυδάς, Βαλιός, Χωριανόπουλος.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων), βοηθοί Γεώργιος Πασχάλης, Στυλιανός Τσολάκης. Τέταρτος Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης.

Κίτρινες: Στεφάνοβιτς, Κριπιντίρης - Φούντας, Ρισβάνης.


Παναιτωλικός – Κέρκυρα 

Αψεγάδιαστη από το «σπίτι» του Παναιτωλικού βρήκε τον τρόπο να φύγει η Κέρκυρα. Οι «Φαίακες» χτύπησαν με αντεπιθέσεις και με χρυσό σκόρερ τον Γκαζαριάν, «άλωσαν» μετά από καιρό (1-0) το Αγρίνιο.

«Γκαζάκια» στο κάστρο!
Άνετο πέρασμα από το Αγρίνιο για την Κέρκυρα. Παρά τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας της αποστολής τους, οι «Φαίακες» κατάφεραν να «λυγίσουν» τον Παναιτωλικό και με σκόρερ τον Γκαζαριάν να πάρουν ένα μεγάλο «τρίποντο», 1-0, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής.

Το γεγονός πως οι κερκίδες ήταν άδειες, λόγω της απόφασης του Σταύρου Κοντονή, φαίνεται πως επηρέασε σημαντικά τους παίκτες του Μάκη Χάβου, που πραγματοποίησαν μία από τις χειρότερες φετινές τους εμφανίσεις. Αντίθετα, η Κέρκυρα βολεύτηκε με το παιχνίδι αντεπιθέσεων, πήρε προβάδισμα έπειτα από όμορφη ατομική ενέργεια του Αρμένιου μεσοεπιθετικού (17’) και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Κουτζαβασίλη.

Από τον περασμένο Δεκέμβρη και το ματς με τον Παναθηναϊκό (1-0) είχε να μείνει με άδεια χέρια μέσα στο σπίτι του ο Παναιτωλικός. Από τον Σεπτέμβριο και την Βοιωτία (3-2 τον Λεβαδειακό) είχε να δει τρίποντο η ομάδα του Γρηγορίου μακριά από την έδρα της.

Το ματς

Καλύτερο ξεκίνημα στο ματς για την Κέρκυρα. Οι «Φαίακες» πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, κράτησαν μακριά από την περιοχή τους τον Παναιτωλικό και δημιούργησαν κάποια προβλήματα στους αμυντικούς του Ράφαελ. Η επιμονή της ομάδας του Γρηγορίου, την οδήγησε στο γκολ έπειτα από ατομική ενέργεια του Γκαζαριάν, που τελείωσε όμορφα την φάση στο 17ο λεπτό.

inner

Οι παίκτες του Μάκη Χάβου, αν και έδειχναν «μπλοκαρισμένοι» μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής κατάφεραν να μεταφέρουν σταδιακά το παιχνίδι κοντά στην εστία του Κουτζαβασίλη. Πάντως, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά, ενώ την ίδια στιγμή η Κέρκυρα ήταν αυτή που έδειχνε πιο επικίνδυνη με τις γρήγορες αντεπιθέσεις που επιχειρούσε. Έτσι, το ημίχρονο έκλεισε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται άνετα με σκορ 1-0.

inner

Καλύτερα μπήκε στο δεύτερο 45λεπτο ο Παναιτωλικός. Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες ου Χάβου έγιναν πιο ουσιαστικά και για πρώτη φορά στο παιχνίδι κατάφεραν να αγχώσουν την αντίπαλη άμυνα. Από την πλευρά της, η Κέρκυρα, έχοντας και το προβάδισμα στην… τσέπη, επέμεινε σε παιχνίδι αντεπιθέσεων ρίχνοντας το βάρος στα μετόπισθεν.

inner


Με το πέρασμα των λεπτών στο ματς οι Αγρινιώτες έχασαν την συνοχή τους και οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, παίρνοντας ανάσες στην άμυνα. Μοναδική απειλή για την εστία του Κουτζαβασίλη ήταν κάποια σουτ από τους Θεοδωρίδη και Φωτάκη, τα οποία όμως εξουδετέρωσε. Οι «Φαίακες» ροκάνισαν τον χρόνο στο φινάλε και στο τελευταίο σφύριγμα του Ζαχαριάδη, πανηγύρισαν μια σημαντική νίκη.
 

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Μπεχεράνο, Άλβες (73’ Θεοδωρίδης), Κάπελ, Μαλεζάς, Γοδόι, Μαρτίνες, Σκαραμοτσίνο, Μύγας (46’ Ρουσκουγιέδα), Ετζεγκέλε, Φωτάκης

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Κέβιν, Κούσας, Μορένο

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ναγιάρ (85’ Καρντόζο), Γκαζαριάν (90+3’ Καϊκούτ), Γκόμες, Μαρκόφσκι, Σιόντης, Ντιμιτρόφσκι, Ανδρεόπουλος, Ντιόγκο, Λεάλ (58’ Χαβίτο)

Στον πάγκο: Σέτκους, Μανωλάς, Κόντος, Φάμπιο

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

Γήπεδο:
Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου



ΟΦΗ – SKODA Ξάνθη

Χωρίς οίκτο πέρασε (1-0) απ’ το Ηράκλειο η Ξάνθη. Το γκολ του Παντελή Καπετάνου κράτησε τους Ξανθιώτες σε τροχιά πλέι οφ και τον ΟΦΗ στον πάτο, λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό του απ’ το Κύπελλο.

Παντελής… έλλειψη οίκτου
Την τρίτη φετινή νίκη της επί του ΟΦΗ πανηγύρισε η Ξάνθη, επικρατώντας 1-0 στο Γεντί Κουλέ, για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό τους στο Κύπελλο από τους Ακρίτες, οι Κρητικοί γνώρισαν την πιο επώδυνη ήττα στις συνολικά τέσσερις φετινές συναντήσεις των δύο ομάδων, με το φοβερό γκολ του Παντελή Καπετάνου να τους κρατάει σε δεινή βαθμολογική θέση.

Από την άλλη, η Ξάνθη, που έμεινε μακριά απ’ τον καλό της εαυτό, όμως έκανε ό,τι χρειάστηκε για να πανηγυρίσει στο τέλος, πέρασε από μία ακόμα δύσκολη -παρά την απουσία του κόσμου- έδρα και συνεχίζει σε τροχιά πλέι οφ.

Στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας παρέμεινε ο ΟΦΗ με 13 βαθμούς, ενώ η Ξάνθη «έπιασε» ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητο στην έκτη με 40.

Το ματς:

Ρυθμό δεν βρήκαν. Πολλές φάσεις δεν δημιούργησαν. Η συγκομιδή του πρώτου ημιχρόνου για ΟΦΗ και Ξάνθη ήταν δύο αναγκαστικές αλλαγές, αρκετές κίτρινες κάρτες και από μια ευκαιρία για κάθε ομάδα.

Οι δύο αντίπαλοι μπήκαν νευρικά στο ματς. Το σουτ του Φλίσκα στο 10’ ήταν η πρώτη καλή στιγμή, αλλά και η τελευταία για αρκετό διάστημα, με τους Ξανθιώτες να κρατούν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς, όμως, να μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις.

inner

Απ’ το 20’ και μετά ήταν η σειρά του ΟΦΗ να πιέσει μπροστά στην εστία του Κυριακίδη. Η μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 21’, όταν ο Ροβίθης -μετά από ατομική ενέργεια- έβγαλε παράλληλη σέντρα, όμως ο Μπαξεβανίδης απομάκρυνε την μπάλα, πριν αυτή φτάσει στον αμαρκάριστο Περογαμβράκη.

Οι αναγκαστικές αλλαγές των Φλίσκα (33’) και Δαμιανάκη (37’) και οι συνεχείς διακοπές λόγω τραυματισμών και φάουλ κράτησαν το ρυθμό χαμηλά μέχρι τέλους, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται -φυσιολογικά- χωρίς τέρματα.

inner

Στην επιστροφή στον αγωνιστικό χώρο, όμως, ήταν σαν να μπήκαν… άλλες ομάδες, που είχαν ρυθμό, αλλά και ευκαιρίες. Ο ΟΦΗ «κυνήγησε» αμέσως το γκολ, με δύο μεγάλες ευκαιρίες με σουτ των Περογαμβράκη (50’) και Μερεμπασβίλι (50’), αλλά η Ξάνθη σύντομα ανέκτησε την πρωτοβουλία.

Αυτήν τη φορά, όμως, η κατοχή της μπάλας είχε και… ουσία, με τον Καπετάνο να ανοίγει το σκορ στο 64’. Ο Λουσέρο, με φοβερή ατομική ενέργεια, πέρασε ανάμεσα από δύο παίκτες του ΟΦΗ και σέντραρε στον έμπειρο επιθετικό. Αυτός, με εντυπωσιακό τακουνάκι πάνω στην κίνηση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λόρια και άνοιξε το δρόμο για τη νίκη της ομάδας του.

inner

Παρά το αρχικό μούδιασμα μετά το γκολ, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, με τον Τζορτζ να βρίσκεται τρεις φορές μπροστά στην εστία του Κυριακίδη, χωρίς, όμως, να δημιουργεί κάποια τρομερή ευκαιρία.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Λόρια, Δαμιανάκης (37’ Τζορτζ), Κουτσιανικούλης, Ροβίθης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Μεπρεμπασβίλι, Περογαμβράκης, Μπολάκης, Φαζός, Μακρής
Στον πάγκο οι: Αγριμάκης, Μονιάκης, Μανιδάκης, Μαραθιανός

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Γκόμσι, Μπαξεβανίδης, Σολτανί, Παπάζογλου, Βάλτερ (78’ Γουάλας), Ομπόντο, Βασιλακάκης, Φλίσκας (33’ Λουσέρο), Γούτας, Μπέλιτς (52’ Καπετάνος).
Στον πάγκο οι: Αναστασόπουλος, Μπέρτος, Λισγάρας, Ράνος.


Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (19:30, Novasports 1)

Επικρατησε  4-3 του ΠΑΟΚ με το χατ-τρικ του Μπεργκ και ενα του Καρελη που συνεχιζει να βγαζει τα καστανα απο την φωτια...
Καθοριστική η είσοδος του Καρέλη στο παιχνίδι, με τον Έλληνα επιθετικό να κάνει φοβερά πράγματα μαζί με τον Μπεργκ με τελικό απολογισμό τρία γκολ για τον Σουηδό κι έναν για τον Καρέλη! Εξαιρετικός ο Ζέκα
Νομπόα, Σκόνδρας οι καλύτεροι και σκόρερ του ΠΑΟΚ, ο Αθανασιάδης το πρώτο γκολ.

Παίζει (και) μόνος του!
Το ματς

Χωρίς κόσμο και χωρίς φάσεις εκτυλίχθηκαν οι προσπάθειες των παικτών Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Κι ενώ οι φίλοι του «τριφυλλιού» έδιναν «παρών» έξω από το γήπεδο προσπαθώντας με τις φωνές τους να υπενθυμίσουν στους «πράσινους» ότι δεν παίζουν μόνοι τους, εκείνοι δυσκολεύονταν να βρουν ρυθμό και ν’ απειλήσουν.

Από την άλλη μεριά, επηρεασμένοι από τις πολλές απουσίες οι παίκτες του Αναστασιάδη διατήρησαν πιο παθητικό ρόλο, ποντάροντας στην τακτική των αντεπιθέσεων, αλλά όταν χρειάστηκε, είχαν απαντήσεις.

Ο Παναθηναϊκός είχε την τύχη να δει την πρώτη πραγματική ευκαιρία του να γίνεται γκολ στο 27’, όταν ο Ζέκα (που έπαιζε για… δέκα αν και προερχόμενος από τραυματισμό) έσωσε μια φαινομενικά χαμένη υπόθεση κι έβγαλε συστημένη σέντρα για το κεφάλι του Μπεργκ.
 
Το πρώτο γκολ του Σουηδού μετά από πέντε «στείρους» αγώνες θα μπορούσε να αποδειχθεί αρκετό για να στείλει τους «πράσινους» προηγούμενους στ' αποδυτήρια αν δεν υπήρχε το… αντίπαλο δέος που ακούει στο όνομα Αθανασιάδης
Αν και το τελευταίο διάστημα ο Κλάους δεν είναι και στα καλύτερά του, λίγα λεπτά πριν τη λήξη πήρε ρεβάνς για τη χαμένη ευκαιρία του 41’ και στην επόμενη φάση απάντησε με πολύ ωραία ενέργεια στο γκολ του Μπεργκ.

Βέβαια για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε ο Αναστασιάδης να αφήσει μετά το γκολ που δέχτηκε η ομάδα εκείνο το παράξενο 3-4-3 με το οποίο ξεκίνησε το ματς και να πάει σε κάτι πιο ορθολογικό, πετώντας το μπαλάκι για ανάγκη αναθεώρησης διάταξης ή προσώπων στον Αναστασίου.

Μια ανάγκη που έγινε ακόμη πιο επιτακτική όταν με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο κορυφαίος παίκτης του «δικεφάλου του βορρά», ο Γιάννης Σκόνδρας έκανε με φανταστικό σουτ με το αριστερό το 1-2, προσθέτοντας στο ενεργητικό του κι ένα γκολ μετά την ασίστ στο πρώτο τέρμα της ομάδας του.

inner

Τη δόξα του ζήλεψε ελάχιστα λεπτά αργότερα ο Μπεργκ που από σκόρερ έγινε δημιουργός του τέρματος της ισοφάρισης το οποίο ήρθε από τα πόδια του Καρέλη (η αλλαγή του Αναστασίου που λέγαμε λίγο πιο πάνω). Φαίνεται ότι αυτό το παιχνιδάκι εναλλαγής ρόλων άρεσε ιδιαίτερα στους «πράσινους» αφού στο 70’ οι δύο επιθετικοί του Παναθηναϊκού το δοκίμασαν ξανά και το αποτέλεσμα ήταν το δεύτερο γκολ του Σουηδού και τρίτο του «τριφυλλιού» που έφερε τη νέα –και τελευταία- ανατροπή στο ματς.

  inner

Ηεμφάνιση του Παναθηναϊκού επιθετικά τουλάχιστον, αφού πίσω... έμπαζε στον απόηχο όσων συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο ολοκληρώθηκε λίγο αργότερα και αφού ο Ατζαγκούν πέταξε μερικές ευκαιρίες στον αέρα.






Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:
Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης (51’ Καρέλης), Λαγός (80’ Κουτρουμπής), Μπεργκ, Ζέκα, Ταυλαρίδης, Νάνο, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Πέτριτς (63’ Ατζαγκούν).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Χουχούμης, Μαυρίας, Νίνης.

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ρατς (85’ Κίτσιου), Γκολάσα, Περέιρα, Μακ (87’ Κωνσταντινίδης), Παπαγιαννόπουλος, Βίτορ, Νομπόα, Κόστα (79’ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.

Στον πάγκο:
Γιακουμής, Κουλούρης, Δεληγιαννίδης, Πουγγουρας.

Δευτέρα 9 Μαρτίου

Πλατανιάς – Λεβαδειακός (19:30, Novasports 1)
Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης (Καβάλας)
Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), Σπύρος Γουργιώτης (Φθιώτιδας)
Παρατηρητής: Χρήστος Γενναίος (Αθηνών)

Η επόμενη (28η) αγωνιστική

Σάββατο 14 Μαρτίου

Κέρκυρα – ΟΦΗ (15:00, Novasports 3)
Ατρόμητος – Πανθρακικός (17:15, Novasports 3)
Εργοτέλης – Παναθηναϊκός (19:30, Novasports 1)

Κυριακή 15 Μαρτίου

Λεβαδειακός – Νίκη Βόλου (-)
ΟλυμπιακόςSKODA Ξάνθη (15:00, Novasports 2)
Πανιώνιος – Πλατανιάς (17:15, Novasports 3)
ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός (17:15, Novasports 2)
ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης (19:30, Novasports 1)

Δευτέρα 16 Μαρτίου

Καλλονή – Βέροια (19:30, Novasports 1)

Δεν υπάρχουν σχόλια: