moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Ολυμπιακός - Skoda Ξάνθη 2-0 (pics&videos)

Ολυμπιακός - Skoda Ξάνθη 2-0 (pics&videos)
 

Με τους Ντομίνγκες (57') και Αφελάι (69') να σκοράρουν ο Ολυμπιακός επικράτησε έστω και δύσκολα με σκορ 2-0 της Ξάνθης.
 Ο Ρομπέρτο απέτρεψε βέβαιη ισοφάριση στο 67' σε προσπάθεια του Καπετάνου.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Νικόλαος Γεωργαράκος (ΕΠΣ Αθηνών), Χρυσούλα Κουρομπύλια (ΕΠΣ Δ. Αττικής)

Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς (83' Εντινγκά), Κασάμι, Αφελάι, Ντοσεβί (75' Φορτούνης), Ντομίνγκες, Χάρα (75' Μπενίτες).

Skoda Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Γκομσί, Μπέρτος (53' Μπαξεβανίδης), Σολτάνι, Λουσέρο, Παπάζογλου, Ομπόντο, Παπαστεριανός (60' Βασιλακάκης), Κλέιτον, Καπετάνος (73' Ράνος), Καρυπίδης.

Γκολ: 57' Ντομίνγκες, 69' Αφελάι /
Κάρτες: 89' Σαλίνο / 21' Μπέρτος, 45+1' Ομπόντο, 48' Παπαστεριανός, 62' Σολτάνι, 81' Κλέιτον

"Αρχηγέ περαστικά, γρήγορα κοντά"
Μπροστά από την Θύρα 7 υπήρχε ένα άσπρο πανό με κόκκινα γράμματα για τον Μανιάτη. Το πανό αυτό τόνιζε τα εξής: "Αρχηγέ περαστικά, γρήγορα κοντά. Θύρα 7"



Έτσι ο κόσμος του Ολυμπιακού έστειλε το μήνυμά του προς τον αρχηγό του συλλόγου παρότι το ματς με την Ξάνθη είναι κεκλεισμένων των θυρών. 


Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα όμως και οι συμπαίκτες του έστειλαν τις ευχές τους. Αρχικά βγήκαν στο γήπεδο με ζακέτες. Βγάζοντάς τις φορούσαν άσπρα μπλουζάκια που έγραφαν "Αρχηγέ γερά. Γρήγορα κοντά" και που είχαν πάνω το νούμερο 2. Φωτογραφήθηκαν με αυτά στέλνοντας μήνυμα ενότητας για την ομάδα.
Δειτε το video

Ανασκόπηση

Στο κρύο, εξαιτίας του καιρού αλλά και της εικόνας των άδειων κερκίδων, "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ο Ολυμπιακός καλούνταν να ξεπεράσει το εμπόδιο της πάντα υπολογίσιμης Ξάνθης, που βρίσκεται στο κυνήγι της 5ης θέσης στο πρωτάθλημα αλλά και στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας μαζί με τους "ερυθρόλευκους", τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Ηρακλή.
Η εικόνα της αναμέτρησης δεν διέφερε από το ξεκίνημα της σε σχέση με τα περισσότερα εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού. Οι φιλοξενούμενοι είχαν όλους τους παίκτες πίσω από την μπάλα, με σκοπό αφενός να αμυνθούν αποτελεσματικά κλείνοντας χώρους και αφετέρου να απειλήσουν σε περίπτωση κόντρας.
Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους είχαν την πρωτοβουλία στον αγωνιστικό, την οποία ωστόσο συνόδευαν από μια φλύαρη υπεροχή που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να μεταφράσουν σε ευκαιρίες.
Ο Ολυμπιακός έπασχε στο δημιουργικό κομμάτι, ειδικότερα από την στιγμή που μόνο ο Ντομίνγκες επιχειρούσε να παίξει κάθετα και οι Αφελάι, Ντοσεβί, Χάρα αδυνατούσαν να συνδυαστούν σωστά ή να ανησυχήσουν τους αντιπάλους τους με προσωπικές ενέργειες. Με... συνοπτικές διαδικασίες και ουσιαστικά μηδέν φάσεις έκλεισε το πρώτο 45λεπτο στο Φάληρο με τις δύο ομάδες κολλημένες στο 0-0.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης και μετά από αναμπουμπούλα στην περιοχή της Ξάνθης, ο Κασάμι έκανε ένα γυριστό από δύσκολη γωνία, που βρήκε τον Κυριακίδη σε ετοιμότητα και τον Μιλιβόγεβιτς να μην μπορεί στο ριμπάουντ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Η Ξάνθη αμυνόταν αποτελεσματικά αλλά δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της με συνέπεια να βρίσκεται σε παθητική στάση την περισσότερη ώρα του παιχνιδιού.
Ο Ολυμπιακός έστω και χωρίς να απειλεί ευθέως αύξανε σταδιακά την πίεση του και στο 57' από ασίστ του Ντοσεβί ο Ντομίνγκες από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ο Αργεντίνος γιόρτασε με αυτό τον τρόπο την ανανέωση της συνεργασίας του με τους "ερυθρόλευκους" για τα επόμενα 2 χρόνια.
Δέκα λεπτά αργότερα οι Ακρίτες έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Καπετάνος βρέθηκε φάτσα με τον Ρομπέρτο αλλά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού έσωσε την εστία του από βέβαιη παραβίαση.
Και σαν μην έφτανε αυτό για την Ξάνθη, μερικά δευτερόλεπτα αργότερα ο Αφελάι έκλεψε την μπάλα από τον Καρυπίδη και πλάσαρε ιδανικά τον εξερχόμενο Κυριακίδη για το 2-0 στο 69'. Σκορ που δεν άλλαξε μέχρι την λήξη της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο τρίποντο έστω και αν ζορίστηκε από την Ξάνθη για περίπου 1 ώρα αγώνα.

Η φάση του αγώνα

Αυτή στο 67ο λεπτό, όταν η Ξάνθη στην καλύτερα οργανωμένη επίθεση της στο ματς βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Ρομπέρτο ύψωσε τείχος μπροστά από τον Καπετάνο επεμβαίνοντας σωτήρια. Φάση που θα μπορούσε να αλλάξει την ιστορία του αγώνα αν αναλογιστεί κανείς πως δύο λεπτά αργότερα ήρθε το 2-0 από τον Αφελάι.

Ο διαιτητής

Σφύριξε αρκετές φορές για φάουλ μην αφήνοντας το παιχνίδι να πάρει ρυθμό, ενώ έκανε εκτεταμένη χρήση της κίτρινης κάρτας (6 συνολικά - οι 5 στους φιλοξενούμενους). Δεν χρειάστηκε να διαχειριστεί κάποια δύσκολη φάση. Το σημαντικότερο είναι πως δεν έπαιξε ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Τσόρι Ντομίνγκες ήταν αυτός που σε όλο το ματς προσπαθούσε να βάλει σε μια τάξη το παιχνίδι της ομάδας του και να δώσει ρυθμό από την μέση και μπροστά. Κινήθηκε σαν φορ στην σέντρα του Ντοσεβί και με το γκολ του έδιωξε το άγχος από τα πόδια των συμπαικτών του, ανοίγοντας τον δρόμο στον Ολυμπιακό για την τελική επικράτηση.

Μας άρεσε

Η κίνηση των παικτών του Ολυμπιακού να παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο με μπλουζάκια που έστελναν μήνυμα στήριξης στον Γιάννη Μανιάτη που υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο ματς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Δεν μας άρεσε

Ο Φράνκο Χάρα ήταν ο ήρωας του προημιτελικού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, σκοράροντας στο 89' δίχως προηγουμένως να έχει κάνει αισθητή στο παραμικρό την παρουσία του στο ματς. Με την εικόνα που είχε κόντρα στην Ξάνθη ουσιαστικά επιβεβαίωσε πως απλά ήταν μια στιγμή δόξας το γκολ του απέναντι στον "Δικέφαλο".
 Ελάχιστες σωστές ενέργειες από τον Αργεντίνο στα 75 λεπτά που έμεινα στο χορτάρι, χωρίς να ανησυχήσει ουσιαστικά τους στόπερ της ακριτικής ομάδας.

Δειτε το βιντεο με τα γκολ Τσορι και Αφελαι

Δεν υπάρχουν σχόλια: