moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Super League: Τα αποτελεσματα της 26ης αγωνιστικης(pics&videos)

Super League: Τα αποτελεσματα της 26ης αγωνιστικης (pics&videos)


Επτά αναμετρήσεις περιλαμβανε η 26η αγωνιστική της Superleague που αναβλήθηκε εξαιτίας της διακοπής του πρωταθλήματος μετά από απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού, κ. Σταύρου Κοντονή.
Σημαντικες ολες οι αναμετρησεις  εκ των οποίων οι περισσότερες παρουσιάζαν μεγάλο ενδιαφέρον τόσο στην κορυφή, όσο και στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ και φυσικά την ουρά.
Η αυλαία της αγωνιστικής που κλείνει την Πέμπτη το απόγευμα με την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Αστέρα, η οποία μετατέθηκε κατά μία ημέρα.
Δειτε ολα οσα συνεβησαν στη ν 26η αγωνιστικη και απολαυστε τα γκολ και τα highlights

Πανιώνιος - Βέροια 4-2


Ο Πανιώνιος ήταν καταιγιστικός στο δεύτερο ημίχρονο όπου πέτυχε τρία γκολ και επιβλήθηκε με σκορ 4-2 της Βέροιας, κάνοντας έτσι σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία.

Ταυτότητα του αγώνα
 
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης
Καιρός: Αίθριος
Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης (Καβάλας)
Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας) Κωνσταντίνος Ποντίκης (Πρέβεζας)
Τέταρτος: Ιωάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Οικονόμου, Χατζηησαΐας, Τασουλής, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Φούντας, Μπακασέτας (85' Σιώπης), Κολοβός (Μασούρας 90+4'), Γιάννου (Καθάριος 90+4')

Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Νέτο (85' Γεωργιάδης), Βέρτζος (14' Καλί), Μαραγκός, Μπράβο, Μπαλάφας, Βάθκεθ, Καλτσάς, Τάτος, Μπαργκάν, Ντουμίτρου (65' Μπεν)

Γκολ: Κολοβός (37'), Φούντας (48', 57'), Γιάννου (76') / Μπαργκάν (11'), Μπεν (78')
Κίτρινες κάρτες: Μητρόπουλος (39'), Οικονόμου (67'), Παπαδόπουλος (71'), Κόρμπος (77'), Ιμπαγάσα (80'), Κολοβός (87΄), Τασουλής (87'), Ρισβάλνης (88'), Χατζηησαΐας (90+1'), Σιώπης (90+3') / Χινάρ (39'), Τάτος (61'), Βάθκεθ (67'), Μπράβο (86')

Το ματς

Ο Πανιώνιος μπήκε με μεγαλύτερη επιθετική όρεξη στο ξεκίνημα του αγώνα όμως η Βέροια του την... έκοψε στο 11' καθώς ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη οργανωμένη της προσπάθεια.
Ο Καλτσάς έβγαλε καλοζυγισμένη σέντρα από τα δεξιά μέσα από την περιοχή και ο Μπαργκάν έπιασε την καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Παπαδόπουλου να απομακρύνει.
Έξι λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιριά με την εξαιρετική κεφαλιά του Φούντα, με τον Καντιμοίρη όμως να είναι σε ετοιμότητα καθώς πετάχτηκε στην αριστερή του γωνία του και μπλόκαρε.
Η συνέχεια βρήκε τον Πανιώνιο να έχει μία ελαφριά υπεροχή η οποία όμως δεν μετουσιωνόταν σε ουσιαστικές ευκαιριές για γκολ (οι παίκτες του Ιστορικού προσπαθούσαν ανορθόδοξα να μπουν στην αντίπαλη περιοχή), ώσπου ήρθε τελικά η φάση του 37' για να επαναφέρει την ισορροπία.
Ο Μπακασέτας έκανε το σουτ-γύρισμα από αριστερά, ο Καντιμοίρης δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη μπάλα η οποιά έφτασε στον αμαρκάριστο Κολοβό και εκείνος με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής έγραψε το 1-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Ενός πρώτου μέρους που βρήκε πάντως τον Πανιώνιο να έχει περισσότερες τελικές προσπάθειες: 5 (4 εντός εστίας) έναντι 2 (όλες εντός περιοχής) της Βέροιας.
Με την ψυχολογία υπέρ του από τη στιγμή που πήγε στα αποδυτήρια με το 1-1, ο Πανιώνιος έπαιξε... φουλ επίθεση από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους και μόλις στο 48' ολοκλήρωσε την ανατροπή.
Ο Μπακασέτας βρέθηκε σε θέση δεξιά στη μεγάλη περιοχή και αφού κάλυψε υποδειγματικά με το σώμα του τη μπάλα την έστρωσε στο ύψος του πέναλτι για τον Φούντα ο οποιός με ένα "ξερό" δεξί σουτ άφησε άγαλμα τον Καντιμοίρη για το 2-1.
Εννέα λεπτά αργότερα (57') ο ίδιος παίκτης "χτύπησε" και πάλι μέσα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας. Ο Αργυρόπουλος έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Φούντας πετάχτηκε εντυπωσιακά στο πρώτο δοκάρι, με την κεφαλιά του να καταλήγει στην αριστερή γωνία παρά την προσπάθεια του Καντιμοίρη να αποκρούσει.
Η Βέροια προσπάθησε να αντιδράσει όμως έπεσε πάνω στην πολύ καλή αμυντική οργάνωση αλλά και στα πολλά "τρεξίματα" των παικτών του Πανιωνίου και στο 76' ήταν η σειρά ενός ακόμα επιθετικού των "κυανέρυθρων" να βρει δίχτυα μετά τους Κολοβό και Φούντα.
Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Βέροιας, ο Τασουλής έκανε το συρτό σουτ εκτός περιοχής και ο Γιάννου έβαλε το πόδι του για τη στείλει με κοντινό πλασέ με 4-1, την ώρα που η άμυνα της Βέροιας έμοιαζε να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.
Δύο λεπτά αργότερα (78') η ομάδα του Γκρανέρο βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με την κεφαλιά του Μπεν μετά από εκτέλεση φάουλ του Καλτσά και μείωσε σε 4-2 όμως τα χρονικά περιθώρια ήταν πλέον στενά για τους φιλοξενούμενους για διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από το παιχνίδι.
Οι "κυανέρυθροι" κράτησαν την πολύτιμη για αυτούς νίκη και έφτασαν στους 32 βαθμούς, κάνοντας έτσι ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στα μεγάλα σαλόνια της Super League.

Τα γκολ και τα highlights της αναμετρησης



Skoda Ξάνθη - Παναιτωλικός 3-0


Με τέρματα των Παπάζογλου (40'), Κλέιτον (64') και Καπετάνου (83'), η Ξάνθη επικράτησε με το ευρύ 3-0 του Παναιτωλικού και μπήκε για τα καλά στο κόλπο για την 5η θέση στο πρωτάθλημα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Skoda Ξάνθη Arena"
Διαιτητής: Μιχαήλ Κουκουλάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου)
Βοηθοί: Μιχαήλ Καρσιώτης (ΕΠΣ Κορινθίας), Χρήστος Μπάλτας (ΕΠΣ Αχαΐας)

Skoda Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι (61' Βάλτερ), Λουσέρο, Παπάζογλου, Ομπόντο, Βασιλακάκης (72' Παπαστεριανός), Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος (88' Ράνος). 
Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακάλι, Γκαρσία Μαρτίνες, Θεοδωρίδης, Κάπελ, Μαλεζάς, Γοδόι, Μορένο, Νίκολας Μαρτίνες (68' Ρουσκουγιέδα), Μύγας (57' Μπεχαράνο), Ετζενγκέλε, Φωτάκης (72' Κουτρομάνος).
Γκολ: 40' Παπάζογλου, 64' Κλέιτον, 83' Καπετάνος / -
Κάρτες: 44' Γουάλας / 19' Κέβιν, 23' Ετζενγκέλε, 45' Μύγας

Ανασκόπηση

Παρά το γεγονός πως το παιχνίδι είχε μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο, καμία από τις δύο ομάδες δεν μπήκε φοβισμένα στο χόρτο. Ξάνθη και Παναιτωλικός προσπάθησαν να ελέγξουν τον χώρο της μεσαίας γραμμής, ψάχνοντας κυρίως τις επιθέσεις από τα άκρα.
Ο ρυθμός ήταν καλός, με τους γηπεδούχους στο ξεκίνημα να πιέζουν στα 3/4 του γηπέδου, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να βάλουν δύσκολα στους φιλοξενούμενους όσον αφορά την κυκλοφορία της μπάλας και κατ' επέκταση την δημιουργία.
Το παιχνίδι είχε δυνατές μονομαχίες, με τον Παναιτωλικό να ξεπερνάει την πίεση της Ξάνθης και να έχει την μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια του, απειλώντας ευθέως με γκολ στο 27' όταν η εκτός περιοχής "οβίδα" του Κάπελ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη.
Την στιγμή που οι Αγρινιώτες έμοιαζαν να έχουν επιβάλλει τον ρυθμό τους, ήρθε μια στημένη φάση για να τους κάνει τη ζημιά. Ο Λουσέρο εκτέλεσε το φάουλ (αντί του Κλέιτον που είχε αναλάβει όλα τα προηγούμενα χτυπήματα) και ο Παπάζογλου ξέφυγε από την επιτήρηση του Μορένο, εκτελώντας με το κεφάλι τον Μπρακάλι για το 1-0 των γηπεδούχων στο 40'. Με ένα γκολ κόντρα στην ροή του αγώνα η Ξάνθη πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια μετά τα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Κλέιτον από το ύψος της μικρής περιοχής απέτυχε να διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων και το κακό για τον Βραζιλιάνο έγινε διπλό στο 60', όταν από τα 11 βήματα έστειλε την μπάλα άουτ μετά το πέναλτι που υπέδειξε ο Κουκουλάκης για ανατροπή του Καπετάνου από τον Μαλεζά.
Λίγα μετά την είσοδο του στο παιχνίδι, ο Βάλτερ σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Κλέιτον, ο οποίος στην τρίτη του απόπειρα κατάφερε να βρει δίχτυα με κοντινή προβολή, σημειώνοντας το 2-0 για την Ξάνθη στο 64ο λεπτό.
Η ομάδα του Λουτσέσκου είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, κρατούσε μακριά από την εστία της τους κινδύνους και είδε τον Καπετάνο να πετυχαίνει ένα εξαιρετικό τέρμα στο 83', διευρύνοντας το προβάδισμα των γηπεδούχων που έφτασε στο 3-0. Σκορ που έμεινε έως το σφύριγμα της λήξης από τον Κουκουλάκη.

  Τα γκολ και τα highlights της αναμετρησης

 

Λεβαδειακός - Καλλονή 3-0

 

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς
Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (Αργολίδας)
Βοηθοί: Αντώνης Καρατζίκας, Στέλιος Τσολάκης (Αθηνών)
4ος: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ακης Μάντζιος): Σηφάκης, Στάθης, Κώτσιος Τομάς, Μιλιάζες, Πίντερ, Πελέ (78' Μιλοσάβλιεφ), Πουλίδο (85' Κατίδης), Μπουσταμάντε (61' Ζίτο), Γιακουμάκης, Μάντζιος.

ΚΑΛΛΟΝΗ (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Τσαμπούρης, Κριπιντίρης, Αντέτζο, Γιορέντε, Κεϊτά, Καλτσάς (46' Μαρσέλο), Χουάνμα (55' Ναβάρο), Λεοζίνιο, Μανούσος (79' Αράς), Πετρόπουλος

Γκολ: Μπουσταμάντε (17'), Κώτσιος (29'), Πετρόπουλος (αυτ. 45'+1')
Κάρτες: Καλτσάς (40'), Λεοζίνιο (42'), Κεϊτά (90')

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Λεβαδειακός το παιχνίδι με την Καλλονή στη Βοιωτία. Νίκη με 3-0, χάρη σε τέρματα των Μπουσταμάντε, Κώτσιου και Πετρόπουλου (αυτογκόλ) από το ημίχρονο! Τρίποντο... παραμονής για τους ''πράσινους''.
Επιτακτική ήταν για τον Λεβαδειακό η νίκη στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Καλλονή και τα κατάφερε περίφημα! Οι Βοιωτοί... σκόρπισαν με 3-0 την ομάδα της Λέσβου, έχοντας σημειώσει και τα τρία τέρματα στο πρώτο 45λεπτο. Κατά πολύ ανώτεροι οι ποδοσφαιριστές του Άκη Μάντζιου, που σκαρφαλώνουν στον βαθμολογικό πίνακα στη ''μάχη για παραμονή''
Οι φιλοξενούμενοι απαλλαγμένοι από το άγχος της σωτηρίας, την οποία έχουν εξασφαλίσει, δεν έπαιξαν με πάθος και μοιραία γνώρισαν την ήττα, μένοντας στους 37 βαθμούς της Superleague. Αξιοσημείωτο ότι και τα τρία γκολ σημειώθηκαν με κεφαλιές!

Ανασκόπηση αγώνα

Έκανε του κεφαλιού του στο παιχνίδι με την Καλλονή ο Λεβαδειακός!
Και τα τρία γκολ με κεφαλιά! Ζωτικής σημασίας νίκη για τους Βοιωτούς, που μένουν ''ζωντανοί'' στο κυνήγι της παραμονής στη Superleague.
Σε κέφια οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων, που άνοιξαν το σκορ στο 17' με κεφαλιά του Μπουσταμάντε, έπειτα από υπέροχη ενέργεια του Μάντζιου.
Αφού χάθηκε μια καλή φάση για τους ''πράσινους'', με την άστοχη κεφαλιά του Τομάς, ήρθε το 2-0 με νέα κεφαλιά, αυτή τη φορά με τον Ηλία κώτσιο, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μιλιάζες. Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους καταγράφηκε στο 40', όταν το σουτ του Λεοζίνιο πέρασε πάνω από το δοκάρι του Σηφάκη. Το τρίτο γκολ για τον Λεβαδειακό σημειώθηκε στο 45'+1'. Πάλι από εκτέλεση φάουλ του Μιλιάζες, αλλά με κεφαλιά του Πετρόπουλου, που άθελά του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του συμπαίκτη του, του Χογκ.
Ενώ θα περίμενε κανείς ότι η ΑΕΛΚ θα ανέβαινε για να πιέσει και να μειώσει, τα δεδομένα δεν εξελίχθηκαν έτσι, με τους Βοιωτούς να κρατούν στο... ρελαντί του υπέρ τους 3-0. Στο 50' ο Μανούσος σούταρε αλλά αστόχησε, ενώ την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Πετρόπουλου. Ο Μάντζιος σπατάλησε δύο ευκαιρίες για το 4-0, η πρώτη με σουτ στο 64' και η δεύτερη με κεφαλιά στο 65'. Ο Πουλίδο θα μπορούσε να σκοράρει και αυτός, αλλά στο 80' το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ, ενώ η κεφαλιά του στο 84' έφυγε ελάχιστα εκτός εστίας.

 Τα γκολ και τα highlights της αναμετρησης

 

ΟΦΗ - Πανθρακικός 0-1

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης"
Καιρός: Αίθριος
Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Νικόλαος Φαντόπουλος (Πειραιά), Ιωάννης Τουμπακάρης (Αθηνών)
Τέταρτος: Δημήτρης Στυλιάρας (Αιτ/νίας)

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Λόρια, Μπολάκης, Φαζός, Δαμιανάκης, Μονιάκης, Μακρής, Κάλαϊτζιτς, Κουτσιανικούλης, Λαμπρόπουλος, Περογαμβράκης, Μερεμπασβίλι

Πανθρακικός (Ρόκα): Αθανασιάδης, Μελίσσης, Εμπό, Ποτουρίδης, Μεχία, Ρομέου (84' Μπαλδά), Μπαϊκαρά, Ντιγκινί (73' Μάρτινς), Τσουμάνης, Κάσες, Ιγκόρ (46' Τζάνης)
Γκολ: Ιγκόρ (34')
Κίτρινες κάρτες: Μονιάκης (24'), Μπολάκης (30'), Φαζός (44') / Μελίσσης (69'), Κάσες (81')
Κόκκινες κάρτες: Μπολάκης (61', δεύτερη κίτρινη)

Ο Πανθρακικός ήταν καταφανώς ανώτερος του ΟΦΗ στο άδειο "Γεντί Κουλέ" και με σκόρερ τον Ιγκόρ στο 34' πανηγύρισε την πρώτη του φετινή εκτός έδρας νίκη. Με 10 παίκτες οι Κρητικοί από το 61'.
Ο Πανθρακικός εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι έπαιξε σε ένα άδειο λόγω τιμωρίας "Γεντί Κουλέ" και απέναντι σε έναν αποδεκατισμένο αλλά και χιλιοταλαιπωρημένο ΟΦΗ και επιβλήθηκε με 1-0 για την 26η εμβόλιμη αγωνιστική της Super League, παίρνοντας έτσι ένα πολύτιμο τρίποντο στη μάχη της παραμονής
Οι Ακρίτες είχαν δίκαια το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου μέρους καθώς εκτός από το γκολ του Ιγκόρ στο 34' είχαν και άλλες μεγάλες ευκαιρίες ενώ στο δεύτερο ημίχρονο όλα έγιναν πιο εύκολα για αυτούς μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μπολάκη στο 61ο λεπτό.
Στον αντίποδα ο ΟΦΗ είχε για μεγάλο πρωταγωνιστή τον γκολκίπερ του Λόρια που πραγματοποίησε συγκλονιστική εμφάνιση αλλά και τον Βασίλη Κουτσιανικούλη που είχε τις κορυφαίες του φάσεις στο ματς, όμως αυτοί δεν ήταν αρκετοί για να αποτρέψουν την 9η ήττα του στα 10 τελευταία ματς πρωταθλήματος που τον φέρνει όλο και πιο κοντά στο χείλος του γκρεμού (υποβιβασμός)
Σημειώνεται πως ο Πανθρακικός έφυγε για πρώτη φορά με το τρίποντο από την έδρα του ΟΦΗ στη Super League μετά από 3 ανεπιτυχείς προσπάθειες (1 ισοπαλία-2 ήττες) ενώ πήρε και μία μίνι ρεβάνς για τον αποκλεισμό που είχε υποστεί πριν λίγο καιρό στο Κύπελλο από την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου.

Το ματς

Ο Πανθρακικός μπήκε δυνατά στο ματς για να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό του και πριν συμπληρωθεί καν το πεντάλεπτο είχε δύο καλές ευκαιρίες για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Το γκολ όμως δεν ήρθε για τους Θρακιώτες καθώς το σουτ του Τσουμάνη στο 3' από πλεονεκτική θέση ήταν πολύ άστοχο ενώ στο 5' ο Λόρια σταμάτησε με εκπληκτική επέμβαση την προσπάθεια του Ντιγκινί από κοντινή απόσταση.
Μετά την τρικυμία των πρώτων λεπτών ο ΟΦΗ άρχισε να κερδίζει μέτρα και να ισορροπεί το ματς και στο 16' είχε την πρώτη του καλή στιγμή με τον Μερεμπασβίλι, με το σουτ του με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.
Καθώς όμως περνούσε η ώρα, οι φιλοξενούμενοι έπαιρναν ολοένα και περισσότερο τον έλεγχο και ήταν εκείνοι που απειλούσαν για κάποιο γκολ. Στο 27' το άγγιξαν με τον Κάσες αλλά το πλασέ του πάνω στην κίνηση έφυγε σύριζα έξω από το αριστερό δοκάρι του Λόρια και στο 33' το πλασέ του Ιγκόρ πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας, με την πίεσή τους να αποδίδει τελικά καρπούς στο 34΄.



Ο Ρομέου έβγαλε εκπληκτική κάθετη πάσα που "τρύπησε" την άμυνα του ΟΦΗ και ο Ίγκορ ακολούθησε την πορεία της μπάλας για να νικήσει με αριστερό σουτ στην κίνηση τον Λόρια, με το 1-0 να είναι απόλυτα δίκαιο με βάση την εικόνα των δύο ομάδων.
Τέσσερα λεπτά αργότερα η ομάδα του Ρόκα είχε τεράστια ευκαιρία και για δεύτερο γκολ αλλά σταμάτησε πάνω στον εκπληκτικό Λόρια, ο οποιός έδιωξε με τα πόδια σουτ του Κάσες παρότι έπεφτε στην αντίθεση γωνία!
Το επιθετικό κρεσέντο των παικτών του Πανθρακικού στο πρώτο μέρος (είχαν 14 τελικές προσπάθειες, εκ των οποιών οι 9 εντός περιοχής) ολοκληρώθηκε στο 45' με το σουτ του Εμπό μέσα από την περιοχή, με τον Λόρια να συνεχίζει ωστόσο από την πλευρά του το δικό του ρεσιτάλ (είχε τρεις τεράστιε επεμβάσεις), αποκρούοντας εντυπωσιακά σε  κόρνερ.



Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία μεγάλη ευκαιρία από πλευράς ΟΦΗ στο 51' με πρωταγωνιστή τον Κουτσιανικούλη. Ο Έλληνας άσος κινήθηκε από τα αριστερά και με ωραίους διαδοχικούς ελιγμούς μπήκε στην περιοχή και έκανε το διαγώνιο σουτ με το δεξί, με τη μπάλα να μην του κάνει ωστόσο το χατήρι καθώς σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, δέκα λεπτά αργότερα το έργο των γηπεδούχων για να πάρουν βαθμό ή βαθμούς έγινε ακόμα πιο δύσκολο όταν έμειναν με 10 παίκτες. Ο Τζάνης ξεχύθηκε προς τη μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ και έκανε σουτ λίγο πριν μπει στη μεγάλη περιοχή, με τον Μπολάκη να του κάνει όμως φάουλ (τον έσπρωξε ελαφρώς από πίσω την ώρα του σουτ) και να βλέπει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Μήτσιο.
Με αριθμητικό πλέον πλεονέκτημα ο Πανθρακικός πήρε τα ηνία και έχασε δύο καλές ευκαιριές για να πετύχει και δεύτερο γκολ με τους Τζάνη (62') και Μπαϊκαρά (68'), ενώ στον αντίποδα ο Κουτσιανικούλης δεν κατέθετε τα όπλα και στο 65' υποχρέωσε τον Αθανασιάδη στην πρώτη μεγάλη του επέμβαση στο ματς (έβγαλε με υπερένταση σε κόρνερ διαγώνιο σουτ).


Οι προσπάθειες όμως του άσου των γηπεδούχων δεν ήταν από μόνες τους αρκετές για αλλάξουν τα δεδομένα (αριθμητικά και αγωνιστικά), με τους παίκτες του Πανθρακικού να διαχειρίζονται εξαιρετικά το παιχνίδι μετά το 70' και με αρκετές πάσες (εκτός πάντως περιοχής του Λόρια) να διατηρούν τον έλεγχο. Κάπως έτσι ήρθε και το τελευταίο σφύριγμα του Μήτσιου, το οποίο υπέγραψε την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη του Πανθρακικού αλλά και την πρώτη του στο "Γεντί Κουλέ" στη Super League και ταυτόχρονα μία ήττα που φέρνει τους Κρητικούς ακόμα πιο κοντά στον υποβιβασμό.

Τα γκολ και τα highlights της αναμετρησης
 


ΠΑΣ Γιάννινα - Πλατανιάς 1-0

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Ζωσιμάδες"
Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (ΕΠΣ Πειραιά)
Βοηθοί: Χρήστος Σωτηρόπουλος (ΕΠΣ Αχαΐας), Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (ΕΠΣ Ημαθίας)

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς (57' Γιάκος), Μιχαήλ (63' Σκόνδρας), Τζημόπουλος, Κοροβέσης (79' Ντάσιος), Τσουκαλάς, Ίλιτς, Ναδάλες, Ακόστα, Χαρίσης.

Πλατανιάς (Παράσχος): Ολιμπά, Μενδρινός (77' Μιλούνοβιτς), Μπανανά, Κουλιμπάλι (59' Γκαβιλάν), Ιτούα, Μαχαμάτ, Αποστολόπουλος, Τόρες, Γιακουμάκης (66' Γουνδουλάκης), Δημήτρης, Αγκιλέρα.

Γκολ: 53' Ακόστα / -
Κάρτες: 45' Ακόστα, 90+2' / 33' Τόρες, 76' Ιτούα
Ανεβάζοντας στροφές στην επανάληψη και με σκόρερ τον Ακόστα (53'), ο ΠΑΣ κατέβαλλε την αντίσταση του Πλατανιά με σκορ 1-0 και έμεινε στο κόλπο για την 5η θέση.
Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο στους "Ζωσιμάδες", ο ΠΑΣ στην επανάληψη ήταν καλύτερος από τον Πλατανιά και επικράτησε με σκορ 1-0, χάρη σε ένα τέρμα του Ακόστα στο 53ο λεπτό.
Ο Στρούνα στις καθυστερήσεις έσωσε πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Γουνδουλάκη και κράτησε το τρίποντο για την ομάδα του.
Με αυτή τη νίκη ο ΠΑΣ ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 44 βαθμούς, ενώ ο Πλατανιάς παρέμεινε στην 15η με 28.

Το ματς

ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς ρίχτηκαν στη μάχη στους "Ζωσιμάδες", έχοντας εκ διαμέτρου διαφορετικούς στόχους. Οι γηπεδούχοι ήθελαν τη νίκη για να μείνουν στην διεκδίκηση της 5ης θέσης ενώ οι φιλοξενούμενοι έψαχναν ένα θετικό αποτέλεσμα στην προσπάθεια τους για την αποφυγή του υποβιβασμού.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν φτωχό σε φάσεις και θέαμα, με μόλις 5 τελικές συνολικά από τις δύο ομάδες. Οι δύο προσπάθειες του ΠΑΣ ήταν χαρακτηριστικά άστοχες, με τον Πλατανιά να έχει τρεις αλλά δίχως ευτυχή κατάληξη.
Στα πρώτα 25 λεπτά οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι σταδιακά ανέβασαν την απόδοση τους, αρχικά ισορρόπησαν το ματς και έκλεισαν το ημίχρονο έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ματς. Το 0-0 παρέμενε μετά τα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα.
Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΣ έφτασε μια ανάσα από το γκολ, αλλά ο Τζημόπουλος από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα άουτ σε κενή εστία μετά από άστοχη έξοδο του Ολιμπά.
Ωστόσο λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Ακόστα με προβολή στην σέντρα του Ίλιτς έδωσε περίεργη τροχιά στην μπάλα, που κατέληξε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 1-0 στο 53'. Ο ΠΑΣ έφτασε κοντά σε δεύτερο τέρμα στο 60ο λεπτό, ωστόσο η κεφαλιά του Γιάκου σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Ολιμπά.
Η ομάδα του Πετράκη είχε τον απόλυτο έλεγχο στον αγωνιστικό χώρο, την στιγμή που ο Παράσχος μέσω αλλαγών προσπαθούσε να αλλάξει την εικόνα του Πλατανιά στο χόρτο. Οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύονταν να αναπτυχθούν ορθολογικά και χρειάστηκε να φτάσει το ματς στο 85' για να νιώσει απειλή ο Βελλίδης, όταν το σουτ του Γκαβιλάν πέρασε μόλις λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Στρούνα απομάκρυνε την μπάλα πάνω από την γραμμή στην προσπάθεια του Γουνδουλάκη και κράτησε το 1-0 για τον ΠΑΣ, που ήταν και το τελικό σκορ στην αναμέτρηση.

 Τα γκολ και τα highlights της αναμετρησης


ΠΑΟΚ-Εργοτελης 1-0

«Ανασαίνει» ξανά ο ΠΑΟΚ. Στο ντεμπούτο του Γεωργιάδη, ο Παπαδόπουλος ήρθε απ’ τον πάγκο και λύτρωσε τον Δικέφαλο του βορρά απέναντι στον μαχητικό Εργοτέλη (1-0), επαναφέροντάς τον στις νίκες. 

Μόλις 3.574 εισιτήρια κόπηκαν στο ματς με τον Εργοτέλη, επίδοση που αποτελεί την χαμηλότερη από την ημέρα που ο Ιβάν Σαββίδης ανέλαβε την ομάδα.
Η εικόνα της Τούμπας στο ματς με τον Εργοτέλη ήταν ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ! Αν και οι θύρες άνοιξαν μετά από δύο αγωνιστικές για να υποδεχθούν τους φίλους του ΠΑΟΚ, το παιχνίδι έμοιαζε να διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών. Και πως να μην γινόταν αυτό, αφού κόπηκαν μόλις 3.574 εισιτήρια, επίδοση που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας ο Ιβάν Σαββίδης.

Πριν από αυτο το (18/3) παιχνίδι το... ρεκόρ ήταν τα 5.268 εισιτήρια που είχαν κοπεί στο ματς της περασμένης περιόδου με την Βέροια στην Τούμπα στις 26 Ιανουαρίου του 2014.
Όπως γίνεται αντιληπτό το στοίχημα του Σαββίδη για μαζική προσέλευση του κόσμου φαίνεται να χάνεται, αφού είναι πλέον πασιφανές ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ θέλει να δημιουργηθεί μία ομάδα νέα, αποτελούμενη από άφθαρτα πρόσωπα σε όλα τα πόστα της.

Τα παιδιά της αλλαγής έδωσαν το φιλί της ζωής στον ΠΑΟΚ
Κωνσταντινίδης και Παπαδόπουλος -έστω προς το τέλος- συνεργάστηκαν κι ο τελευταίος χάρισε τη νίκη στους Θεσσαλονικείς απέναντι στον Εργοτέλη με σκορ 1-0, επαναφέροντάς τον στις επιτυχίες ύστερα από δύο αγωνιστικές.

Γιατρικό!

Δύο δοκάρια είχε ο δικέφαλος του βορρά στο ντεμπούτο Γεωργιάδη με Μακ (2’) και «Παπ» (90’), με την ομάδα να παραμένει στην τρίτη θέση και τους 54 βαθμούς, την ώρα που το έργο των Κρητικών «χλόμιασε» για τα καλά (λόγω και των άλλων αποτελεσμάτων) που βρίσκονται πλέον στο -6 απ’ τη σωτηρία.
Αποχώρησε τραυματίας ο Ρικάρντο Κόστα που σφάδαζε στον αγωνιστικό χώρο και αναμένουμε το μέγεθος του τραυματισμού του στο γόνατο.

Το ματς:

Πιο φορτωμένος δεν μπορούσε να ξεκινήσει τον αγώνα ο ΠΑΟΚ. Πεισμωμένος απ’ τις κακές εμφανίσεις των τελευταίων μηνών, οι Θεσσαλονικείς θέλησαν να «πατήσουν» τον Εργοτέλη στα πρώτα λεπτά. Αλλά τη μία η βολίδα του Μακ (2’) σταμάτησε στο δοκάρι του Καβουσάκη, την άλλη η εξαιρετική συνεργασία των ασπρόμαυρων δεν βρήκε αντίκρισμα, αφού το τελείωμα του Αθανασιάδη από κοντά (5’) έφυγε μόλις άουτ. Αν και κόσμος δεν υπήρχε πολύς στην Τούμπα, οι γηπεδούχοι έδειχναν αποφασισμένοι να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητά τους και να «γρονθοκοπήσουν» τους Κρητικούς.

Όσο περνούσε η ώρα, όμως, τόσο και περισσότερο οι φιλοξενούμενοι ισορροπούσαν το παιχνίδι. Όχι ότι έβγαιναν απ’ το καβούκι τους, καθώς ο ΠΑΟΚ έπαιζε σχεδόν μονότερμα, αλλά πλέον η εστία του Καβουσάκη δεν δεχόταν «απειλές». Τα λεπτά έφευγαν με τον Δικέφαλο του βορρά να αναλώνεται σε «γεμίσματα» που δεν οδηγούσαν πουθενά, σε υπεροχή που μόνο φλύαρη ήταν και τους λιγοστούς φίλους του στις εξέδρες να έχουν ήδη ξεκινήσει την… μουρμούρα! Το πρώτο μέρος «έφυγε» με τον ΠΑΟΚ να ‘χει τις δύο μεγάλες φάσεις στο πρώτο δεκάλεπτο και στη συνέχεια (σχεδόν) τίποτα…

Όπως ξεκίνησε ο αγώνας, έτσι ξεκίνησε και η επανάληψη για την ομάδα του Γεωργιάδη. Αλλά η… γκολάρα που θα μπορούσε να πετύχει ο Περέιρα βρήκε «τείχος» στον Καβουσάκη που έδιωξε με υπερένταση. Προς στιγμήν ο ΠΑΟΚ έδειξε να χάνει τον προσανατολισμό του και να δίνει δικαιώματα στον Εργοτέλη και να αναθαρρήσει και να… χτυπήσει στην αντεπίθεση. Σε μια τέτοια άλλωστε, λίγο έλειψε να γίνει η «κηδεία», αν ο Ιτάνζ δεν έλεγε όχι στον Τζανακάκη (56’). Και δέκα λεπτά αργότερα θα μπορούσε ο Δικέφαλος του βορρά να καθαρίσει την… μπουγάδα, αλλά σε μια περίεργη φάση η μπάλα φάνηκε -αν και δύσκολη φάση- να μην περνάει την γραμμή και τον προαναφερθέντα άσο του Εργοτέλη να σώζει την προβολή του Αθανασιάδη.

Ο Γεωργιάδης έριξε ό,τι είχε και δεν είχε στο χορτάρι, προκειμένου η ομάδα του να αποφύγει ακόμα ένα φετινό κάζο. Και τελικά η πίεση αποδείχθηκε… καρποφόρα για τον ΠΑΟΚ που δεν πέταξε κι άλλους βαθμούς στη φετινή Σούπερ Λίγκα. Πώς; Με τους δύο παίκτες που είχαν μπει σαν αλλαγή, τους Κωνσταντινίδη και Παπαδόπουλο να συνεργάζονται και τον τελευταίο με εξαιρετικό τρόπο να γράφει το 1-0 στο 83’. Ένα σκορ που δεν άλλαξε παρά το ότι ο ίδιος παίκτης είχε την ευκαιρία να χριστεί εκ νέου σκόρερ στις καθυστερήσεις, με το προ κενής εστίας του να καταλήγει στο δοκάρι!

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ρατς (42’ Κωνσταντινίδης), Ρικάρντο Κόστα (80’ Παπαγιαννόπουλος), Βίτορ, Τζιόλης, Νομπόα, Γκολάσα, Περέιρα (70’ Παπαδόπουλος), Μακ, Αθανασιάδης
Στον πάγκο του Δικεφάλου: Γιακουμής, Κίτσιου, Σαλπιγγίδης, Κουλούρης

Εργοτέλης: Καβουσάκης, Πίτσος, Τζανακάκης, Γκοργκς, Γκέντσογλου (88’ Σολάρι), Λουβιόν, Χαντί (71’ Καλέ), Μπόε, Ουλά, Χαλκιαδάκης, Ολαϊτάν (67’ Τζιλάς)
Στον πάγκο των Κρητικών: Δερμιτζάκης, Ρέντζας, Κοζορώνης, Φιντέλεφ

 Το γκολ και τα highlights της αναμετρησης


Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 2-0

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου
Διαιτητής: Γ. Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
Βοηθοί: Λ. Δημητριάδης (Μακεδονίας), Λ. Φραγκιαδάκης
Ατρόμητος (Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Νάστος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κοντοές, Κατσουράνης, Δημούτσος (88' Κιβρακίδης), Πίτου Γκαρσία, Ούμπιδες, Μαρσελίνιο (61' Μπρίτο), Ναπολεόνι (80' Καράσκο).
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής, Νάνο, Λαγός (21' Δώνης), Ατζαγκούν, Ζέκα, Πέτριτς (67' Μέντες), Καρέλης (55' Νίνης), Μπέργκ.
Γκολ: 9' Μαρσελίνιο
Κίτρινες: 12' Κοντοές, 16' Λαζαρίδης/12' Λαγός, 49' Μπεργκ, 52' Ατζαγκούν, 57' Δώνης
Κόκκινες: 65' Δώνης (δεύτερη κίτρινη)
Ο Ατρόμητος επικράτησε με 2-0 του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μαρσελίνιο που άνοιξε το σκορ και έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί των πράσινων αλλά και στις όποιες ελπίδες είχε το τριφύλλι για την κατάκτηση του τίτλου.

Σκόραρε πρώτος και κέρδισε ο Ατρόμητος

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στην αναμέτρηση χάνοντας μάλιστα σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο Νάνο από τα αριστερά μπήκε όμορφα στην περιοχή και έκανε την σέντρα με τον Μπεργκ να πιάνει την κεφαλιά όμορφα και ο Γκορμπούνοφ να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.
Γκολ στο τρανζίσιον
Οι πράσινοι βγήκαν στην επίθεση ξανά στο 9' με τον Νάνο και πάλι από τα αριστερά να γυρνάει για τον Πέτριτς αλλά η άμυνα του Ατρόμητου έκοψε την μπάλα και βγήκε άμεσα στην αντεπίθεση εκμεταλλευόμενη το τρανζίσιον με μια ωραία πάσα από την άμυνα προς τον Μαρσελίνιο στα αριστερά. Ο Βραζιλιάνος άσος έφυγε γρήγορα προς την εστία του Στιλ με τον Τριανταφυλλόπουλο να μην τον προλαβαίνει, έτσι μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 υπέρ της ομάδας του στο 10'.
Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών του Ατρόμητου και καλύτερη ψυχολογία με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία του αγώνα και στο 25' σε ένα ωραίο τρίγωνο ο Ναπολεόνι έδωσε ωραία στον Ούμπιδες ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Στιλ αλλά επιχείρησε να σκάψει την μπάλα και δεν του έπιασε με τον Άγγλο πορτιέρο να πιάνει την μπάλα.
Κοντά στην ισοφάριση με τον Μπεργκ
Το τριφύλλι άρχισε σιγά-σιγά να πιέζει και πάλι τον Ατρόμητο και στο 37' ο Ατζαγκούν την έδωσε ωραία στον Πέτριτς από τα δεξιά. Ο Κροάτης έκοψε ωραία την μπάλα και γέμισε με το αριστερό προς τον Ζέκα μέσα στην περιοχή. Ο Πορτογάλος την γύρισε με την μια προς τον Μπεργκ ο οποίος σούταρε με την μπάλα να κοντράρει στον Λαζαρίδη και να βγαίνει κόρνερ.
Με την εκτέλεση του ο Ζέκα έγινε και πάλι κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά έκανε την σέντρα με τους Μπεργκ και Ταυλαρίδη να πηδούν ανενόχλητοι αλλά να μην βρίσκουν την μπάλα όπως ήθελαν.
Στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους ο Ατρόμητος βγήκε και πάλι στην επίθεση με αποδέκτη της μπάλας τον Μαρσελίνιο ο οποίος μπήκε από τα δεξιά έκανε και το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Στιλ.
Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 με τους πράσινους να διαμαρτύρονται έντονα για το πέναλτι που έδειξε ο Δασκαλόπουλος.
Με την σέντρα οι πράσινοι απείλησαν όταν στο 60' ο Πέτριτς έδωσε στον Ατζαγκούν αυτός μπήκε από την περιοχή και σούταρε με την μπάλα να φεύγει έξω από την εστία του Γκορμπούνοφ.
Έμεινε με 10 ο Παναθηναϊκός
Στο 67' τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον Παναθηναϊκός καθώς ο Δώνης σωστά αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα σε ανατροπή του Ναπολεόνι στον χώρο του κέντρου και αφού πρώτα είχε χάσει την μπάλα και άφησε τους πράσινους με δέκα παίκτες. Και σε αυτή την φάση όμως οι πράσινοι έχουν λόγο να φωνάζουν καθώς είχε προηγηθεί χέρι έξω από την περιοχή σε σέντρα του Ναπολεόνι το οποίο δεν είδε ο Δασκαλόπουλος.
Δυο φάσεις με Μπεργκ
Ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες και δεν μπορούσε να γυρίσει στο ματς αλλά πάλεψε για να πάρει κάτι. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πράσινοι είχαν δυο φάσεις στο 82' όταν ο Μπεργκ έκανε ωραία κίνηση αλλά το σουτ του έφυγε έξω ενώ και στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Σουηδός σούταρε με την μπάλα να βρίσκει στον Μέντες και να φεύγει έξω.

Τα γκολ και τα highlights της αναμετρησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: