moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Τα αποτελεσματα του Σαββατου και το προγραμμα της Κυριακης (pics&videos)

Τα αποτελεσματα του Σαββατου και το προγραμμα της Κυριακης (pics&videos)



Αναγκασμένοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για άλλη μία εβδομάδα χωρίς να έχουν τη στήριξη των οπαδών τους είναι οι παίκτες των ομάδων της Σούπερ Λίγκας.
 Δειτε αναλυτικα οσα συνεβησαν στις αναμετρησεις του Σαββατου και το pre game  της Κυριακης Την σημασια των αναμετρησεων ,τις σφυριχτρες της αγωνιστικης ημερας αλλα και τις καιρικες συνθηκες που θα επικρατουν στα γηπεδα
Στο σημερινό πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής υπάρχουν πέντε αγώνες, καθώς ακολουθεί η μεσοβδόμαδη εξ αναβολής 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στη βραδινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Skoda Ξάνθη, καθώς οι Πειραιώτες ψάχνουν νίκη κορυφής και οι Ακρίτες παλεύουν για την είσοδό τους στη διαδικασία των πλέι οφ.



Ξεχωρίζει του «Καραϊσκάκη», αλλά…

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν άλλοι τέσσερις αγώνες που έχουν τον χαρακτήρα… «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Πρόκειται για τα παιχνίδια ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός, Κέρκυρα-ΟΦΗ, Καλλονή-Βέροια και Πανιώνιος-Πλατανιάς.

Είναι αγώνες που έχουν ενδιαφέρον για την παραμονή στην κατηγορία (για ΟΦΗ, Πανιώνιο και Πλατανιά) και την έξοδο στην Ευρώπη (Παναιτωλικός). Παράλληλα, ήσυχοι παραμένουν ο ΠΑΣ Γιάννινα, η Κέρκυρα, η Καλλονή και η Βέροια, με τις δύο τελευταίες να αναμετρώνται σήμερα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Σάββατο 14/3


Λεβαδειακός-Νίκη Βόλου (-)

Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-2

Ο Παναθηναϊκος επικράτησε εύκολα 2-0 του Εργοτέλη και συνεχίζει μέχρι τελικής πτώσης για το πρωτάθλημα.
 
Φέρτε του τον επόμενο!
Ο Μπεργκ (31’) με το 11ο φετινό του τέρμα και ο Ατζαγκούν (40’) υπέγραψαν το διπλό του τριφυλλιού στο πρώτο μέρος, χαλαρά και… ήρεμα βγήκε το δεύτερο. Οι πράσινοι έστω και προσωρινά ανέβηκαν στην κορυφή με 61 βαθμούς (εκκρεμεί βέβαια η τελεσίδικη απόφαση για το -3 μετά την έφεση), όντας στο +3 απ 'τους ερυθρόλευκους που έχουν και δύο ματς λιγότερα.

Το ματς:
 Υπάρχει το κλισέ που μιλάει για «νόμο του ποδοσφαίρου», πως θα τιμωρηθείς όταν χάνεις ευκαιρίες. Υπάρχει όμως και η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Και στο Παγκρήτιο επιβεβαιώθηκε το δεύτερο, με το… μονότερμα του τριφυλλιού να αποδίδει καρπούς. Στο 30’, λοιπόν, βγήκε η κάθετη για τον Μπεργκ (δεν μπόρεσε να κόψει ο Ρέντζας) και ο «τρελοΣουηδός» με όμορφο τελείωμα έλυσε το γόρδιο δεσμό, «ματώνοντας» για 11η φορά εστία αντιπάλου στο φετινό πρωτάθλημα. Η ανωτερότητα, όμως, των πράσινων… έπρεπε να «επικυρωθεί» και δεύτερη φορά. Όπως κι έγινε λίγο πριν την εκπνοή, όταν ο Ατζαγκούν έβαλε… τρελά φάλτσα στην «βολίδα» του, ο Καβουσάκης ήταν κρύος (μόλις είχε μπει στον αγώνα) και το 2-0 έδειχνε -και βάσει εικόνας- να σφραγίζει το διπλό.

inner

Όσο δυναμικά τέλειωσε το πρώτο μέρος, άλλο τόσο ξεκίνησε και στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός. Που χωρίς πολλά-πολλά απείλησε δις με τα μονοκόμματα σουτ των Δώνη και Πέτριτς να μην βρίσκουν… πλεκτό. Ανέκαθεν απ’ τους παίκτες περιμένεις να παίζουν στο… όριο. Κακά τα ψέματα, όμως, με τη δεδομένη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους συλλόγους, με το σαφέστατο προβάδισμα που είχαν αποκτήσει οι πράσινοι, ήταν λογική μια μίνι «χαλάρωση» και διαχείριση. Μια χαλάρωση που έδωσε δικαιώματα για περίπου 10 λεπτά στον Εργοτέλη να πιέσει, να ψάξει… κάτι, να βγει απ’ το… καβούκι του. Όχι βέβαια πως ο Στιλ ένιωσε κάποια ιδιαίτερη απειλή…
 
Ο Αναστασίου προς στιγμήν έβαλε τις φωνές απ’ τον πάγκο, ζήτησε να ξαναπάρουν τα πάνω τους οι παίκτες του, αλλά καλώς ή κακώς το ματς είχε… σβήσει. Είχε τελειώσει. Και οι 22 ποδοσφαιριστές στο Παγκρήτιο περίμεναν καρτερικά το σφύριγμα του διαιτητή, αφού μάλλον με αγγαρεία έμοιαζε το τελευταίο τέταρτο. Το σκορ δεν άλλαξε για τον Παναθηναϊκό που έφτασε άνετα και εύκολα στο 2-0 επί του Εργοτέλη, με τον Νίνη να χάνει την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ -λίγη ώρα αφότου μπήκε στο ματς.

Εργοτέλης: Σαράνοφ (36’ λτ Καβουσάκης), Ρέντζας, Λουβιόν, Γκοργκς, Πίτσος, Γκέντσογλου, Κοζορώνης, Καζναφέρης, Ουλά, Χαλκιαδάκης (66’ Ολαϊτάν), Σολάρι (57’ Τζιλάς)

Στον πάγκο των Κρητικών:Λυκογιάννης, Φιντέλεφ, Μποέ, Χαντί

Παναθηναϊκός: Στιλ, Νάνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Δώνης (86’ Νίνης), Λαγός (79’ Μέντες), Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (55’ Μαυρίας), Μπεργκ, Πέτριτς

Στον πάγκο των πράσινων: Κοτσόλης, Χουχούμης, Καρέλης, Μπούρμπος


Ατρόμητος-Πανθρακικός 2-0

Επιστροφή στις επιτυχίες για τον Ατρόμητο, που επικράτησε 2-0 του Πανθρακικού. Πανέμορφο γκολ από τον Μαρσελίνιο με το οποίο άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη. Αδικία για Ιγκόρ προς το φινάλε.

«Μίλησε» η ποιότητα

Δεν γοήτεψε με την απόδοση του, αλλά οι τρεις βαθμοί μετράνε. Ο Ατρόμητος έκαμψε την αντίσταση του «μαχητικού» Πανθρακικού (2-0) στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της 28η αγωνιστικής της Super League.

O Μαρσελίνιο «ζωγράφισε» στο 21’ και ο Ούμπιντες διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του στο 44ο λεπτό και οδήγησαν τους «μπλε» στην τρίτη νίκη σε τέσσερα παιχνίδια στη θητεία του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο της ομάδας, που είχε χάσει με 1-0 από τον Αστέρα στην προηγούμενη αγωνιστική.

inner

Πίεσαν πολύ στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι, που θα μπορούσαν να είχαν μειώσει, ενώ κακώς δεν μέτρησε τέρμα στο 78’, όταν ο Ιγκόρ έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα από κανονική θέση, αλλά ο βοηθός είχε αντίθετη άποψη.

Το ματς

Ο Νίκος Νιόπλιας άφησε εκτός αρχικού σχήματος Πίτου Γκαρσία και Μπρίτο, αλλά επέλεξε ήταν αρκετά επιθετικογενείς παίκτες, δείχνοντας ότι επιδιώκει να «καθαρίσει» από νωρίς. Απρόσμενα όμως, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά από τον αντίπαλο τους, που ναι μεν έπαιζε στην έδρα του, αλλά χωρίς οπαδούς φυσικά, λόγω της γνωστής απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή για κεκλεισμένων των θυρών στην 28η αγωνιστική (όπως και στην 27η).

inner

Πίεσε πολύ στο πρώτο τέταρτο περίπου τους «μπλε» ελέγχοντας απόλυτα το ματς, αν και κάποια μεγάλη ευκαιρία δεν είχε σε αυτό το χρονικό διάστημα, καθώς η τελική επιλογή των παικτών του σε κάποιες καλές επιθέσεις τους, δεν ήταν καλή. Ο Ατρόμητος άφησε πίσω την κακή εκκίνηση και άρχισε να παίρνει μπρος, προειδοποιώντας με τον Δημούτσο στο 11’ που έκανε κακή επιλογή σε καλή αντεπίθεση της ομάδας του, ολοκληρώνοντας τη φάση με άστοχο σουτ.

inner

Ο Μαρσελίνιο έλυσε τον… γόρδιο δεσμό στο 21’ με πανέμορφο σουτ, για το οποίο δεν μπορούσε να κάνει κάτι ο Αθανασιάδη, καθώς η μπάλα πήγε στο… παραθυράκι του και έτσι μπήκε το νερό στ’ αυλάκι. Από εκεί και πέρα οι Περιστεριώτες ανέβασαν πολύ την απόδοση τους στο πρώτο μέρος και πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Οι παίκτες του Πανθρακικού είχαν ένα μικρό ξέσπασμα μέχρι την ανάπαυλα στο πρώτο μέρος, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι ουσιαστικό. Ο Ατρόμητος μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ανωτερότητα του στο 44’ και με συνεργασία Ναπολεόνι-Ούμπιντες και τελική προσπάθεια του δεύτερου διπλασίασαν τα τέρματα τους.

inner

Στο β’ μέρος ο Ατρόμητος έπαιξε από σβηστά έως και… κοιμισμένα και από το 60’ και μετά θα μπορούσε και θα έπρεπε να είχε μειώσει ο Πανθρακικός, καθώς δεν μέτρησε (κακώς) στο 78’ τέρμα του Ιγκόρ, που υποδείχθηκε λανθασμένα σε αντικανονική θέση. Εκτός από αυτό οι παίκτες του Μάνουελ Ρόκα ζόρισαν αρκετά τον αντίπαλο τους από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Έχασε και ο Ατρόμητος, κάποιες ευκαιρίες, που ήρθαν κυρίως μετά από αντεπιθέσεις, αλλά η εικόνα του Πανθρακικού ήταν σε γενικές γραμμές πολύ καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο. Θα μπορούσε κάλλιστα να «τσιμπήσει» κάτι από την αναμέτρηση και σίγουρα το 2-0 δεν λέει την αλήθεια.

inner

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ατρόμητος
(Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Καράσκο (Γκαρσία 65'), Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Κοντοές, Κιβρακίδης, Μαρσελίνιο (Κούρος 77'), Δημούτσος (Μπάλλας 65'), Ουμπίντες, Ναπολεόνι, Νάστος

Στον πάγκο παρέμειναν οι Μπάρκας, Γεωργίου, Μπρίτο, Παπάζογλου.

Πανθρακικός (Ρόκα): Αθανασιάδης, Μελίσσης (Μάρτινς 54'), Τσουμάνης (Ίγκορ 61'), Ποτουρίδης, Τζάνης, Μεχία, Ντιγκινί, Εμπόου, Μπαϊκαρά, Κάσες (Μπάλδα 80'), Βιγιαφάνε

Στον πάγκο οι Πασχαλάκης, Χασομέρης, Μπαλδά, Ρομέου, Σέτι

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς, Ιωάννης Κοντιζάς, Χρήστος Σωτηρόπουλος. Τέταρτος ο Αλεξάνδρος Αρετόπουλος



ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 0-0

Στην άδεια Τούμπα, ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης προσέφεραν μέτριο θέαμα και συμβιβάστηκαν με το «Χ» (0-0).
Ο Μακ τις κλασικές ευκαιρίες του «Δικέφαλου» που τελείωσε με 10 εξαιτίας της αποβολής του Κάτσε. Μόνοι τους το πέρασαν κι αυτό…

 Παίζοντας περισσότερο για να μην… χάσει κι όχι για να νικήσει, ο άτολμος ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης στην άδεια Τούμπα. Χωρίς φαντασία στην επίθεση, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα θυμάται μόνο τις ευκαιρίες που είχε με τον Μακ, πριν η αποβολή του Κάτσε (80') τον αφήσει με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Συμβιβάστηκαν και οι Αρκάδες που δεν ρίσκαραν ιδιαίτερα κι απώλεσαν την ευκαιρία να χτυπήσουν την 3η θέση.

To ματς: 

Ασορτί με τις «παγωμένες» κερκίδες ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημά του. ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης… μονομάχησαν για το ποιος θα φοβηθεί περισσότερο τον άλλον. Και ειδικότερα ο ΠΑΟΚ που έμενε πίσω περιμένοντας, με το πάθημα της Τρίπολης (3-0) να του ‘χει γίνει μάθημα. Σε υπέρμετρο όμως βαθμό…

 inner

Αν δεν είχε και τον Μακ πιθανώς να ήταν εντελώς ακίνδυνος. Ο Σλοβάκος ήταν η βασική απειλή για την αντίπαλη εστία. Αλλά κι αυτός ήταν μόνος και οι προσπάθειές του εύκολα ή δύσκολα περιορίζονταν.
Οι Αρκάδες είχαν την κατοχή, επί της ουσίας όμως αυτό δεν τους προσέφερε τίποτα αφού δεν κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους

 Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, έμοιαζαν να παίρνουν πιο… ζεστά το ματς. Από την πίεση του Περέιρα και τη μεταβίβαση του Αθανασιάση σε σωστό τάιμινγκ, ο Μακ βρέθηκε φάτσα με τον Θεοδωρόπουλο, αλλά έχασε το τετ-α-τετ και την πιο σημαντική ευκαιρία του «Δικεφάλου»…
Κι αποδείχθηκε στην πορεία συνολικά του 90λέπτου! Ήταν μια αναλαμπή, μέχρι το ματς ν' αρχίσει να αποκτά υποτονικό ρυθμό.
Σε μια από τις κλασικές του αντεπιθέσεις, ο Αστέρας είχε εξαιρετικές προϋποθέσεις για να πετύχει γκολ, όμως ο Γιαννιώτας ξέχασε... στ' αποδυτήρια τον αλτρουϊσμό του κι αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Μπαράλες πήγε να τα κάνει όλα μόνος του, σπαταλώντας την ευκαιρία.
 Οι Αρκάδες δεν απείλησαν ούτε στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν βρέθηκαν με αριθμητικό πλεονέκτημα μετά και την αποβολή του Κάτσε και συμβιβάστηκαν με την ισοπαλία...

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 
ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Ρατς, Βίτορ, Κόστα, Σκόνδρας, Μακ, Γκολάσα (87' Κίτσιου), Κάτσε, Νομπόα, Περέιρα (56' Σαλπιγγίδης), Μακ (80' Τζιόλης), Αθανασιάδης.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Λούι, Μουνάφο (90+2' Κουρμπέλης), Ιγκλέσιας, Μάσα, Ρόλε (77' Πάρα), Γιαννώτας (70' Μπαντιμπανγκά), Μπαράλες. Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών) Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Αλεξέας (Κορινθίας) Γήπεδο: Τούμπα

 

Κυριακή 15/3

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός
(15:00, Novasports 2)
Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)
Βοηθοί: Παστρωμάς (Δυτ. Αττικής), Χαρίσης (Γρεβενών)
Ο καιρος στα Ιωαννινα (audio)

Κέρκυρα-ΟΦΗ (17:15, Novasports 4)
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Απτόσογλου (Αθηνών)
Ο καιρος στην Κερκυρα (audio)

Καλλονή-Βέροια (17:15, Novasports 2)
Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Σταθόπουλος (Ηλείας)
Ο καιρος στην Μυτιληνη (audio)
 

Πανιώνιος-Πλατανιάς (17:15, Novasports 3)
Διαιτητής: Κάμπαξης (Ευβοίας)
Βοηθοί: Κούλα (Ξάνθης), Κωσταράς (Αιτ/νιας)
Ο καιρος στην Αθηνα (audio)

Ολυμπιακός-SKODA Ξάνθη (19:30, Novasports 1)
Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Γεωργαράκος (Αθηνών), Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής)
Ο καιρος στον Πειραια (audio)

Επόμενη (η εξ αναβολής 18η) αγωνιστική

Κέρκυρα-Νίκη Βόλου (-)

Τετάρτη 18 Μαρτίου 

 
ΟΦΗ-Πανθρακικός (15:00, Novasports 3)
ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς (15:00, Novasports 2)
Skoda Ξάνθη-Παναιτωλικός (17:15, Novasports 4)
Λεβαδειακός-Καλλονή (17:15, Novasports 3)
ΠΑΟΚ-Εργοτέλης (17:15, Novasports 2)
Πανιώνιος-Βέροια (17:15, Novasports 7)
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός (19:30, Novasports 1)

Πέμπτη 19 Μαρτίου

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης (16:45, Novasports 1)

Δεν υπάρχουν σχόλια: