moving image by marquee html code
Η ερυθρολευκη ενημερωση σας αλλαξε διαδυκτιακη τοποθεσια. Καθημερινη ερυθρολευκη ενημερωση στο νεο και συγχρονο www.piraeusplanet.gr

Προσφατες δημοσιευσεις

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Σεναρια κανουν τα MEDIA μετα τις δηλωσεις Ισα στον Ολυμπιακο

Σεναρια κανουν τα MEDIA μετα τις δηλωσεις Ισα στον Ολυμπιακο



Μετα τις δηλωσεις Ισα για νεο πλανο στον Ολυμπιακο για την νεα σεζον κατι το οποιο ειναι γεγογονος οτι θα γινει τα media εχουν αρχισει να σκανε μυτη ενα-ενα εχουν παρει φωτια  οι πενες και τα πληκτρολογια και ασχολουνται με ποιον? Με τον Ολυμπιακο βεβαια....τον Ολυμπιακο που καποτε οι ιδιοι εβριζαν η τον λασπολογουσαν αυτον και την διοιηκηση του ριχνοντας τον στο ιδιο τσουβαλι με τους επενδυτες του τιποτα του Ελληνικου ποδοσφαιρου.
 Και για ποιον να γραψουν δηλαδη? γι τον Παναθηναικο τον Παοκ η την Αεκ?

Μονο ο Ολυμπιακος και ο προεδρος του ο Βαγγελης Μαρινακης ειναι αυτοι που στην Ελλαδα και στην Ευρωπη μπορουν να κανουν το κατι αλλο και να φερουν τα πανω κατω.
1ον) Γιατι αγαπουν πραγματικα την ομαδα
2ον) Γιατι εχουν το χρημα και θελουν να το επενδυσουν και να μην αρκουνται σε παχια λογια του αερα.
3ον)Γιατι αγαπουν τον Αθλητισμο και την Ελλαδα που τον γεννησε επενδυουν σε αυτον και δεν μπορει να ξεχνα κανεις οτι ο Ολυμπιακος ειναι ο πολυπληθεστερος συλογος σε αθλητικα τμηματα στον κοσμο και εχουν κατακτησει Ευρωπαικες και Παγκοσμιες διακρισεις με τους αθλητες τους.
Ετσι λοιπον τα σεναρια εχουν φουντωσει και τα ματια εχουν πεσει σε δυο ποδοσφαιριστες που ειναι σχετικα ευκολο σε οικονομικο επιπεδο για τον Ολυμπιακο να τους φερει στο μεγαλο λιμανι.
Δεν ειναι και η πρωτη φορα που γινεται αυτο ετσι? και επι Κοκκαλη αλλα και επι Μαρινακη.
Και λογος γινεται για τον Ετο και τον Ρομπινιο.
Πρεπει ομως να σας ενημερωσω και να σας επισημανω πως προκειται για σεναρια και μονο των media .
Να μην μπερδευτει κανεις και να μην το δεσει κομπο που λενε και αν ερθει καποιος αλλος να αρχισει να λεει ,μας κοροιδεψε ο Μαρινακης κλπ...γιατι απο τετοιους εχουμε χορτασει.
Σιγουρο ειναι ομως οτι ο Ολυμπιακος θα αλλαξει πλανο οχι μονο μεταγραφικα αλλα σε ολα τα επιπεδα με στοχο παντα την κορυφη σε Πρτωταθλημα και Κυπελλο στην Ελλαδα αλλα και καλη πορεια και οπου βγει στην Ευρωπη.
Ας ριξουμε και μια ματια στα σεναρια που κυκλοφορησαν για τους δυο αυτους ποδοσφαιριστες παγκοσμιας κλασης

Ρομπίνιο και Ετό στον Ολυμπιακό;

Δύο σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου «φέρνουν» στον Ολυμπιακό τα ρεπορτάζ, μετά τις αποκαλύψεις Ισά περί «Top Class» μεταγραφών. Πόσο πιθανό είναι να έρθουν Ρομπίνιο και Ετό; Τι παίρνουν, τι ζητάνε και τι συμβόλαια έχουν;

Το καλοκαίρι αναμένεται να είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό στον Ολυμπιακό όσον αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό, κάτι που άφησε να εννοηθεί με χθεσινές του δηλώσεις ο Πιέρ Ισά. Ο αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών αποκάλυψε πως οι «ερυθρόλευκοι» ίσως αναζητήσουν τρεις με τέσσερις λύσεις πρωτοκλασάτων παικτών, τονίζοντας πως ονόματα όπως οι Ρομπίνιο και Ετό είχαν προταθεί το περσινό καλοκαίρι. Στον Ολυμπιακό αμφότερες οι περιπτώσεις δεν προχώρησαν λόγω Μίτσελ. Ωστόσο, τα δεδομένα πλέον στον σύλλογο έχουν αλλάξει
 
Ειλημμένη η απόφαση του Ρομπίνιο, αναζητά αγοραστή η Μίλαν

Η περίπτωση του Ρομπίνιο είναι ξεκάθαρη. Ο 31χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός που αγωνίζεται στη Σάντος με τη μορφή δανεισμού από τη Μίλαν, δεν είναι διατεθειμένος να επιστρέψει στους «Ροσονέρι». Αυτό άλλωστε είχε καταστήσει σαφές με δηλώσεις της πρόσφατα η εκπρόσωπός του, Μαρίσα Ράμος. «Ο Ρομπίνιο δεν θα επιστρέψει στη Μίλαν. Η συμφωνία του δανεισμού του στη Σάντος ισχύει μέχρι το καλοκαίρι. Είναι πολύ χαρούμενος εδώ. Δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση για τη νέα σεζόν. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί μετά το καλοκαίρι, αλλά θα πρέπει να βρεθεί μια λύση», ήταν τα λόγια της.

Η αλήθεια είναι πως ο Ρομπίνιο είναι ευτυχισμένος στη Σάντος. Άλλωστε είναι η ομάδα της καρδιάς του στη Βραζιλία, μιας κι εκεί ξεκίνησε την καριέρα του πριν κάνει το μεγάλο βήμα με τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2005. Τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται σε αγωνιστική απραξία καθώς το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα δεν έχει δράση, ωστόσο μέχρι και τον Μάρτιο που «έτρεχαν» οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ο Ρομπίνιο αγωνιζόταν κανονικά ως βασικός με 24 συμμετοχές και οκτώ τέρματα.

Πέρα όμως από τη δεδομένη επιθυμία του Ρομπίνιο να μην επιστρέψει στο Σαν Σίρο, και η Μίλαν θέλει να πουλήσει τον ποδοσφαιριστή το καλοκαίρι. Ο δανεισμός του στη Σάντος λήγει σε μερικούς μήνες, ωστόσο το συμβόλαιό του στη Μίλαν είναι σε ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2016. Στον ιταλικό σύλλογο ο Ρομπίνιο δεν υπολογίζεται και οι «Ροσονέρι» δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία αμείβεται ετησίως. Στη Μίλαν επιθυμούν να ξεφορτωθούν με κανονική μεταγραφή τον παίκτη, μιας και παρότι δανεικός στη Σάντος, ο Ρομπίνιο παίρνει μέρος του μισθού του από τη Μίλαν, καθώς ο βραζιλιάνικος σύλλογος δεν είναι σε θέση να του καλύψει από μόνος του όλο το συμβόλαιο.

Αντέχει τη μεταγραφή οικονομικά ο Ολυμπιακός;

Παρότι διανύει το 32ο έτος της ηλικίας του, μια πιθανή μεταγραφή του Ρομπίνιο θα ήταν ιδιαίτερα δαπανηρή για τον Ολυμπιακό. Το δέλεαρ της συμμετοχής στο Champions League θα ήταν σημαντικό για τον ίδιο τον παίκτη προκειμένου να τον πείσει πως έχει ακόμα μέλλον στην Ευρώπη. Ωστόσο αρχικά για να αποκτήσει τον Ρομπίνιο ο Ολυμπιακός θα πρέπει να καταβάλει ένα ποσό στη Μίλαν. Αυτό για την ώρα εκτιμάται κοντά στα 6 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που ίσως ακούγεται απαγορευτικό. Όμως με το συμβόλαιό του να λήγει σε ένα χρόνο και τη Μίλαν να θέλει να τον πουλήσει, οι απαιτήσεις των «ροσονέρι» ενδέχεται να πέσουν σημαντικά. Το σίγουρο, πάντως, είναι πως η Μίλαν θα προσπαθήσει να πουλήσει τον παίκτη, και όχι να τον δώσει δανεικό, μιας και ο Ρομπίνιο του χρόνου θα βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και η ιταλική ομάδα δεν θέλει να ρισκάρει το ενδεχόμενο να μη βάλει κάποιο ποσό στα ταμεία της.

Ο δεύτερος σκόπελος για τον Ολυμπιακό έχει να κάνει με το συμβόλαιο του Ρομπίνιο. Ο Βραζιλιάνος σταρ έριξε αρκετά τις απαιτήσεις του το καλοκαίρι του 2013 όταν ανανέωσε για τελευταία φορά με τη Μίλαν πέφτοντας από τα 4 στα 3 -με 3,5 συν τα μπόνους- εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Το ποσό είναι αρκετά υψηλό και για την ώρα είναι άγνωστο αν ο Ρομπίνιο είναι διατεθειμένος να ρίξει κι άλλο τις απολαβές του.

Ο Ετό και η... εγκυμοσύνη!

Η περίπτωση του Σαμουέλ Ετό εξαρτάται καθαρά από το -δύσκολο- ενδεχόμενο να λυθεί το συμβόλαιο του Καμερουνέζου επιθετικού με τη Σαμπντόρια το προσεχές καλοκαίρι. Ο Ετό μεταγράφηκε από την Έβερτον στην ιταλική ομάδα τον Γενάρη έναντι 7 εκατομμυρίων ευρώ υπογράφοντας μέχρι το 2018. Ωστόσο, η μέχρι τώρα παρουσία του τους δύο αυτούς μήνες στον σύλλογο κάθε άλλο παρά ενθαρρυντική είναι. Ο Καμερουνέζος φορ έχει υποπέσει σε παραπτώματα και το μέλλον του στη Γένοβα μετά το καλοκαίρι δεν θεωρείται δεδομένο. Λίγες μέρες μετά τη μεταγραφή του στη Σαμπντόρια ο Ετό είχε απουσιάσει αδικαιολόγητα από την προπόνηση, ερχόμενος μάλιστα σε κόντρα και με τον τεχνικό Σίνισα Μιχαΐλοβιτς. Φήμες θέλανε τον ιταλικό σύλλογο ακόμα και να «σπάει» το συμβόλαιό του, αλλά τελικά η... φωτιά έσβησε γρήγορα.

Ο Ετό όμως δεν φαίνεται να έβαλε μυαλό συνεχίζοντας τα... καπρίτσια του. Οι οκτώ εμφανίσεις του ως τώρα στη Serie A (πέντε ως βασικός) δεν μπορούν να κριθούν ιδιαίτερα ικανοποιητικές, έχοντας βρει δίχτυα μόνο μια φορά. Συν τοις άλλοις τον περασμένο μήνα ο Καμερουνέζος φορ μπήκε στο στόχαστρο του ιδιόρρυθμου προέδρου της Σαμπντόρια, Μάσιμο Φερέρο, όταν ο πρώτος επικαλέστηκε πόνους στην κοιλιά για το γεγονός ότι ήταν αγωνιστικά ανέτοιμος στο ντέρμπι με την Τζένοα και τον δεύτερο να του απαντάει ειρωνικά πως «δεν είναι έγκυος».

Πόσα παίρνει ο ίδιος και πόσα θέλει η «Σαμπ»

Φυσικά το μεγάλο ερωτηματικό που τίθεται είναι ο προβληματικός χαρακτήρας που παρουσιάζει ο Ετό στη Σαμπντόρια. Αυτό όπως γράψαμε πιθανότατα να οδηγούσε σε μία λύση του συμβολαίου του το καλοκαίρι, ιδιαίτερα αν τα περιστατικά συνεχιστούν, ωστόσο αποτελεί και μια παράμετρο που θα πρέπει να λάβει υπόψη σημαντικά και ο Ολυμπιακός.

Σε περίπτωση πάντως που ο Καμερουνέζος επιθετικός έμενε ελεύθερος και οι «ερυθρόλευκοι» αποφάσιζαν να τον προσεγγίσουν, θα πρέπει να εξετασθούν σοβαρά και οι οικονομικές αξιώσεις του παίκτη, οι οποίες φυσικά δεν είναι μικρές. Ήδη με τη μετακίνησή του στη Σαμπντόρια ο Ετό έχει ρίξει χαμηλά το συμβόλαιό του και από τα 4,6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως που έπαιρνε στην Έβερτον έπεσε στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ περίπου το χρόνο.

Με δεδομένο ότι έχει πέσει χαμηλά σε σχέση με προηγούμενα παχυλά συμβόλαια, θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως ο Ετό δεν θα μπει σε διαπραγματεύσεις ρισκάροντας να μειωθεί κι άλλο ο μισθός του. Από εκεί και πέρα, ρόλο αναμένεται να παίξουν και οι απαιτήσεις της Σαμπντόρια, αν αποφασίσει να τον παραχωρήσει με μεταγραφή και όχι να τον... ξεφορτωθεί απλά λόγω χαρακτήρα. Λογικά, από τα 7 εκ. ευρώ που τον αγόρασε, όλο και κάτι θα θελήσει να γλιτώσει...

Φυσικά για τον Ολυμπιακό, όπως και στην περίπτωση του Ρομπίνιο, έτσι και σε αυτή του Ετό, η συμμετοχή στο Champions League αποτελεί δέλεαρ, από τη στιγμή μάλιστα που ο Καμερουνέζος επιθετικός διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του...



Δεν υπάρχουν σχόλια: